BLACK FRIDAY EINDIGTWINKEL NU

Het wat, hoe en waarom achter het spoelen van cannabisplanten.

Inhoud:

Je hebt eindelijk je kweekruimte klaar, met als resultaat een prachtige plant vol met enorme toppen, nu gedroogd, uitgehard en klaar om te gaan - maar iets is nog niet helemaal goed. Je kunt het spul nauwelijks branden, en als je een teug neemt, voelt het alsof een ezel je in je longen trapte en je eindigt met hoesten voor je leven! De smaak is hard en teleurstellend. Als dit een situatie is die je hebt ervaren, is de kans groot dat je planten niet goed gespoeld zijn voor de oogst.

Deze minder aangename smaak wordt veroorzaakt door voedingsstoffen en mineralen die gebruikt zijn tijdens de groei en nog steeds aanwezig zijn in de plant, het verandert de manier waarop het brandt. Spoelen verwijdert deze resterende voedingsstoffen, en verbetert de kwaliteit van de ervaring. Gelukkig is het spoelen van je cannabis een moeiteloze en gemakkelijke taak, en laat je in een mum van tijd gladde en heerlijke toppen produceren.

Video id: 637400681

WAT IS SPOELEN?

De handeling van het spoelen van een plant is het gebruik van gewoon water om alle voedingsstoffen in de bodem actief te verwijderen. Een grote hoeveelheid water wordt door de bodem gepasseerd en op een regelmatige basis afgevoerd. Alle mineralen en voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn worden na verloop van tijd door het water weggewassen, waardoor de bodem schoon blijft.

Waarom zou je alle mineralen uit de bodem weghalen? Schaadt dit de oogst niet? Op een bepaalde manier helpt het de oogst eigenlijk. Wanneer de voedingsstoffen uit de grond worden verwijderd, dwingt het je cannabisplant om resterende voedingsstoffen in de plant te gebruiken. Het is net als het menselijk lichaam. We nemen een heleboel voedsel in en wat we niet gebruiken wordt omgezet in vet. In extreme situaties wanneer voedsel schaars is, verlaat het lichaam zich op dit opgeslagen vet voor energie.

Aangezien het spoelen de cannabis dwingt om de resterende voedingsstoffen in de plant te verbruiken, blijven er geen achter om de geoogste toppen aan te tasten. Indien het echter te vroeg wordt gedaan, kan het je plant ongezond maken, dus timing is belangrijk.

DE BESTE TIJD OM JE CANNABIS TE SPOELEN

Spoelen wordt meestal gedaan twee weken voor de oogst. Als de plant een bloeitijd van acht weken heeft, moet het spoelen zes weken na het begin van de bloei plaatsvinden. Het beste is om kort de trichomen van je plant te bekijken om in te schatten wanneer jouw cannabis waarschijnlijk klaar zal zijn voor de oogst. Als de kleine trichomen net van helder beginnen te veranderen in een bewolkte en melkachtige kleur, kan dit een goede indicatie zijn dat de plant kan beginnen met spoelen. Er dient te worden getimed, zodat de meerderheid van de trichomen volledig zijn veranderd in de gewenste kleur voor de oogst na twee weken - dit wordt makkelijker met ervaring, dus blijf het doen!

Spoelen kan ook een goede manier zijn om de bodem te resetten als een plant in de vegetatieve toestand is. Soms overvoeren telers hun cannabis per ongeluk, waardoor de uiteinden van de bladeren beginnen te veranderen van kleur en verschrompelen. Dit is de zogenaamde "voedingsstof burn". Het spoelen van de bodem kan de overtollige voedingsstoffen verwijderen, en helpt bij het voorkomen van het probleem. Het is echter een drastische maatregel in deze fase van de groei, dus wees er eerst zeker van dat het probleem daadwerkelijk “voedingsstof burn” is, en niet iets anders.

Flushing

Spoelen beperkt zich niet tot de oogsttijd. Je kunt de techniek ook gebruiken in de vegetatieve fase om overtollige voedingsstoffen uit de aarde te verwijderen. Zeker, nutriënten houden je planten gezond en verzekeren optimale opbrengsten. Een overschot kan echter leiden tot uitsluiting van voedingsstoffen. Daarbij kunnen planten nutriënten niet meer opnemen.

Een voedingsblokkade kan ontstaan door zowel zoutafzetting als een incorrecte pH-waarde. Je lost het vaak op door aangetaste planten met zuiver water te spoelen. Het vocht laat de voedingsstoffen uit de bodem vloeien en spoelt mogelijke ophopingen weg. Zo kunnen wortels weer vrijelijk voeding opnemen.

VOORKOM VOEDINGSUITSLUITING VOORDAT HET EEN PROBLEEM WORDT

Een uitsluiting van voedingsstoffen is in het beste scenario slechts vervelend, maar in het ergste geval regelrecht rampzalig. Zoals het oude gezegde luidt, is voorkomen beter dan genezen. Het beste kun je maatregelen nemen om een uitsluiting van voedingsstoffen te verhinderen, in plaats van het naderhand proberen te verhelpen.

