De bloeifase bij wietplanten

DEEL 1 / INTRO

Het einde is bijna in zicht en na nog een paar bloeimaanden zijn we klaar om te oogsten. Om het beste uit elke plant te halen, moeten we alle mogelijke factoren afstemmen en deze met elkaar in overeenstemming brengen.

Tenslotte zijn het vaak de kleinste verbeteringen die leiden tot de beste resultaten. In deze uitgave zal ik alle belangrijke factoren bekijken en ook laten zien hoe je snel een voedingstekort kunt oplossen. De bloei is daadwerkelijk in aantocht en na een paar weken komen witte haren tevoorschijn op verschillende plaatsen op de plant.

De vorming van de buds komt langzaam maar zeker op gang. Zoals ik al eerder zei: "Vergeet niet de mannelijke van de vrouwelijke planten te scheiden." De mannelijke planten zullen al snel kleine balletjes gaan ontwikkelen die na ongeveer drie weken klaar zijn om open te barsten en stuifmeel te verspreiden dat de harige vrouwelijke planten bevrucht. De eerst drie weken van de bloeiperiode is in feite een soort groeiperiode. Nadat je je planten in bloei hebt gebracht door de lichtperiode in te stellen op een tijdschema van 12 uur licht / 12 uur donker zullen deze op explosieve wijze beginnen te bloeien (groeien); ze kunnen snel in afmeting verdubbelen of verdrievoudigen.

Met name als je voor het eerst kweekt, is het een fantastisch gezicht om dat kleine struikje te zien veranderen in een doortastende reus waarvan de buds steeds meer opzwellen, terwijl zich hoopjes THC-rijke kristallen vormen. De specifieke geur van de plant ontwikkelt zich verder en zorgt ervoor dat je popelt om een aantal buds te oogsten zodat je kunt genieten van je eerste joint van de nieuwe oogst.

DEEL 2 / GROEI- EN BLOEIVOEDING

Easy Boost Organic Nutrition

Tijdens de bloeiperiode gaan we over op het gebruik van bloeivoeding en kunnen we alle overgebleven groeivoeding wegstoppen tot de volgende keer, hoe weinig we ze tot dusver ook nodig hadden.

Als je bemeste aarde gebruikt, kun je best een paar weken vooruit zonder vloeibare meststof te gebruiken. De periode vóór de groei moet natuurlijk niet te lang duren, want anders moet je groeivoeding gaan gebruiken. Voor deze inrichting hebben we alleen Plagron voeding gebruikt; sommige merken verkopen slechts één flesje dat je gebruikt om zowel groei- als bloeivoeding aan te maken, terwijl andere merken afzonderlijke groei- en bloeivoeding verkopen.

Veel kwekers blijven hun planten in de eerste of tweede week van de bloeiperiode groeivoeding geven omdat dit een soort overgangsperiode is en de planten nog steeds veel stikstof en andere bouwstenen nodig hebben om snel te ontwikkelen. Hierdoor worden de planten uiteindelijk wat groter, omdat de bloeivoeding de planten gestimuleerd heeft om hun aandacht (en hulpbronnen) meer te richten op de bud-vorming dan op de groei. Zo kun je door middel van het gebruik van voeding spelen met de eventuele grootte van de plant. Als je planten al de juiste afmeting hebben en je deze liever een beetje compact wilt houden omdat je beperkte ruimte voor ze hebt, geef ze dan meteen bloeivoeding.

Als je planten aan de kleine kant zijn, je je ruimte niet optimaal benut en hun afmeting zo veel mogelijk wil vergroten, kun je ze iets langer groeivoeding blijven geven. De verschillen zijn natuurlijk niet enorm, maar ieder beetje helpt, en een paar centimeter meer hier en daar kan een behoorlijk verschil maken. Na drie weken bloei zul je merken dat de planten hun maximale grootte hebben bereikt. De planten groeien niet meer in de lengte en in diameter en beginnen met het echte werk: de vorming van de buds. Op dit moment is het belangrijk dat je ze bloeivoeding geeft, omdat de planten meer behoefte hebben aan fosfor en kalium.

