De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

HulkBerry Automatic Kweekverslag

HulkBerry Automatic Kweekverslag

Snelheid. Potentie. Smaak. HulkBerry Automatic scoort op al deze vlakken. Ik kon niet wachten om de vele manieren om deze soort te kweken aan jullie te laten zien. Bekijk mijn gedetailleerde kweekverslag. Hier heb ik week voor week mijn aantekeningen bijgehouden. Ik behandel voedingsformules, bewateringsschema's, verlichting en nog veel meer.

HulkBerry Automatic kweekverslag: benodigdheden

Voor deze HulkBerry Automatic review besloot ik voor een onopvallende binnenkweek te gaan. Ik koos voor een afgesloten kweekbak. Om het project zo goed mogelijk te lanceren, gebruikte ik het volgende:

 • Kweekkast: Jardin DS120W 120x60x178cm
 • Licht: Migro 200+
 • Ventilatie: Blauberg Turbo E 100
 • Ventilator: Oscillerende Koala-ventilator
 • Luchtbevochtiger: Beurer LB 45
 • Grondsoort: Licht biologische aarde
 • Pot: 11 liter RQS Geotextiel Kweekpot
 • Voeding: RQS Organic Nutrition, BioBizz, aloë vera-extract, aminozuurformule, zeewierextract, vloeibaar visextract
Video id: 492424528

HulkBerry Automatic kweekverslag: zaailing (week 1)

Groeimedium: ik begon het volgende in een grote draagtas te mengen: 10l lichte, biologische autoflowering potmix; 50g RQS Easy Boost biologische voeding; 5g Easy Roots Mycorrhiza Mix. Vervolgens vulde ik mijn pot met deze mix.

Kieming: ik maakte een kuiltje van 3cm diep in het midden van de aarde. In het kuiltje stopte ik 1g mycorrhiza. Nu plantte ik het wietzaadje en bedekte het kuiltje voorzichtig met een beetje potgrond. Ik bewaterde de aarde tot het punt van verzadiging en na vier dagen stak het zaadje haar kopje op.

Verlichting: in mijn kweekkast plaatste ik MIGRO 200+ lampen. Deze lampen stralen een warm wit licht met full-colourspectrum uit. Dit draagt bij aan een gezonde en gretige groei. Zodra de zaailing tevoorschijn kwam, zette ik de lampen aan. Ik hing ze 35 cm boven de zaailing en liet ze in deze fase 24 uur per dag aanstaan.

Voedingsstoffen: in het begin gebruiken zaailingen de voedingsreserves uit het zaadje zelf. Het door mij bereide medium gaf de zaailing wat ze die eerste week nodig had. Op dag 7 na het kiemen, besloot ik verschillende voedingsstoffen toe te dienen om een gezond groeipatroon te bevorderen. Ik mengde 1 liter water met de volgende producten:

 • 4ml zeewierextract
 • 2ml aminozuurformule
 • 2ml aloë vera-extract

Daarnaast reguleerde ik de pH tot 6,5 met behulp van een pH-tester en een biologische pH-regelaar.

Omgeving: om het kiemen te optimaliseren, heb ik in de kweekkast een temperatuur van 26°C en een luchtvochtigheid van 60–65% aangehouden.

Plant status: 7 dagen na het kiemen, bereikte mijn HulkBerry Automatic wietplant een hoogte van 10 cm. Op dat moment had ze drie setjes heldergroene bladeren ontwikkeld.

Zaailing (week 1)
Zaailing (week 1)

HulkBerry Automatic kweekverslag: vegetatieve fase (week 2-3)

Binnen een week na het kiemen, haastte mijn wietplant zich uit de zaalingfase naar de vegetatieve fase. Gedurende deze periode begon ze echt krachtig te groeien. Haar waaierbladeren absorbeerden het licht volop.

Week 2

Dankzij voldoende verlichting, goede voeding en een goed ontworpen groeimedium verdubbelde de plant in omvang in de eerste week van de vegetatieve fase.

Verlichting: ik hield de lichten 24 uur per dag aan op 35cm afstand van het bladerdak. Naarmate de plant groeide, paste ik het licht aan.

