De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter


Wietplanten zijn afhankelijk van diverse voedingsstoffen om energie te creëren, de groei te vergemakkelijken en toppen te vormen. Ontdek hieronder de beste meststoffen om ze sterk, gezond en productief te houden.

KIEMEN
VEGETATIEVE FASE
BLOEI
Exclamation triangle 15
Exclamation triangle 15
Phosphorus 15
Phosphorus 15
Phosphorus 15
Phosphorus 15
Easy Roots Rhizobacter
Easy Roots Mycorrhiza Mix
Bat Guano
Easy Boost Organic Nutrition
Easy Grow Booster Tablets
Easy Bloom Booster Tablets
Easy Combo Booster Pack
Easy Plus Micronutrients
Thicker Flowers
Bigger Flowers
Sweeter Flowers
(bodemvoorbereiding)
verpotten
verpotten
verpotten
verpotten
Exclamation triangle 24 Incompatibel (tenzij in afzonderlijke groeifasen gebruikt) Phosphorus 24 Rijk aan fosfor (zie 'Bijzonderheden' voor elk product)

Cannabis Seed Booster

Begin je kweek meteen goed met onze Cannabis Seed Booster. Deze mestmix optimaliseert de kieming en de ontwikkeling van zaailingen. Het bevat een mix van silicium en fulvinezuur om de opname van voedingsstoffen te verhogen, aminozuren en vitamines om de wortelmassa te versterken, evenals belangrijke micronutriënten. Deze formule versnelt de kieming, versterkt de wortels en activeert zelfs oude zaden!

 • Hoe gebruik je Cannabis Seed Booster?

Goed schudden voor gebruik. Voeg 30 druppels toe aan 1 liter water op kamertemperatuur. Meng grondig door elkaar en gebruik binnen één dag. Pas toe om zaden tijdens het kiemen vochtig te houden en om zaailingen te voeden voordat ze hun eerste bladeren ontwikkelen.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.

Bio-Grow vloeibare voeding

Onze Bio-Grow Vloeibare Voeding combineert essentiële macronutriënten met aminozuren en organisch materiaal om de plantengroei te stimuleren en tegelijkertijd vruchtbaarheid aan de bodem toe te voegen. Met een NPK verhouding van 3-3-3 zorgt deze formule voor rijke bladgroei tijdens de vegetatieve fase. Giet het bij de wortels als onderdeel van een standaard voedingsschema, of als bladvoeding om een tekort op tijd tegen te gaan.

 • Hoe gebruik je Bio-Grow vloeibare voeding?:

Schud de fles goed voor gebruik en voeg vervolgens 1–2 ml per liter water toe. Schud nogmaals goed door elkaar en giet het over de aarde of gebruik het als bladspray.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.
Bijzonderheden:
Combineer Bio-Bloom vloeibare voeding met ons assortiment biologische voedingsstoffen, Bio-Grow en Bio bloeiboosterpakket voor het beste resultaat.

Bio-Bloom vloeibare voeding

Onze Bio-Bloom vloeibare voeding is speciaal ontworpen om wietplanten tijdens de bloeifase te helpen bloeien dankzij een hoog gehalte aan fosfor en kalium. Deze elementen zorgen voor een optimale topvorming en maximale harsproductie. Geniet tijdens de oogst van grotere, smaakvollere en zwaardere toppen.

 • Hoe gebruik je Bio-Bloom vloeibare voeding?

Schud de fles goed voor gebruik en voeg 1-2 ml per liter water toe. Meng de oplossing vóór gebruik nogmaals grondig en giet het bij de wortels of gebruik het als bladspray.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.
Bijzonderheden:
Combineer Bio-Bloom vloeibare voeding met ons assortiment biologische voedingsstoffen, Bio-Grow en Bio bloeiboosterpakket voor het beste resultaat.

