De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

7 Makkelijke Stappen voor het Kweken van Wiet

In Amerika en veel andere delen van de wereld, is legale wiet steeds meer de norm. En dat is goed nieuws! Hoewel het nog niet officieel is, is het in veel landen van Europa ook legaal. En waar dit niet zo is, wordt het vaak wel gedoogd.

Jij hebt dus besloten om zelf wiet te gaan kweken. Wat een goed idee! Binnenkort behoor ook jij tot een snelgroeiende subcultuur. Het zelf kweken van wiet wordt overal ter wereld steeds populairder.

Het kweken van je eigen wiet is een leuke en goedkope manier om je voorraadpot te vullen met hoogwaardige toppen. Marihuana is een taaie plant die je het hele jaar door in veel klimaten, in een kas of binnen kunt kweken.

Video id: 484519466


Wiet Is Je Beste Vriend

Net als andere vormen van tuinieren, is de kweek van wiet een vaardigheid die je in de loop der jaren ontwikkelt. Het is makkelijk te leren, maar je blijft je leven lang nieuwe dingen ontdekken. Laat dat echter geen reden zijn om niet te proberen zelf wiet te kweken. Het is relatief simpel en zo goedkoop of duur als je zelf wilt.

Als je de basis van het kweken van wiet kent, ben je al een eind op weg. Wanneer je in een vroeg stadium geïnformeerde beslissingen weet te maken, oogst je uiteindelijk meer. Als je de volgende zeven stappen volgt, heb je alle kennis die je nodig hebt om een deskundige wietkweker te worden.

How to Grow Weed in 7 Easy Steps

Stap 1: Je Wietzaadjes Kiezen

Cannabis Seeds

De keuze is reuze. Sativa, indica, ruderalis, allerlei hybriden en allemaal verkrijgbaar met slechts één klik op de muis. Door je eigen ervaring weet je vast wel welke soort wiet je het liefst gebruikt. Van welke wietsoort heb je in het verleden genoten? Welke wiet helpt je ontspannen? Dergelijke vragen maken je keuze al wat makkelijker.

Met je persoonlijke smaak in gedachten, moet je nu gaan bedenken onder welke omstandigheden je kweek gaat plaatsvinden. Ga je in een kleine kast kweken? Dan benut je de ruimte het efficiëntst met kleine, snel rijpende wietplantjes, zoals autoflowers of indica’s. Of heb je een mooie, grote achtertuin waar je één of meerdere monsterplanten direct in de grond of in grote potten kunt kweken?

Stap 2: Wat Je Moet Weten over Wiet

Cannabis Fundamentals

Om zo goed mogelijk te groeien en jou sappige toppen te geven, hebben wietplanten een aantal basisbehoeften.

☀️ Licht

Voor een gezonde groei heeft wiet meer dan twaalf uren daglicht nodig per 24 uur. Binnen kun je dat regelen met timers. Buiten kun je niet eerder gaan ontkiemen dan wanneer de planten meer dan twaalf uur daglicht en minimaal acht uur direct zonlicht per dag kunnen krijgen.

🌱 Groeimedium

Biologische kwekers gebruiken een bepaalde grondsoort, of ze nu binnen of buiten kweken. Maar je hoeft niet per se voor grond te kiezen. Er zijn ook neutrale media die volledig afhankelijk zijn van voedingsstoffen, zoals kokosvezel, perliet, vermiculiet en steenwol. Bij een aerocultuur, volledige hydrocultuur of diepwatercultuur gebruik je helemaal geen substraat. De hangende wortels halen hun voedingsstoffen hierbij rechtstreeks uit een voedingsoplossing.

💨 Lucht

Om sterk te kunnen worden en gassen goed te kunnen uitwisselen, heeft wiet verse, bewegende lucht nodig. Buiten is dat geen probleem, omdat er altijd wel sprake is van een briesje of wind. Binnen hebben je planten een inlaatventilator nodig voor verse lucht. Ook moet de oude lucht worden afgevoerd en moet een ventilator ervoor zorgen dat de lucht in beweging blijft. Als dit niet het geval is, kan je wiet last krijgen van plagen, schimmels en zwakke groei. Wanneer opgenomen gassen zich opbouwen, remt dat de plantengroei.