Voedingsstoffen: ik besloot mijn plant op de derde en zevende dag van deze week te voeden. Ik verhoogde de voedingswaarde om groeiende honger van de plant te stillen:

 • 2ml aminozuurformule
 • 2ml aloë vera-extract
 • 2ml vloeibaar visextract

Ik stelde de pH in op 6,5 en gaf het groeimedium water tot het punt van verzadiging. Ik heb ook elke 24 uur 0,5l water gegeven om mijn plant goed gehydrateerd te houden.

Omgeving: ik heb een temperatuur van 27°C en een relatieve luchtvochtigheid van 60% in de kweekkast aangehouden.

Plant status: tegen het einde van de week bereikte mijn HulkBerry Automatic wietplant een hoogte van 20cm. Het was leuk om te zien dat ze al een dicht bladerdak van volledig gevormde en weelderige waaierbladeren had.

Vegetatieve fase (week 2)
Vegetatieve fase (week 2)

Week 3

De situatie begon aanzienlijk te versnellen rond week 3. Mijn plant verdubbelde in hoogte, produceerde veel nieuwe takken en bladeren en begon tekenen van voorbloei te vertonen.

Verlichting: ik hield mijn lichten 24 uur per dag aan om fotosynthese te maximaliseren. Dit hielp de plant in korte tijd in omvang toenemen. Ik hield gewoon dezelfde afstand van 35cm aan.

Voedingsstoffen: mijn voedingsstrategie bleef gelijk aan die van week 2. Ook de pH-waarde hield ik hetzelfde. Ik stopte echter elke 24 uur met water geven en gaf pas wat water op het moment dat de bovenste 5cm van het groeimedium droog was. Ik heb ook 1,5ml calcium en magnesium aan elke liter water toegevoegd. Dit als preventieve maatregel om mogelijke tekorten te voorkomen.

Omgeving: ik handhaafde een temperatuur van 27°C in de kweekkast, maar besloot de luchtvochtigheid te verlagen tot 55% omdat de bloei dichterbij kwam.

Plant status: tegen het einde van de vegetatieve fase bereikte mijn plant een hoogte van 45cm. Ze begon op veel van de knooppunten al kleine toppen te produceren. De plant zag er heel gezond uit. Ze bleef een struikachtig bladerdak ontwikkelen waarin toppen vanzelf tevoorschijn kwamen.

Vegetatieve fase (week 3)
Vegetatieve fase (week 3)

HulkBerry Automatic kweekverslag: bloeifase (week 4-9)

Hier begon het spannend te worden! Toen ik zag hoe de eerste toppen zich razendsnel ontwikkelden, was ik echt onder de indruk. Autoflowers zijn de laatste jaren écht ver gekomen!

Week 4 & 5

Om mijn bloeiende wietplant tegemoet te komen, wijzigde ik mijn strategie. In de eerste plaats verminderde ik het aantal uren licht. Ook paste ik de voeding aan om een zo gezond mogelijke bloei te stimuleren.

Verlichting: ik paste de lichtcyclus aan naar 20 uur licht en 4 uur duisternis. Hierdoor kreeg de plant meer dan genoeg licht om de fotosynthese optimaal te houden en toppen te ontwikkelen. Dankzij 4 uren duisternis kreeg de plant de kans om de opgespaarde energie te richten op groei en topontwikkeling. Wel hield ik 35cm afstand tussen de kweeklamp en de bovenkant van het bladerdak.

Voedingsstoffen: ik heb de voeding wat aangepast door meer fosfor en kalium aan de mix toe te voegen. Wietplanten hebben meer van deze essentiële macronutriënten nodig om grote en gezonde toppen te kunnen vormen. Ik voegde onderstaande hoeveelheden toe aan 1 liter water:

 • 1,5ml calcium/magnesium formule
 • 2ml aminozuurformule
 • 2ml aloë vera-extract
 • 2ml suikerbietenextract
 • 2ml bloeivoeding (mix)
 • 2ml zeewierextract

Deze nieuwe samenstelling gebruikte ik 1 keer aan het begin van week 4 en opnieuw aan het begin van week 5. Tussen de voedingen door gaf ik pas water op het moment dat de bovenste 5cm volledig droog was. Dit om overbewatering te voorkomen.

