Het kweken van marihuana in kokosvezel is een fantastische alternatieve kweek stijl. Voor beginnende kwekers, maar ook voor de ervaren kwekers met hydroponics of bodemsubstraten, is het kweken in kokosvezel gemakkelijk om te leren. Aan het einde van deze blog ben je helemaal voorbereid op een kokosvezel cannabis kweekexperiment.

WAT IS KOKOSVEZEL?

Kokosvezel is het gerecyclede en verwerkte natuurlijke materiaal van de schil van kokosnoten, die vooral in India en Sri Lanka groeien. Wat ooit werd beschouwd als afvalmateriaal, is tegenwoordig een prachtig kweek medium voor cannabis planten, zowel binnen als buiten. Met een pH waarde van meestal tussen de 6.5-7.0, is kokosvezel vergelijkbaar met onbevruchte aarde. Kokosvezel is verkrijgbaar bij de meeste kweek shops in 50l zakken. Het wordt net als modder verkocht, maar is ook vaak verkrijgbaar in de vorm van kant-en-klare gecomprimeerde kokosblokken.

HOE KWEEK JE MARIHUANA IN KOKOSVEZEL

De afgelopen jaren zijn de meeste kwekers begonnen met het mengen van kokosvezel met hun eigengemaakte super aarde. Zelfs de fabrikanten van de meeste kweek shops raden het tegenwoordig aan om substraat te mengen met kokosvezel. Kokosvezel voert het water beter af en levert meer zuurstof aan de wortels dan standaard op turf-gebaseerde kweekmediums. Dus, je hebt al ervaring met het kweken in modder. Waarom probeer je niet een mengsel van aarde en kokosvezel voordat je de switch maakt?

De meeste kokosvezel kwekers voegen ongeveer 30% perliet toe aan het mengsel voor de beste resultaten. Alhoewel veel kwekers ook kleikorrels in vergelijkbare verhoudingen erbij doen. Met even goede resultaten. Zo goed zelfs, dat je tegenwoordig voor-gemengde mengsels van kokosvezel en kleikorrels kunt vinden in een aantal kweek webshops.

Als je kokosvezel in blokvorm hebt, zorg er dan voor dat je een hoogwaardig merk in handen hebt. Ieder blok is vrijwel identiek. Als je 4-5l water toevoegt en het ongeveer 30 minuten laat weken, krijg je van ieder blok een consistent 9-10l medium. Voeg simpelweg perliet toe en meng het met de hand tot een medium van juist formaat.

Slechte kokosvezel blokken kunnen soms te droog zijn. Af en toe hebben ze ook ongelijke afmetingen. Sommige kunnen zelfs moeilijk zijn om af te breken tot een bruikbaar kweek medium. Ongeacht hoeveel water je ook toevoegt, slechte blokken kruimelen niet gemakkelijk.

Jiffy korrels zijn gemaakt van kokosvezel. Jiffy's zijn al jarenlang populaire groei mediums voor kwekers. Stekken en zaailingen die wortels hebben ontwikkeld, kunnen bijna in ieder substraat worden verpot. Je kunt ook 1l beginnerspotten gebruiken met kokosvezel, gemengd met 30-50% perliet, en later verpotten naar grotere houders met je favoriete substraat.

HOE VOED JE IN KOKOSVEZEL GEKWEEKTE CANNABIS

Het bewateren en voeden van cannabis planten die worden gekweekt in kokosvezel is een relatief simpele overgang voor hydroponics en organische kwekers. Over het algemeen werken hydroponische meststoffen in kokosvezel beter dan de meeste organische meststoffen. Vooral speciale voeding voor kokosvezel is het overwegen waard.

Kokosvezel is vergevingsgezinder dan de meeste hydroponische mediums, maar niet zo'n effectieve stimulans als modder. Wel kun je cannabis planten in kokosvezel met de hand bewateren, net als bij marihuana gekweekt in aarde. Verder kan de kweker inschatten wanneer hij water moet geven door de potten op te tillen. Is het licht en droog, net als bij modder? Dat is het teken om water te geven.

