By RQS Editorial Team

Tot op de dag van vandaag is de exacte oorsprong van OG een groot vraagteken. Sommige bronnen beweren dat de oorspronkelijke soort in de vroege jaren '90 is ontstaan in Florida. Anderen houden vol dat de soort het levenslicht zag in Los Angeles, in 1996, waar Matt "Bubba" Berger de haar aan de beroemde kweker Josh D gaf. Weer anderen stellen dat ze een "clone-only" soort is, verwant aan de legendarische Chemdawg. Deze zou zijn ontdekt in een zakje wiet tijdens een legendarisch concert van de Grateful Dead in de jaren '80. Het wordt er allemaal niet duidelijker op. Maar dat maakt deze dame juist zo fascinerend.

DE GENETICA VAN OG KUSH

Er zijn nog fellere discussies gaande over de genetica van OG Kush. Sterker nog, het is betwist dat OG Kush helemaal geen genetica bevat uit het Hindu Kush-gebergte! Maar als je het originele verhaal uit Florida gelooft, is OG Kush een kruising tussen een Noord-Californische soort en een exemplaar uit de Hindu Kush. Veel moderne zadenbanken stellen dat OG Kush een kruising is van Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. Toch geloven veel mensen het verhaal met het wietzakje. Dit betekent dat OG Kush eigenlijk een bijzonder Chemdawg fenotype is, die door de jaren heen is verfijnd en gestabiliseerd. De enige overeenkomst in al deze vertellingen is de aanwezigheid van Chemdawg. Je kunt dus aannemen dat haar genetica deel uitmaken van de legendarische OG.

Tegenwoordig zijn de meeste versies van OG Kush waarschijnlijk niet meer dan bepaalde fenotypes van de originele OG. Voorbeelden zijn SFV OG, Larry OG, Tahoe OG, Ghost OG, enz.

Een ander discussiepunt is de oorsprong van de afkorting "OG". Er is lange tijd aangenomen dat het staat voor "Original Gangster". Dit heeft ongetwijfeld alles te maken met het feit dat ze zo geliefd was binnen de West Coast rap scene. Tegenwoordig lijkt men vol te houden dat "OG" eigenlijk staat voor "ocean grown". Dit verwijst naar de veronderstelde oorsprong uit de Californische West Coast.

Bij het bespreken van de eigenschappen van OG Kush, is het interessant te weten dat er een heleboel versies en fenotypen van deze soort in omloop zijn. Dit komt omdat de exacte genetica niet bekend zijn. Niemand weet dus precies waaruit het genetisch materiaal van een "raszuivere" OG Kush bestaat. Afhankelijk van welk scheppingsverhaal je gelooft, vertoont de soort ofwel meer sativa ofwel meer indica kenmerken, of is makkelijker/moeilijker te kweken. Maar over het algemeen vind je wel een rode draad tussen deze fenotypes.

OG KUSH: UITERLIJK EN GEUREN

OG Kush geniet bekendheid vanwege haar prachtige uiterlijk en verrukkelijke aroma. Onthoud dat individuele planten van dezelfde soort kleurverschillen kunnen vertonen. Dit heeft te maken met licht, voeding, temperatuur en andere omgevingsfactoren. Over het algemeen zijn de toppen van OG Kush intens limoengroen van kleur. Ook zijn ze gezegend met rijkelijke hoeveelheden hars, wat deels de reden is voor haar populariteit. De toppen zien er meestal groot, compact en indrukwekkend uit.

Ook het aroma is een aantrekkelijk kenmerk. De geur is meestal gekenmerkt door citrus. Dit maakt het aannemelijk dat OG waarschijnlijk erfelijk materiaal bevat van Lemon Thai. Maar het ligt complexer dan dat. Het terpenenprofiel leunt sterk op aardse, brandstof-achtige en zure tonen, die het citroenaroma vergezellen. Je smaakpapillen genieten van een frisse, verrukkelijke, bijna overweldigende smaak. Volgens sommigen is de hemelse geur genoeg om een verzadigd gevoel op te wekken. De geur is inderdaad niet subtiel of gemakkelijk te verbloemen. Het is daarom niet altijd handig om OG Kush mee te nemen als je de deur uitgaat.

