Wat Zijn Autoflower Wietzaden?

What Are Autoflowering Seeds?


Autoflowering cannabiszaden produceren planten die na 2-4 weken vanzelf bloeien. Als kweker hoef je je geen zorgen te maken over lichtschema's om de bloeifase op te wekken en in stand te houden. Dit is wel het geval als je feminized fotoperiodieke cannabis kweekt.

Autoflowers ontwikkelen zich ook veel sneller. Sommige soorten oogst je al in slechts 8 weken na ontkieming. Daarnaast zijn autoflowers compact en dus perfect voor binnenkweek. Ze zijn ontzettend handig en daarom zijn deze strains (niet alleen) ideaal voor beginnende kwekers. Ook meer ervaren kwekers doen hun voordeel met de unieke eigenschappen van autoflowering cannabisplanten.

Non-Fotoperiode Soorten: Wat Betekent Dit?

Feminized (fotoperiode) cannabisplanten bloeien afhankelijk van het aantal ontvangen lichturen. In de natuur begint de bloeitijd als de dagen korter worden. Dit gebeurt aan het eind van de zomer. Binnen wekken kwekers de bloei op door hun kweeklampen in te stellen op 12 uur licht en 12 uur duisternis.

Daarentegen bloeien autoflowering soorten op basis van leeftijd, onafhankelijk van het aantal lichturen. Dit betekent dat het geen fotoperiodieke soorten zijn. Autoflowers hebben meerdere noemenswaardige karakteristieken:

  • Planten bloeien automatisch na 2-4 weken.
  • De gemiddelde periode tussen het planten en oogsten bedraagt 10 weken.
  • Autoflowering zaden zijn ook feminized. Je hoeft je geen zorgen te maken over mannelijke planten.
  • Planten blijven klein (30-100cm).
  • Ze trekken niet al te veel aandacht. Ideaal voor discrete projecten.
  • Je kunt meerdere gewassen oogsten in een enkel kweekseizoen.

Bijzonderheden van Autoflowers

De eerste autoflowers verschenen begin 2000 op de markt. Deze waren niet bewonderenswaardig. Ze waren niet zo sterk, geurden nauwelijks en de opbrengst viel tegen.

Sindsdien zijn autoflowers er echter flink op vooruitgegaan. Hedendaagse autoflowers kunnen concurreren met feminized fotoperiode soorten (en ze soms zelfs overtreffen) voor wat betreft hun kracht, opbrengst en aroma. Tegelijkertijd geniet je wel van de geweldige, bovengenoemde voordelen. Bovendien staan autoflowers bekend om hun bijzondere stabiliteit en robuustheid.

Tegenwoordig kunnen autoflowers zelfs de meest veeleisende gebruikers bevredigen. Recreatieve gebruikers ervaren geen problemen om autoflowering, THC-rijke soorten te vinden. Holistische gebruikers kiezen uit een groot aanbod CBD-rijke, THC-arme autoflowers om zo te profiteren van de non-psychoactieve cannabinoïde.

Hoe Ontstaan Autoflowering Planten?

Autoflowering soorten worden gemaakt door indica of sativaplanten te kruisen met ruderalis. Ruderalis is een ondersoort van cannabis. Deze plant groeit in het wild in regio's waar de zomers erg kort zijn, met veel uren daglicht (bijvoorbeeld Noord-Europa of Siberië). Deze planten hebben zich zo geëvolueerd dat ze niet langer vertrouwen op uren daglicht om te bloeien. In plaats daarvan bloeien ze op basis van leeftijd.

Ruderalis is op zichzelf niet erg bruikbaar. De toppen produceren geen high en de planten zijn klein en niet productief. Breeders ontdekten echter dat ze hoogwaardige indica's en sativa's kunnen kruisen met ruderalis om de autoflowering eigenschap te bewerkstelligen. Cannabisteelt werd radicaal veranderd door de beste kenmerken van alle ondersoorten van cannabis te bundelen.

Wie Gebruikt Automatische Cannabissoorten en Waarom?

  1. Kwekers: Kwekers houden van autoflowers omdat ze praktisch en makkelijk zijn. Ze produceren razendsnel een fatsoenlijke oogst. Vanwege hun compacte formaat behoren ze tot de beste planten voor kleine ruimtes. Ze zijn fantastisch voor een microkweek of als je een paar planten op je balkon wilt kweken. Bovendien zijn ze geweldig voor buitenkweek, want ze zijn veerkrachtig en robuust. Dankzij hun compacte omvang zijn ze ook een goede keuze voor een discreet guerrillaproject.
  2. Gebruikers: Recreatieve gebruikers genieten op dezelfde manier van autoflowers als van hun fotoperiodieke tegenhangers. Rook jij vanwege de high, die overigens varieert van rustgevend tot opbeurend, vrolijk en melig? Je vindt altijd een autoflower die aan je eisen voldoet! Sommige autoflowers bevatten iets minder THC dan de gemiddelde soort. Dit maakt ze echter ideaal voor gebruikers die zoeken naar een milder, meer gebalanceerd effect.
Who Uses Automatic Cannabis Strains, and Why?