Omgeving: in week 4 en 5 hield ik de kweekkast op een constante temperatuur van 27 tot 28°C. Deze temperatuur is zo'n beetje het maximale van wat wiet kan hebben. Maar deze temperatuur is vrij gangbaar als je in de zomer kweekt. Mijn ventilator hielp een stijging van de temperatuur voorkomen. Ik slaagde er ook in om een luchtvochtigheid van 55% te behouden met behulp van mijn luchtbevochtiger.

Plant status: mijn HulkBerry Auto wietplant begon een lichte geur van terpenen te ontwikkelen. Dit maakte het openen van de deur van de kweekkast elke keer weer een feestje! Ik heb de plant aan het begin van week 5 ontbladerd door geselecteerde bladeren aan de bovenkant van het bladerdak te verwijderen. Dit verbeterde de lichtpenetratie. Aan het einde van week 5 was de plant 100cm hoog.

Bloeifase (week 4)
Bloeifase (week 4)
Bloeifase (week 5)
Bloeifase (week 5)

Week 6 & 7

Mijn HulkBerry Auto wietplant begon in week 6 en 7 echt uit te dijen. Ik verhoogde de sterkte van mijn voedingsformule om dit jungle-achtige bladerdak zoveel mogelijk met toppen te vullen.

Verlichting: ik hield een lichtschema aan van 20 uur licht en 4 uur duisternis. Om dit te vergemakkelijken, gebruikte ik een timer.

Voedingsstoffen: ik gebruikte dezelfde voedingsstoffen als voorheen, maar verhoogde de hoeveelheden naarmate het formaat van de toppen toenam. Daarnaast voegde ik ook vloeibare humus en fulvinezuur toe om de bloei te stimuleren. Ik gebruikte de volgende combinatie:

 • 1,5ml calcium/magnesium formule
 • 4ml aminozuurformule
 • 4ml aloë vera-extract
 • 3ml suikerbietenextract
 • 3ml bloeivoeding (mix)
 • 3ml zeewierextract
 • 1ml vloeibare humus en fulvinezuur

Op dag één van week 6 gaf ik de plant water met de calcium/magnesium formule. De pH stelde ik wederom in op 6,5. Ik herhaalde dit op dag 5 van week 6 en deed hetzelfde in week 7.

Omgeving: tijdens de piek van de zomer bleef de hitte een uitdaging. Ik had mijn ventilator en afzuiger op maximum staan, maar de temperatuur bleef hangen op 29°C. De plant bleef echter prima groeien. Wel had ik wat last van de luchtvochtigheid; ik worstelde om deze onder de 60% te krijgen. Ik overwoog een ontvochtiger te installeren om het risico op beschimmelde toppen te verkleinen.

Plant status: mijn plant was aan het einde van week 6 117cm hoog. De toppen begonnen groter te worden en ook de geur werd sterker.

Bloeifase (week 6)
Bloeifase (week 6)
Bloeifase (week 7)
Bloeifase (week 7)

Week 8

Verlichting: ik heb gedurende week 8 dezelfde lichtomstandigheden gehandhaafd, wederom op 35cm boven het bladerdak. De plant was op dat moment eigenlijk al gestopt met groeien, dus ik hoefde de lamp niet constant te verplaatsen.

Voedingsstoffen: gedurende week 8 stopte ik met voeden en begon ik met spoelen. Het staken van voedingsstoffen dwingt wietplanten hun reserves op te maken. Sommige kwekers beweren dat leidt tot een lekkerdere en zachtere rook/damp bij het gebruik van de wiet.

Omgeving: in week 8 had ik nog steeds last van dezelfde problemen met de temperatuur en luchtvochtigheid. Mijn wietplant bleef echter gestaag doorgroeien in een hitte van 28°C, met een luchtvochtigheid van 60%. Gelukkig zag ik nergens tekenen van schimmel (ik besloot om geen ontvochtiger te gebruiken).

Plant status: HulkBerry Auto bleef 117cm groot. Ik haalde de gele bladeren aan de basis van de plant eraf. Daarnaast verwijderde ik ook een groot aantal bladeren in het bovenste bladerdak om de toppen meer licht te geven. De toppen waren vrij vet en het aroma kwam me tegemoet als ik de kweekkast opende.

Bloeifase (week 8)
Bloeifase (week 8)

Week 9

De laatste week! In deze fase bleef ik de plant spoelen. Voor de rest liet ik haar gewoon haar ding doen.