Rhizobacter

Easy Roots Rhizobacter maakt gebruik van de kracht van Bacillus-bacteriën. Deze bijzondere bacteriën bevorderen de oogst en verbeteren zowel het cannabinoïdeprofiel als de weerstand tegen ziekten. Bovendien bezit dit product ook algen die de bacteriën tegen irritatie van meststoffen en pH-schommelingen beschermen. Deze algen bevatten daarbij zestig essentiële sporenmineralen die het wortelstelsel voeden.

 • Hoe gebruik je Easy Roots Rhizobacter?

Gebruik Easy Roots Rhizobacter aan het begin van de groeicyclus. Voeg het tijdens het vullen van je potten of bedden aan je potmix toe. Doe bij elke liter aarde 1g van het supplement en meng het goed door elkaar. Je kunt Easy Roots Rhizobacter ook gedurende de groeicyclus toevoegen om de wortels te versterken. Meng hiervoor 1g met 1 liter water en breng het om de 21 dagen aan.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.
Rhizobacter

Easy Roots Mycorrhiza Mix

Easy Roots Mycorrhiza Mix zit vol met verschillende soorten schimmels die als een verlengstuk van het wortelstelsel fungeren. Ze geven enzymen in de aarde af, die vervolgens organisch materiaal tot nutriënten afbreken. Deze nutriënten kunnen door de planten worden opgenomen.

 • Hoe gebruik je Easy Roots Mycorrhiza Mix?

De schimmels in de Easy Roots Mycorrhiza Mix hebben een wortelstelsel nodig om zich mee te kunnen verbinden. Voeg dit product daarom pas toe tijdens het verplanten. Maak een gaatje in de nieuwe aarde en voeg 5g sporen per plant toe.

Compatibel met:
Easy Boost, Rhizobacter, Easy Grow, Easy Plus, Easy Bloom.
Niet compatibel met:
Bat Guano (rijk aan fosfor).
Easy Roots Mycorrhiza Mix

Bat Guano

Video id: 816911390

RQS Bat Guano is een natuurlijke bron van belangrijke voedingsstoffen en enzymen. Het voedt niet alleen je wietplanten, maar ook aarde-microben zijn er dol op!

 • Hoe gebruik je RQS Bat Guano?

Bat Guano is een veelzijdige meststof. Je kunt het tijdens de groeicyclus op de volgende manieren gebruiken:

 • Grondmix: meng RQS Bat Guano aan het begin van de groeicyclus door je grondmix. Voeg 100g aan elke 15l aarde toe.
 • 'Thee': je kunt Bat Guano ook als ‘worteldrank’ gebruiken. Op deze manier geef je je planten rechtstreeks toegang tot hoge fosforniveaus. Voeg hiervoor aan elke liter (lauwwarm) water 1 eetlepel guano toe. Laat het een nachtje staan en breng het één keer per week aan.
 • Dressing: je kunt Bat Guano ook als een soort dressing op de aarde aanbrengen. Voeg 100g toe aan het aardeoppervlak rondom iedere plant. Graaf het in onder de mulch en geef flink wat water.
Compatibel met:
Easy Boost, Rhizobacter, Easy Grow, Easy Plus.
Bijzonderheden:
wees voorzichtig met het gebruik ervan naast Easy Bloom, want het bevat veel fosfor.
Niet compatibel met:
Easy Roots Mycorrhiza Mix (tenzij gebruikt in afzonderlijke groeifasen, als in: Easy Roots tijdens de groei en Bat Guano tijdens de bloei).
Bat Guano

Easy Boost

Een dosis Easy Boost Biologische Voeding zal je wiet tien tot twaalf weken van voldoende voedingsstoffen voorzien. Voeg dit supplement aan je potmix toe om een gezond niveau van stikstof, fosfor, kalium en magnesium te bereiken.

 • Hoe gebruik je Easy Boost Biologische Voeding?

Meng simpelweg wat Easy Boost-korrels met je potgrond. Voeg 50 tot 100g korrels aan elke 20l aarde toe.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS..
Easy Boost

Easy Grow

Easy Grow is een mix van natuurlijke stikstof, natuurlijke biostimulanten en andere belangrijke voedingsstoffen. Het optimaliseert de groei en vitaliteit van je planten. Easy Grow-tabletten gaan perfect samen met Easy Boost om je wietplanten de best mogelijke start te geven.