DE EFFECTEN VAN OG

In de wereld van medicinale cannabis is OG Kush een ware kampioen. In gebieden waar het gebruik van medicinale cannabis is toegestaan, vliegt de soort uit de schappen van de dispensaria. Dit is zeer sterke wiet, met een gemiddeld THC-percentage van 20%. Bij sommige individuele exemplaren loopt dit zelfs op tot ruim 25% THC! Net als andere goed aangeschreven medicinale soorten is ook OG Kush heilzaam bij diverse chronische en acute aandoeningen, zoals:

Zoals hierboven vermeld, variëren de effecten van OG Kush behoorlijk. Deze zijn afhankelijk van het fenotype of de gerookte soort. Sommigen beschouwen haar als een indica-dominante soort die keihard inslaat. Anderen wijzen op de meer cerebrale, stimulerende, euforische en creatieve kenmerken van een meer sativa-dominante high. Maar hoe dan ook is de algemene consensus dat OG Kush een verdomd fijne, krachtige wiet is, geschikt voor verschillende situaties en cannabisliefhebbers. Beginners bereiken hun walhalla al na enkele trekjes. Maar ook de meer doorgewinterde gebruikers genieten nog steeds van een krachtige high. Het lijkt erop dat zelfs de meest volleerde blowers een gigantisch high bereiken dankzij het uitgelezen cannabinoïde- en terpenenprofiel van OG Kush. We durven best te stellen dat OG Kush een uitmuntende kruising is, ongeacht het feit of die genen nu overhellen naar de indica- of sativa-kant.

POPULARITEIT

De populariteit van OG Kush beperkt zich niet tot medicinale en "gemiddelde" recreatieve gebruikers. Haar sterrenstatus dankt ze namelijk ook aan haar kracht en uiterlijke kenmerken. Ook de muziekwereld adoreert haar. Denk maar aan de lofzangen van Snoop Dogg, Wiz Khalifa, A$AP Rocky, Dr. Dre, Brisco, Cypress Hill en talloze andere grote hip-hop sterren. Het is daarnaast bekend dat veel acteurs graag een OG Kush opsteken. Amanda Bynes heeft onlangs een tweet gedeeld met de aankondiging dat ze wat OG Kush ging roken. Variaties van de soort zijn zelfs vernoemd naar beroemde Hollywood-sterren. Prachtige voorbeelden zijn Charlie Sheen OG, Lin Sanity OG en Blue Ivy OG Kush, vernoemd naar de dochter van Jay-Z en Beyoncé.

HET KWEKEN VAN OG KUSH

Je weet inmiddels dat de kweekeigenschappen van OG Kush afhangen van de zaden. Enerzijds menen sommigen dat OG Kush tot de meer eenvoudige cannabissoorten behoort. Je hebt niet veel kweekervaring nodig om een rendabele opbrengst te behalen. Aan de andere kant zijn er pechvogels die problemen ervaren bij het kweken van OG Kush. Ze vinden de plant nogal wispelturig en niet echt gul onder een minder vaardige hand.

OG KUSH

OG Kush
23_genetic background_1 Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Rustgevend, Stimulerend

Koop OG Kush

Desondanks heeft de gemiddelde plant geen haast in de vegetatieve fase. Uiteindelijk komt dit vanzelf helemaal goed. Binnenkwekers mogen gemiddeld grote planten verwachten van 90-160cm, met hier en daar een uitschieter. In de buitenlucht zie je veel grotere planten, maar de kwaliteit, kracht en opbrengst is altijd beter in regio's met warme temperaturen en veel zon. Misschien wel ergens bij de oceaan (voel je 'm?). In de binnentuin produceert OG Kush met een beetje liefde en aandacht een gemiddelde opbrengst van 400-500g/m². Houd echter altijd rekening met variaties in de soort.

Het is ook belangrijk op te merken dat deze planten vrij hongerig zijn. Dit geldt vooral voor stikstof, magnesium, fosfor en kalium. Daarnaast zijn ze dol op een zee van licht. Uiteraard geldt altijd dat veel liefdevolle aandacht zich dubbel en dwars terugbetaalt in de kwaliteit en kwantiteit van je toppen.

Het is inmiddels duidelijk dat OG Kush niet zonder reden is uitgegroeid tot ware cannabislegende. De kwaliteit, kracht, geur en smaak van deze soort is ongeëvenaard in de wereld van de cannabis. Als je eenmaal OG Kush hebt gerookt, ben je voor altijd verkocht! Deze cannabis bewijst keer op keer waar ze voor staat, maar is daarnaast ook in een of andere vorm aanwezig in de genetica van bijna elke moderne kruising, van Girl Scout Cookies tot Gelato tot Bruce Banner #3. Dit stelt het erfgoed van OG Kush veilig, zodat we allemaal nog jarenlang van deze goddelijke marihuana kunnen genieten.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.