Buitenzaden Kiezen Om In Jouw Klimaat Te Kweken

Juanita la Lagrimosa

Wat voor cannabis je kiest en waar je de zaden zaait, zijn bepalend voor de prestaties van je buitengewas. We geven een overzicht van de perfecte soorten voor elke klimaatzone. Dit helpt je om tijdens de lente, de zomer en de herfst eersteklas marihuana te kweken.

GENETICA: DE MEEST KRITISCHE FACTOR VAN CANNABIS TEELT

Cannabis Genetics
Cannabis Genetics

Genetica zijn de sleutel naar het succes van je cannabis zaden en dat is een feit. Het maakt niet uit welke wondermiddelen je toepast of hoe perfect je de tuin onderhoudt, de resultaten worden genetisch bepaald. Als je met slechte zaden begint, verwacht dan geen enorme opbrengsten van hoge kwaliteit. Kies zorgvuldig voor kwalitatief hoogwaardige feminized zaden. Hiermee voorkom je de beperkingen van zwakke genetica. Buitenkweek van cannabis vereist een nog strenger selectieproces.

Tegenwoordig is de overgrote meerderheid van cannabis soorten op de markt speciaal aangepast en gekweekt voor binnenteelt. Natuurlijk kan wiet, in theorie, overal groeien. Maar in de praktijk is dit absoluut niet het geval bij alle cannabis variëteiten. De meeste marihuana gedijt in een zonnig zuidelijk klimaat. Er kunnen echter tal van uitstekende, taaie soorten worden gekweekt in koelere, noordelijke omstandigheden.

Het is tijd om onze handen uit de mouwen te steken met old-school marihuana teelt in de tuin. Koppel de juiste cannabis met het lokale klimaat en neem de eerste stap op weg naar een succesvolle buiten oogst.

KLIMAATZONES: HOEVEEL ZON KRIJGT DE TUIN?

Climate zones
Climate zones

Ten eerste moet je vaststellen hoeveel dagelijks zonlicht je cannabis planten waarschijnlijk ontvangen tijdens het kweekseizoen. Zodra je het tijdschema kent waarmee je moet werken, kun je kijken welke soorten daar het beste bij passen. Houd de lokale weersvoorspellingen in de gaten en doe wat onderzoek online. Ga op zoek naar nauwkeurige data over de uren van dagelijks zonlicht, tijden van de zonsopgang en zonsondergang. Maar ook naar dag- en nachttemperaturen, de reguliere wind en neerslag frequentie.

Misschien woon je ergens in het Middellandse Zee gebied. Als dat zo is, heb je de luxe laatbloeiende sativa’s buitenshuis te kunnen kweken van april tot en met oktober. Misschien woon je in Noord-Europa en heb je maar een korte lente/zomer van acht tot tien weken om taaie ruderalis te kweken. Of je zit ergens in het midden en hebt veelzijdige kruisingen nodig als zomergewas.

KOELE, NOORDELIJKE STREKEN

Cold temperature colored cannabis
Cold temperature colored cannabis

Noord-Europese kwekers, van de westkust van Ierland tot Oost-Polen, moeten voor cannabis soorten gaan die in minder perfecte omstandigheden kunnen overleven. Fotoperiode en autoflowering soorten, geteeld om te gedijen in koudere klimaten, kunnen buitenshuis top kwaliteit produceren als je het gewas op tijd plant. Geen marihuana is onoverwinnelijk.

Vergeet niet om de weersverwachtingen te checken voordat je je zaden kiest. Ben je beperkt tot minder dan drie maanden totale oogsttijd? Dan heb je echt alleen tijd voor een Quick One of Easy Bud in de lente/zomer. Gebruik potten zodat je je planten binnen kunt zetten als het weer erger wordt. Neerslag kan vaak en zelfs het hele jaar door voorkomen in deze delen van de wereld.

HEET, DROOG KLIMAAT

Small, private grow in California
Small, private grow in California

Zuid-Europese kwekers hebben een groot voordeel ten opzichte van noordelijke telers. Een overvloed aan zonneschijn zorgt voor een lang kweekseizoen. Hierdoor kan een gewas van maart tot november productief zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het komt echt neer op welk soort kleverig groen je persoonlijke favoriet is.

Beginnende telers kunnen ervaring opdoen met een aantal gastronomische autoflowering soorten voor een warm klimaat. De nieuwste RQS auto-kruisingen zijn ook een goede optie voor meer ervaren kwekers die in één seizoen twee keer willen oogsten. Royal Haze Automatic en Northern Light Automatic komen direct naar voren als winnaars in een warm klimaat. Het enige wat je moet beslissen, is of je liever indica of sativa stash wilt.

Het zou een gemiste kans zijn om geen fotoperiode soorten te proberen in een warmer klimaat. Biologische, in aarde-kweekte OG Kush of Sour Diesel tovert je cannabis tuin om in een smaakvolle wietwereld. Natuurlijk zijn 2m+ grote groene ganja planten productief, dus waarom zou je niet voor de beste vurige soorten gaan? Schaduw, in plaats van een afdak tegen de regen, kan nodig zijn. Zorg ervoor dat je de weersverwachtingen checkt. Wees op je hoede voor hittegolven.

WARM EN NAT ZEEKLIMAAT

Warm climate cannabis
Warm climate cannabis

Zon, zee en uitstekende outdoor sinsemilla. Als je in het Middellandse zeegebied woont, word je verwend met keuzes. Het kweken van cannabis soorten die bestand zijn tegen schimmels is echter aan te bevelen, vooral als je een beginnende kweker bent. Helaas gaan dikke, compacte cola’s en een hoge luchtvochtigheid niet samen.

Sativa genetica in de mix worden aanbevolen, ofwel echte hoogwaardige Hazes, zoals Amnesia Haze of Shining Silver Haze. De ietwat lossere toppen en betere weerstand tegen vocht maken sativa-kruisingen of sativa-achtige auto's de perfecte keuze voor de kweker aan de kust. De sativa genetica voegen echter een paar weken aan de bloei toe. Dit geldt zelfs voor auto-kruisingen. Maar je hebt vanaf april tot oktober de tijd. Je kunt deze periode extra benutten om de beste voorraad aan toppen te verbouwen.

Maar raak niet te zelfverzekerd met sativa genetica, want ook deze kunnen lijden aan schimmel. Check de weersvoorspellingen en wees klaar om vanaf september te oogsten, indien de regen eerder komt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.