💧 Water

Net als alle levende wezens heeft ook wiet water nodig om te groeien, bloeien en alle biologische functies te volbrengen. Als je ergens woont waar het regelmatig regent, dan krijgen wietplantjes die buiten staan soms al genoeg water. Grote wietplanten zijn echter veel dorstiger. Als je grotere planten kiest, dan moet je dus extra water geven tussen de regenbuien door.

Binnen geldt water als het middel waarmee je de planten voedingsstoffen geeft. Gebruik echter puur water voor het regelmatig doorspoelen van een hydrocultuursysteem of een ander systeem zonder grond. De pH van je water is daarbij erg belangrijk. De slimme wietkweker heeft dan ook een goede pH-meter in zijn uitgebreide kweekuitrusting.

🌡️ Temperatuur

Wiet is een taaie plant die zowel in kou als in hitte kan overleven. Net zoals wij, kan ze echter wel last krijgen van stress en niet goed functioneren bij extreem weer. Wiet kan bevriezen of doodgaan door oververhitting. Ook kan de groei tot stilstand komen. De plant gaat in overlevingsstand als de temperatuur te lang te hoog of te laag is. 27°C is de ideale temperatuur voor een krachtige groei van wiet. Binnen bereik je dat makkelijk met ventilatoren, aircounits en warmte en koelmatten. De verlichting zal ook warmte genereren die je weer moet afvoeren.

Buiten moet je de seizoenen goed in de gaten houden. Zorg dat je kennis hebt van het klimaatgebied waarin je woont. Gebruik een app of een grafiek waarmee je de zonnecyclus bijhoudt voor een goede timing. Als je de planten te vroeg buiten zet, riskeer je dat ze meteen in bloei gaan en opnieuw gaan vegeteren als het aantal uren daglicht toeneemt. Dat moet je niet willen. De toppen vormen zich niet juist als de bloei te vroeg begint. Ben je echter te laat, dan krijg je kleine planten met minder wiettoppen.

✨ Voedingsstoffen

Net zoals andere levende organismen, heeft ook wiet brandstof nodig om te groeien. Met een goede, luchtige grondmix met veel compost, levende organismen, vitamines en mineralen hebben je planten voldoende voeding voor hun hele levenscyclus.

Bewateren met compostthee en andere biologische mengsels, zoals melasse of verenmeel, verbetert ook de kwaliteit van de aarde en stimuleert een gezonde groei van je wietplanten.

Met een hydrocultuur of ander medium zonder grond geef je alles wat je wietplanten nodig hebben in de vorm van kantenklare voedingsmengsels. Meestal zijn deze speciaal ontwikkeld voor wiet.

🌫️ Luchtvochtigheid

Buiten heb je niet echt controle hierover en ben je afhankelijk van het klimaat. Het voordeel daarbij is dat de verschillen in luchtvochtigheid en het aanpassen van de plant aan de veranderende kweekomgeving ervoor kan zorgen dat je buitengewoon sterke wiet krijgt!

Binnen is de beheersing van de luchtvochtigheid van zaad tot bloei erg belangrijk. De bladeren zuigen elke dag vocht op uit de atmosfeer. Als de luchtvochtigheid in balans is, is het risico op plagen en schimmels in de omgeving kleiner.

Of je nu in een kast, kweektent, speciale kweekruimte, buiten direct in de grond, in potten of in een tuin met gezelschapsplanten kweekt, je wietplant heeft alle bovenstaande behoeften om goed te kunnen groeien. Pas als je daarin voorziet, geeft ze je hoogwaardige toppen die druipen van de hars.

Stap 3: Verlichting voor de Binnenkweek van Wiet

Cannabis Lighting

Met de legalisering heeft er een explosie plaatsgevonden van producten als verlichting en kweekkasten voor het binnen kweken van cannabis. Lampen, ventilatoren, aparte kasten voor stekjes, de vegetatieve- en bloeifase, timers en koolstoffilters, het is er allemaal, zo klaar voor gebruik. Wat voor jou mogelijk is, hangt echter af van je budget.

Kweekkasten 

Volledig uitgerust voor wiet zijn er kantenklare kweekkasten die zijn gemaakt door mensen met jarenlange ervaring. Dit is echter alleen een optie als je wat meer te besteden hebt. Je kunt ook goede toppen kweken in een kast die je toch niet gebruikt.

Verlichting

Voor wat minder geld heb je al een basic, maar efficiënte CFL (Compact Fluorescent Light) of een kleine led-installatie (Light Emitting Diode). Er zijn ook andere compact fluorescentielampen, zoals T5, in diverse spectrums voor de groei en bloei. Die zijn tevens geschikt voor een kleine ruimte.

