By Luke Sholl Reviewed by: Gloria Payá


NEEM OLIE

Neem olie beïnvloedt een groot aantal insecten en speelt een belangrijke rol in een organisch ongedierte- en pathogenen bestrijdingsprogramma. Soms heeft het een donkergroene, mosterdgele, donkerrode of lichtgroene kleur, afhankelijk van de regio en welke methode er is gebruikt om het te extraheren.

De neem boom groeit overvloedig op het Indiase subcontinent. De boom wordt geprezen vanwege de krachtige effecten van de olie, die geconcentreerde triglyceriden en triterpenoïden bevat. Neem olie wordt geperst uit de zaden en vruchten van de neem boom. En het wordt al eeuwen gebruikt in de horticultuur en Ayurvedische geneeskunde.

De lijst van voordelen van neem olie voor het menselijk lichaam is verbluffend. Degenen die interesse hebben in natuurlijke medicijnen, kunnen behoorlijk wat aantrekkelijke toepassingen vinden. Ook vandaag de dag wordt er in India nog volop zeep en cosmetica van neem olie gemaakt en gebruikt.

NEEM OLIE VOOR ORGANISCHE VERZORGING VAN CANNABIS

Het grote voordeel van neem olie voor de organische cannabis kweker is een tuin die vrij is van ongedierte en schimmels. Opmerkelijk genoeg richt neem olie zich uitsluitend op de schadelijke insecten in de tuin, terwijl de nuttige met rust gelaten worden. Als je regelmatig neem olie gebruikt, gaat dat besmettingen met spintmijt, witte vlieg, varenrouwmuggen en nematoden tegen. Lieveheersbeestjes, vlinders, bijen en regenwormen worden allemaal met rust gelaten.

Bij regelmatig gebruik, wordt ook een aantal andere pathogenen onderdrukt die grote gevolgen kunnen hebben voor cannabisplanten. Meeldauw en roest, zwartevlekkenziekte en andere schimmels die vaak voorkomen onder vochtige omstandigheden, kunnen geen vat krijgen. Neem olie kan ook aan het groeimedium worden toegevoegd om wortelrot te voorkomen of onder controle te houden. En het werkt als milde groeistimulator.

Als je elke tien dagen neem olie verspreidt, werkt dat als een preventieve maatregel tegen ongedierte en ziekteverwekkers. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Als er geen preventiebeleid van kracht is, bestaat altijd de mogelijkheid dat je te maken krijgt met een besmetting. In dat geval kan neem olie ook worden gebruikt als directe pesticide.

Voorbeelden van het gebruik van neem olie:

  1. Het verwijderen van de webben van spintmijten en vervolgens sprayen met neem, geneest een besmetting en wakkert nieuwe groei aan.
  2. Schimmelmuggen zijn lastiger tegen te gaan, omdat ze in zwermen vliegen, maar de bladschade wordt door neem olie beperkt omdat deze niet langer eetbaar zijn. In combinatie met kleverige strips, heb je schimmelmuggen razendsnel onder controle.
  3. Met water verdunde neem olie, opgelost in het groeimedium, vernietigt slechte nematoden waardoor de lichamen biologisch beschikbaar worden als voedingsstoffen.
  4. Bladluizen bezwijken snel door neem olie, maar de olie doet lieveheersbeestjes geen kwaad.
  5. Met slechts een enkele toepassing, verdwijnen mineervliegen direct.

how to use neem oil cannabis

HOE JE NEEM OLIE GEBRUIKT

Het mixen van 100% neem olie van de eerste persing:
  1. 1 theelepel neem olie per liter water. Neem olie is temperatuurgevoelig en verandert bij lagere temperaturen in neem boter of -gelei. Dat schaadt de olie niet; gekoelde neem is in feite veel langer houdbaar. Na een waterbad van 30°C neemt de olie haar vloeibare vorm weer aan, zodat het afmeten wordt vergemakkelijkt.
  2. Warm water. Het heeft altijd de voorkeur om warm water te gebruiken bij het mixen, waarna je het mengsel laat afkoelen. De neem blijft langer vloeibaar en de oppervlakteactieve stof emulgeert efficiënter. Gebruik warm, dus geen kokend, water omdat sommige nuttige verbindingen anders kunnen afbreken.
  3. 4-5 druppels oppervlakteactieve stof. Op zichzelf is neem olie hydrofoob en dus moet er een oppervlakteactieve stof worden gebruikt bij het mengen met water. Standaard vloeibaar afwasmiddel, bij voorkeur niet-fosfaat, werkt hierbij perfect. Gebruik echt maar vier of vijf druppels per liter.

Eenmaal gemengd, kun je een verstuiver of een spuitfles met de fijnste verneveling gebruiken. Spuit de boven- en onderkant van de bladeren in. Draai de planten 360° als dat mogelijk is om een volledige dekking te verzekeren. Als je dat elke tien dagen doet, hebben de planten een onzichtbaar pantser tegen ongedierte en schimmels.

Drie weken voor de oogst, moet je geen neem meer gebruiken. De olie kan de uiteindelijke smaak beïnvloeden. Je hebt ook echt enorme pech als er nog iets misgaat in de laatste drie weken.

Als neem regelmatig wordt gebruikt tijdens alle groeifases, speelt het een belangrijke rol voor de gezondheid van je planten. Allereerst werkt het preventief tegen ongedierte en ziekteverwekkers. Ten tweede werkt het als een topische oplossing, mocht er een besmetting zijn. Neem is een essentiële aanvulling in elke organische cannabis tuin.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.