Anders dan de meeste aarde voor cannabis kweek, is kokosvezel onbevrucht. Dat is het punt waarop hydro kwekers hun vaardigheden kunnen laten zien. Een lichte voedingsoplossing moet vanaf het begin, net als bij een hydro kweek, worden toegepast. De pH waarde van je water moet worden ingesteld op de meest effectieve waarde voor kokosvezel, namelijk op een pH waarde van 6.0. Om de pH waarde en voedingsoplossing op peil te houden, heb je twee opties.

De simpelste mogelijkheid is om mengsels aan te schaffen met hoogwaardige voedingsstoffen en perfecte pH waarden. Anderzijds kun je standaard hydro gereedschap gebruiken. Een pH meter en pH min en pH plus flessen werken goed. Met andere woorden, je kunt de wonderbaarlijke nutriënten hun werk laten doen of het op de oude, traditionele manier doen.

Zonder specifieke voedingstoffen voor kokosvezel zul je snel ontdekken dat kokosvezel niet veel calcium vasthoudt. Het toevoegen van de voedingsoplossing kan lastig zijn voor beginners. En nog meer met een mengsel van hydro voedingsstoffen en supplementen. Ijzer is een ander ontbrekend micronutriënt in kokosvezel waar kwekers problemen mee kunnen krijgen en die vaak niet op te lossen zijn, waardoor de uiteindelijke oogst wordt verminderd. Begin met de specifieke voedingsstoffen voor kokosvezel en je ondervindt later geen problemen. Vooral als je voor het eerst kweekt.

VOORDELEN VAN KOKOSVEZEL

MINDER STRESS, MEER SUCCES

Het kweken van cannabis in kokosvezel is vrij ongecompliceerd en hiervoor geldt hetzelfde als voor iedere andere kweek opstelling; als je je systeem goed hebt opgezet, is het een fluitje van een cent. Zo simpel is het.

WORTELS

Als zuurstofrijk en uitstekend water-afvoerend medium is kokosvezel een geweldig leefgebied voor de wortels van cannabis planten. Daarnaast houdt kokosvezel fosfor zeer goed vast en in combinatie met bovengenoemde factoren, zullen de wortels goed groeien.

100% MILIEUVRIENDELIJK EN RECYCLEBAAR

Kokosvezel is een natuurlijk product en volledig recyclebaar. Door het kweken van ganja in kokosvezel recycle je in feite kokosschil dat normaal gesproken achter zou blijven om te rotten en zou eindigen als afval.

LICHT EN DEKKEND

Als je je kweek activiteiten verborgen wilt houden en bezorgkosten tot een minimum wilt beperken, zijn kokosblokken een prima oplossing. Een aantal 6 packs met kokosblokken is zo licht als een veertje in vergelijking met het sjouwen van twee 50l zakken met modder van de kweek winkel naar huis. Ook als je kokosblokken laat bezorgen, zijn de bezorgkosten lager en heb je minder werk dan met zware zakken aarde. Perliet om te mengen met de kokosvezel kun je discreet bij het lokale tuincentrum kopen.

MINDER KWETSBAAR VOOR INSECTEN EN PLAGEN

Wortelrot en nare wortelschimmels en insecten hebben veel minder kans om een plaag te vormen voor de kokosvezel kweker. Kokosvezel is fijn en steriel en goed luchtdoorlatend, waardoor de wortels zich bijna net zo snel ontwikkelen als in geavanceerde hydroponische opstellingen.

NADELEN VAN KOKOSVEZEL

Het enige echte nadeel van kokosvezel treedt op als je per ongeluk een blok van lage kwaliteit aanschaft, dat niet juist is verwerkt of op de een of andere manier vervuild is geraakt. Dit komt zelden voor en als je kiest voor gerenommeerde hoogwaardige kokosvezel merken, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het komt echt neer op jou als kweker hoe je cannabis wilt kweken. Als je het aan ons vraagt, kan het echt niet misgaan met kokosvezel.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.