HPS (High-Pressure Sodium) en MH-lampen (Metal Halide) zijn traditionele groeilampen. Een HPS-lamp van 1000W met reflectoren geeft vaak al efficiënt licht voor een ruimte van 1,5m². Je kunt daarmee dan ook uitstekende kweekresultaten behalen. Dat geldt tevens voor een MH-lamp van 600W, waarmee je dezelfde ruimte kunt aanlichten en aan het eind van de groeicyclus ook eersteklas toppen kunt oogsten.

Met de hitte die dergelijke lampen genereren, moet je echter wel rekening houden. Als je de kweekruimte niet efficiënt ventileert, is het al snel te heet voor een gezonde plantengroei.

Stap 4: De Ontkieming en Zaailingen van Wiet

Cannabis Seedlings

Je kweekavontuur begint pas echt met de ontkieming van je wietzaadjes. In elk levensvatbaar zaadje zit alle informatie die nodig is voor de groei en bloei van de betreffende wietsoort. De zaadjes hebben alleen maar de juiste omstandigheden nodig en ze beginnen tot leven te komen. Zaden ontkiemen pas als er aan drie specifieke behoeften is voldaan: water, de juiste temperatuur (warmte) en een goede plek.

Het kweken van wiet is een natuurlijk proces waarvoor geen strikte regels gelden. Het is geen lineair iets wat je uit je hoofd kunt leren, maar een kunstvorm die je onder de knie moet krijgen. Er zijn diverse methodes voor het ontkiemen van wiet, die allemaal even effectief zijn. In de loop van de tijd kom je er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt.

1. Rechtstreeks in het Medium 

Hierbij doe je de zaden meteen in het groeimedium. Zo kun je de schok van het vroege verplanten vermijden, zoals nodig is bij sommige andere methoden. Het is vaak makkelijker om de zaden in een kleine pot of in het groeimedium te ontkiemen en later te verpotten naar de tuin of grotere potten.

2. Keukenpapier

Je legt hierbij de wietzaadjes op een vochtig stukje keukenpapier op een bord en zet dat op een warme, donkere plek. Bedek het met plastic of een ander bord. Zo behoud je de vochtigheid. Na een paar dagen tot een week, zijn je wietzaadjes ontkiemd.

3. Jiffypotjes en Steenwolpluggen

Makkelijk in onderhoud, omdat je hiermee vijftig zaadjes kunt laten ontkiemen in dezelfde kleine ruimte. Als de zaailingen wat sterker zijn geworden, kun je ze op hun definitieve plek zetten, zonder dat je de wortels beschadigt.

4. In Water 

Laat het zaadje weken in water dat rijk is aan enzymen totdat je ziet dat de spilwortel verschijnt. Zet het daarna in het groeimedium. De zaailing zal snel wortel schieten en je ziet het plantje ongeveer een week later boven het oppervlak verschijnen.

5. Kieming-station 

Met een kieming-station heb je veel controle over de omgeving waarin de ontkieming plaatsvindt, zoals over de luchtvochtigheid en temperatuur. Hiermee kun je de kieming sneller laten verlopen.

Als je plantjes zich eenmaal boven de grond bevinden en de zaadlobben eraf zijn gevallen, zie je de eerste set echte blaadjes verschijnen en kan de fotosynthese beginnen. Nu heb je een echte zaailing die op weg is om een indoor miniatuurplantje of een enorme boom te worden, boordevol hars.

Stap 5: De Vegetatieve Fase van Wiet

Vegetative Cannabis Growth

Op het moment dat de groene blaadjes in aanraking komen met het licht, begint de fotosynthese. Je plantjes gaan aan het werk en de vegetatieve fase is begonnen.

Binnen 

De lampen moeten zijn ingesteld op achttien lichturen per dag, waarbij ze dus zes uur uit zijn. Dat hoeft niet per se gelijk te zijn aan het aantal uren daglicht buiten. Je kunt het zo instellen als je zelf graag wilt. Als je elektrische apparatuur alleen tijdens daluren gebruikt, kan je dat veel geld besparen.

Je plantjes vinden het fijn om in biologische grond te staan of voedingsstoffen te krijgen die speciaal zijn ontwikkeld voor de vegetatieve fase. Door ventilatoren te laten draaien, kun je de temperatuur onder controle houden. Bovendien maakt een briesje je jonge plantjes sterker. Je kunt ook kiezen voor exotische extraatjes, zoals koolstofdioxide in de lucht brengen. Bovendien kun je op je indoor wiet LST en een ScrOG toepassen voor een hogere groeisnelheid en meer toppen.