 • Hoe gebruik je Easy Grow?

Los 1 Easy Grow-tablet op in 3 tot 5l water om je planten tijdens de vegetatieve fase te voeden. Breng het mengsel één keer per week aan. Bewaar het maximaal zeven dagen en maak dan een nieuw mengsel.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.
Easy Grow

Easy Bloom

Easy Bloom bevat alle voedingsstoffen die wietplanten tijdens de bloei nodig hebben, zoals fosfor, kalium, calcium en magnesium.

 • Hoe gebruik je Easy Bloom?

Zodra je planten beginnen te bloeien, kun je Easy Bloom Booster gebruiken. Los 1 tablet op in 5 tot 8l water en gebruik de oplossing één keer per week. Je kunt dit mengsel maximaal tien dagen bewaren, daarna moet je een nieuwe batch maken. Stop twee weken voor de oogst met Easy Bloom en spoel je toppen.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS dat geschikt is voor de bloeifase van wiet.
Bijzonderheden
check goed hoe je planten reageren als je Easy Bloom naast Bat Guano gebruikt, aangezien beide producten veel fosfor bevatten.
Easy Bloom

Easy Plus

Easy Plus voorkomt tekorten aan micronutriënten tijdens de groeicyclus. Hoewel dit soort tekorten zelden voorkomen, kunnen ze de gezondheid van planten en de oogst behoorlijk beïnvloeden.

 • Hoe gebruik je Easy Plus?

Voeg 1 tablet Easy Plus aan 5 tot 8l water toe. Gebruik de formule om de tien dagen en niet op dezelfde dagen als Easy Grow en Easy Bloom.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.
Easy Plus

Thicker Flowers

Wil je zo snel mogelijk grotere toppen krijgen? Thicker Flowers is een natuurlijke vloeibare stimulator die zowel de topontwikkeling als de oogst aanzienlijk verbetert. Deze meststof bevat een hoog gehalte fosfor en kalium, twee belangrijke voedingsstoffen tijdens de bloeiperiode.

 • Hoe gebruik je Thicker Flowers?

Je kunt binnenshuis met Thicker Flowers beginnen nadat je je lichtcyclus hebt ingesteld op twaalf uur licht aan en twaalf uur licht uit. Bij een buitenkweek of bij autoflowers kun je het bij de eerste tekenen van bloei gaan toepassen.

Je kunt Thicker Flowers elke dag gebruiken bij het water geven. Voor de beste resultaten volg je onderstaand schema:

 • Week 1: 0,1ml/l
 • Week 2: 0,2ml/l
 • Week 3: 0,3ml/l
 • Week 4: 0,4ml/l
 • Week 5: 0,5ml/l
 • Week 6: 0,6ml/l

Begin zodra je week 7 ingaat wekelijks 0,1ml minder toe te dienen. Stop één tot twee weken voor de oogst met aanbrengen en spoel je planten.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.
Bijzonderheden
houd er rekening mee dat het gebruik van Thicker Flowers in combinatie met Easy Bloom en Bat Guano tot een teveel aan fosfor kan leiden.

Bigger Flowers

Bigger Flowers bezit een groot aantal nuttige voedingsstoffen en groeistimulatoren. Hoewel wietplanten deze formule niet per se nodig hebben, helpt het ze wel om hun volledige genetische potentieel te bereiken en grotere, betere toppen te ontwikkelen.

 • Hoe gebruik je Bigger Flowers?

Bigger Flowers helpt planten gedurende de hele groeicyclus hun volledige potentieel te bereiken. Voeg tijdens de vegetatieve fase 1ml per liter water toe en geef dit om de twee dagen. Volg tijdens de bloei het onderstaande schema:

 • Week 1: 0,5ml/l
 • Week 2-3: 0,8ml/l
 • Week 4: 1ml/l

Blijf 1ml per liter aanhouden tot het moment dat je je planten gaat spoelen.

