De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

By Max Sargent

WANNEER CANNABIS TE GROOT WORDT

Wanneer marihuana wordt blootgesteld aan uitstekende groeicondities, kan het haar genetisch potentieel vervullen. Soms betekent dit dat je planten te lang worden. Dit kan gemakkelijk gebeuren met sativa's die zich aanzienlijk strekken. Maar ook met Kush-variëteiten die over het algemeen genereuze afstanden tussen de knooppunten hebben. Sommige cannabis soorten groeien rigoureus als ze in de bloeifase komen, waarbij ze in sommige gevallen zelfs hun vegetatieve lengte verdubbelen. Het doel is dan wel om de grootste planten met de meeste opbrengsten van volwassen toppen als mogelijk te krijgen. Maar planten die te lang zijn, kunnen, afhankelijk van de situatie, ongelegen zijn.

Vaak is de ruimte binnenshuis beperkt en kunnen planten die te lang zijn de hoogte van de kweekruimte overschrijden. Als er meerdere soorten in de ruimte staan, kan het verhogen van de lampen voor de langere planten de kleinere van voldoende verlichting beroven. Buitenshuis kan een plant die te lang is ongewenste aandacht trekken. Het beheersen van de lengte van je marihuana planten is niet erg moeilijk en kan op een aantal manieren worden gedaan. Hier zijn een paar technieken waarmee je de groei van je cannabis onder controle kunt houden.

DENK VOORUIT

Als je weet dat de soort die je kweekt groot wordt, dan begint de lengtebeheersing reeds in de vroege vegetatieve fase. Het kan ook mogelijk zijn dat de grootte van je kweekruimte beheersing van de groei vereist, ongeacht de plant. Toppen of fimmen wanneer de planten jong zijn, moedigt kortere, maar struikachtige planten aan. De grootte van de kweekruimte moet echter nog steeds worden overwogen, aangezien je lengte inruilt voor vloeroppervlak.

Luchtcirculatie is een prioriteit wanneer planten in een krappere ruimte struikachtig worden. Bij het reguleren van de lengte van je gewas, is de circulatie van lucht zeer belangrijk. Anders zouden de planten te maken kunnen krijgen met schimmels. Het lollipoppen van je planten garandeert een goede luchtcirculatie onder het bladerdak, waardoor ziekteverwekkers kunnen worden tegengehouden. Dit heeft ook de toegevoegde bonus van grotere en zwaardere cola’s bij het oogsten, met minder ongewenste popcorn toppen.

Toppen Of Fimmen Cannabis Planten

TRAINING

LST of low stress training is de kunst van het voorzichtig vastbinden van de takken van je planten zodat ze meer horizontaal groeien. Ofwel de hoofdstam wordt vastgebonden, waardoor de zijtakken dominant worden, waarna deze ook worden vastgebonden. Of de planten worden een aantal keren geknipt en de nieuwe groei wordt vastgebonden in de main-lining stijl. LST en main-lining hebben het voordeel dat meer van de plant aan het licht wordt blootgesteld en moedigen daarom zwaardere toppen aan.

Het mooie van deze technieken is een gelijkmatig bladerdak in plaats van één hoofdcola. De extreme versie hiervan is ScrOGging, waarbij de hele plant wordt aangemoedigd om horizontaal te groeien. Een scherm van netten wordt gebruikt om alle nieuwe groei laag te houden totdat de planten een mat vormen. Met de toepasselijke naam "screen of green" kunnen een of twee planten een hele kweekruimte vullen.

Video id: 569373769

PRE-BLOEI SNOEIEN

Je planten onaangeroerd laten groeien tijdens de vegetatieve fase en dan snoeien net voor de bloei, kan ook de lengte op peil houden. Wanneer een plant op het punt staat om in de bloeifase te komen, snoei dan alle takken. Hiermee wordt stretching beperkt. De planten worden aangespoord om nieuwe toppen te produceren in plaats van hun energie te richten op het stretchen.