Buiten

Wiet gaat sneller groeien als het aantal uren zonlicht toeneemt tijdens de lente en in de zomer. Als de wortels onbeperkt de ruimte hebben en de genetica goed is, kan een plant wel drie of vier meter groeien in de vegetatieve fase.

Tegenwoordig knipt men de planten vaak gedurende de groei aan de boven- en onderkant bij. Dat stimuleert een gelijkmatig bladerdek, dat gevuld raakt met bloeiende toppen van gelijke grootte. Wiet blijft in de vegetatieve fase als er meer dan twaalf uren daglicht zijn. Hoe verder van de evenaar, hoe korter dit stadium en hoe sneller wietplanten op de bloei overgaan.

❔ Hoelang Duurt het Vegetatieve Stadium?

Het vegetatieve stadium kun je net zolang laten duren als je zelf wilt. Als je de ruimte wilt vullen met veel kleine planten, kies dan voor de Sea Of Green-kweekmethode. Je kunt er ook voor kiezen een paar grotere wietplanten te toppen en te mainlinen, zodat je grote toppen-clusters krijgt.

Stap 6: De Bloei van Gezonde Wiet

Vegetative Cannabis Growth

Bloesemen, bloeien en topvorming zijn allemaal termen voor dezelfde groeifase van de marihuanaplant. De komende paar maanden zijn erg leuk, omdat de aroma’s zich dan gaan ontwikkelen. Er ontstaat ook interessante topvorming, wat per wietsoort kan verschillen. De bloeifase bestaat uit meerdere onderdelen die alle wietplanten ondergaan en begint zodra de vegetatieve fase tot een einde komt.

Buiten is sprake van de eerste fase van de bloei als de zomerhitte voorbij is en de herfst eraan komt. Binnen bepaal je zelf wanneer de bloeifase begint door het lichtschema te veranderen naar twaalf uur licht per dag.

Afhankelijk van de soort, reageert cannabis op hormonale veranderingen waardoor de plant na de groei gaat bloeien. Er zijn in dat opzicht twee soorten wiet: fotoperiode en autoflowering strains.

  1. Fotoperiode planten hebben een hormoon dat gevoelig is voor licht om te blijven vegeteren. Als dit hormoon actief is, zal de plant niet gaan bloeien. Het wordt echter inactief als er weinig licht meer is en als de nachten langer worden. Met twaalf of meer uur duisternis zal de plant in bloei gaan.
  2. Autoflowering wiet heeft daarentegen een leeftijdsafhankelijk hormoon. De plant stopt hierbij met het aanmaken van het hormoon als het een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Ze is dus niet afhankelijk van de fotoperiode. Dat kan al binnen twee weken na de ontkieming zijn.

De Verschillende Fasen van de Bloei

Differentiatie 

In het allereerste begin van de bloei verandert het groeipatroon opmerkelijk. De plant groeit niet meer in de lengte en in plaats van symmetrische vegetatie gaan de takken zigzagsgewijs groeien. Daardoor ontstaat er minder afstand tussen de knopen. Differentiatie is heel duidelijk waarneembaar.

Bloei : De bloei behelst bij alle soorten wiet dezelfde fasen, maar de lengte van de bloeiperiode verschilt wel per soort. Een snelle indica heb je weken eerder uitgehard en in je pijpje dan een sativa die lang moet rijpen.

Vlak na de differentiatie beginnen zich toppen te vormen. Je ziet hierbij bloemkelken verschijnen. Hieruit ontstaan toppen met stampers. Op de stampers, bloemkelken en blaadjes vormen zich trichomen die de zo gewenste hars aanmaken.

De toppen uit de bloemkelken worden steeds langer en puntiger. Daardoor ontstaat er ruimte voor nieuwe clusters en speciale bladeren. In tegenstelling tot suikerblaadjes zijn deze nieuwe blaadjes dikker, kleiner, vaak behoorlijk gekreukt en bedekt met trichomen. Uiteindelijk zul je ze bijna niet meer zien door de opzwellende toppen-clusters.

