🤯 Autoflower Madness: pak tot wel 50% korting  ⏤ BESPAAR NU 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Miguel Ordoñez

Zie meer
 
Zie meer
 
 
Zie meer
 
 
 

HOE HERKEN JE HET?

Een molybdeentekort stelt de meest oplettende cannabiskwekers op de proef. Dit is echt een moeilijke om te herkennen. Het oplossen van een molybdeentekort kost niet alleen veel tijd, maar kan het ook verergeren. Bleekzucht op het middelste gedeelte van de bladeren van de cannabisplant wordt vaak aangezien voor een stikstoftekort of een calcium- en magnesiumtekort.

Die aannames zijn eigenlijk best logisch. Maar neem niet zomaar iets aan als het gaat om een ongezonde cannabisplant. Kijk iets beter. Een tekort bij een plant begint meestal vanaf de onderkant. Een Ca/Mg-tekort komt niet veel voor bij planten die in de aarde groeien. Het is eerder een probleem dat voorkomt in kokosvezel en hydrokweek, tegen het einde van de bloeifase. Kijk ook naar kleurverandering van de bladeren; ze hebben bruine breekbare randjes en oranje tot roze tinten in het midden. Uiteindelijk, binnen ongeveer een week, zul je zien dat het zich snel verplaatst doordat nieuwe aanwas begint te verdorren en te krullen.

Molybdenum deficiency cannabis plantation

WIE LOOPT HET MEESTE RISICO?

Beginnende hydroponics kwekers kunnen makkelijk tegen dit probleem aanlopen. De lagere pH-waarde van 5,5-6,0 die nodig is voor hydrokweek kan lastig zijn te bewerkstelligen. Dit geldt vooral voor beginners die de startkits en pH-pennen voor het eerst gebruiken. De pH op het optimale niveau krijgen bij iedere toediening van voedingsstoffen is iets wat je moet leren. Helaas is hydroponicskweek niet echt vergevingsgezind. Precisie is noodzakelijk. Een pH van onder de 5,5 zal ervoor zorgen dat molybdeen wordt geblokkeerd.

Kokosvezel- en aardekwekers zitten ook niet helemaal veilig, maar deze vormen van kweken zijn minder vatbaar voor een molybdeentekort. Veen- of kokosbodems en gemengde aardesubstraten fungeren als buffer voor het wortelgebied. Een pH-waarde van 6,0-6,5 heeft de voorkeur. Maar als de pH van de voedingsoplossing te laag is, kan er ook een molybdeentekort ontstaan. Dit is te wijten aan een blokkade van nutriënten.

BEHANDELOPTIES: SPOEL EN VERHOOG PH

Als je een molybdeentekort vroeg ontdekt, is er een simpele 2-stapsoplossing. Stap één om het molybdeentekort en de meeste cannabisziektes op te lossen, is om een zuiverende spoeling te doen. Spoel het groeimedium met puur water met een pH van 6,0. De micronutriënten die de wortels nodig hebben, zijn buitengesloten en de overtollige meststoffen moeten weggespoeld worden.

Stap twee is om ervoor te zorgen dat de pH-waarde perfect is, afhankelijk van het groeimedium, voor de volgende voedingsbeurt. Directe toevoeging is niet echt een optie omdat je alleen maar sporen nodig hebt van molybdeen.

Molybdenum deficiency cannabis cultivation

SPOEL, VERHOOG PH EN SNOEI

Als je om wat voor reden dan ook te laat bent met het behandelen van een molybdeentekort, dan kun je permanente schade aan je cannabisplanten verwachten. Als aanvulling op de 2-stapsoplossing van hierboven, is er een derde minder plezierige stap noodzakelijk.

Stap drie is het wegsnoeien van de necrotische groei. Als de planten nog in de vegetatieve fase zitten, is dat niet het einde van de wereld. Top de planten en verwijder de dode en afstervende bladeren. De planten zullen twee tot drie weken moeten herstellen, afhankelijk van hoeveel de bleekzucht zich heeft verspreid. Als je echter moet snoeien tijdens de bloeiperiode, verwijder dan ook de bladstengels als je de toppen snoeit. Dit is noodzakelijk om schimmel van de toppen te voorkomen. De opbrengst zal hierdoor verlagen. Maar een kleinere stash is beter dan geen stash.

TIPS OM EEN MOLYBDEENTEKORT TE VOORKOMEN

Net als het geval is bij het overgrote deel van de micronutriëntentekorten, is de beste manier om er later geen hoofdpijn van te krijgen, vanaf het begin te investeren in hoogwaardige substraten en voedingsstoffen. Het is aan te raden om cannabisspecifieke groeimediums en meststoffen te gebruiken.

Daarnaast moet de kweker de verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat de wortelzone altijd gezond is. Het goed bijhouden en aanpassen van de pH-waardes tijdens de hele cannabislevenscyclus is essentieel. Koop een pH-pen of een pH-perfecte nutriëntenoplossing. Blijf in elk geval de voeding controleren. Als dat lukt, zal je marihuana geen molybdeentekort krijgen, of een ander nutriëntentekort.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.