Cannabiszaden: Regular vs Feminized vs Autoflowering vs CBD

Cannabiszaden: Regular vs Feminized vs Autoflowering vs CBD

Leer het verschil tussen de diverse cannabiszaden.

Inhoud:

Gebruik onderstaande gids en leer wat de verschillen zijn tussen de diverse cannabistypes. Je leert welk type het snelste bloeit, hoe je de beste klonen maakt en welke soorten geschikt zijn voor breeding.

CANNABIS: EEN DIVERSE SOORT

Cannabiszaden kunnen we onderverdelen in 4 belangrijke categorieën: regular, feminized, autoflowering en CBD. Elke type biedt unieke voor- en nadelen. Afhankelijk van je doelen is de een aantrekkelijker dan de ander.

Wil je soorten veredelen? Of zoek je misschien genetisch taaie klonen? Dan zijn regular zaden geschikt voor jou.

Feminized zaden bieden uitkomst als een bladerdak vol vette cola's je enige doel is. Deze zaden minimaliseren de kans op mannelijke planten in de kweekruimte.

Veel kwekers prefereren snelle soorten. Als je zo snel mogelijk wilt oogsten, zit je altijd goed met autoflowering zaden.

CBD-rijke soorten bieden diverse voordelen. Het effect is helder en de high blijft achterwege.

Laten we deze 4 types cannabiszaden eens uitgebreid bespreken. We gaan in op de voor- en nadelen van elk type, de beste soorten en of ze voor jou geschikt zijn.

REGULAR

Met regular cannabiszaden heb je 50% kans om mannelijke of vrouwelijke planten te ontwikkelen, precies zoals moeder natuur het bedoeld heeft.

Omdat uit regular zaden ook mannelijke planten ontstaan, zijn ze populair onder breeders. Zo maken ze namelijk nieuwe soorten. Mannelijke zaden produceren pollen. Breeders gebruiken dit om vrouwelijke bloemen te bestuiven, waardoor een nieuwe generatie zaden ontstaat.

Regular zaden zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Er zijn indica-dominante, sativa-dominante, THC-rijke en CBD-rijke varianten op de markt.

VOORDELEN NADELEN
Vereist voor het veredelen en creëren van nieuwe soorten Mogelijk onvoorspelbaar; bij het ontkiemen van zaden is het geslacht nog niet bekend
Gelijke kans op mannelijke en vrouwelijke planten Mogelijk fouten bij het identificeren van mannetjes en vrouwtjes
Produceert krachtige stekken, ideaal voor gezonde klone Onbedoelde mannetjes in de kweekruimte bestuiven de vrouwelijke planten
Breeders kunnen een pollenbank opzetten met de mannelijke planten Aparte kweektenten of kassen zijn vereist voor de mannelijke en vrouwelijke planten
Enorm aanbod verschillende soorten beschikbaar, zowel klassieke als moderne genetica -

HOE ONTSTAAN REGULAR GENETICA?

Regular genetica ontstaan vanzelf. Ze zijn het resultaat van natuurlijke cannabisplanten. Er zijn geen aanpassingen gedaan.

Zuivere regular genetica stammen af van landras voorouders. Deze vinden we over de hele wereld, van de bergen in India tot de stranden van Jamaica.

Breeders hebben ook regular kruisingen gecreëerd. Hierin zijn de genetica van twee verschillende subsoorten gecombineerd. Dit leidt tot nageslacht met de eigenschappen van beide ouders.

ZIJN REGULAR SOORTEN GESCHIKT VOOR JOU?

Wil je een gelijkmatige mix met mannelijke en vrouwelijke planten? Dan kun je prima uit de voeten met regular cannabiszaden. Als je beide geslachten tot je beschikking hebt, kun je zelf je eigen soorten ontwikkelen.

Je selecteert planten met gewenste eigenschappen. Deze gebruik je om je eigen variaties te maken. Alles is aanpasbaar. Denk aan het terpenenprofiel, hoeveelheid cannabinoïden, productiviteit en formaat.