In de weken erna ontstaan er steeds meer van deze toppen-clusters. Deze vormen grote cola’s die bedekt raken met trichomen boordevol hars. De bloemkelken en de trichomen zwellen almaar verder op naarmate ze rijpen en er ontstaat steeds meer hars. De toppen zijn op dat punt bijna helemaal rijp.

Stap 7: Oogsten, Drogen en Uitharden voor de Beste Toppen

Curing Cannabis

In de laatste paar weken hoef je geen voedingsstoffen meer te geven en moet je je planten spoelen met schoon water. Dat garandeert een pure smaak, zonder de nasmaak van nutriënten en opgebouwde zouten.

❔ Wanneer Is Mijn Wiet Rijp?

Nu de stampers boordevol trichomen zitten, verschrompelen ze en veranderen ze van kleur. Ze worden dieporanje, mauve, bruin of scharlakenrood, afhankelijk van de soort. Geleidelijk veranderen al deze opgezwollen zakjes met hars van kleur: eerst van doorzichtig naar melkachtig en daarna naar amber. De toppen-clusters zwellen zodanig op dat het lijkt alsof ze binnenstebuiten zitten!

Dit alles wijst erop dat het tijd is om de vruchten van je arbeid te plukken.

Voor een hoger gehalte THC moet je oogsten als de trichomen voor 20-30% amberkleurig zijn. Wil je een breder cannabinoïden-profiel, oogst dan als de trichomen voor 60-80% amber zijn gekleurd. Let goed op, want de verschillen kunnen binnen 24 uur optreden.

De Wietplant Oogsten

Er geldt geen vaste manier van oogsten. Pak het onbezonnen aan en leer gaandeweg.

Sommigen knippen de plant eerst nat, d.w.z. het verwijderen van alle bladeren als de wietplant nog in de grond staat, en oogsten haar vervolgens. De takken worden opgehangen om te drogen of losse toppen worden op een droogrek gelegd. Anderen verwijderen alleen de suikerblaadjes, oogsten daarna en hangen de hele plant op.

Er zijn geen vaste regels, maar je moet wel voorzichtig te werk gaan. Je moet de kwetsbare trichomen zo weinig mogelijk verstoren.

Dry Cure Buds

Wiet Drogen en Uitharden

Droog je toppen op een donkere, koele plek waar het niet al te vochtig is. Idealiter laat je dit proces heel langzaam verlopen en duurt het minimaal twee weken. Controleer ze regelmatig, zodat de toppen niet te droog worden of juist beschimmeld raken door te veel vocht.

Als ze goed droog zijn, zullen de dunne takjes makkelijk afbreken. Dikke takken zullen nog steeds wat buigzaam zijn.

Het chlorofyl is afgebroken en het groen is vervangen door kleuren die per soort verschillen. Roodbruin, bruin, lichtgroen en zelfs donkerblauw en paars kunnen verschijnen als de toppen hun echte kleuren onthullen.

Het Bewaren van Uitgeharde Toppen

Nu moet je je waardevolle toppen losjes in een goed afsluitbare pot opbergen. Open deze eenmaal per dag gedurende de eerste twee weken. Daardoor kan overmatig vocht uit de pot en voorkom je dat je toppen beschimmeld raken. Als de wiettoppen eenmaal droog aanvoelen, hoef je de pot nog maar eenmaal per week te openen. Besteed hier voldoende aandacht aan; je wilt immers niet dat weken lang werk verloren gaat op het laatste moment.

❔ Hoelang Moet Wiet Uitharden?

Je kunt wiet zo lang uitharden als je zelf wilt. Vergeet niet dat de psychotrope stofjes een watermolecule afstoten bij een goede uitharding, waardoor ze nog psychoactiever worden. Dat duurt minimaal zes weken als je onder de ideale omstandigheden uithardt. Hoe langer het uitharden, hoe aangenamer het resultaat. Bewaar je potten op een donkere, koele plek. THC breekt na verloop van tijd namelijk af tot andere cannabinoïden door blootstelling aan licht.

Als je niet zeker weet of de toppen uitgehard zijn, neem dan tijdens het drogen een voorproefje en check of dit later verbeterd is. Uitgeharde wiet voelt niet helemaal droog aan, vanwege het was van de hars. Je zult het gevoel om dat te herkennen gauw genoeg ontwikkelen.

Het is niet moeilijk om te genieten van je zelfgekweekte wiet. Je aandacht en geduld worden zeker beloond, zelfs al heb je maar een kleine kweekruimte.

Veel kweekplezier, vrienden!