Dit zijn een aantal van de belangrijkste bouwstenen voor een goede bud-ontwikkeling. Het is dus een goed idee om je flesje PK 13-14 tevoorschijn te halen. PK 13-14 (ik heb Plagron PK Plus gebruikt) is een afzonderlijke bloeivoeding die als supplement gebruikt wordt naast je standaard bloeivoeding. Zoals de naam misschien al deed vermoeden, bevat ze extra fosfor en kalium die je plant nodig heeft om je te kunnen belonen met grote, dikke buds. Er zijn twee manieren om PK 13-14 toe te dienen. Je kunt beginnen met kleine dosissen vanaf de eerste week en dan de dosis langzaam elke week opbouwen. Dus begin met 0.25 ml / per liter in de eerste week en streef ernaar om in de derde week 0.75 ml / per liter te geven.

Normaal gesproken staat ook op de zijkant van de fles aangegeven hoeveel je moet toedienen. De tweede manier is om te wachten tot de vierde bloeiweek is begonnen, omdat zich dan de meeste buds ontwikkelen. Ga direct over op 1.5 ml/per liter en houdt dit aan tot aan het einde van de bloei. Kortom, door PK 13-14 te gebruiken krijg je hardere en dikkere buds doordat je de plant een overvloed aan bouwmaterialen geeft. Vergeet ook niet dat je in dit stadium het toedienen van de voeding moet aanpassen aan de behoeften van de plant.

De plant heeft nu geheel andere voedingsvereisten dan in de voorgaande drie weken, toen ze veel voedsel nodig had voor haar sterke ontwikkeling. Als je ze nog steeds zoveel voeding blijft geven loop je al snel het risico op overbemesting. Als je in de eerste weken elke dag voeding gaf, dan hoef je dat nu misschien nog maar om de dag te doen. Hier moet je op letten. Iedere plant bloeit op zijn eigen manier, dus bij sommige variëteiten groeien de buds zeer snel tussen de derde en vijfde week van de bloei, terwijl deze bij andere variëteiten pas in gewicht toenemen wanneer ze in gram gewogen worden in de laatste weken.

Je moet dus aandachtig naar je planten kijken (en naar ze luisteren) om te ontdekken wat hun voedingsbehoeften zijn op ieder moment. Ik zeg dit omdat veel beginnende kwekers een goede start maken en denken dat alles soepel loopt, terwijl de behoeften van de plant na een paar weken veranderen. Als de kweker dan vasthoudt aan het oude patroon kan dat resulteren in een magere oogst.

DEEL 3 / BLADVOEDING

Bending Branches Cannabis Plants

De planten bloeien enthousiast en worden gevoed met Algal Bloom. Ze worden elke week besproeid met Phytamin Leaf Feed en als bloeistimulator wordt Plagron's Repro Forte gebruikt.

Deze zorgt ervoor dat meer suiker van de bladeren naar de buds wordt getransporteerd. Ook worden iedere twee weken enzymen gegeven. Deze enzymen maken je medium schoon door dode wortels te verwijderen en zoutophoping als gevolg van het toedienen van voeding te verminderen.

Zaadplanten neigen ernaar om eerder in de lengte te groeien dan klonen. Aangezien de planten aanzienlijk groter worden, raad ik sterk aan dat je ze, als je kweekruimte beperkt is, 'aftopt' of afbindt. Je bindt een plant af door de grootste bud naar beneden te halen en deze met een draad op lichte spanning vast te zetten. Hierdoor krijg je hetzelfde effect als bij aftoppen (verwijdering van de top van de plant) maar met het voordeel dat je de grootste bud bewaart. De meest laag gelegen takken zullen zich beter ontwikkelen en de plant zal meer buds, op een bredere diameter, produceren. In groeiruimten die lager zijn dan 1,5 meter moeten de planten eerder worden afgetopt of afgebonden, of moet de groeiperiode worden verkort.