Ben je van plan stekjes te maken? Dan kun je regular zaden gewoon opkweken. Met klonen sla je de fase van ontkieming over. Daarnaast maak je een exacte genetische kopie van een geselecteerde plant. Uitsluitend regular planten produceren volledig levensvatbare en krachtige klonen.

Cannabis regular

FEMINIZED

Feminized zaden zijn ontwikkeld om de kans op vrouwelijke planten te maximaliseren. De kans op vrouwelijke planten ligt rond 99,9%. Dit pakt dus heel voordelig uit als je liever veel wiet kweekt in plaats van pollenzakjes!

VOORDELEN NADELEN
Bijna gegarandeerd vrouwelijke planten Niet geschikt voor veredeling
Elimineert de 50:50 genetische gok Produceert minder levensvatbare klonen; in de meeste gevallen moet je opstarten vanaf zaad
Ideaal voor kwekers die uitsluitend eersteklas toppen wensen

Kans op hermafrodieten door slechte genetica of omgevingsstress

Stroomlijnt het kweekproces en kosteneffectief -

HOE ONTSTAAN FEMINIZED GENETICA?

Feminized genetica ontstaan in feite door het kruisen van het ene vrouwtje met een ander vrouwtje. Breeders gebruiken twee technieken om vrouwelijke planten te dwingen het pollen te produceren. Hier bestuiven ze een ander vrouwtje mee. Deze toppen produceren een generatie feminized zaden.

We weten wat je denkt... Hoe kan een vrouwtje plotseling mannelijke pollenzakjes ontwikkelen? Nou, dit kan op twee verschillende manieren.

Breeders stoppen de productie van ethyleen in plantenweefsels. Dit dwingt de productie van pollenzakjes af. Er zijn verschillende chemische middelen die dit proces opwekken, maar colloïdaal zilver is de veiligste optie.

De tweede methode draait om vertrouwen. Het verlangen om zich voor te planten, zit diepgeworteld. Als vrouwelijke cannabisplanten niet bestoven worden, gaan ze soms zelf aan de slag.

Soms veranderen ze van geslacht om zichzelf te bestuiven. Ze produceren dan raar gevormde structuren die het pollen produceren. Deze noemen we "bananen".

Breeders verzamelen dit "vrouwelijke pollen". Ze bestuiven er vrouwelijke toppen mee om feminized zaden te produceren.

ZIJN FEMINIZED GENETICA GESCHIKT VOOR JOU?

Als je uitsluitend harsachtige toppen wilt kweken, zijn feminized zaden ideaal.

Je bespaart ontzettend veel tijd, omdat je de mannetjes niet hoeft te identificeren in je kweekruimte. Ook kun je erop vertrouwen dat je kweektent of tuin pollenvrij blijft.

Feminized

TOP 3 FEMINIZED SOORTEN

Heb je interesse in feminized cannabisplanten? Bekijk hieronder drie geweldige exemplaren:

Royal Gorilla produceert bizar veel THC.

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Genetic background Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect Cerebral and relaxing

Buy Royal Gorilla

Sweet ZZ verwent de binnenkweker met een bevredigende oogst.

Sweet ZZ

Sweet ZZ

Genetic background Grape Ape x Grapefruit
Yield indoor 550 - 600 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, relaxed

Buy Sweet ZZ

Fruit Spirit is een traktatie voor je smaakpapillen.

Fruit Spirit

Fruit Spirit Royal Queen Seeds

Genetic background Blueberry x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 220 cm
Harvest time Early October
Effect High (sweet taste)

Buy Fruit Spirit

AUTOFLOWERING


Autoflowering soorten danken hun naam, omdat ze bloeien zonder verandering in de lichtcyclus. Ze zijn eenvoudig te kweken, bloeien snel en behouden een discreet formaat.