Af en toe moet je bij het pre-bloei snoeien radicaal te werk gaan. Als je planten tijdens de vegetatieve fase de kweekruimte vullen, is er zeker niet voldoende ruimte om te bloeien. Het is tijd om het drastisch aan te pakken. Snoei de planten grondig tot de helft van hun lengte en schakel de lampen over naar de 12/12 bloeicyclus. Maak je geen zorgen, cannabis is erg taai en kan zelfs herstellen na het overblijven van een stengel met slechts één of twee bladeren. Probeer jezelf het verlies van tijd en verlaagde opbrengsten niet kwalijk te nemen. Alle lessen zijn goede lessen, op je weg naar het worden van een expert in wiet kweken.

Vochtigheid Luchtvochtigheid Cannabis

VOCHTIGHEID

Cannabis planten transpireren een aanzienlijke hoeveelheid water. Marihuana geeft de voorkeur aan een relatieve luchtvochtigheid (RH) van 50-65%. Wanneer ze te groot worden, kan vochtigheid een probleem worden, omdat de planten constant waterdamp in de lucht afgeven. Water verzamelt zich dan op de bladeren en andere oppervlakten in de kweekruimte, waardoor schimmel en andere problemen kunnen ontstaan. Wordt vochtigheid een probleem? Dan kan het gebruik van een ontvochtiger of het verhogen van de kracht van de afzuigventilator helpen. Ontbladering kan de luchtstroom ook verhogen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Verwijder alleen de onderste en middelste bladeren. Dit heeft het extra voordeel van het verhogen van de lichtpenetratie naar de lager bloeiende takken.

TEMPERATUUR

Net als bij de luchtvochtigheid geldt dat, wanneer planten te groot worden, de temperatuur in de kweekruimte kan stijgen. Een verminderde luchtstroom en overmatige lengte kunnen de temperatuur verhogen en ertoe leiden dat de planten te dicht bij de kweeklampen in de buurt komen. Cannabis gedijt het beste wanneer de temperatuur gemiddeld 25°C is. Wanneer deze wordt overschreden, hebben de planten meer kans om te stretchen. Hoge temperaturen kunnen ook van invloed zijn op blad- en topformaties. Evenals op de uiteindelijke smaak en potentie van de toppen.

Licht Intensiteit Kweeklampen Cannabis

LICHT INTENSITEIT

Als je planten te lang of te warm worden en je de ruimte hebt, hangt de kweeklampen dan zo hoog mogelijk op. Houd er rekening mee dat lampen die te ver van de toppen van je planten hangen, ook stretching kunnen veroorzaken, dus zorg ervoor dat je de ideale licht positionering bereikt.

De licht intensiteit kan worden aangepast als een methode voor het reguleren van de groeisnelheid en -hoogte. Sommige kweeklampen hebben verstelbare outputs. Als je planten onhandelbaar worden, verlaag dan de intensiteit. Als je meer dan één lamp gebruikt, schakel er dan simpelweg een paar uit.

Tijdens de bloeifase kan de groei beheerst worden door de fotoperiode te verkorten - maar alleen als je planten minstens zes weken gebloeid hebben. Het verminderen van de bladproductie en van het stretchen van de stam kan worden bereikt door de "lampen-aan" periode te verkorten van twaalf uur naar elf of tien uur.

KIES VERSTANDIG

Een juiste keuze van de soort kan lengte problemen voorkomen voordat ze zich voordoen. Als je weinig ruimte hebt, blijft je droom van het cultiveren van een klassieke sativa helaas een droom. Met gezette indica’s en kruisingen of autoflowering genetica kun je de lengtes onder controle houden. Veel autoflowering soorten zijn ideaal voor binnenkweek omdat ze relatief gezien geen vegetatieve periode hebben. Sommige planten worden niet langer dan 50cm, maar bieden nog steeds uitstekende opbrengsten per m².

GEEN ZORGEN, WEES BLIJ

Met een beetje afweging en voorbereiding hoeft lengte geen probleem te zijn bij het kweken van marihuana. Wat onderzoek naar de eigenschappen van de soorten is de eerste, zeer belangrijke stap. Daarna zorgen geschikte kweektechnieken ervoor dat je heel veel lekkere toppen krijgt zonder veel gedoe. Veel plezier met kweken!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37826 reviews