Inbegrepen GRATIS producten

Stikstof Tekort In Cannabisplanten
We onderzoeken hoe een stikstoftekort eruit ziet bij jouw wietplanten. Lees meer om te leren hoe je dit probleem kan oplossen en het kan voorkomen.
Zie meer
Zie meer
Zie meer
HOE KUN JE HET HERKENNEN?
Het kweken van cannabis is een therapeutische bezigheid die behoorlijk wat aandacht voor detail van je vraagt. Een van de vereisten om succesvol een grote hoeveelheid goede kwaliteit cannabis te kweken is het toedienen van de juiste concentraties voedingsstoffen. Als je plant te weinig voedingsstoffen opneemt op een bepaald moment tijdens de groeicyclus, kan het symptomen laten zien van tekorten. Als het niet behandeld wordt, zullen deze tekorten schadelijk zijn voor de gezondheid van de plant en de opbrengsten reduceren.
HET BELANG VAN STIKSTOF
Een van de meest belangrijke voedingsstoffen die jouw cannabisplanten nodig hebben is stikstof. Stikstof is onmisbaar voor de gezondheid van de plant omdat het een belangrijk onderdeel is van het groene pigment wat te vinden is binnenin de bladeren van de plant bekend als chlorophyll. Chlorophyll speelt een cruciale rol in fotosynthese, het proces waarbij planten zonlicht omvormen tot energie waarmee ze kunnen overleven. Stikstof dient ook als een groot onderdeel van aminozuren binnenin de planten, die de bouwstenen zijn van proteïnen. Stikstof is ook een belangrijk onderdeel van nucleïnezuren zoals DNA, wat planten nodig hebben om te groeien en zich voort te planten.
STIKSTOF TEKORT SYMPTOMEN EN OPLOSSINGEN
Het is best duidelijk om te zien hoe belangrijk stikstof is voor jouw cannabisplanten en waarom een tekort schadelijk kan zijn. Gelukkig is stikstof tekort best makkelijk te herkennen als je weet waar je naar moet kijken.
Een van de belangrijkste tekenen van stikstof tekort in jouw wietplanten zijn de gele bladeren. De oudere en lage bladeren van je planten zullen geel worden, verwelken, en eraf vallen. Dit is omdat de jongeren hogere bladeren stikstof gaan stelen van de oudere bladeren. De plant stelt hogere prioriteiten aan de hogere bladeren omdat die meer licht vangen, waardoor ze meer bijdragen aan het fotosyntheseproces.
Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn. Het is normaal voor deze lagere en oudere bladeren om geel te worden en te vallen naar het einde van de groeicyclus toe als de stikstof naar de toppen toe wordt gestuurd. Het is tijd om je zorgen te maken als de bladeren van de planten geel worden en er van af vallen tijdens de vegetatieve fase. Als het geel worden van de bladeren zich naar boven toewerkt in de plant, dan is het probleem waarschijnlijk aanwezig.
Een oplossing voor dit probleem is om je planten goede uitgebalanceerde voedingstoffen te geven. Er zijn veel formules beschikbaar die voorzien in een reeks voedingsstoffen voor jouw planten, waardoor je er zeker van bent dat de stikstof waardes op een gezond peil blijven tijdens de hele essentiële vegetatieve fase.
STIKSTOF TOXICITEIT
Sommige beginnende kwekers zullen schrikken als ze de symptomen zien van stikstof tekort, waardoor ze soms ineens teveel stikstof gaan toevoegen aan hun aarde mix. Maar, om je alvast te waarschuwen: je kunt ook aan de andere kant van het spectrum terecht komen als het gaat om stikstof, omdat teveel ook een probleem kan veroorzaken binnenin de planten.
Als een kweker per ongeluk veel te veel van deze voedingsstof in zijn aarde stopt, kan het leiden tot het fenomeen stikstof toxiciteit. Tijdens de vegetatieve fase van de groeicyclus, komt het niet vaak voor dat planten stikstof toxiciteit zullen ontwikkelen behalve als er een grote hoeveelheid stikstof wordt gegeven. Stikstof toxiciteit komt meer voor tijdens de bloeifase, omdat de plant op dat moment minder stikstof nodig heeft. Symptomen van toxiciteit kunnen zich manifesteren in glimmende bladeren, veel donkerder groene bladeren, zwakke stelen van planten, vele langzamere groei van de plant over het geheel genomen en het inklappen van bladeren. Het inklappen van bladeren is een typisch voorkomend iets waarbij de topjes van de bladeren hun kracht verliezen en naar beneden vallen, wat resulteert in een klauw-achtige verschijning.