VOORDELEN NADELEN
Verandering in lichtcyclus niet nodig Lagere opbrengst
Klein en compact Lager THC-percentage; niet zo krachtig als de meeste fotoperiodieke soorten
Meestal rijker aan CBD Onmogelijk te klonen
Razendsnelle levenscyclus -
Taaie genetica voor kweekgemak en vriendelijk voor beginners -
Ideaal voor guerrillakweek -

HOE ONTSTAAN AUTOFLOWERING GENETICA?

Breeders creëren autoflowering zaden door cannabis ruderalis genetica te gebruiken. Deze subsoort bezit de autoflowering eigenschap.

Cannabis ruderalis heeft zich aangepast aan het kortere kweekseizoen en de koudere klimaten van Centraal- en Oost-Europa, Rusland en Centraal-Azië. Vanwege de kortere zomers in deze regio's, werd de subsoort gedwongen automatisch te bloeien.

Ruderalis heeft geen tijd over. Deze planten moeten zich voortplanten voordat de korte zomer afloopt en de koude herfsttemperaturen het landschap veranderen.

Ze bezitten het vermogen te bloeien op leeftijd en niet de verandering in de lichtcyclus.

Indica's en sativa's zijn daarentegen fotoperiodieke soorten. Ze vereisen een kortere lichtcyclus om de bloei op te wekken. Dit signaal uit de omgeving geeft aan dat de herfst en koudere temperaturen aanbreken.

Kwekers bemoeien zich nauwelijks met zuivere ruderalis planten. Ze zijn struikachtig, klein, THC-arm en nauwelijks productief.

Maar voor breeders zijn ze goud waard. Ze gebruiken deze planten om bekende fotoperiodieke soorten te voorzien van de autoflowering eigenschap.

ZIJN AUTOFLOWERING GENETICA GESCHIKT VOOR JOU?

Je profiteert van autoflowering zaden als je zo snel mogelijk wilt oogsten. Misschien heb je weinig geduld of kamp je met tijdgebrek voor wat betreft je kweekproject.

Ze zijn ook ideaal als de ruimte beperkt is. In een kleine tent zijn nog steeds goede resultaten mogelijk. Je kweekt simpelweg meerdere planten met behulp van de sea of green (SOG) methode.

Autoflowers zijn heel geschikt voor discrete kwekers. Kweek deze kleine planten in space buckets of kratten. Je kunt ze buiten ook verbergen tussen gezelschapsplanten.

Autoflowering

TOP 3 AUTOFLOWERING SOORTEN

De keuze is reuze voor kwekers van autoflowers. In de RQS catalogus vind je veel verschillende smaken, sterktes en soorten. Hier is een interessante top 3.

Green Gelato Automatic verwent met een ongelooflijke hoeveelheid THC.

Green Gelato Automatic

Green Gelato Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Green Gelato x Cookies Auto
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 24% (aprox.) / CBD: Low
Blend 55% Sativa, 40% Indica, 05% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 175 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 120 cm
Harvest time 9-10 weeks after sprouting
Effect Physical, clear high

Buy Green Gelato Automatic

Royal Cheese Automatic ontwikkelt een hoogproductief bladerdak.

Royal Cheese Automatic

Royal Cheese Automatic

Genetic background Cheese x Royal Critical x Ruderalis
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 30% Sativa, 50% Indica, 20% Ruderalis
Yield outdoor 160 - 210 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 120 cm
Harvest time 9-10 weeks after sprouting
Effect Physically stoned

Buy Royal Cheese Automatic

Sweet ZZ Automatic verwent met een verrukkelijk terpenenprofiel.

Sweet ZZ Automatic

Sweet ZZ Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Sweet ZZ x Diesel Auto
Yield indoor 350 - 400 g/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 35% Sativa, 60% Indica, 05% Ruderalis
Yield outdoor 90 - 175 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 120 cm
Harvest time 8-9 weeks after sprouting
Effect Stoned

Buy Sweet ZZ Automatic

CBD

CBD soorten zijn rijk aan cannabidiol. Dit molecuul is verantwoordelijk voor een helder effect. CBD biedt diverse voordelen. Hierdoor is het populair onder verschillende gebruikers.