De Invloed van Terpenen in Autoflowering Soorten

Terpenen zijn de aromatische bestanddelen in cannabis. Elke strain heeft een ander terpenenprofiel, met duidelijk verschillende aroma’s en smaken. Bij het roken van jouw autoflowering wiet bespeur je vleugen citrus, bloemen, fruit, skunk of zelfs brandstof. Dit komt door het specifieke terpenenprofiel van de gebruikte soort. Ook wordt gesuggereerd dat terpenen meer doen dan je neus en tong trakteren. Mogelijk beïnvloeden ze zelfs het effect van een strain.

Hoe Kweek Je Autoflowering Zaden?

Video id: 527684146

1. Gebruik lichte, goed drainerende aarde

Voor autoflowers is het belangrijk dat de aarde nog lichter is dan je gewend bent voor het kweken van feminized fotoperiode wietplanten. Indien nodig, voeg je ook perliet toe. Zo verbeter je de luchtigheid en drainage.

2. Binnen vs. Buiten

Binnen: Het is niet nodig om je lampen over te schakelen op bloeischema, zoals bij fotoperiodieke cannabis. Je kunt autoflowers van zaad tot oogst op een schema houden van 18/6 (18 uur licht, 6 uur duisternis) of 24/0.

Buiten: Je bent niet zo gebonden aan de natuurlijke seizoenen als met fotoperiode planten. Plant je autoflowers op elk moment van het jaar, zolang het maar niet vriest. Het oogstmoment valt 8-10 weken na het zaaien. Als je je autoflowers enkele weken na elkaar opstart, oogst je meerdere keren per jaar! Autoflowers zijn onopvallend en compact. Dit maakt ze perfect voor discrete buitenteelt.

3. Hoeveel tijd neemt het kweken van autoflowers in beslag?

Het hangt af van de soort. In het algemeen zijn autoflowers veel sneller rijp dan feminized fotoperiode cannabis. De gemiddelde levenscyclus van autoflowers duurt zo’n 10 weken. Sommige soorten oogst je al in 8 weken na ontkieming.

4. Kun je feminized fotoperiode en autoflowering cannabis in dezelfde ruimte kweken?

Dat is mogelijk, maar niet ideaal. Ten eerste kan het verschil in grootte tussen beide soorten een probleem vormen. Om de bloei op te wekken bij je fotoperiodieke planten, is een lichtschema nodig van 12/12. Je autoflowers ontvangen dan minder dan de aanbevolen 18 of 20 uur licht. Het gevolg is een lagere opbrengst.

How to Grow Autoflowering Seeds

5. Optimale temperatuur en luchtvochtigheid voor het kweken van autoflowers

Houd de temperatuur van jouw kweekruimte rond een gematigde 21°C (kamertemperatuur) voor gezonde groei. Koudere temperaturen of overmatige hitte leiden mogelijk tot problemen met de ontwikkeling. Kweek voor de beste resultaten in een omgeving waar je volledige controle hebt. Gebruik verwarming en/of koeling indien dat nodig blijkt.

De optimale luchtvochtigheid voor jouw autoflowers hangt af van de leeftijd van de planten. In de eerste weken prefereren ze een vochtigere omgeving. Verlaag de relatieve luchtvochtigheid naar 40-50% zodra jouw planten beginnen te bloeien. Zo beperk je het risico op schimmel.

6. Welke voedingsstoffen hebben autoflowers nodig?

Autoflowers zijn over het algemeen kleiner dan feminized fotoperiodieke cannabisplanten. Ze vereisen dus ook minder voedingstoffen.

Gebruik je commerciële cannabisvoeding? Geef dan slechts ½ of ¼ van de aanbevolen dosis aan jouw autoflowers. Indien je commerciële potgrond gebruikt die voorbemest is, hoef je vaak pas voeding te geven zodra de autoflowers gaan bloeien rond week 3 of 4.

7. Wat voor soort water voor autoflowers?

Aangezien autoflowers compacter zijn en een kleiner wortelstelsel hebben, drinken ze ook minder dan grote feminized fotoperiode planten. Geef niet te veel water en laat de aarde tussendoor uitdrogen.

Als je op aarde kweekt, ligt de optimale pH-waarde van jouw water/voedingsoplossing tussen 6-7. Je kunt de pH van het water bijstellen met behulp van natuurlijke pH 'up' of 'down' producten.

8. Hoe zit het met plantentraining bij autoflowering cannabis?

Trainingstechnieken als toppen, FIM, supercroppen en ontbladeren zijn niet aanbevolen voor autoflowers. Elke vorm van training waarbij je jouw planten beschadigt, vertraagt of belemmert hun groei en vereist tijd voor herstel. Autoflowers hebben die tijd niet (gezien hun beperkte levensduur). Dit heeft echt een negatieve invloed op de oogst.