Sweeter Flowers

Sweeter Flowers helpt de structurele groei en ontwikkeling te stimuleren. Het bevat essentiële aminozuren die als bouwstenen voor eiwitten dienen. Ook de kaliumproductie wordt door Sweeter Flowers ondersteund, en kalium helpt weer bij het reguleren van de eiwitproductie in planten.

 • Hoe gebruik je Sweeter Flowers?

Begin met Sweeter Flowers tijdens de vijfde bloeiweek en houd onderstaand schema aan:

 • Week 5: 0,4ml/l
 • Week 6: 0,7ml/l
 • Week 7: 0,8ml/l
 • Week 8: 1ml/l

Stop ongeveer twee weken voor de oogst met het gebruik van Sweeter Flowers en spoel je planten.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.

Easy Roots Trichoderma

Easy Roots Trichoderma is een natuurlijk, biologisch product om de gezondheid van planten te bevorderen. Trichoderma is een plantengroei bevorderende schimmel die de nutriëntenkringloop in de aarde verbetert, waardoor belangrijke mineralen voor wietplanten beschikbaar komen. Daarnaast gaat Trichoderma de strijd aan met pathogene microben en helpt het veelvoorkomende wortelziektes voorkomen.

 • Hoe gebruik je Trichoderma?

Inoculeer je planten met een grondbemesting van 1–2g Trichoderma-poeder opgelost in water. Om een gezonde populatie te behouden, kun je elke 30 dagen 0,5–1g toevoegen.

Bijzonderheden: Trichoderma kan in de aarde met mycorrhizae om ruimte gaan strijden. Wanneer je bij het verpotten Easy Roots Mycorrhiza Mix gebruikt, moet je twee weken wachten voordat je Trichoderma toevoegt. Dit geeft de mycorrhizae de tijd om zich te vestigen.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.

Zeewier

Zeewier komt dan misschien uit de zee, maar het doet landplanten een hoop goed. Deze natuurlijke voeding zit boordevol stikstof, fosfor, magnesium, kalium en ijzer. Het bevat daarmee essentiële voedingsstoffen die de gezondheid en productiviteit van wietplanten optimaliseren. Daarnaast is dit organische materiaal ook voedzaam voor bodemmicroben, wat de vruchtbaarheid van je aarde verhoogt.

 • Hoe gebruik je zeewier?

Per liter aarde 1g zeewier gebruiken.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.

SuperVit

SuperVit is een zorgvuldig samengestelde formule van vitamines en aminozuren die de groei van wietplanten optimaliseren en zorgen dat ze beter omgaan met stress. De vitamines B1, B2, B3, B4, B6 en foliumzuur stimuleren het metabolisme van de planten en de vorming van chlorofyl, en aminozuren (de bouwstenen van eiwitten), zoals glycine, L-leucine en L-tyrosine, bevorderen de oogst, harsproductie en stresstolerantie. Al met al resulteert SuperVit in grotere, productievere wietplanten.

 • Hoe gebruik je SuperVit?

Meng een druppel SuperVit met 4,5 liter water of twee druppels met 4,5–9 liter water bij elke waterbeurt.

Compatibel met:
elk ander mestproduct van RQS.

RQS-voedingsstoffen buiten gebruiken: Royal Gorilla

Je kent nu de beste beschikbare meststoffen, dus het is tijd om al die kennis in de praktijk te brengen! Hieronder gaan we in op hoe je deze producten kunt gebruiken bij een buitenkweek. We nemen daarbij Royal Gorilla als voorbeeld. Als je waarde hecht aan een hoog THC-gehalte, dan is deze soort echt iets voor jou!

April

Het groeiseizoen begint in dit geval op 18 april en duurt 26 weken. Daar gaan we!

Begin met het ontkiemen van je zaden. Profiteer in deze periode van Easy Start om de kiemkracht te verhogen en je zaailingen de best mogelijke start te geven. Je zaailingen hebben drie tot zeven dagen nodig om uit de grond te komen. Laat ze in hun potjes staan totdat ze een hoogte van 3 tot 5cm hebben bereikt en hun eerste echte bladeren hebben ontwikkeld.

