By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José

Autoflowering cannabis soorten staan bekend als de gemakkelijke optie wat betreft het kweken van het kruid. Dit komt door hun enorme weerstand, snelle groei en vermogen om te bloeien zonder verandering van licht. Zowel beginnende als gevorderde kwekers zien hier de voordelen van in. De taaie soorten vragen daarbij vaak weinig onderhoud en kunnen best een stootje hebben. Als het echter gaat om het behalen van een grote oogst van goede kwaliteit, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Een daarvan is de juiste aarde.

Autoflowering soorten bevatten de genetica van cannabis ruderalis. Deze subsoort is hoog op het noordelijk halfrond geëvolueerd en heeft zich aangepast aan extreme weersomstandigheden en lichtcycli. Hierdoor zijn de taaie autoflowering soorten niet zo kieskeurig voor wat betreft aarde. Om de planten aan te moedigen hun ware potentie te bereiken, kun je echter het best gaan voor de meest optimale aardemix.

Lichte En Luchtige Aarde

Autoflowering soorten geven de voorkeur aan lichte, luchtige aarde. Ook is de voedingsbehoefte lager dan die van fotoperiode planten. Je kunt beter speciale lichte aarde voor wiet (bijv. Lightmix) gebruiken of je eigen aardemix maken dan een kant-en-klare mix van tuincentra kopen, aangezien die te veel voedingsstoffen zoals stikstof kunnen bevatten.

Zware potgrond veroorzaakt stress bij autoflowering soorten. De wortels krijgen dan namelijk niet genoeg lucht. Ook kunnen ze problemen ervaren bij het doordringen van het zware medium.

Dit is een basisrecept voor aardemix met genoeg voedingsstoffen, maar ook met materialen die de beluchting van de bodem helpen bevorderen.

  • 3 delen veenmos
  • 3 delen compost
De Beste Aarde Voor Autoflowering Cannabis
  • 2 delen perliet, voorbevochtigd
  • 1 deel vermiculiet, voorbevochtigd
De Beste Aarde Voor Autoflowering Cannabis

Houd Je In Met Meststoffen

Autoflowering soorten zijn meestal klein en compact. Voor deze genetische eigenschap mogen we de ruderalis subsoort bedanken. Samen met de snelle groei, zorgt dit ervoor dat autoflowering soorten niet veel aanvullende voedingsstoffen nodig hebben.

De meeste auto's hebben een korte vegetatieve fase. Hierdoor verdwijnt de noodzaak voor enorme hoeveelheden vegetatieve voeding, zoals stikstof. Een teveel kan zelfs schadelijk zijn voor autoflowering soorten, dus ga conservatief te werk.

Tijdens de zaailing fase hebben autoflowering soorten helemaal geen voedingsstoffen nodig. Na ongeveer 2 weken kun je wel een beetje toevoegen. Houd de dosering echter heel licht om de planten niet te beschadigen.

Zelfs tijdens de bloeiperiode hebben autoflowering soorten niet veel extra voeding nodig. Je kunt uiteraard bloeivoeding en boosters gebruiken, maar doe dit wel met een "minder is meer" aanpak. Houd je planten goed in de gaten en geef uitsluitend voeding als je dit nodig acht.

De PH Van De Bodem

De pH-schaal is een maat voor hoe zuur of alkalisch een substantie is. De schaal heeft 14 meetwaarden, waarbij 7 neutraal is. Getallen lager dan 7 zijn zuur en getallen hoger dan 7 zijn alkalisch. De pH van aarde kan variëren en verschillende planten floreren bij variërende niveaus. Autoflowering soorten geven de voorkeur aan een ietwat zuur medium, net als fotoperiode cannabis.

Je doet er als kweker verstandig aan om een optimale pH-waarde aan te houden van 6,0-6,5. Let hier goed op als je aarde koopt. Als je de pH ervan moet reguleren, zijn hiervoor verschillende producten verkrijgbaar.

Ph-bodem Cannabis

Micro-organismen

De aarde waarin je autoflowering planten groeien, is niet zomaar een medium om de wortels vast te houden. Het is veel meer dan dat. De bodem is namelijk een divers en florerend web van leven met symbiotische organismen en ongedierte.

Aarde kun je verrijken met nuttige micro-organismen. Het maakt daarbij niet uit of je binnen kweekt in een tent of kweekruimte, of buiten in een kas of tuin.

De meeste kwekers, vooral degenen die buiten kweken, weten vast wel dat ongedierte een voorliefde heeft voor verse cannabis bladeren, wortels, stelen en toppen. Deze wezentjes zijn er in verschillende vormen en maten en hangen graag rond in de bodem. Parasitaire nematoden kunnen bijvoorbeeld een probleem vormen, omdat ze de wortels van cannabisplanten zowel vanbinnen als vanbuiten opeten. De bodem kun je daarbij verrijken met roofaaltjes die deze indringers uit de weg ruimen.

Mycorrhiza-schimmels zijn andere micro-organismen die de bodem van autoflowering planten goed doen. Deze schimmels vormen een symbiotische relatie met de wortels van je cannabis. De wortels van cannabisplanten produceren exsudaten. Dit zijn verschillende excreties, waaronder suikers. Nuttige schimmels hechten zich aan de wortels en voeden zich hiermee. Hierdoor werken ze als een soort verlenging van het wortelsysteem. Ze vergroten hierbij het oppervlak van de wortels, waardoor verder gelegen voedingsstoffen kunnen worden aangevoerd. Daarnaast kunnen ze helpen ongedierte te vangen en te doden, zoals parasitaire nematoden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.