De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Kweekverslag Blue Cheese Auto 

Blue Cheese Automatic

Blue Cheese Automatic levert in een mum van tijd een goede opbrengst van ontspannende en aromatische toppen op. Als je nieuwsgierig bent naar het kweken van deze strain, dan heb je geluk! Hieronder vind je namelijk mijn kweekverslag van Blue Cheese Automatic. Ik beschrijf elke week van de groeicyclus en laat je zien wat ik heb gedaan om een goed resultaat te bereiken. Lees meer over de apparatuur, voedingsstoffen en verlichting die ik heb gebruikt om mijn plant gezond te houden.


Benodigdheden

• Kweekkast: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178

• Verlichting: MIGRO 200+

• Ventilatie: TT Silent-M 100

• Filter: Primaklima Filter PK 100/125

• Ventilator: Oscillerende Koala Fan

• Luchtbevochtiger: Beurer LB 45

• Aarde: BioBizz Light Mix

• Pot: 11 liter air pots

• Zaden: Royal Queen Seeds

• Voeding: biologische voeding van RQS

Kweekverslag Blue Cheese Automatic: zaailingfase (week 1)

Welkom bij het begin van mijn kweekverslag van Blue Cheese Automatic! Bekijk hieronder wat ik deed tijdens de eerste week om een gezonde zaailing te krijgen.

Week 1
 Kieming 
om de kans op succesvolle kieming te vergroten, heb ik ervoor gekozen om RQS Soil Plugs te gebruiken. Dit is een product met alle micronutriënten en biologische inputs die een zaailing nodig heeft. Ik plaatste de plug in een kweektray en gaf voldoende water, zodat de aarde verzadigd was zonder te nat te zijn. Daarna gebruikte ik een houten spies om het zaadje voorzichtig in het gat te duwen.
 Verlichting 
nadat ik mijn kweektent had opgezet, hing ik mijn MIGRO 200+ lamp aan het plafond en plaatste ik deze 35cm boven de kweektray. Ik liet het licht elke dag 24 uur branden zodra ik het eerste teken van leven zag verschijnen.
 Kweekmedium 

binnen vijf dagen na het kiemen kreeg mijn zaailing steeds meer vorm. Ik heb met 10l BioBizz Light Mix een kweekmedium voor een 11 liter air pot gemaakt. Vervolgens voegde ik de volgende biologische middelen toe om de voedingscyclus tijdens de groei te stimuleren:

• 80ml/l Bat Guano

• 50ml/l Easy Boost Biologische Voeding

• 5ml/l Easy Roots Mycorrhiza

• 10ml/l Easy Roots Rhizobacter

Nadat het mengsel grondig gemengd was, vulde ik de pot en gaf ik flink wat water. Vervolgens maakte ik een gat ter grootte van de plug in het midden van het kweekmedium. Hierin verpotte ik mijn zaailing. Opnieuw gaf ik wat water.

 Omgeving 
op mijn hygrometer las ik een temperatuur van 24°C en een luchtvochtigheid van 40% af. Ik besloot de luchtbevochtiger aan te zetten om te proberen de luchtvochtigheid tot 65-70% te verhogen.
 Plant status 
tegen het einde van de zaailingfase vertoonde mijn plantje gezonde donkergroene bladeren en veel turgor.

Kweekverslag Blue Cheese Automatic: vegetatieve fase (week 2-4)

Na de ontwikkeling van een paar sets echte bladeren, 'verliet' mijn plant de zaailingfase en ging ze de vegetatieve fase in. Ontdek hieronder wat ik deed om mijn wietplant gedurende deze tijd gezond te houden.