Mei

In mei ondergaan je zaailingen een groeispurt. Dit geeft het startpunt van de vegetatieve fase aan. Bereid hun nieuwe omgeving voor, zet ze in nieuwe potten en aanschouw hoe ze beginnen te groeien!

Bereid de potmix voor waarin je je zaailingen gaat verplanten. Gebruik hiervoor wat zelfgemaakte compost of gewone potgrond. Voeg vervolgens per 20l aarde 50 tot 100g Easy Boost toe. Doe er daarna 20g Rhizobacter bij, gevolgd door 5g Mycorrhiza Mix. Meng alles goed door elkaar. Je zaailingen hebben nu bijna alles wat ze nodig hebben om de komende weken volop te kunnen groeien. Blijf goed water geven en zorg dat ze minimaal zestien uur per dag genoeg licht krijgen.

RQS-voedingsstoffen buiten gebruiken: Royal Gorilla title=

Juni

Rond juni zul je zien dat er veel nieuwe vegetatieve groei begint te ontstaan. Met de hulp van microben zullen je planten de eerste voedingsstoffen hebben opgenomen. Nu moet je je wietplanten opnieuw gaan voeden, om ervoor te zorgen dat ze niks tekortkomen. Gebruik onderstaande voedingsstoffen de rest van de vegetatieve fase om je planten sterk en gezond te houden:

 • Easy Grow: los 1 tablet op in 3 tot 5l water en breng het één keer per week aan.
 • Easy Plus: deze meststof bevat belangrijke micronutriënten die eventuele tekortkomingen voorkomen. Voeg 1 tablet toe aan 5 tot 8l water en breng het om de tien dagen aan. Gebruik Easy Plus nooit op dezelfde dag als Easy Grow.
 • Bigger Flowers: voeg om de twee dagen 1ml Bigger Flowers per liter water toe. Dit geeft je planten een flinke boost, boordevol extra voedingsstoffen en groeistimulatoren.
 • Rhizobacter: voeg begin juni nog een dosis Rhizobacter toe. De oorspronkelijke kolonie zou nu goed gesetteld moeten zijn. Maar naarmate het wortelstelsel zich uitbreidt, kan het lonen om nog wat toe te dienen. Voeg per liter water 1g Rhizobacter toe en breng het rond de stengel van de plant aan.

Houd een kweekkalender bij en noteer welke formule je op welke dag gebruikt. Op die manier kun je systematisch te werk gaan en voorkom je dat je bepaalde producten op dezelfde dagen toedient.

RQS-voedingsstoffen buiten gebruiken: Royal Gorilla title=

Juli

Ga verder met het hierboven beschreven voedingsschema. Wietplanten hebben een vrij constante eetlust tijdens de vegetatieve fase. Blijf ze voeden en je zult vanzelf zien hoe ze langzaam maar zeker mooie groene waaierbladeren gaan vormen.

Breng begin juli nog eens 1g Rhizobacter bij de stengel aan. Dit stimuleert de kolonisatie van het wortelstelsel en verbetert de uitwisseling van voedingsstoffen tussen je planten en nuttige bacteriën.

Augustus: bloeiweek 1-4

Nu begint het echt leuk te worden! De dagen worden steeds korter, en je planten gaan nu echt bloeien. Wietplanten ontwikkelen in deze periode een ander soort eetlust: in deze fase willen ze wat meer van de ene en wat minder van de andere voedingsstof.

