Besteed meer dan € 80 en ontvang 5 extra wietzaadjes. Gebruik nu de code 98THC.

By Steven Voser

Voor degenen die buiten gematigde klimaatzones leven, zoals in de noordelijke en zuidelijke gebieden van de wereld of op locaties in de buurt van de evenaar, kan buitenkweek lastig zijn. Kweek je in een noordelijk klimaat? Dan kan de natuur je planten niet genoeg tijdruimte geven om de bloei te voltooien tegen de tijd dat de koude winter eraan komt. Een soortgelijk probleem kan zich voordoen als je dichtbij de evenaar kweekt. Daar kunnen je planten door een zeer lange periode van vegetatieve groei gaan, waardoor je graag de bloei wilt starten om te voorkomen dat het groeiproces uit de hand loopt. Hieronder geven we een overzicht van hoe je cannabis bloei buiten kunt afdwingen.

WAAROM WIL JE CANNABIS BLOEI AFDWINGEN?

Kweek je cannabis in het noorden van Europa of in soortgelijke regio's op het zuidelijk halfrond? Dan kan het afdwingen van de bloei ervoor te zorgen dat buitenplanten gerijpt zijn voordat het koude weer er aankomt. In deze zones begint het bloeien normaal gesproken als het daglicht korter wordt. Maar de vorst begint al een paar weken daarna, waardoor je gewas en je oogst mogelijk worden verwoest. Wanneer je echter vroegtijdig begint met bloeien, kun je je kweek dienovereenkomstig plannen. Je geeft de toppen extra dagen om volledig te kunnen rijpen.

Terwijl het afdwingen van de bloei in deze klimaatzones noodzakelijk kan zijn, is het ook een manier voor telers in andere klimaten om meerdere oogsten in één seizoen op te halen. Door strategisch een gewas te plannen en te laten bloeien, kunnen sommigen wel twee of drie keer per jaar oogsten. Dit houdt in dat telers die cannabis buiten kweken heel vroeg in de lente de zaden planten. Ze kunnen vervolgens in juni een deel van hun gewassen oogsten en de rest van hun planten in de herfst.

Ervaren cultivars kunnen hun bloei zodanig afdwingen dat ze het hele jaar door ongeveer elke twee weken kunnen oogsten. Dit worden ook wel "eeuwige oogsten" genoemd.

WANNEER KUN JE BUITEN CANNABIS BLOEI AFDWINGEN?

Sommige locaties en klimaatzones maken het mogelijk om op ieder moment het hele jaar door cannabis te kweken. Cultivars die in deze warme, gematigde gebieden kweken, zoals in delen van Zuid-Europa of de tropen, kunnen op elk moment beginnen met gedwongen bloei. Er kunnen echter lokale omstandigheden zijn waarmee rekening gehouden moet worden. Maar verder zijn er geen beperkingen voor het afdwingen van de bloei.

Dit is anders in koele, gematigde klimaatzones, zoals in ons land, of andere noordelijke delen van Europa. De herfst kan hier koud en vochtig zijn. Hierbij loopt de volledige natuurlijke bloeicyclus tot midden oktober door. In plaats van te wachten op de natuurlijke bloeiperiode, kunnen telers hun gewassen voortijdig laten bloeien. Bijvoorbeeld in juli. Dit zorgt ervoor dat ze eerder kunnen oogsten. Ook hier spelen lokale omstandigheden een rol bij het bepalen van de beste tijd om de planten te laten bloeien. Tot slot hangt het moment om de bloei af te dwingen af van de specifieke plant die wordt gebruikt en haar unieke bloeiperiode.

Laten we als voorbeeld een buitenkweek in Nederland nemen. De bloei start meestal niet voor september. Je wilt het liefst de sterke wind en regenachtige omstandigheden in de herfst vermijden. Daarom kan het alvast een goed idee zijn om vanaf midden juni of begin juli te beginnen met bloeien. Kwekers in deze klimaatzones beginnen hun kweek vaak binnen in huis. De zones worden namelijk gekenmerkt door een koude en/of natte herfst. Ook is de lente vaak te koud om het telen van de planten buiten te starten.

HOE JE BUITEN CANNABIS BLOEI AFDWINGT

Het basisprincipe achter het afdwingen van de cannabis bloei buiten, is dat je kunstmatig de natuurlijke uren van het daglicht voor je planten vermindert en dat je elke dag langere ononderbroken duisternis biedt. Je doet dit door je planten te bedekken met materiaal dat geen licht doorlaat. In het eenvoudigste geval kun je een zeil gebruiken. Een duurdere oplossing is om je planten in een soort behuizing te zetten, eventueel zelfs met een geautomatiseerd dak dat werkt middels een timer.

Stedelijke cannabis telers die slechts een kleine hoeveelheid planten buiten hebben, zoals op hun balkon of in de tuin, kunnen een simpel frame van hout maken van lichtbestendig materiaal. Ze kunnen dit 's avonds over hun planten zetten om ervoor te zorgen dat de planten de vereiste 12 uur duisternis krijgen om te bloeien. Mensen die niet graag zelf klussen, kunnen kijken naar speelgoedtenten. Deze kunnen ze als een plantenkap gebruiken, zolang de stof maar lichtbestendig is.

Wat ook werkt, is een lichtdichte schuur. In dit geval verplaats je je planten 's nachts naar de schuur. Uiteraard betekent dit dat je planten in bakken moeten staan. Ook moet je ze dagelijks in en uit de schuur slepen. Als je in een kas kweekt, heb je alleen lichtdichte gordijnen nodig om met de bloei te starten.

DE BLOEI AFDWINGEN: ZAKEN OM TE WETEN WANNEER JE JE PLANTEN AFDEKT

Als je je planten bedekt of ergens onder zet om ze te laten bloeien, is het waarschijnlijk dat de warmte een probleem wordt. Naast je lichtbestendige tent, schuur of zelfgemaakte frame, moet je zorgen voor een goede luchtcirculatie, zodat je planten niet sterven van de hitte. Er zijn enkele geavanceerde oplossingen om je planten de gepaste temperatuur te geven. Maar in sommige gevallen kan een eenvoudige ventilator met een koel briesje alles zijn wat nodig is.

Als je besluit om de bloei van je buitengewas af te dwingen, is het erg belangrijk om vast te houden aan het schema en om niet één dag over te slaan. Cannabis die is begonnen met bloeien, is zeer gevoelig voor welke verandering in de lichtblootstelling dan ook. Vergetelheid kan je planten gemakkelijk terugbrengen naar de vegetatieve fase, iets wat je oogst ernstig kan beschadigen. Ervaren kwekers die afhankelijk zijn van gedwongen bloei in hun klimaatzone hebben misschien een geautomatiseerd systeem nodig.

Evenzo moet elke bedekking of behuizing voor je plant 100% lichtbestendig zijn. Soms kunnen alleen straatlichten al de bloei onmogelijk maken. Geen enkel licht mag je planten bereiken in de uren van duisternis.

Wat als je binnen kweekt, maar je planten bloeien niet? Ben je een van de vele cannabis kwekers die onder kunstlicht kweken en produceren je planten geen toppen? Bekijk dan onze **blog over “Wat Te Doen Als Je Zelfgekweekte Cannabis Niet Wil Bloeien”. Dit artikel helpt je om je binnenplanten in een korte tijd te laten bloeien.
**blog - https://www.royalqueenseeds.com/blog-what-to-do-when-your-homegrown-cannabis-wont-flower-n479

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.