Als je net begint met het kweken van cannabis, maak je je wellicht zorgen of je eerste project wel succesvol zal worden. Ervaring met water geven, de juiste belichting, voedingstoffen en het herkennen van de verschillen in cannabis soorten zal niet vanzelf komen. Maar maak je niet druk! Het goede nieuws is dat er cannabis soorten zijn die met name geschikt zijn voor beginners. Deze soorten zijn eenvoudig te kweken, omdat ze een natuurlijke weerstand hebben tegen ziektes en plagen of minder onderhoud nodig hebben dan andere soorten. Laten we eens ontdekken welke cannabis soorten ideaal zijn voor beginnende kwekers.

ROYAL JACK AUTO

Deze soort is vernoemd naar Jack Herer, de beroemde auteur en cannabis legalisatie activist die door sommigen ook wel "The Emperor of Hemp" wordt genoemd. Royal Jack Auto is Royal Queen Seeds' autoflowering versie van de super krachtige, originele Jack Herer, een van de meest populaire cannabis soorten. Royal Jack Auto maakt Jack Herers kracht, haar geweldige aroma en een fantastische sativa high beschikbaar voor de minder ervaren cannabis kweker.

Royal Jack Auto ontwikkelt toppen die overeenkomen met de originele Jack Herer maar dan wel met het kweekgemak van een autoflowering soort. Ze zal in elke kweekomgeving floreren en ze kan binnen of buiten worden gekweekt. Tijdens de groei, zal Royal Jack Auto zeer compact blijven met een gemiddelde hoogte van slechts 40-80cm. Dit kan Royal Jack Auto ideaal maken voor kwekers met een beperkte ruimte, omdat je je nooit zorgen hoeft te maken over haar formaat. Vanwege haar compacte afmetingen, is ze ook een perfecte autoflowering soort voor kwekers die hun project discreet willen houden.

Gerookt, zal je onmiddellijk het typische Haze aroma opmerken, met vleugen kruiden en specerijen. Het effect van Royal Jack Auto is krachtig, cerebraal en opwekkend, net als dat van haar grote zus. Maar dankzij de genen van het origineel, Skunk, Northern Lights en Haze, is haar effect gebalanceerd zodat ze tegelijkertijd ontspant. Royal Jack Auto is een fantastische autoflowering soort, die perfect is voor beginners die zonder veel gedoe eersteklas cannabis willen kweken.

Royal Jack Auto Cannabis Soorten voor Beginners

SKUNK XL

De originele Skunk is een echte klassieke cannabis soort. De mix van Afghani, Colombian en Mexican landrassen heeft een nieuwe standaard gesteld en haar genen beïnvloeden de meeste cannabis soorten van tegenwoordig. Kwekers en zadenbanken over de hele wereld hebben met de originele Skunk geknutseld om haar eigenschappen te verbeteren, zoals de smaak, productiviteit en kweekeigenschappen. Deze pogingen hebben geleid tot veel verschillende variaties op de originele Skunk, zoals de immens populaire Skunk #1.

Royal Queen Seeds' Skunk XL biedt ons een geweldige klassieker in een eenvoudig te kweken, feminized versie. Wat Skunk XL onderscheidt van andere soorten en haar aantrekkelijk maakt voor kwekers, is het feit dat ze weinig onderhoud vraagt. Dit maakt Skunk XL ideaal, of je haar nu in aarde kweekt of op hydro. Met haar flinke oogsten en aanzienlijk grote toppen is ze met name geschikt voor SOG en ScrOG projecten. Een andere eigenschap, die haar geschikt maakt voor beginners, is het feit dat ze niet teveel stretcht tijdens de bloei. Je zal in staat zijn haar formaat onder controle te houden, ongeacht het formaat van je kweekruimte. Met haar vrij korte bloeiperiode van 7-8 weken, kan ze zelfs buiten worden gekweekt in minder optimale klimaten.

Skunk XL heeft een prettige, zoete, fruitige smaak die haar een favoriet maakt onder cannabis connaisseurs. Ze wekt een krachtige en onmiddellijke head buzz op die samengaat met een milde, maar ontspannende lichamelijke stone. Skunk XL is een eenvoudig te kweken klassieker die kwekers, connaisseurs en medisch gebruikers niet teleur zal stellen!

Skunk XL cannabis soorten voor beginners

WHITE WIDOW

White Widow is wederom een legendarische cannabis soort die ongelooflijk populair en wereldberoemd geworden is. Hoewel de oorsprong van de soort onduidelijk is en in nevelen is gehuld, weten we wel dat de originele White Widow in Nederland werd gekweekt, waar ze al snel furore maakte als echte Nederlandse klassieker. De ouders van de originele soort zijn een Brazilian sativa landras, gekruist met een Southern Indian indica hybride. Het verhaal gaat dat haar indica ouder het resultaat is van een zorgvuldige selectie en kruising in de bergen van Kerala in India. Het succes van White Widow, na haar introductie in de jaren '90, leidde tot ontelbare variaties op de soort. Er is geen gerenommeerde zadenbank die niet de een of andere variatie aanbiedt van deze beroemde soort.

