Wat heb ik nodig om binnen wiet te kweken?

Of cannabiskweek nieuw voor je is en je bent van plan om ermee te beginnen, of als je een meer ervaren kweker bent en denkt aan het upgraden van je kweek, hier is de noodzakelijke checklist.

We hebben een complete lijst van essentiële kweekruimte benodigdheden voor je samengesteld, van grote artikelen tot widgets die vaak over het hoofd worden gezien. De kweker moet uiteraard beginnen met een plan en een budget. Ervan uitgaande dat je dit, en een pakje cannabis zaden hebt, gaan we nu over op de lijst.

Cannabis Tent

KWEEK TENTEN Een kweektent is de beste cannabis leefomgeving voor de thuiskweker. De hele vloer gebruiken van je kweek omgeving, of het nu een extra slaapkamer of kelder is, is echter niet efficiënt. Dit is zelfs zeer beperkt.

Het is beter als je veel ruimte, meerdere kweek tenten of een paar grote 2m lange tenten hebt. Planten kunnen zo in verschillende kweek tenten worden ondergebracht in verschillende groeifasen om de vruchtwisseling te vergemakkelijken en frequent te kunnen oogsten.

Indien de ruimte wel krap is, is een kweek tent je beste optie. Alles wat je nodig hebt, is een ruimte van 1m² om hem in te zetten. Tegenwoordig zijn kweek tenten er in alle vormen en maten voor alle budgetten. Het opzetten en installeren van de rest van je materiaal is gemakkelijker met een kweektent. Bovendien zijn ze bekleed met sterk reflecterend Mylar.

Kweek tenten zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Ze kunnen ook snel worden opgeborgen als dat nodig is, en als je verhuist, kun je hem gewoon inpakken en meenemen.

Cannabis Lights

KWEEK VERLICHTING Als het aankomt op verlichting, heb je de keuze tussen ouderwetse HID-systemen en volledige spectrum LED's van de nieuwste generatie. CFL-lampen zijn eigenlijk alleen geschikte verlichting voor tijdens de bloeifase.

Koel witte CFL's zijn een prima alternatief voor MH-lampen tijdens de vegetatieve fase. Afgezien van wortel snoei of het houden van een moederplant in het vegetatieve stadium, worden CFL's niet aanbevolen om als enige lichtbron te gebruiken. HID-opstellingen zijn goedkoper om aan te schaffen, maar duurder op de lange termijn dan de nieuwste LED-systemen.

De benodigde extra's bij HID-lampen zijn een ballast en een reflector. De lampen moeten in ieder geval jaarlijks worden vervangen en onthoud dat je MH instelt voor de vegetatieve fase en HPS voor de bloeifase. De babyplanten hebben de neiging om snel warm te worden, dus ballasten die je kunt dimmen, zijn nodig in de zomermaanden.

Volledige spectrum LED-sets zijn gemakkelijk bedienbare lichten. Geen ballast, geen reflector, slechts één enkel exemplaar om planten het benodigde licht te geven gedurende hun levenscyclus. Ze zijn een forse investering, maar een goed LED-systeem gaat wel tien jaar mee.

Bovendien werken ze gedurende hun levensduur energiezuiniger en goedkoper dan welke vergelijkbare HID-set dan ook. Ook hoef je de lampen niet te vervangen.

Cannabis thermometer and relative humidity

OMGEVING BEHEER Om de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid zorgvuldig te meten, heb je een digitale thermometer in de kweektent nodig. Ook moet je een ventilator in een van de onderste openingen van je kweektent plaatsen. Zorg voor een aantal leidingen die in een zo recht mogelijke lijn naar een verfrissende luchtbron lopen, en zet ze vast met isolatietape.

Met kabelbinders of sterke touwen plaats je een afzuigende ventilator in een van de openingen in het plafond van je kweektent. Met meer kabelbinders of sterke touwen, bevestig je een koolstoffilter aan het dak van de kweektent die in lijn staat met de ventilator.

