🇺🇸 USA, We are coming soon ⏤ 🌱 Be the first to know

By Max Sargent

Voor allen die aarde gebruiken om prachtige cannabis planten te kweken, zijn er een hoop factoren om rekening mee te houden. Bemesting is één daarvan. Beslissen welke producten aan te schaffen en of je wel of niet mest moet gebruiken, doet je misschien afvragen of het beter kan. We kunnen niet al je twijfels rond teelt in een keer wegnemen. Maar we proberen voor nu één belangrijk onderwerp uit te leggen: wormenmest.

WAT IS WORMENMEST?

Cannabis is een plant waarvan de genetica verder teruggaat dan de beschaving. De planten hebben gegroeid in - en zich aangepast aan bepaalde omgevingen. De grootste uitdaging voor kwekers vandaag de dag is het zo goed mogelijk kopiëren van deze factoren.

Wormenmest kan daarbij helpen. Wormen zitten overal in de bodem en hun belang wordt vaak onderschat. Net zoals bij reguliere mest, speelt het dagelijkse proces van vertering en afscheiding bij wormen een cruciale rol in de gezondheid van je aarde. Wormen zijn gunstig door hoe hun stelsel organisch materiaal afbreekt. Het uiteindelijke product van wormenmest is materiaal dat geconsumeerd en daarna afgescheiden wordt door het spijsverteringsstelsel van de worm.

Wormenmest zit vol voedingsrijke bacteriën, schimmels en nematoden die de bodem revitaliseren en gunstige nutriënten bieden waar je planten goed door gedijen.

Wormenmest Organische Ontbinding

HOE WERKT WORMENMEST?

Bacteriën en protozoën helpen om de gezondheid van je aarde op peil te houden en belemmeren tevens de toegang voor schadelijke ziekten die je gewas zouden kunnen doden. Daarnaast breken ze ammonium in de bodem af, waarna het omgezet wordt in nitraat. Dat is de makkelijkste manier voor cannabis om zuurstof op te nemen, een van de drie essentiële macronutriënten die wiet nodig heeft.

Bacteriën en schimmels stimuleren ook groei in de wortelzone, wat de plant resistenter maakt tegen ziekten. Nematoden zijn micro-organismen die zich voeden met ongewenste substanties in het medium van je plant en dragen daardoor bij aan gebalanceerde en gezonde aarde.

DE VOORDELEN

Je hebt nu gezien dat er talrijke voordelen zitten aan het gebruik van wormenmest. Dit is een van de (zo niet de meest) organische opties die er zijn. Terwijl het product wordt gevormd, bewegen de wormen volop door de aarde. Dit geeft een constante beluchting, wat normaliter lastig te behalen is in grond. Het levert resistentie tegen droogte op doordat de bodem de kans krijgt het vocht en de consistentie over de bak/pot te verspreiden. Afhankelijk van hoe je de wormen voedt, zijn ze in staat om extreem hoge kwaliteit mest te produceren. De uitwerpselen hebben geen geur en de resultaten uiten zich in krachtige planten.

Een van de hoofdproblemen waar kwekers vaak tegenaan lopen, zijn voedingstekorten. Heb je er ooit mee te maken gehad of een van onze blogs gelezen over het onderwerp? Dan weet je dat pH een van de voornaamste factoren is die verantwoordelijk zijn voor tekorten. Als de pH waarde afwijkt, elimineert het niet zelf de voedingsstoffen, maar worden de wortels geforceerd om ze buiten te sluiten. Wormenmest corrigeert dit vrijwel onmiddellijk nadat je het aan het medium hebt toegevoegd. Dat is waarom veel telers de methode nu ook als een preventieve strategie toepassen. Het geeft kwekers de mogelijkheid om voedingstekorten met meer zekerheid en precisie aan te pakken.

Wormenmest is overduidelijk een geschikte optie als je natuurlijke geteelde cannabis wilt. Of het nu voor jezelf of voor je klanten is, het is altijd een goed idee om je cannabis planten zuiver organisch te kweken. Met het oog op de toekomst is het van belang dat kwekers methoden gebruiken die milieuvriendelijk zijn. De meningen verschillen over of organische teelt invloed heeft op de smaak en het effect van de toppen. Er bestaat echter geen hard bewijs dat een direct verband legt tussen deze variabelen.

HOE GEBRUIK JE WORMENMEST?

Wormenmest is heel prijzig om in te zetten voor 100% van je medium. Dat is waarom we het als meststof beschouwen en niet als kweekmedium. Wormenmest is voedingsrijk genoeg voor bepaalde kwekers om het als hun volledige medium te gebruiken, hoewel wij deze methode niet direct aanraden.

Bij gebruik als meststof kan wormenmest ook de kiemkracht van je zaden verhogen en het medium op een goed evenwicht houden. Dit is het soort omgeving waar cannabis planten van nature gewend zijn om in te groeien. Wormenmest zorgt zelden voor overmatige stress bij een plant, aangezien ze generaties lang symbiotisch gewerkt hebben.

Maar voor allen van jullie die een hydroponics systeem gebruiken, is er nu een vloeibare wormenmestoplossing verkrijgbaar. Deze kan gebruikt worden tijdens alle verschillende fases van het leven van je plant. Zorg alleen dat je weet wat je doet voordat je het gaat gebruiken. Voeg wat toe aan je waterreservoir en je ziet zeker positieve resultaten.

Wormenmest Kunstmest Cannabis Teelt

HOE MAAK JE JE EIGEN?

Nu je bijna alles weet wat er te leren valt over wormenmest, is het tijd dat je leert hoe je het zelf maakt. Het lijkt moeilijker dan het daadwerkelijk is. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en het proces voltrekt zich grotendeels terwijl je wacht, dus je hoeft ook niet veel werk te verrichten.

Pak een grote bak. Er zijn veel wormenbakken verkrijgbaar tegenwoordig, maar je hoeft niet per se een specifieke soort te kopen of diep in de buidel te tasten. Gewoon een kunststof bak werkt prima. Zolang het een fatsoenlijk formaat heeft en de materialen kan opslaan tot het einde, is het perfect. De volgende stap is om je aardwormen te halen. Je hebt er zo’n 1000 nodig, dus je bent beter af met het kopen in bulk dan gaan zoeken in je achtertuin.

Wanneer je eenmaal je kleine vriendjes hebt, is het tijd om hun huis voor de komende maanden te creëren. Verscheur wat krantenpapier of karton om de bodem van je bak mee te bedekken. Om het stevigheid te geven, kun je kokosvezel, zaagsel of vergelijkbaar materiaal toevoegen. Daarna is het tijd voor je organische producten. Voeg je fruit- en groenteschillen toe. Dit is een goedkope, eenvoudige en milieuvriendelijke wijze om je restjes uit de keuken te gebruiken. Je kunt ook gemalen koffie, brood en granen toevoegen. Houd echter vlees en zuivelproducten uit de buurt. Deze trekken namelijk bacteriën aan die je niet wilt.

Nu kun je de bak gedurende twee maanden laten staan. Daarna verwijder je de wormen. Wat er overblijft, is je wormenmest. Vergeet niet dat deze herbruikbaar is. De wormen vermenigvuldigen zich verder en, zolang je ze voedt, overleven ze ook. Bij het mengen van het uiteindelijke product, raden we aan om het medium met een verhouding van ¼ of zelfs ⅕ van het volume met wormenmest aan te vullen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.