Beter te weinig voeding dan teveel, maar als je plant een voedingstekort heeft en je dat niet kunt oplossen door opnieuw te beginnen met de bloeivoeding, is de snelste manier om het probleem op te lossen het gebruik van bladvoeding. Je maakt een mix van voedingsstoffen aan zoals je dat normaal zou doen en bespuit de planten met de oplossing. Planten kunnen ook voeding opnemen via hun bladeren. Het voordeel hiervan is dat je de pH van je medium niet wijzigt. Je kunt je planten het best bespuiten even voor je de lampen uitzet of net voordat je deze aanzet.

Het probleem bij een groot tekort is dat je moet wachten tot de planten opnieuw dorst hebben wanneer je de planten een voedingsoplossing geeft (via het medium). Het heeft geen zin om de planten elke dag een voedingsoplossing te geven als ze niet werkelijk op kunnen nemen wat ze nodig hebben. Je bent verplicht om even te wachten, zeker langer dan je zou willen, voordat je het tekort goed kan oplossen. Door bewateren te combineren met het toepassen van de bladvoeding, krijgt de plant direct via de bladeren wat ze nodig heeft.

Over het algemeen zul je de volgende dag meteen verbetering zien. Je zult merken dat de gele vlekjes op de bladeren weer wat van hun kleur terug hebben gekregen. Als je water en bladvoeding blijft geven zullen de planten al snel een verrukkelijk groene kleur hebben. Een ander voordeel van bladvoeding is dat je veilig kunt experimenteren om uit te vinden wat voor tekort je planten hebben. Veel kwekers twijfelen of ze te maken hebben met onder- of overbemesting. Door de bladeren eenvoudigweg met een voedingsoplossing te bespuiten, zul je al snel merken of de plant positief of negatief reageert en daaruit af kunnen leiden wat het probleem is.

Het is altijd handig om een verzameling flessen te hebben die gevuld zijn met afzonderlijke voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Hiermee kun je eenvoudiger experimenteren met het voedingsprobleem. Stel dat je een stikstoftekort hebt en verplicht bent een algemene voedingsoplossing te gebruiken om het probleem op te lossen; je voedt de planten dan ook met de elementen die ze niet nodig hebben. Gebruik de eenvoudige werkwijze van een afzonderlijke fles met uitsluitend stikstof erin. Door dit aan je planten te geven stijgt het stikstofniveau zonder dat de andere mestcomponenten beïnvloed worden.

Dit flessysteem is bijzonder nuttig voor outdoor kwekers die grote planten in potten kweken en grote hoeveelheden stikstof moeten toevoegen. Vooral tijdens hittegolven is het handig om je planten te bespuiten met een stikstofoplossing, of om eenvoudigweg het stikstofpercentage in je algemene voedingswater te verhogen. Natuurlijk kan hetzelfde proces worden gebruikt voor fosfor- en calciumtekorten.

DEEL 4 / VENTILATIE

Roterende Waaier In Een Kweekruimte Voor Cannabis

Voor een goede bloei hebben de planten voldoende koolstofdioxide nodig. Ze hebben CO2 nodig voor een krachtige groei tijdens de uren dat er daglicht is. Hoe meer CO2 in de lucht aanwezig is, hoe sneller de planten zich kunnen ontwikkelen en hoe beter zij hoge temperaturen kunnen verdragen.

De inrichting van je kweekruimte is heel belangrijk. In een optimale ruimte zijn aan één kant, laag bij de grond, gaten geboord om lucht binnen te laten, terwijl aan de andere kant een vacuümextractor staat - die zo hoog mogelijk is geplaatst. Deze inrichting biedt een optimale luchtcirculatie in de ruimte. De planten gebruiken de CO2 -rijke lucht die over hen heen wordt geblazen.