Zowel medicinale als recreatieve gebruikers genieten van CBD-rijke soorten vanwege het kalmerende, heldere effect.

Sommige CBD soorten bevatten nauwelijks THC. Anderen hebben een THC:CBD verhouding van 1:1. En dan zijn er nog creaties met buitengewone CBD:THC verhoudingen van ruim 20:1.

Als je meer wilt leren over de werking van CBD, lees dan hier hoe het molecuul samenwerkt met het endocannabinoïde systeem.

VOORDELEN NADELEN
Holistische voordelen Niet ideaal voor liefhebbers van veel THC
Kalmerend effect zonder high Matige psychoactieve effecten
Gebruik overdag is mogelijk zonder nadelige invloed op het functioneren -
Sommige soorten bevatten genoeg THC om een milde, prettige high op te wekken -

HOE ONTSTAAN CBD GENETICA?

Breeders creëren deze soorten door CBD-rijke exemplaren met elkaar te kruisen. Over meerdere generaties wordt dit effect versterkt.

CBD is de tweede, meest rijkelijk aanwezige cannabinoïde in de meeste moderne soorten, maar vaak in kleine hoeveelheden. We mogen wetenschappers danken voor het aanjagen van de CBD revolutie.

Onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk, samen met de inspanningen van diverse Nederlandse breeders, zijn verantwoordelijk voor het identificeren en isoleren van CBD-rijke soorten.

Deze trend sprong al snel over de plas naar de West Coast in de VS. Hier doken al snel meer CBD-rijke soorten op. En inmiddels is het aanbod enorm!

ZIJN CBD GENETICA GESCHIKT VOOR JOU?

CBD-rijke soorten vallen in de smaak als je cannabis gebruikt voor meer therapeutische of holistische doeleinden. Veel gebruikers merken voordelen met CBD-rijke soorten. Anderen boeken meer succes met soorten die gelijke hoeveelheden THC en CBD bevatten.

Ook als je gevoelig bent voor een teveel aan THC, kun je absoluut genieten van het kweken en roken van CBD-rijke exemplaren. Rook je wiet overdag en breng je geest tot rust, of combineer het met THC-rijke toppen om het psychoactieve effect tegen te gaan.

Medical CBD

TOP 3 CBD SOORTEN

Royal Queen Seeds biedt diverse CBD-rijke soorten aan. Je vindt er zowel fotoperiodieke als autoflowering exemplaren. Hieronder bespreken we 3 fantastische voorbeelden!

Solomatic CBD produceert torenhoge hoeveelheden cannabidiol.

Solomatic CBD

 Solomatic CBD

Genetic background Diesel CBD x Asia CBD Auto
Yield indoor 425 - 475 g/m2
Height indoor 90 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 1% (aprox.) / CBD: 21%
Blend 20% Sativa, 70% Indica, 10% Ruderalis
Yield outdoor 110 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 110 - 150 cm
Harvest Month 9-10 weeks after planting
Effect Soft, Clean and very light

Solomatic CBD

Medical Mass is zowel binnen als buiten hoogproductief.

Medical Mass

Medical Mass

Genetic background Critical Mass x CBD dominant plant
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 10% (aprox.) / CBD: High
Blend 40% Sativa, 60% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour

Buy Medical Mass

Tatanka Pure CBD druipt van de verrukkelijke terpenen.

Tatanka Pure CBD

Tatanka Pure CBD Royal Queen Seeds

Genetic background Elixir Vitae x Medical CBD
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 70 - 110 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 0,15 - 0,25% (aprox.) / CBD: High
Blend 30% Sativa, 70% Indica
Yield outdoor 400 - 450 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 160 cm
Harvest time Early October
Effect Cerebral and relaxing

Buy Tatanka Pure CBD

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.