By Max Sargent

Zie meer
 
Zie meer
 
 
Zie meer
 
 
 


Hoe Kun Je Het Herkennen?

Een nauwkeurige diagnose is altijd de eerste stap wanneer het verkeerd dreigt te gaan in de cannabistuin. Zodra marihuanaplanten waarschuwingssignalen beginnen te vertonen en ongezond lijken, moet je snel reageren. Helaas is een ijzertekort lastig om meteen te herkennen. We kunnen echter met zekerheid vertellen dat gele bladeren waarschijnlijk de eerste aanduiding zijn op een probleem dat zich al ontwikkeld heeft.

Een ijzertekort wordt vaak als iets anders gediagnosticeerd. Het wordt regelmatig verward met calcium- en magnesiumtekorten. Op gele bladeren letten is niet voldoende; de teler moet ongezonde cannabisplanten zorgvuldig inspecteren. Letterlijk van boven naar beneden. Precisie is vereist voor een effectieve behandeling.

Een tekort aan ijzer zal zichtbaar zijn in de bovenste delen van de plant. Het richt zich op de nieuwste, verse aanwas. Een magnesiumtekort wordt echter vaak geassocieerd met gele bladeren in de onderste en de middelste delen van de plant.

Iron Deficiency

Wie Loopt Het Meeste Risico?

Het substraat dat het meest kwetsbaar is, is kokosvezel. IJzertekorten kunnen echter soms ook voorkomen in hydroponische kweekopstellingen, maar zelden in het geval van aarde. Kokoskwekers moeten op hun hoede zijn en de gele bladeren niet verwarren met een calcium/magnesiumprobleem.

Wortels die te veel water hebben gekregen, met name in hydro-opstellingen, kunnen een ijzertekort in de hand werken. Hoewel een ijzertekort vooral te zien is aan nieuwe bladgroei, is het eigenlijk een probleem dat zich bevindt in de wortelzone. Goedkope, gebrekkige aarde met een pH-waarde van boven de 6,0 kan een ijzertekort veroorzaken en allerlei extra nutriënten tegenhouden.

Bovendien is ijzer van vitaal belang voor de enzymfunctie en chlorofylproductie. Bij een gebrek verliezen planten hun kracht en verslechteren ze. Het is dan misschien een micronutriënt, maar het is absoluut noodzakelijk voor een goede cannabiskweek.

Stages of Iron Deficiency

Behandelopties

1. Spoelen en Voedingsoplossing

Spoelen met zuiver water met een pH-waarde van 6,0 is een goed begin, ongeacht het medium. Gebruik bij de spoeling erna een perfect gemengde voedingsoplossing (hydro-5,5pH en maximaal 6,5pH voor aarde). Blijven de symptomen zich voordoen en ben je er 100% zeker van dat de pH-waarde optimaal is? Voeg dan voortaan een speciaal micronutriëntsupplement met ijzersporen toe.

2. Spoelen en Kwaliteitsnutriënten Geven

Nogmaals; een reinigingsspoeling is het begin van het behandelprogramma. Te veel kunstmest is vaak de oorzaak van een tekort aan voedingsstoffen; het houdt ze tegen. Spoelen kan deze opeenstapeling van voedingsstoffen verwijderen. Vaak hebben kokosvoedingsoplossingen een gebrek aan ijzer en is daarbij een tekort onvermijdelijk, tenzij je cannabisspecifieke voedingsstoffen gebruikt.

Het overstappen op kwaliteitsnutriënten kan wat kosten, maar dat geldt uiteindelijk ook voor goedkopere kunststoffen en/of substraten. Deze zijn op de lange termijn waarschijnlijk duurder en slechts een tijdelijke oplossing. Het gebruiken van kwaliteitsnutriënten is een permanente oplossing. Het is de beste manier om herhaling van een ijzertekort te voorkomen.

Snoeien en Hopen

Een ijzertekort wordt vaak beschreven als een "immobiel tekort". In normale kwekerstaal betekent dit dat het zich niet makkelijk van boven naar beneden verspreidt. Daarom is het snoeien van de getroffen toppen tijdens de vegetatieve groei een lonende optie. Je kunt snoeien en hopen, maar we hebben liever dat je het ijzertekort oplost. Snoei om de hoogte beheersbaar te houden en stimuleer de groei van meerdere toppen, terwijl je het pH-niveau en de voedingsdoseringen grondig bestudeerd om het probleem op te lossen.

Tips Om Een Ijzertekort Te Voorkomen

Investeren in hoogwaardige kweeksubstraten en cannabisspecifieke voedingsstoffen is de beste manier om de meeste micronutriënttekorten te voorkomen. Verwacht geen hoogwaardige toppen zonder marihuana planten te voeden met elk element dat nodig is, in de juiste concentratie, in de juiste fase. Het voorkomen van schommelingen in temperatuur en pH voorkomt stress bij de planten. Deze stress kan leiden tot een blokkade van voedingstoffen. Een ijzertekort is goed behandelbaar en volledig te voorkomen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.