Vervolgens wordt de CO2 -arme lucht naar buiten gezogen en frisse lucht naar binnen geblazen via de gaten in de bodem. Als je kweekt in grotere ruimten en een ventilator of luchtblazer gebruikt, kun je deze hoog in de ruimte plaatsen als je ook een Air-sock gebruikt. De luchtblazer werkt precies het tegenovergestelde als een vacuümpomp: hij zuigt de lucht niet naar buiten maar blaast deze naar binnen. Dit is onnodig als je in kleine ruimten kweekt, want daarin wordt de lucht al voldoende ververst door een pomp. Een Air-Sock is een sok van textiel, die tussen de 3-5 meter lang is. Als je uitsluitend een luchtblazer gebruikt, wordt koude lucht aan één zijde de ruimte ingepompt, waardoor het klimaat aan die kant niet de optimale temperatuur heeft. Noch wordt de CO2 evenredig over de planten verdeeld.

De Sock werkt als volgt: je bevestigt deze bovenaan de luchtblazer en bevestigt deze aan het plafond. Als de blazer is ingeschakeld wordt de Air-Sock gevuld met inkomende lucht, die je ruimte 3 tot 5 meter binnenkomt. Vervolgens wordt CO2 -rijke lucht evenredig over de ruimte verspreid. Als gevolg hiervan genieten de planten meer van de frisse lucht en krijgt de koude lucht de kans om op te warmen, zodat het klimaat dicht in de buurt van de optimale waarden blijft. Het is eenvoudig maar effectief. Een gebrek aan ventilatie leidt tot een zwakkere groei, houdt de ontwikkeling van de planten tegen en kan vergeling van de bladeren veroorzaken.

Een draaiende ventilator is een ander belangrijk element van de kweekruimte-apparatuur. Deze zorgt niet alleen voor een goede luchtcirculatie in je ruimte die warme en koude luchtlagen samenbrengt, maar geeft je planten ook een aangenaam briesje. Dankzij dit briesje zullen je planten mooie, dikke stammen krijgen en uitgroeien tot enigszins kleinere en compactere volwassen planten. Zoals je inmiddels weet, bepaalt een dikke stam voor een groot deel de eventuele oogst die je plant zal produceren. Over het algemeen geven de planten met de dikste stammen de grootste oogsten.

DEEL 5 / BUD-VORMING

Cannabis Bud

Voor de meeste planten zijn de belangrijkste weken van de bloeiperiode de derde tot de vijfde week. Aangezien de meeste planten het grootste deel van hun energie steken in het ontwikkelen van hun buds, gaan deze de komende weken zeer snel groeien.

Dus nu moet je ervoor zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Het begin van de derde week is ook je laatste kans om je planten te bespuiten met organische bestrijdingsmiddelen. De buds zijn nog niet hard en compact.

Het is misschien een goed idee om de plant nu preventief in te spuiten, in plaats van tot de vijfde week te wachten. Als je dan namelijk ontdekt dat je buds worstelen met luizen is het niet aanbevolen om te spuiten. In deze fase kun je niet veel meer doen dan voeding geven en natuurlijk genieten van het uitzicht op de prachtige buds die langzamerhand tevoorschijn komen.

Er worden steeds meer witte haren geproduceerd en langzaam maar zeker groeien afzonderlijke kleine buds in elkaar om één enorme bud te vormen.


Deel. 1: Ontkiemen. De complete gids voor het ontkiemen van cannabis zaden.

Deel. 2: De groei of veg fase. The germinated seeds peak out above ground and immediately spring up.

Deel. 4: Laatste weken van de bloe. Na weken van stijgende spanning en enthousiasme is het langverwachte moment van de oogst nu eindelijk bijna aangebroken.

Deel. 5: wiet oogsten! Leer stapsgewijs je cannabis te oogsten en te verwerken.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.