How to Grow Weed in 7 Easy Steps

De Hoogste Tijd Om Een Strain Te Selecteren

Het selecteren van de juiste strain is misschien wel de belangrijkste beslissing alvorens je cannabis gaat kweken. Er zijn honderden bekende strains op de markt en misschien ook wel honderden waarvan het bestaan onbekend is. Het selecteren van de meest geschikte strain lijkt soms monnikenwerk. Daarom hebben we verschillende top 10-lijsten samengesteld om kwekers inzicht te geven in welke soort uit elke categorie het beste bij ze past.

Onze top 10-lijst met autoflowering cannabiszaden bestaat uit variëteiten als Royal Gorilla Automatic, Royal Cookies Automatic en Northern Light Automatic. Autoflowers zijn bij uitstek geschikt voor de beginnende kweker, maar zijn ook geliefd bij ervaren kwekers die een snelle kweek willen draaien. Van zaad tot oogst doen ze er gemiddeld acht weken over, ze blijven laag en vallen niet zo op.

Kwekers die graag kiezen voor een hoog oogstgewicht vinden wat ze zoeken in onze top 10 feminized cannabiszaden. Je vindt hier strains van wereldklasse, zoals Power Flower, Amnesia Haze en White Widow. Bewonder deze fantastische zaden maar eens. We hebben indica's voor een fysieke stone en sativa's waar je creatief en energiek van wordt. De bloei van deze cannabisvariëteiten moet je wel afdwingen met een lichtschema, maar daar staat tegenover dat het cannabinoïde-gehalte hoger is en ze meer opleveren dan een autoflower.

Het roken van cannabis hoeft niet altijd alleen om een high te draaien. Cannabis bevat ook uiteenlopende hoeveelheden aromatische terpenen en elke strain trakteert je daarmee op een compleet andere rookervaring. In onze top 10 lekkerste cannabissoorten maak je kennis met de smakelijkste kruisingen die er zijn, zoals Fruit Spirit, Fat Banana en Haze Berry. Deze strains veroorzaken een smaakexplosie bij elke hijs. Ze lenen zich ook goed voor extracten en edibles en geven er een smakelijke draai aan.

Kush-variëteiten behoren tot de meest gezochte en meest geliefde zaden binnen de cannabiswereld. Ze zijn nazaten van landrassen uit de bergen van de Hindoekoesj en verwennen je met een zalig ontspannende, fysieke stone. Onze kwekers zijn erin geslaagd hiermee beresterke kruisingen te veredelen, zoals Candy Kush, Bubble Kush en Pineapple Kush. Maak gerust eens kennis met onze top 10 Kush-variëteiten.

Top 6 Makkelijk te Kweken Soorten Wiet

Green Crack Punch: Snelle, Beginnersvriendelijke Sativa

De meeste sativa’s zijn pietluttig en vragen veel tijd en ervaring om ze optimaal te laten floreren. Rokers krijgen echter geen genoeg van de energieke high en heerlijke smaak ervan. Als je alle waarschuwingen in de wind slaat en toch sativa’s wilt kweken, dan is Green Crack Punch een goede keus.

Deze kruising van Purple Punch x Green Crack vergeeft je al je fouten, wat je ook met haar uithaalt. Het maakt haar niet uit of ze wat te veel of te weinig water krijgt, als je niet helemaal de goede voedingsstoffen mengt, als de pH niet helemaal klopt of als er sprake is van wat lichtlekken. Ze levert hoe dan ook een goede opbrengst op! Na slechts 55–60 dagen bloei beloont Green Crack Punch je met circa 500g/m² aan prachtige, veelkleurige toppen die stevig zijn en boordevol hars zitten.

De high die Green Crack Punch biedt, is echter niet altijd geschikt voor beginnende rokers. Met 20% THC is ze erg krachtig. Je ervaart daarbij eerst de kenmerkende energie en focus van Green Crack, waarna je een paar uur later een fysieke stone ervaart die perfect is om te ontspannen. Die vredige rust is te danken aan het kleine beetje indica van Purple Punch. De rook is aangenaam, zijdezacht en bevat vleugjes citrus, rijpe bosbes en zoete druif.