⇢ Week 1

Het is tijd om je vegetatieve voeding te vervangen door voedingsstoffen voor de bloeifase. Gebruik de volgende producten voor het beste resultaat:

 • Bat Guano: voeg een topdressing van Bat Guano toe. Doe 100g in elke pot, graaf het een beetje in en geef goed water. Dit zorgt voor een gezonde mix van fosfor en organisch materiaal dat tijdens de bloeifase wordt afgebroken en tegelijkertijd je planten en de aarde voedt.
 • Easy Bloom: deze natuurlijke meststof verhoogt het fosfor- en kaliumgehalte tijdens de bloei. Voeg 1 tablet toe aan 5 tot 8l water en gebruik het één keer per week.
 • Easy Plus: je kunt Easy Plus met dezelfde dosering en frequentie blijven gebruiken. Gebruik het niet op dezelfde dagen als Easy Bloom.
 • Bigger Flowers: tijdens de bloeifase moet je de manier waarop je deze meststof toedient veranderen: breng in week 1 van de bloei om de twee dagen 0,5ml per liter aan.
 • Thicker Flowers: geef dagelijks 0,1ml per liter water.
 • Rhizobacter: breng nog een dosis van 1g Rhizobacter aan, om de productie van cannabinoïden tijdens de bloei te verbeteren.

⇢ Week 2

Ga op dezelfde voet verder met Easy Bloom en Easy Plus. Verhoog de dosis Bigger Flowers tot 0,8ml per liter en die van Thicker Flowers tot 0,2ml per liter.

⇢ Week 3

Dien in dezelfde hoeveelheden als in week 2 van de bloei je voeding toe. Verhoog alleen de dosis Thicker Flowers naar 0,3ml per liter.

⇢ Week 4

Verander niets aan de doses Easy Bloom en Easy Plus. Verhoog de dosis Bigger Flowers naar 1ml per liter. Houd dit aan tot het spoelen van je planten voor de oogst. Verhoog de dosis Thicker Flowers naar 0,4ml per liter.

RQS-voedingsstoffen buiten gebruiken: Royal Gorilla title=

September: bloeiweek 5-8

In september gaan je planten op hun dooie gemak door met bloeien. Volg het onderstaande regime om de zaken soepeltjes te laten verlopen.

⇢ Week 5

In week 5 is het tijd om Sweeter Flowers in je schema op te nemen. Deze formule geeft extra aminozuren en kalium aan je planten. Begin met 0,4ml per liter water. Verhoog daarnaast de dosis Thicker Flowers naar 0,5ml per liter.

⇢ Week 6

Verhoog de dosis Sweeter Flowers tot 0,7ml per liter en de dosis Thicker Flowers tot 0,6ml per liter.

⇢ Week 7

Verhoog de dosis Sweeter Flowers naar 0,8ml per liter. Verlaag de dosering Thicker Flowers naar 0,5ml per liter.

⇢ Week 8

Verhoog de dosis Sweeter Flowers tot 1ml per liter en houd deze hoeveelheid aan tot je je planten spoelt. Verlaag de dosering Thicker Flowers naar 0,4ml per liter.

Oktober: spoelen en oogsten

Het einde is in zicht! Het is bijna tijd om de vruchten van je harde werk te plukken. Geef je planten voor het spoelen nog een laatste keer voeding: Easy Bloom in dezelfde hoeveelheden als voorheen, een dosis Sweeter Flowers van 1ml per liter en een dosis Thicker Flowers van 0,4ml per liter. Je kunt de planten op 16 oktober oogsten. Begin twee dagen na de laatste voeding op 1 oktober met het spoelen van je planten.

RQS-voedingsstoffen buiten gebruiken: Royal Gorilla title=

RQS-voedingsstoffen binnen gebruiken: Green Gelato Automatic

Kweek je liever binnen? Geen probleem, we lopen hetzelfde traject door, maar dan met Green Gelato Automatic. Deze sativa-dominante autoflower heeft een hoog THC-gehalte, heerlijke terpenen en biedt een snelle kweek. Gebruik onze voedingsstoffen en supplementen om haar sterk, gezond en productief te houden. Houd er wel rekening mee dat autoflowering soorten minder voeding nodig hebben dan hun fotoperiode tegenhangers. Sterker nog, we hebben de hoeveelheid voedingsstoffen voor deze plant moeten halveren.