Week 2

Week 2
 Verlichting 
 ik hield in dit stadium een lichtcyclus van 24 uur aan om de fotosynthese te stimuleren en stretching tijdens deze belangrijke fase te voorkomen. Ook verplaatste ik de lampen weer, zodat ze 35cm boven het bladerdak hingen.
 Voeding 
mijn kweekmedium bevatte al veel essentiële voedingsstoffen en biologische stoffen. Daarom was 4ml/l vloeibaar zeewier en humuszuurmengsel genoeg tijdens het water geven op dag 1 en 4. Ik gebruikte ook een pH-regulator om het water voor het bewateren in evenwicht te brengen. Ik gaf op dag 1 en 4 van deze week 1,5 liter water.
 Omgeving 
ik hield een constante temperatuur van 25,1°C aan. Met de luchtbevochtiger kon ik de luchtvochtigheid iets verhogen, tot 50%.
 Plant status 
 tegen het einde van de week had mijn plant een hoogte van 7cm en begon ze substantiële en weelderige fan leaves te ontwikkelen.

Week 3

Week 3
 Verlichting 
 ik hield de lichtcyclus van 24 uur licht aan.
 Voeding 
hoewel ze goed gedijde, besloot ik Easy Grow Groeiversterker toe te voegen om de groei van Blue Cheese Auto extra te ondersteunen. Ik paste de pH van 1,5 liter water aan naar 6,2 en voegde een Easy Grow Booster tablet toe. Dit bracht ik op dag 1 van de week aan.
 Omgeving 
de temperatuur bleef rond de 24°C, met een luchtvochtigheid van ongeveer 45%.
 Plant status 
tegen het einde van week 3 had mijn plant een hoogte van 16cm bereikt, met een dicht, nog relatief klein bladerdak en grote fan leaves.

Week 4

Week 4
 Verlichting 
ook tijdens de laatste week van de vegetatieve fase besloot ik het licht 24 uur per dag aan te laten staan, omdat de plant hier goed op reageerde.
 Voeding 

 ik heb de volgende oplossing toegepast op dag 1 en 4 van week 4:

• 5 liter water

• 1 tablet Easy Grow Groeiversterker

• 1m/l Easy Plus Micronutriënten

Ik heb het kweekmedium met deze oplossing water gegeven totdat het verzadigd raakte, maar niet te veel gegeven.

 Omgeving 
met een gemiddelde temperatuur van 24°C en een luchtvochtigheid van 42% bleef ik mooi op koers.
 Plant status 
mijn plant explodeerde tijdens de laatste week van de groei en bereikte 31cm. Op dit punt had ze zo'n dicht bladerdak dat ik besloot de onderste bladeren te verwijderen. Zo hoopte ik energie naar boven te leiden voor de bloei en de luchtcirculatie te verbeteren.

Kweekverslag Blue Cheese Automatic: bloei (week 5-10)

We zijn alweer bij de bloei aanbeland! Mijn Blue Cheese Automatic reageerde buitengewoon goed op mijn verlichtings- en voedingsschema tijdens de groei. Bekijk hieronder hoe het verder ging.

Week 5

Week 5
 Verlichting 
ik verlaagde het verlichtingsschema naar 20 uur licht aan en 4 uur licht uit. Dit gaf mijn plant voldoende licht voor een optimale fotosynthese. Tegelijkertijd verminderde het onnodige elektriciteitskosten tijdens de bloei.
 Voeding 

omdat planten tijdens de bloei verschillende hoeveelheden macronutriënten vereisen, stapte ik over op de volgende formule, ter ondersteuning van gezonde toppen:

• 1 Easy Bloom Booster Tablet

• 1 ml/l Easy Plus Micronutriënten

Easy Bloom Booster Tabletten bevatten minder stikstof en grotere hoeveelheden kalium en fosfor. Laatstgenoemde zijn twee belangrijke voedingsstoffen die planten nodig hebben tijdens de bloei. Ik voegde dit toe aan 5 liter water en bracht het aan op dag 1 en 4 van week 5 totdat het kweekmedium verzadigd raakte.

 Omgeving 
de temperatuur bleef stabiel op 24°C. Ik zette de bevochtiger uit en de luchtvochtigheid in de kweektent bleef op 40% hangen. Zo verkleinde ik de kans op schimmel tijdens de bloei.
 Plant status 
mijn plant herstelde snel van de stress van de ontbladering van de vorige week. Inmiddels had ze 41cm bereikt en begon ze de eerste tekenen van toppen te vertonen.