Green Crack Punch

Green Crack Punch
Green Crack x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 weken
THC: 18%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
180 - 220 cm
Eind September
Euforisch, Rustgevend

Koop Green Crack Punch

Easy Bud: Zonder Poespas

Autoflowering kruisingen zijn populair, omdat ze snel zijn en makkelijk te kweken. Daarop is Easy Bud geen uitzondering. Ze gaat vrijwel meteen over op de bloeifase, is snel klaar en heeft een beperkte hoogte en vergevingsgezind karakter. Ben je op zoek naar wietzaadjes met een garantie op lekkere toppen, ook al heb je nog niet zoveel kweekervaring? Kies dan voor Easy Bud.

Easy Bud is een slimme keus als je niet veel ruimte hebt. Binnen wordt ze niet hoger dan 60cm, maar produceert ze wel vette en stevige toppen. De takken zijn stevig genoeg om de 275–325g/m² aan wiettoppen te dragen, zonder dat je ingewikkelde steunconstructies hoeft te gebruiken. Haar indicagenen zorgen voor groene toppen die glinsteren door een ijzige laag hars en die zijn genesteld in gezonde, donkergroene bladeren.

Ben je geen ervaren gebruiker of kun je wel een voorraad wiet voor een wake-and-bake gebruiken? Ook dan is Easy Bud perfect! Het gehalte THC is met 12% gemiddeld en geeft een functionele stone. De buzz haalt de scherpe randjes eraf, zodat jij kunt chillen. Je zit echter niet meteen vastgeroest aan de bank, ook niet als je geen ervaring hebt. Zelfs voor hardcore stoners is het handig om deze toppen in huis te hebben voor als een lichte of overmatig paranoïde vriend langskomt.

Easy Bud

Easy Bud
White Indica x Ruderalis
275 - 325 gr/m2
50 - 60 cm
5-7 weeks
THC: 12%
Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
30 - 80 gr/plant
60 - 110 cm
9-10 weken na ontkiemen
Fysiek Ontspannend

Koop Easy Bud

Critical: Supermakkelijke Bekroonde Soort

Supermakkelijk en bekroond met een Cannabis Cup? Dat is precies wat je krijgt met deze kaskraker van gemiddelde omvang. Critical is makkelijk genoeg voor beginners, maar heeft ook voldoende kracht om de aandacht van professionele kwekers te trekken. Of je nu nieuw bent in de wietwereld of ‘liever lui dan moe’, deze kruising van Afghani x Skunk is klaar na slechts zeven weken en misschien wel je favoriete soort als je haar eenmaal hebt geprobeerd!

Als je haar binnen kweekt, is Critical makkelijk te verzorgen, omdat ze nooit hoger wordt dan 140cm. Wanneer je lagere planten wilt, gebruik dan LST of high-stress trainingstechnieken, afhankelijk van jouw voorkeur. De planten herstellen snel bij beide methodes. De kleur is overwegend groen en ze krijgt wat herfsttinten in de laatste week. Zelfs beginners kunnen, na een zeer snelle bloeitijd, een oogst binnenhalen van 600g/m².

Met 60% indica en 40% sativa biedt Critical een behoorlijk gebalanceerde stone die zowel lichaam als geest beïnvloedt en je helemaal ontspant. De high is erg mild en je krijgt geen last van te veel energie of angstige gevoelens. Word je een beetje paranoïde als je krachtige wiet rookt? Dat zal je niet gebeuren met Critical, ook al bevat ze 18% THC. Deze wiet is heerlijk ontspannend. De smaak is klassiek: zoet met aardse noten.

Critical

Critical
Afghani x Skunk
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
7 - 9 Weken
THC: 18%
Sativa 40% Indica 60%
600-650 gr/plant
180 - 220 cm
Eind September
Fysiek Ontspannend, Stoned, Zwaar

Koop Critical

White Widow: Gekristalliseerde Perfectie

Bekend als de moeder van de 'White'-familie, is White Widow de ouder van talloze hydriden. De originele kruising van Brazilian Sativa x Indian Indica is echter nog steeds het beste en makkelijkst te kweken. Ze heeft talloze prijzen gewonnen en generaties kwekers verbaasd. Een ware stoner kan haar sneeuwwitte toppen en euforische buzz dan ook niet afslaan. In vergelijking met andere soorten is White Widow een echt pronkstuk!

White Widow is een klassieke Nederlandse wietsoort en kan dus ook tegen lagere temperaturen. Ze houdt echter erg van licht en produceert alleen dan veel toppen, waardoor je deze kruising het beste binnen kunt kweken. Verder is White Widow niet zo lastig. Ze heeft geen speciale aandacht nodig en geen specifieke behoeften qua voeding. Gebruik gewoon goede grond of een ander medium, laat je planten niet uitdrogen, gebruik speciale cannabisvoeding en dan heb je een spectaculaire oogst na slechts negen weken bloei.