Wat White Widow met name geschikt maakt voor beginners is haar robuustheid en kracht om zelfs in minder optimale omstandigheden goed te gedijen. Ze is een plant die zelfs in koudere klimaten kan floreren, zoals in het Verenigd Koninkrijk of Scandinavië. Binnen kan ze gemakkelijk 450-500g/m² produceren en buiten is een nog hogere opbrengst mogelijk, onder ideale omstandigheden.

White Widow is niet enorm veeleisend, wat inhoudt dat je uit kan kijken naar een geweldige oogst met minimaal onderhoud. Dit maakt haar een goede plant voor minder ervaren kwekers die zorgeloos resultaten willen behalen.

Haar smaak is zuiver, puur en fris en doet denken aan een dennenbos, prachtig geaccentueerd door subtiele vleugen citrus. Ze wekt een typische sativa high op in je bol, die zeer krachtig, stimulerend en opwekkend is. Het kweekgemak, de geweldige smaak en fantastische high maken White Widow een echte favoriet bij veel kwekers!

white widow cannabis soorten voor beginners

EASY BUD

De naam van deze soort verraadt het al: Deze soort is ontzettend gemakkelijk te kweken, wat haar perfect maakt voor mensen die hun eerste stappen zetten in het kweken van cannabis!

Royal Queen Seeds' Easy Bud, een kruising tussen een krachtige indica en een autoflowering Ruderalis kan bijna overal worden gekweekt, terwijl ze de kweker nog steeds beloont met een fatsoenlijke oogst, die geweldig smaakt en een uitmuntende high opwekt. Easy Bud is een autoflowering cannabis variant, wat betekent dat de kweker zich geen zorgen hoeft te maken over lichtschema's, zoals wel bij fotoperiode cannabis soorten het geval is. Easy Bud ontwikkelt zich in 8-9 weken van zaadje tot oogst.

Het feit dat Easy Buds beheersbaar compact blijft en een gemiddelde hoogte bereikt van slechts 50-60cm, maakt haar ideaal voor kleine ruimtes of voor diegenen die hun projecten zo discreet mogelijk willen houden.

Ondanks het feit dat ze zonder fratsen kan worden gekweekt, beloont Easy Bud de kweker nog steeds met een fatsoenlijke oogst. Onder optimale omstandigheden, kan een opbrengst van tot wel 100g per plant worden behaald. Ze sluit zeker geen compromis als het gaat om de smaken en de high. Haar intense aroma mengt Skunky tonen met een prettig en zoet aroma. Ze wekt een typische, sterke indica high op die het hele lichaam zal ontspannen. Easy Bud is een van de beste soorten voor diegenen die zoeken naar een simpel kweekproject en ze is ongetwijfeld een geweldige keuze voor beginners.

easy bud cannabis soorten voor beginners

CRITICAL

Het vinden van die "perfecte" soort om te kweken kan soms best een uitdaging zijn. Veel soorten offeren de ene kwaliteit op voor een ander, wat betekent dat die "ideale" soorten niet eenvoudig te vinden zijn. Critical van Royal Queen Seeds is waarschijnlijk een cannabis soort die het dichtste in de buurt komt van het bieden van die perfecte balans tussen alle eigenschappen, zonder nadelen, ongeacht hoe je haar bekijkt. Critical is een eenvoudig te kweken soort die in alle opzichten tevreden zal stellen. Ze verwent de kweker met geweldige oogsten, een korte bloeiperiode, geweldige smaak en een torenhoge high.

Een van Criticals uitmuntende eigenschappen is haar zeer korte bloeiperiode van slechts 7 weken.Dit maakt haar een ideale soort voor diegenen die een strak schema aanhouden. Kortom: Ze is de ideale plant als je snel geweldige resultaten wil zien. Ze is ook een favoriete soort onder kwekers die een onderhoudsarme plant zoeken voor gemakkelijke SOG/ScrOG projecten. Met haar korte bloeiperiode kan Critical ook fatsoenlijk buiten worden gekweekt in noordelijke klimaten, al laat ze haar volledige potentieel liever binnen zien. Binnen zal ze een betrouwbare oogst leveren van wel 65-75g/plant of 600g/m². Buiten kan ze, onder optimale omstandigheden, wel 650g/plant produceren.

Haar aroma is zalig zoet en wordt perfect geaccentueerd door muntachtige vleugen. Ze wekt een krachtige, maar mellow, langdurige high op die perfect is voor de ultieme ontspanning. Critical is een all-round geweldige soort en je zal maar weinig foutjes in haar kunnen ontdekken. Ze is de ideale soort voor zowel beginnende als doorgewinterde kwekers!

Met onze lijst met de top 5 ideale cannabis soorten voor beginners zal het nu gemakkelijk zijn je nieuwe favoriete soort te ontdekken, zelfs als je nog geen kweekervaring hebt. Als je zelf aanbevelingen wil maken voor soorten die geweldig zijn voor beginners, voel je vrij dit te doen in de reacties!

Critical cannabis soorten voor beginners

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.