Week 6

Week 6
 Verlichting 
ik verplaatste de lampen weer, zodat ze 35cm boven het bladerdek hingen, en liet ze 20 uur per dag branden.
 Voeding 
op dag 1 en 4 paste ik dezelfde voedingsstofformule toe als de vorige week.
 Omgeving 
de temperatuur bleef op 24°C. De gemiddelde luchtvochtigheid daalde licht tot 38%.
 Plant status 
mijn plant groeide in week 6 in totaal 4cm en werd 45cm hoog. De toppen werden langzaam groter en begonnen een subtiele skunkachtige geur af te geven.

Week 7

Week 7
 Verlichting 
ik hield de lampen 20 uur aan en 4 uur uit.
 Voeding 
naarmate ik dichter bij het flushen kwam, stopte ik met het geven van de micronutriënten van vorige week. In plaats daarvan loste ik 1 Easy Bloom Booster tablet in 5 liter water op en diende ik dit op dag 1 en 3 toe, totdat het kweekmedium verzadigd was.
 Omgeving 
de temperatuur bleef constant op 24°C en de gemiddelde luchtvochtigheid op 40%.
 Plant status 
de pot die ik gebruikte, zorgde ervoor dat mijn plant gedurende de rest van de levenscyclus een onopvallende hoogte van 45cm behield. Ondanks dit kleine formaat ontwikkelde ze tal van toppen, die steeds groter werden. Daarbij begon mijn Blue Cheese Automatic ook een steeds sterkere geur af te geven.

Week 8

Week 8
 Verlichting 
 bleef hetzelfde als de voorgaande weken van de bloei.
 Voeding 
in week 8 gaf ik de laatste voeding, omdat ik daarna begon met flushen. Ik mengde 1 Easy Bloom Booster tablet met 5 liter water en bracht dit aan op dag 1 en 3 van week 8 tot het medium verzadigd was.
 Omgeving 
de temperatuur bleef constant op 24°C. De luchtvochtigheid daalde in mijn voordeel tot 37%. Hierdoor werd de kans op schimmelvorming op de toppen kleiner.
 Plant status 
zonder verdere training ontwikkelde mijn plant een relatief gelijkmatig bladerdak vol uniforme cola's. Met een loep bekeek ik de trichomen van dichterbij. Deze vertoonden een doorschijnend uiterlijk, wat duidde op nog onvolgroeide toppen.

Week 9–10

Week 9
 Verlichting 
 ik bleef mijn plant aan 20 uur licht per dag blootstellen.
 Voeding 
ik stopte met het geven van voedingsstoffen om de flush te starten. Hierdoor kunnen planten hun voedingsvoorraad opgebruiken, wat leidt tot een aangenamere smaak. Op dag 1 en 3 van week 9 en 10 heb ik 2 liter water met een pH van 6,1 gegeven.
 Omgeving 
de temperatuur bleef met 24°C constant. De luchtvochtigheid daalde licht, tot gemiddeld 35%.
 Plant status 
mijn plant begon duidelijke tekenen van een tekort te vertonen, iets wat je tijdens het flushen juist wilt. De onderste bladeren begonnen te vergelen en de stengels kregen een dieppaarse kleur - een teken van de expressie van anthocyanines. Bij inspectie met een loep merkte ik dat de trichomen met de dag troebeler werden.

Oogst (week 10)

Harvest

In dit stadium zwollen de toppen op, werd de geur extreem sterk en werden de trichomen ondoorzichtig en melkachtig. Ik knipte de plant af en hing haar ondersteboven in de kweekkast voor een ventilator om haar te drogen. Daarna knipte ik de toppen bij en liet ik ze uitharden. In totaal oogstte ik 45g gedroogde wiettoppen die een sterk fruitig aroma afgaven.

Harvest

Harvest

Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis
325 - 375 gr/m2
40 - 70 cm
6 - 7 Weken
THC: 16%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
60-110 gr/plant
60 - 110 cm
10-12 weken na ontkiemen
Helder, Stimulerend

Koop Blue Cheese Auto

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

Categorieën
eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37822 reviews