Nu veel van ons op zoek zijn naar nieuwe en gezondere manieren om cannabis te kweken, zijn growers overgestapt van het biologische kweken naar onderzoek naar de voordelen van het veganistisch kweken. Veganistisch kweken is een tuinbouwmethode die geen gebruik maakt van dierlijke producten maar zich wendt tot bodem-verrijkende microben en plantaardige voedingsstoffen.

WAT IS VEGANISTISCHE CANNABISKWEEK?

Er zijn een aantal redenen waarom growers en cannabisgebruikers zich richten tot deze nieuwere, gezondere manier om de hoogste kwaliteit biologische marihuana te produceren. En veganistische kweker wil de voedingsstoffen afkomstig van dierlijke bijproducten die in de meeste biologische mixen van voedingsstoffen aanwezig zijn, vervangen met gefermenteerde plantaardige voedingsstoffen.

Voedingsstoffen gemaakt van dierlijke bijproducten hebben niet alleen invloed op de kwaliteit van de geproduceerde toppen, maar hebben ook een negatief effect op de pH van de bodem, wat vervolgens een storende werking kan hebben op de mate waarin je plant voedingsstoffen opneemt. Biologische meststof gemaakt van dierlijke producten laat resten achter. Deze resten beïnvloeden smaak, sterkte en aroma. Veganistische tuinsystemen hebben ook geen pH-management nodig en bieden je planten in het algemeen een gezonder ecosysteem om op te bloeien.

Een voortrekker in het veganistisch kweken is de legendarische Kyle Kushman. Kushman won vijf keer de High Times Cannabis Cup en is de oprichter van Kushman Veganics. In 2009 stuitte Kushman op veganistisch kweken. De oorsprong van veganistisch kweken ligt echter in de jaren ’40. Alhoewel het geen nieuw idee is, is Kushman in het nieuwe millennium de pionier op dit gebied van tuinbouw.

Bij het onderzoeken van biologische voedingsstoffen ontdekte Kushman dat de meeste biologische stoffen die bij het kweken gebruikt worden, bestaan uit dierlijke bijproducten. In de natuur worden planten zelden blootgesteld aan dierlijke resten, terwijl dit in biologisch kweken regelmatig gebeurt - veel vaker dan waar ze in de natuur aan blootgesteld zouden worden.

DE IMPLICATIES VOOR CANNABIS

Dierlijke resten worden in cannabis langzaam afgebroken. Nadat de plant de voedingsstoffen omzet, blijven dierlijke resten over. Dit beïnvloedt je algehele kwaliteit en is vooral te merken aan de smaak van het eindproduct. Kushman is ervan verzekerd dat cannabis die gekweekt is in een systeem met veganistische voedingsstoffen, de schoonste cannabis is die je kunt vinden. Een extra voordeel van kiezen voor veganistisch is volgens Kushman de verhoogde sterkte. Door maximale biologische aanwezigheid van voedingsstoffen te verzekeren via het toepassen van gunstige microben, ben je zeker van maximale potentie. Het enige bijproduct van een metabolisme met plantaardige voedingsstoffen is een complex koolhydraat, wat vervolgens wordt geconsumeerd door microben in de bodem, wat de cyclus weer voortzet.

Veganistische kweek berust op een bodem vol met verschillende bacteriën en schimmels die onderdeel uitmaken van een proces dat 100% biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen als resultaat heeft. De biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen in een bodem is een maatstaf voor de hoeveelheid voedingsstoffen in de bodem die opneembaar zijn voor het wortelsysteem van de plant. Synthetische voedingsmiddelen bestaan voornamelijk uit zouten en kunnen absorptiepercentages hebben die zo laag liggen als 20-25%. Het maximaliseren van de biologische beschikbaarheid in de bodem is de sleutel tot veganistisch kweken.

De plantaardige voedingsstoffen moeten worden omgezet. Planten zijn afhankelijk van microben om voedingsstoffen in de bodem te verwerken en om te zetten in een vorm die zo geabsorbeerd kan worden. Gunstige bacteriën en schimmels, zoals een aantal van de Actinobacteriën en Bacillus-soorten, consumeren plantenresten en breken dit af, wat ze vervolgens uitscheiden in de vorm van voedingsstoffen die het wortelsysteem van de plant kan opnemen. De relatie tussen de microben en de plant is er een van leven en dood, want beide zijn van elkaar afhankelijk om te kunnen overleven. Door als onderdeel van een veganistisch regime de gunstige microben op je bodem toe te passen, ben je er zeker van dat je planten voedingsstoffen zoveel mogelijk opnemen.

BEGINNEN MET VEGANISTISCH: COMPOSTTHEE

Het maken van een compostthee is een makkelijke manier om je veganistische mix van voedingsstoffen te introduceren aan het wortelsysteem van je plant. Een goede thee begint bij goede compost. Je kunt microben kopen om aan je bodem toe te voegen, maar compost creëert zijn eigen micro-omgeving waarin deze gunstige bacteriën en schimmels floreren. Goede compost is hoofdzakelijk gemaakt van vergaand groenafval. Groenafval zal voorzien in het merendeel van je primaire macronutriënten. Je kan gemaaid gras gebruiken, oud fruit en groente, zeewier en bijna elke groene plant. Het afbreken en hergebruiken van vergaand organisch materiaal is het begin van de levenscyclus. Sinds het begin ter tijden hebben vervallende bomen en andere planten de volgende generatie van voedsel voorzien.

veganic marijuana

Wanneer het groenafval vergaat, wordt het de thuisplek voor insecten, wormen, larven, bacteriën, schimmels en een hoop andere organismen die het organische materiaal consumeren. De voedingsstoffenrijke uitwerpselen worden vervolgens onderdeel van de compostmest die je uiteindelijk gebruikt om je tuin te voeden. De zwarte drab die je vindt op de bodem van je compostbak is een combinatie van de uitscheidingen van wormen en insecten, vol met voedingsstoffen en gunstige bacteriën. Vanzelfsprekend vermijd je het gebruik van dierlijke producten bij het maken van je compost. Er zijn verschillende recepten voor compostthee, die een verschillende bereidingstijd hebben, maar in principe maak je compostthee precies zoals het klinkt. Je weekt de compost in het water en zeeft via een kaasdoek. Een grote schop compost geeft je bijna 20 liter aan thee. Het toevoegen van deze gunstige microben aan je tuin helpt je planten in de richting van 100% biologische beschikbaarheid.

De stap naar veganistische kweek is de volgende logische stap voor biologische cannabiskwekers. Veganistische kweek streeft naar een 100% opname van voedingsstoffen door rottend plantenafval om te zetten in een bloeiende omgeving voor gunstige bacteriën en schimmels. De bacteriën en schimmels ondersteunen vervolgens een gezond ecosysteem waarin de plant alle beschikbare voedingsstoffen kan opnemen. Deze voedingsstoffenrijke omgeving zonder dierlijke mest leidt ertoe dat er geen dierlijke resten achterblijven en resulteert in een schonere, smaakvollere ‘smoke’. Als je je opbrengsten wilt opschroeven en de best mogelijke kwaliteit cannabis wil kweken, dan is kiezen voor veganistisch het antwoord.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.