Product successfully added to your shopping cart.
Check out
 

Easy Start

Easy Start
Ook al heb je geen groene vingers, je zult fantastische ontkiemingsresultaten boeken, door de volgende stap-voor-stap instructies op te volgen: leeg de inhoud van het zakje Bacto, dat aan de achterkant van het label is geplakt, in een liter water.

Meer details

 (85 Reviews)

€ 6.95 incl. Btw

RQSSK003

In winkelmand

Voor een Vlekkeloze Organische Ontkieming

Ookal heb je geen groene vingers, je zult fantastische ontkiemingsresultaten boeken, door de volgende stap-voor-stap instructies op te volgen: leeg de inhoud van het zakje Bacto, dat aan de achterkant van het label is geplakt, in een liter water. Zodra het geheel goed is opgelost, giet je de oplossing over je potten.
Laat het teveel aan oplossing wegstromen en laat vervolgens steeds één zaadje vallen in elk voorgeboord gaatje. Duw het zaadje zachtjes dieper in de pot met een potlood of een ander puntig voorwerp, totdat het ongeveer 5-10 mm diep ligt. Je kunt nu een klein schietgebedje doen, maar in principe zou dit niet nodig moeten zijn.
Ontkieming vindt meestal binnen 5 dagen plaats, waarna je de nieuwe zaailingen in je kweekmedium kunt planten.    

    
Een goede start met je EasyStart potten

Je hebt nodig:
 
   Cannabiszaden
   Water en een maatbeker
   Een kleine hoeveelheid perliet
   Een propagator
   Een schroevendraaier of iets dergelijks om gaten mee te boren
   Elastiekje, tape of kabelbinder
 
Methode:
 
Meet een liter lauwwarm water (ca. 25°C/77°F) af en los hierin de inhoud van het zakje Bacto (voor de activering van bacteriën) dat bij de EasyStart kit wordt geleverd op. Strooi een laag perliet in de propagator en plaats de potten hier bovenop. Bevochtig – niet doordrenken – de laag perliet en de potten met het Bacto-mengsel. Bacto activeert het microbieel leven in de pot, dat essentieel is voor de ontkieming.   

Zorg ervoor dat de perliet slechts een klein waterreservoir vormt, dat goed onder het oppervlak van de perlietlaag blijft. Door het vochtniveau op het juiste peil te houden, zullen de potten ook bevochtigd blijven door water uit het reservoir te absorberen. Bij een teveel aan water, kunnen de potten doordrenkt raken, wat schadelijk kan zijn voor de zaailingen.
De vochtigheid in de propagator wordt hoog gehouden, wat gunstig is voor de zaailingen. Controleer de potten tenminste één keer per dag tijdens het ontkiemingsproces, om er zeker van te zijn dat de perliet op peil blijft; niet te droog en niet te nat.     
 
Elke pot beschikt over een voorgeboord gaatje, dat 5-10 mm dieper geboord dient te worden. Dit kan heel eenvoudig worden gedaan door deze afmeting op de schroevendraaier te markeren met een stukje tape of een kabelbinder. Boor de schroevendraaier vervolgens in de pot, totdat de markering zich op gelijk niveau met het oppervlak bevindt. Voilà- elk gaatje heeft nu de juiste diepte.
 
Laat tot slot steeds één cannabiszaadje vallen in het gaatje van elke pot en duw het zaadje indien nodig zachtjes dieper in de pot, totdat het zich op de juiste diepte bevindt. Het maakt niet uit hoe het zaadje ligt; de zaailing groeit van nature in de richting van het oppervlak en de wortel groeit automatisch in de tegengestelde richting.
 
Het daadwerkelijke ontkiemingsproces is redelijk raadselachtig, maar de meeste cannabiszaden doen er 1-6 dagen over om te ontkiemen. Het is erg belangrijk om geduldig te zijn tijdens deze periode en om de verleiding te weerstaan om de pot te openen om te controleren hoe het daarbinnen gaat!    

Na een aantal dagen of een week zal de wortel langer worden en zullen de zaailingen uit het compost tevoorschijn komen, vaak nog met de peul als een hoedje op de twee kleine zaadblaadjes. Verwijder de peulen niet zelf, deze vallen er vanzelf af. Als je ze probeert los te peuteren, heb je kans dat je de eerste fragiele blaadjes van de zaailing beschadigt, en deze blaadjes zijn van vitaal belang voor de start van de toevoer van voeding naar de jonge plant.
 
Zodra de zaailingen een lengte van 2-3 cm hebben bereikt, kun je de pottray verwijderen uit de propagator en deze met een schaar verdelen in individuele potten. Deze losse zaailingen kunnen nu worden verpot in de houders waarin je je planten tot bloei wilt laten komen. Plaats het geheel simpelweg in het kweekmedium dat je wilt gebruiken- aarde, hydro of kleikorrels.      

Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is rustig afwachten en genieten van dit natuurlijke wonder! Uiteraard moet je ook zorgen voor voeding, water enzovoorts- maar dat is weer een ander verhaal.

   


  By Dave J. :

  The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation

  By filip O. on 12/Aug/2016 :

  Title : best ever
  Comment : Does the job perfect all seeds came out very fast and healty defenetly worth the investment !!!

  By SYLVAIN F. on 12/Aug/2016 :

  Title : Très bien
  Comment : ça fonctionne :)

  By Alireza J. on 09/Aug/2016 :

  Title : Wonderfull
  Comment : Relly easy start top

  By AHMED A. on 05/Aug/2016 :

  Title : INDISPENSABLE
  Comment : Article indispensable pour une germination optimal de mes graines. j'en prends à chaque commande de graines.

  By nelson N. on 03/Aug/2016 :

  Title : Produit très utile
  Comment : Fonctionne à 100% c'est top mais il faut compter plutôt 72h que 48h pour la germination. Juste le petit bémol la boîte montré dans la vidéo pour garder l'humidité n'est pas fourni..

  By Astrid V. on 26/Jul/2016 :

  Title : Astrid
  Comment : Fantastisch spul, al na 2 dagen zie je het kopje boven komen. Ik zweer erbij, zit al aan mijn 3e pak.

  By Kaspars K. on 14/Jul/2016 :

  Title : Nice
  Comment : Easy to use, definitely recommend for beginners like myself, first green started spouting out in 4 days, easy to transplant them in medium afterwards. I know I will order another one for my next grow session!

  By Iliyan S. :

  The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation

  By IVO K. on 20/Jun/2016 :

  Title : 100%
  Comment : Relly easy start top

  By andrea S. :

  The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation

  By Aris R. on 30/May/2016 :

  Title : works perfect !!!
  Comment : Does the job perfect all seeds came out very fast and healty defenetly worth the investment !!!

  By Pamela L. :

  The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation

  By mike A. on 24/May/2016 :

  Title : parfait
  Comment : 100% de graine germées sa fonctionne aussi bien avec des graine autoflo que feminisées pour ceux qui se pose la question ^^ germination en 2/3 jours pour ma part

  By Margherita G. on 19/May/2016 :

  Title : Comodissimo
  Comment : Seguendo le indicazioni otterrete dei germogli perfetti e in pochi giorni delle belle piantine con un'altrettanto bella radice. Molto consigliato per principianti e non per avere la sicurezza di gestire al meglio questa prima importantissima fase.


  You can't post a review because you are not logged as a customer

  Log in / sign up
We do not ship this product to the following countries:
Canada, United States, Argentina

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...