Verlichting: precies hetzelfde als voorheen, dus 20 uur licht en 4 uur duisternis.

Voedingsstoffen: Niets. Ik gaf pas wat pH-gereguleerd water op het moment dat het groeimedium droog werd.

Omgeving: temperaturen bleven op 28°C. De luchtvochtigheid daalde uiteindelijk tot een acceptabele 50%, wat hielp te beschermen tegen schimmel.

Plant status: de plant bleef steken op een hoogte van 117cm. De toppen waren ongelooflijk rijk aan hars, met melkachtige trichomen. De stampers verkleurden van wit naar oranje. Dit zijn allemaal belangrijke signalen dat het tijd is om te oogsten.

Bloeifase (week 9)
Bloeifase (week 9)

HulkBerry Automatic kweekverslag: oogst (einde van week 9)

HulkBerry Automatic overtrof al mijn verwachtingen! Ze vloog echt in een mum van tijd door haar groeicyclus heen. In slechts 64 dagen na het kiemen, kon ik al oogsten. Ondanks enkele lichte schommelingen in temperatuur en vochtigheid merkte ik geen tekenen van ziektes en nauwelijks tekenen van stress. Aan het einde van week 9 begon ik met de oogst. Ik sneed elke top afzonderlijk af en stopte ze in een kruidendroger. Zodra ze droog waren, heb ik ze 4 weken in voorraadpotten gestopt om de smaak en zachtheid te verbeteren. Al bij al oogstte ik 60g gedroogde wiet van een enkele HulkBerry Auto wietplant.

Oogst (einde van week 9)
Oogst (einde van week 9)

Maak kennis met HulkBerry Automatic

Ben je na het lezen van dit kweekrapport ook geïntrigeerd door HulkBerry Automatic? Ik kan haar echt aanraden, zeker als je in een kleine binnenruimte kweekt. Deze snelgroeiende hybride levert in een mum van tijd een flinke oogst op!

 • Genen van HulkBerry Automatic

HulkBerry Automatic is een kruising tussen HulkBerry en Diesel Auto. Haar genetisch profiel bestaat uit 65% sativa, 30% indica en 5% ruderalis. Dankzij de genen van haar ouders garandeert HulkBerry Automatic ook een hoog THC-gehalte en snelle groei.

 • Kweekeigenschappen van HulkBerry Automatic

Kweek je het liefst een beetje onopvallend? Dan is deze compacte cultivar echt iets voor jou. Binnen kun je haar makkelijk in compacte bakken of zelfs in omgebouwde emmers telen. Bovendien is ze een uitstekende optie voor een guerrillakweek in de buitenlucht. Binnen bereiken planten een hoogte van 80-120cm en produceren een fantastische oogst van wel 500g/m². Buiten bereiken de wietplanten een soortgelijke hoogte met een productie tot wel 150g/plant. Het mooiste is nog dat je in slechts 8 tot 9 weken al plakkerige wiet oogst!

HulkBerry Auto
Hulkberry x Diesel Auto
450 - 500 gr/m2
80 - 120 cm
6 - 7 Weken
THC: 21%
Sativa 65% Indica 30% Ruderalis 5%
100-150 gr/plant
80 - 120 cm
8-9 weken na ontkiemen
Helder, Stimulerend

Koop HulkBerry Auto

 • Smaken en effecten van HulkBerry Automatic

HulkBerry Auto ontwikkelt een enorme hoeveelheid THC voor een autoflower, namelijk 21%. Haar sativa-dominante genen en verfrissende terpenen zorgen voor een opbeurende high. Dit is ideaal als je overdag rookt. Terwijl je het effect voelt inwerken, dansen de smaken van citrus, diesel en fruit over je tong.

HulkBerry Automatic: een strain voor iedereen

HulkBerry Automatic is perfect voor beginnende kwekers. Ze is resistent tegen ziekten en plagen, levert binnen enkele weken een mooie oogst op en vraagt niet alt te veel aandacht. Bovendien kan de hoeveelheid THC wedijveren met dat van veel fotoperiodieke soorten. Haar smaakvolle terpenen maken haar een van de lekkerste soorten. Ben je op zoek naar een snelgroeiende en compacte soort? Dan moet je HulkBerry Automatic echt zelf proberen!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Zoekmachine

Categorieën
eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37804 reviews