Je kunt een voedingsuitsluiting voorkomen door regelmatig te spoelen. Spoel je planten eenmaal voordat de bloei begint en eenmaal halverwege de bloeifase. Daarmee voorkom je het risico op ophopingen van voeding.

ENZYMEN ALS REDDINGSMIDDEL

Nadat je gespoeld hebt om voedingsuitsluiting te voorkomen of voor de oogst, kunnen je planten er nog steeds donkergroen uitzien. Dit is een teken van overmatige voedingsstoffen. Sommige kwekers kiezen er in dat geval voor om enzymrijke formules toe te voegen aan de aarde.

Mocht je je niets herinneren van je biologielessen; enzymen zijn proteïnen die reacties katalyseren. Ze helpen bij het spoelen van de aarde door het afbreken van zetmeel, koolhydraten en nutriënten. Er zijn diverse producten op de markt met effectieve enzymformules. Indien water niet werkt voor je planten, dan lossen deze kleine proteïnen de blokkade van resterende voedingsstoffen op!

Hoe en Wanneer Je Marijuana Planten Kunt Spoelen

HOE SPOEL JE CANNABIS CORRECT

Het spoelen van je cannabisplanten is een eenvoudig proces. Wanneer je normaal zou voeden, spoel je in plaats daarvan. Onbehandeld kraanwater is alles wat je nodig hebt voor het spoelen, zorg er enkel voor dat de pH een veilig niveau heeft voor cannabis. Het meeste bronwater bevat een gezond pH-niveau en zal geen behandeling nodig hebben, maar als het nodig is voor jou om de behandeling van de pH van jouw spoelwater toe te passen, voel je vrij om dat te doen. De pH-aanpassingen zijn het enige waar je je bewust van hoeft te zijn.

Overspoel de aarde met zo veel vers water als het kan vasthouden. Laat dit enkele minuten staan zodat alle voedingsstoffen mogelijk opnieuw worden opgepakt, spoel de aarde nog eens om alles weg te spoelen van de plant. Als je binnenshuis potten gebruikt, let op de kleur van het water dat aan de onderkant uit de pot komt. Het zal er donker en vuil uitzien. Dit is waar een TDS meter van pas zal komen. Als je het afgetapte water hebt verzameld en gemeten, zal het rond het niveau van 1300ppm liggen, wat vrij hoog is. Het is belangrijk om de plant te blijven spoelen tot dit aantal daalt tot een niveau van 50 ppm, of in ieder geval totdat het dicht bij de TDS van het verse water komt dat je gebruikt om te spoelen. De kleur van het afgetapte water zal verlichten en schoner lijken. Je wilt zoveel mogelijk van de opgeloste mineralen uit de plant krijgen als je kan.

HOE SPOEL JE BIJ HYDROPONISCHE TEELT?

Het spoelen van planten is bij hydroponische teelt eenvoudiger dan het verwijderen van voedingsstoffen uit aarde. Hydrokwekers kunnen hun systeem simpelweg draineren en het water vervangen door zuiver pH-neutraal water.

Het spoelen bij hydroteelt verloopt daarnaast sneller. Zodra de watertoevoer is uitgeschakeld, hebben hydroplanten geen toegang meer tot externe nutriënten. Hierdoor hoef je de planten slechts twee dagen te spoelen.

HET RESULTAAT VAN CANNABIS SPOELEN

Nadat de toppen worden geoogst, neem de extra tijd om ze uit te harden tot zijn hoogste potentieel. Een goede uitharding zal nog meer wegnemen van die harde kant, en verwijdert aspecten als overtollig chlorofyl. Je zult versteld staan van het verschil dat een kleine moeite kan doen voor jouw product. Al je harde werk zal zich laten zien in de eerste teug van die zijdezachte smoke die de achterkant van je keel invliegt zo zacht als honing. Dit is de natuur op zijn zachtst. Je kunt de kwaliteit van jouw cannabis verhogen door gewoon water toe te voegen!

WANNEER ZOU JE HET SPOELEN VAN PLANTEN MOETEN VERMIJDEN?

De enige keer dat het af te raden is om te spoelen, is wanneer je kweekt in aangepaste organische aarde of supergrond. Dit medium is na verloop van tijd zorgvuldig samengesteld, zodat het gunstige micro-organismen bevat, zoals bacteriën en schimmels. Deze delicate biodiversiteit kan weggespoeld worden en aangetast raken door het spoelen.

Niet spoelen zou echter geen probleem moeten zijn. Er zijn namelijk geen synthetische of externe nutriënten toegevoegd aan dit medium. In plaats daarvan zijn de planten afhankelijk van micro-organismen, die organisch materiaal afbreken en beschikbaar maken voor de wortels.

PH Tester

Dit makkelijk te gebruiken apparaat is ontworpen voor niet-technische gebruikers. Het helpt daarbij zowel beginnelingen als ervaren kwekers bij het meten van de pH-waarde van het water.

Buy PH-Tester

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.