By RQS Editorial Team

De Franse kolonisatie resulteerde echter in beperkingen op het gebruik, de verkoop en de productie van cannabis. Er bestaan nog steeds taboes rond marihuanagebruik, maar de publieke opinie begint langzaam te veranderen. Op weg naar Europa worden er continue grote hoeveelheden Marokkaanse hasj via Algerije verhandeld. De slechte politieke betrekkingen tussen Algerije en Marokko bemoeilijken de omgang met de drugshandel voor beide landen.

Cannabis in Algerije

Het gebruik van cannabis en andere drugs is gering maar de laatste jaren wel gestaag aan het groeien. De drugswetgeving ten aanzien van bezit en gebruik zijn zeer streng; personen die hiervoor veroordeeld zijn kunnen straffen tegemoet zien van zes maanden tot twee jaar. De straffen voor handel en distributie variëren van tien tot twintig jaar gevangenisstraf. Het voornaamste punt van aandacht van de Algerijnse regering is de illegale handel; er zijn echter ook preventieve programma's in het leven geroepen om de bevolking te onderrichten, en in behandelcentra wordt de nodige zorg geboden. Algerije maakt steeds meer geld vrij voor deze programma's in de hoop daarmee een beleid te kunnen ontwikkelen wat de nadelige gevolgen minimaliseert. Troepen van de Algerijnse regering hebben een antinarcoticatraining in de Verenigde Staten ondergaan in verband met de bestrijding van van de handel. Marokko en Algerije staan op vijandige voet met elkaar, een gegeven wat de strijd tegen de illegale handel zo goed als onmogelijk maakt. De grens tussen Algerije en Marokko is sinds 1994 gesloten, maar inefficiënte controle maakt de instroom van hasj en cannabis moeilijk te stoppen. Aan de handel lijkt hoegenaamd geen einde te komen.
Blue Mystic Cannabis

De prijs van cannabis in Algerije

Cannabis kan vrijwel overal in Algerije worden gevonden. Het is de meest wijdverspreide illegale substantie van het land. Als gevolg van het overschot aan cannabis wat in Algerije te verkrijgen is, en de nabijheid van Marokko, zijn de prijzen zeer redelijk. Verwacht ongeveer € 25 - € 75 te betalen voor 30 gram (ongeveer 1 ounce) marihuana van middelmatige kwaliteit uit West-Afrika of de sub-Sahara. Afhankelijk van de kwaliteit zullen ook de prijzen variëren.

De kwaliteit van cannabis in Algerije

Algerije heeft sinds zijn onafhankelijkheid in 1965 nooit het productieniveau van buurland Marokko bereikt. Door het droge klimaat in het land is de teelt hoofdzakelijk beperkt tot de bergachtige gebieden in de buurt van de Marokkaanse grens. De gewassen krijgen hier genoeg regen en de temperaturen zijn lager. In de steden zijn, voor recreatief gebruik, cannabisplanten te vinden in eigen tuinen of op kleine balkons. Deze kleinschalige teelt heeft geen hoge prioriteit bij de autoriteiten. De cannabis die het land in wordt gebracht via Marokko of West-Afrika is meestal van goede kwaliteit.

Cannabissoorten uit Algerije

Momenteel produceert Algerije geen grote hoeveelheden cannabis, maar de interne teelt wordt wel steeds groter. Het land is vooral een handelsplaats voor hasjsmokkelaars die vanuit Marokko op weg zijn naar Europa. Behalve hasj komt er cannabis uit West Afrika binnen op weg naar Tunesië en Europa.

Koop Autoflowering Cannabis ZadenKoop Gefeminiseerde Cannabis ZadenKoop Medical Cannabis Zaden

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.