Bepaalde technieken zijn daarentegen wel bruikbaar. Denk aan LST (low-stress training). Hierbij buig je de stammen en takken naar beneden om een gelijkmatig bladerdak te creëren en de lichtblootstelling te verhogen. Sla de stappen over waarbij je moet knippen of knijpen.

LST

Populaire Autoflowering Cannabissoorten

Hier zijn enkele van de populairste autoflowering strains, gebaseerd op soorten uit bekende cannabisfamilies.

🚗 Lowryder (Quick One, Diesel, Solomatic CBD)

Lowryder was begin jaren 2000 de allereerste 'commerciële' autoflower die werd uitgebracht. Deze legendarische ouders zijn Royal Queen Seeds’ Quick OneDiesel Automatic en Solomatic CBD. Laatstgenoemde is gericht op holistische gebruikers. Ze bevat namelijk 21% CBD en minder dan 1% THC.

🍁 Kush (Bubble Kush Auto, Royal Kush Auto)

Kush, 'de moeder van alle indica’s', is eveneens ruim vertegenwoordigd in het aanbod autoflowers van Royal Queen Seeds. Wat denk je van Bubble Kush Auto of Royal Kush Auto? Dit zijn allebei autoflowering versies van klassieke soorten.

🌫️ Haze (Amnesia Haze Auto, Royal Haze Auto, Royal Jack Auto)

De beroemde familie van Haze-soorten trakteert op een cerebrale roes. Deze strains zijn ideaal voor gebruik overdag. RQS biedt autoflowering versies aan van deze klassieke Haze-soorten. Denk aan Royal Jack Auto, een kruising tussen Amnesia Haze en een autoflowering Jack Herer. Royal Haze Auto is een kruising tussen Amnesia Haze, Skunk en ruderalis.

🔮 Afghan (AK Auto, NL Auto, Critical Auto)

Afghan is al eeuwen erg geliefd in het Midden-Oosten. Deze cannabisklassieker valt in de smaak bij zowel gebruikers als kwekers. Geniet van rustgevende effecten en kruidige smaken met AK AutoNorthern Lights Auto of Critical Auto van RQS. Daarnaast zijn ze ook lekker hoogproductief.

🍪 Cookies (Gorilla Auto, Cookies Auto)

De immens populaire Cookies-familie is afkomstig van de Amerikaanse West Coast. Deze strains staan bekend om hun zoete dessertachtige smaken, evenals de opbeurende en sociale effecten. Tot de beste autoflowers met Cookies-genen rekenen we Royal Queen Seeds’ Gorilla Auto (afgeleid van de supersterke Gorilla Glue) en Cookies Auto.

🍇 Blueberry (Haze Berry Auto, Bluematic)

De 'Blue' cannabisfamilie is beroemd vanwege de zoete bessensmaken. Blueberry komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse West Coast. RQS heeft er twee populaire soorten mee verrijkt. Haze Berry Auto combineert Haze Berry met Blueberry Auto en Bluematic betreft de autoflowering versie van de originele Blueberry.

💜 Purple (Purple Queen Auto, Purplematic)

De Purple cannabisfamilie bestaat uit exclusieve Kush-strains uit Afghanistan en Pakistan. Deze planten pronken met een schitterend uiterlijk. Purple Queen Auto is een autoflowering versie van Purple Queen. Purplematic CBD ontwikkelt maar liefst 17% CBD met slechts resthoeveelheden THC voor een zuivere, heldere high.

🍌 Banana (Fat Banana Auto)

Wat krijg je wanneer je Cookies-genen toevoegt aan een van de fruitigste Kushes? Juist, Fat Banana, oftewel een ongelofelijk fruitige wietlekkernij. Met 22% THC is ze ook ongelofelijk krachtig. Win-win voor liefhebbers van wiet!

🍦 Gelato (Green Gelato Auto)

Liefhebbers van geweldige Californische wiet zeggen geen nee tegen Green Gelato Auto van RQS. Deze dame is ontstaan uit een combinatie van Green Gelato met een autoflowering Girl Scout Cookies. Het resultaat: een ongelofelijk aroma en waanzinnige kracht (24% THC).

🦨 Skunk (Royal Dwarf, Sweet Skunk Automatic)

Een lijst met goede cannabis is niet compleet zonder soorten uit de legendarische Skunk-familie. Royal Dwarf mixt ruderalis met Skunk, terwijl Sweet Skunk Automatic autoflowering magie toevoegt aan Early Skunk en Critical. Pittige en skunky smaken in overvloed!

🧀 Cheese (Royal Cheese Auto, Blue Cheese Auto, Fast Eddy)

Fans van de beroemde Cheese uit het VK zijn bij Royal Queen Seeds ook aan het juiste adres. Royal Cheese Auto verwent met kruidige smaken en een vette stone. Fast Eddy Automatic CBD is ook gemaakt met deze legendarische Britse genetica. Ze bevat weinig THC (9%), maar is rijk aan CBD, wat zich vertaalt in een heldere, milde high.
Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.