Hoewel White Widow slechts 50% sativagenen heeft, rookt ze als een pure Haze. Je ervaart dan ook een volledig cerebrale high. De buzz begint met een tintelend gevoel in je gezicht en mondt daarna uit in een grote euforische wolk van blijdschap. Het is een beetje trippy als je niet gewend bent om dit soort wiet te roken. Wees je daar dus van bewust als je denkt dat je van cannabis alleen maar een fysieke stone kunt krijgen. De smaak is verfrissend, met de onmiskenbare smaken van den, aangevuld met pure noten van zure citroen.

White Widow

White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 weken
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Begin Oktober
Krachtig, Stoned

Koop White Widow

Royal Jack Auto: Nakomeling van Jack Herer

Met Royal Jack Herer, die minder hoog wordt en sneller bloeit dan de klassieker Jack Herer, zijn de klassieke toppen nu ook voor beginnende telers haalbaar. Deze versie is trouw aan de oorspronkelijk soort, met een verzorgende head-high en Jacks kenmerkende kruidige aroma. Combineer deze plant met White Widow en je eerste kweekrondes bestaan uit een onverslaanbaar Nederlands duo!

Royal Jack Auto is een volledige autoflowering strain. Dat betekent dat ze binnen twee weken na de ontkieming al tekenen van de bloei vertoont, zelfs als de lampen altijd aan staan. De toppen zijn na slechts tien weken helemaal rijp en klaar voor de oogst. Waarom zou je deze autoflower niet zij aan zij met wat fotoperiode soorten kweken? Zo heb je uitgeharde, rookklare Royal Jack Auto bij de hand tijdens de tweede knipronde!

Met 16% THC, heeft Royal Jack Auto genoeg kracht voor medisch gebruik, maar ook als je er ter ontspanning van wilt genieten. Als je ervaring hebt met wiet, is ze zelfs geschikt in de ochtend. De high begint met een uitbarsting van creativiteit en motivatie en zwakt daarna af tot een ontspannende body buzz voor een prettige, milde afronding. De smaak is bijna precies zoals de verse, kruidige smaak van Jack Herer.

Royal Jack Auto

Royal Jack Auto
Jack Herer x Ruderalis
350 - 400 gr/m2
40 - 80 cm
7 - 8 weken
THC: 16%
Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
60 - 80 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Creatief, Motiverend

Koop Royal Jack Auto

Special Queen 1: Topkwaliteit voor Weinig

Er zijn maar weinig beginners die hun eerste kweek volbrengen zonder een paar zaadjes te verspillen en een of twee planten te laten doodgaan. Special Queen 1 is een klassieke Skunk-mix voor een redelijke prijs. Je kunt hiermee een mooie voorraad sterke toppen krijgen, zonder dat je meteen blut bent. Bewaar duurdere zaden voor als je het kweken al wat in de vingers hebt.

Ze is dan wel relatief goedkoop, maar Special Queen 1 is geen luiwammes. Na slechts acht, soms zelfs zeven weken bloei, zijn deze planten van top tot teen bedekt met toppen die behoorlijk ruiken. Ze groeien zo ongeveer overal, van grond tot hydro, binnen of buiten, getraind of ongetraind. De opbrengst is behoorlijk met 550g/m² binnen of 550g/plant buiten. Daarmee is Special Queen 1 net zo aantrekkelijk voor professionele kwekers als voor amateurs.

Special Queen 1 is krachtiger dan de oorspronkelijke Skunk en heeft een gehalte THC van maar liefst 18%. Daarmee heeft deze soort behoorlijk wat kracht. Het effect is misschien wat sterker en houdt langer aan, maar je ervaart nog steeds een klassieke high die vooral cerebraal is en je stemming een opkikker geeft. Slechts een paar trekjes en je ogen worden zwaar, je glimlach wordt breder en je bewustzijn wordt verruimd. Special Queen 1 heeft een zoete, fruitige smaak met een pittig randje.

Special Queen 1

Special Queen 1
Power Bud x Skunk
500 - 550 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 weken
THC: 18%
Sativa 50% Indica 50%
500 - 550 gr/plant
200 - 270 cm
Eind September
Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Special Queen 1

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Topic Finder

Categorieën
eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37826 reviews