Verbind vervolgens de twee met elkaar met leidingen in een rechte lijn met behulp van isolatietape. Laat de leidingen van de afzuiger zoveel mogelijk in een rechte lijn lopen naar je ventilator en bevestig deze met isolatietape.

Experimenteer met de instellingen totdat je het gewenste microklimaat hebt ingesteld. Het plaatsen van staande ventilatoren en/of hangende ventilatoren wordt ook aanbevolen ter ondersteuning van een goede luchtcirculatie.

Cannabis carbon filter

GEUR BEHEERZoals we hierboven hebben aangestipt, zijn koolstoffilters van essentieel belang en de beste manier om penetrante wiet aroma's te verbloemen. Het aanbrengen van geur-absorberende gels en blokken in de rest van de ruimte is ook handig.

Cannabis hydro clay

KWEEK MEDIUMAfhankelijk van de kweekstijl die je hanteert, heb je aarde, hydro kleikorrels of steenwol nodig. Het is gemakkelijk te berekenen hoeveel je nodig hebt, tel gewoon het totale aantal liters bij elkaar op van het aantal houders dat je wilt gebruiken.

Cannabis air pots

POTTEN EN BAKKEN Ook hier hangt alles af van de kweekmethode. Organische bodemkwekers kunnen een minimalistische aanpak hanteren en eenvoudige plastic potten gebruiken. Hydroponics systemen hebben meestal ruimte voor meerdere planten en kunnen als geheel in een kweektent worden geplaatst. Als je hydro kweekt, zorg er dan voor dat het reservoir groot genoeg is en buiten de kweektent is geplaatst, uit de buurt van de elektronica.

Een andere optie is om luchtpotten te gebruiken. Deze zijn geschikt voor alle soorten kwekers en een veilige mogelijkheid als je nog een methode moet uitstippelen of later pas verder wilt experimenteren. Bovendien maken ze het snoeien van de planten gemakkelijker en hebben ze bewezen goed te werken in cannabis kweek ruimten.

Cannabis nutrients

VOEDINGSSTOFFEN Koop altijd cannabis-specifieke voedingsstoffen. Neem geen moeite om iets van het tuincentrum te halen, gebruik alleen speciale voeding. Schaf voedingsstoffen aan die speciaal zijn gemaakt voor je gekozen kweek methode. Als je in aarde kweekt, blijf dan bij organische voedingsstoffen, als je in coco kweekt, gebruik dan de coco versie en voor hydro is het het beste om de speciale hydro voedingsstoffen te hanteren.

Je kunt weinig of veel spenderen, dat is aan jou. Sommige dure meststoffen kunnen ook automatisch het water op de optimale pH waarde brengen. Anders heb je een pH- en EC-meter nodig om de voeding in de gaten te houden.

Cannabis books

BOEKEN & BLOGS Niemand weet alles over cannabis kweek. Omarm het levenslange leren en studeren met behulp van verschillende leraren om zoveel mogelijk kennis op te doen. Investeer in cannabis kweek boeken en lees regelmatig verschillende cannabis blogs.

Cannabis trimming scisors

WIET WIDGETS De volgende widgets zijn de dingen waar je pas aan denkt als je bijna klaar bent met het opzetten van je kweek, en beseft dat je ze bent vergeten te kopen. Gelukkig hebben wij ze voor jou onthouden.

Ga naar de bouwmarkt en schaf een aantal rollen isolatietape aan, samen met een aantal kabelbinders en wat sterke touwen. En als je kweek set zwaar is, koop een paar kettingen. Schaf ook een paar s haken aan en, als die er zijn, van die gewicht haken zoals je ook wel in de sportschool ziet.

Deze kleine benodigdheden werken hetzelfde als de middelen die je vindt in kweek shops, en een set touw ratels en gemakkelijke rol hangers zijn perfecte widgets voor het ophangen van verlichting en reflectoren. Voor het mengen van voedingsstoffen heb je plastic pipetten nodig om nauwkeurig te kunnen doseren. Tot slot, vergeet niet om een goede snoeischaar te kopen voor het snoeien.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.