Nieuwe cannabis Seedfinder - vind jouw match!

By Adam Parsons

De rol van pesticiden in de landbouw, waaronder ook het kweken van cannabis, is het beheersen van insecten populaties die verwoestende effecten kunnen hebben op de gezondheid van de planten en een succesvolle opbrengst. Pesticiden klinken in theorie als een positief concept; chemicaliën die de schade verminderen van de planten die ons voeden.

Wanneer we echter dieper graven, wordt duidelijk dat veel synthetische pesticiden worden geproduceerd door enorme bedrijven die alleen winst willen maken. Daarnaast hebben veel van deze commerciële pesticiden catastrofale effecten op de menselijke gezondheid. Naast de aanzienlijke schade op ons milieu, bevatten synthetische pesticiden, die op voedsel en cannabis worden gebruikt, chemicaliën die onvermijdelijk in het menselijk lichaam terechtkomen. Wanneer deze chemicaliën onze systemen betreden, worden ze waarschijnlijk opgeslagen in de darmen, waar ze grote schade kunnen aanrichten.

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar pesticiden en het is zorgwekkend dat er verbanden zijn gelegd tussen pesticiden en serieuze gezondheidsaandoeningen, zoals kanker, de ziekte van Alzheimer, ADHD en geboortedefecten. Verder onderzoek suggereert dat pesticiden zelfs de zenuw-, voortplantings- en endocriene systemen nadelig kunnen beïnvloeden.

PESTICIDEN IN JE CANNABIS

Pesticiden komen voor een groot gedeelte in het lichaam terecht via voeding. Als je echter cannabis rookt met pesticiden, wil je misschien ook wel weten dat hierdoor pesticiden terechtkomen in de bloedbaan en daarmee ook in de cellen en weefsels.

In 2009 testte het stadsadvocatenkantoor van Los Angeles drie monsters met medicinale cannabis, afkomstig uit dispensaria in de regio. Ze ontdekten dat twee van de drie monsters hoge niveaus bevatten van een bepaalde pesticide, bekend als Bifenthrin. De monsters bevatten in feite schokkend hoge concentraties van de stof. Een van de monsters bevatte meer dan 1600 keer de legale verteerbare hoeveelheid Bifenthrin! Beweren dat deze soorten als medisch kunnen worden beschouwd, is in het beste geval zeer zorgwekkend te noemen.

RECENTE WETENSCHAP

In een wetenschappelijke **paper, getiteld Determination of Pesticide Residues in Cannabis Smoke, gepubliceerd in het Journal of Toxicology, werd onderzocht in welke mate de consumenten van cannabis werden blootgesteld aan pesticiden in rook.
**paper - http://www.pasenategop.com/lawjustice/wp-content/uploads/2014/04/JToxicology-2013-378168-Determination-of-Pesticides-in-cannabis-Smoke-2.pdf

De auteurs van het onderzoek geven aan: "Teruggevonden resten liepen op tot wel 69,5%, afhankelijk van het gebruikte apparaat en het onderzochte element, wat suggereert dat de blootstelling aan pesticiden en chemische residuen bij cannabisgebruikers aanzienlijk is en mogelijk een toxicologische dreiging kan vormen in de afwezigheid van een adequaat kader met regelgeving."

De onderzoekers bespreken vervolgens gedetailleerd hoe de chemische resten in cannabis uiteindelijk hun weg vinden in het menselijk lichaam.

WAT ZIJN DE ALTERNATIEVEN?

Het is van het grootste belang voor zowel producenten als consumenten van cannabis om alternatieven te vinden en te gebruiken als het gaat om de mogelijk schadelijke pesticiden die eindigen in de lichamen van consumenten. Mocht je toevallig wonen in een regio waar medicinale of recreatieve cannabis beschikbaar is, kunnen er regels van kracht zijn die voorkomen dat bepaalde pesticiden worden gebruikt of de hoeveelheid beperken die op planten mag worden gebruikt.

Mocht je echter op een lokatie wonen waar het verbod nog steeds van kracht is, kan het zo zijn dat je koopt van een producent of dealer die deze schadelijke chemicaliën gebruikt zonder regelgeving of richtlijnen. In dit geval is het waarschijnlijk beter je eigen cannabis te kweken om je veiligheid te maximaliseren. Er lijken flink wat alternatieven te bestaan voor het gebruik van schadelijke, chemische pesticiden. Een manier om een zuiver gewas te verzekeren, is het kweken van je eigen cannabis met geheel natuurlijke methoden, ongeacht of je ergens woont waar een verbod heerst of waar cannabis gelegaliseerd is.

NEEM OLIE

Neem is een plant van de Meliaceae familie en een lid van het genus Azadirachta. De boom komt oorspronkelijk uit het Indiase subcontinent en de vruchten en zaden kunnen worden gebruikt om neem olie te maken. Deze olie kan vervolgens worden gebruikt als een natuurlijke pesticide voor je cannabis gewas. Het is natuurlijk en veilig en bestrijdt bepaalde insecten, evenals schimmels en fungi. Neem olie lijkt effectief te zijn tegen bladluizen, sprinkhanen, rupsen, spintmijten en andere soorten plagen.

ALCOHOL

Van alcohol kan een mix worden gemaakt met water, bestaande uit 9 delen H₂O en 1 deel alcohol. Dit brouwsel moet direct op de insecten worden gespoten om ze te verjagen en je gewas te beschermen tegen een acute dreiging. Deze methode is met name effectief tegen spintmijten.

HANDMATIGE CONTROLE

Deze procedure is geschikt voor kwekers die op kleine schaal produceren en veel tijd en geduld beschikbaar hebben. Het is mogelijk je gewas handmatig te controleren terwijl je zoekt naar enige indringers. Ze kunnen met de hand worden verwijderd, maar als bepaalde bladeren of toppen besmet zijn door eitjes, is het verstandig deze af te knippen en te verwijderen om verspreiding te voorkomen.

DIATOMEEËNAARDE

Dit is opgemaakt uit fossiel stof en kan bovenop de aarde worden gebruikt. Diatomeeënaarde is zeer scherp op moleculair niveau en kan daarom worden gebruikt als een soort prikkeldraad die ongedierte en insecten lichamelijk beschadigt. Het kan het best worden gebruikt rondom de plant en tijdens de vegetatieve fase, niet de bloeiperiode.

BESCHUTTING EN KASSEN

Zowel kassen als andere beschutting in de vorm van netten met extreem kleine gaatjes fungeren als fysieke bescherming en zullen de invasie van ongedierte voorkomen, mits ze correct worden gebruikt. Deze opties zorgen ervoor dat je planten dezelfde hoeveelheid licht ontvangen als gebruikelijk, maar met een aanvullende, beschermende laag tegen ongedierte.

KNOFLOOK

Een mix van bewerkte knoflook en water zal ook indringers afweren. Deze oplossing is misschien beter geschikt als insecticide dan een echte pesticide, maar is verrassend effectief in het verjagen van insecten van je kostbare cannabisplanten.

External Resources:
  1. Determination of Pesticide Residues in Cannabis Smoke http://www.pasenategop.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.