Week 1: kieming

Allereerst moet je je zaden ontkiemen. Easy Start is een perfect middel om hiervoor een optimale omgeving te bieden. Bovendien verhoogt het de kiemkracht. Stop je zaden in het groeimedium en wacht drie tot zeven dagen totdat de zaailingen tevoorschijn komen.

In de tussentijd kun je je potgrond voorbereiden. Autoflowers gaan vooral lekker op lichte en luchtige aarde. Het volgende recept biedt het perfecte groeimedium voor deze snelle planten:

 • 3 delen veenmos
 • 3 delen compost
 • 2 delen perliet, voorbevochtigd
 • 1 deel vermiculiet, voorbevochtigd

Voeg vervolgens 50-100g Easy Boost en 20g Rhizobacter toe aan elke 20l aarde. Meng alles goed door elkaar en vul je potten ermee.

RQS-voedingsstoffen binnen gebruiken: Green Gelato Automatic

Week 2: de vegetatieve fase

Rond week 2 moeten je zaailingen ongeveer 3 tot 5cm hoog zijn en een paar kleine blaadjes hebben. Ze worden steeds groter, dus ze hebben een nieuwe omgeving nodig. Graaf een klein kuiltje in het midden van de aarde in je potten. Voeg 5g Mycorrhiza Mix toe aan elk gaatje om het wortelstelsel met nuttige microben te omringen. Plaats je zaailingen in de nieuwe potten en geef ze water.

Week 3

Je planten zitten tegen het einde van de vegetatieve fase aan. Geef ze tijdens deze week nog wat voeding zodat ze nog wat extra kunnen groeien. Los 1 tablet Easy Grow op in 7 tot 10l water en geef hiermee één keer per week water. Groeistimulatoren werken in deze fase ook prima. Voeg 0,5ml Bigger Flowers toe aan elke liter water. Geef dit om de twee dagen, tot de bloeifase begint.

Week 4: bloeifase

We hebben je gewaarschuwd... Green Gelato Auto groeit razendsnel! Welkom in de bloeifase. Nu moet je de voeding aanpassen, omdat je planten steeds meer trek in fosfor en kalium krijgen. Gebruik onderstaande combinatie voor een optimaal resultaat:

 • Bat Guano: dien voor een fosfor-boost 50g Bat Guano aan elke pot toe.
 • Easy Bloom: voeg 1 tablet toe aan 12 tot 16l water en geef hiermee één keer per week water.
 • Bigger Flowers: breng om de twee dagen 0,25ml per liter water aan.
 • Thicker Flowers: geef elke keer dat je water geeft 0,05ml per liter.
RQS-voedingsstoffen binnen gebruiken: Green Gelato Automatic

Week 5

Je bloeiende planten zouden er nu stralend uit moeten zien! Breng de volgende wijzigingen aan in je voedingsschema om ze gezond te houden:

 • Geef dezelfde hoeveelheden Easy Bloom als voorheen.
 • Verhoog de dosis Bigger Flowers naar 0,4ml per liter.
 • Verhoog de dosis Thicker Flowers naar 0,1ml per liter.

Week 6

Geef je planten nog een dosis Rhizobacter om het wortelstelsel gekoloniseerd te houden. Breng bij de stengel van elke plant 1g Rhizobacter aan. Verhoog de dosis Thicker Flowers naar 0,15ml per liter.

Week 7

In deze laatste week moet je weer wat voedingsstoffen geven. Deze laatste voeding helpt bij de topvorming en synthese van cannabinoïden. Volg onderstaande instructies:

 • Handhaaf dezelfde dosis Easy Bloom.
 • Verhoog de dosis Bigger Flowers naar 0,5ml per liter.
 • Verhoog de dosering Thicker Flowers naar 0,2ml per liter.

Week 8: spoelen en oogsten

Het harde werk zit er bijna op! Stop met voeden en spoel je planten. Nu heb je nog een week of twee geduld nodig, en dan kun je eindelijk oogsten!

RQS-voedingsstoffen binnen gebruiken: Green Gelato Automatic

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37832 reviews