By Luke Sumpter

Zie meer
 
Zie meer
 
 
Zie meer
 
 
 

HOE KUN JE HET HERKENNEN?

Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden als je cannabis gaat kweken. Om een gewas de support te geven die het nodig heeft om goede opbrengsten te creëeren in zowel kwantiteit als kwaliteit, hebben planten toegang nodig tot onmisbare voedingsstoffen tijdens de hele vegetatieve fase en de bloeifase van de groeicyclus. Cannabis vereist een overvloed aan sleutelingrediënten die ervoor zorgen dat de plant op de juiste manier groeit, proteïne opbouwt en gezond blijft tot aan de oogsttijd. Een van die voedingsstoffen is zwavel.

sulphur deficiency cannabis nutrients

HET BELANG VAN ZWAVEL TIJDENS DE GROEI VAN CANNABIS

Zwavel wordt gezien als een essentieel mineraal voor planten die een paar belangrijke taken op zich neemt. Het mineraal draagt bij aan de formatie van enzymen en helpt met de opbouw van proteïnen omdat er ook zwavel zit in sommige aminozuren. Planten hebben maar een kleine hoeveelheid zwavel nodig, maar omdat het zo'n belangrijke rol speelt, kan een tekort aan deze voedingsstof uitmonden in ernstige symptomen.

Zwavel is ook onmisbaar in de formatie van chlorophyll moleculen. Chlorophyll is het groene pigment dat de cannabis bladeren hun herkenbare kleur geeft; het speelt een grote rol in de fotosynthese door te helpen met de opname van licht. Planten vertrouwen op fotosynthese door het licht om te zetten in energie om te kunnen overleven. Zwavel speelt ook een rol bij de stofwisseling van stikstof binnenin de planten, een andere voedingsstof die essentiële functies vervult.

sulphur deficiency cannabis leaves

ZWAVELTEKORT

Zwaveltekort is iets dat kwekers willen vermijden. Er zijn verschillende signalen en symptomen om voor op te letten en te ontdekken en het tekort uiteindelijk te verhelpen. Een van de belangrijkste signalen is iets wat ook wel chlorosis wordt genoemd, wat eigenlijk het geel worden van de bladeren inhoudt. Het geel worden zal waarschijnlijk de nieuwere en jongere bladeren aantasten en zal zich in het hogere gedeelte van de plant bevinden. Alhoewel andere tekorten zich ook kunnen uiten in chlorosis, is een teken dat het om zwaveltekort gaat het feit dat het aan de basis van het blad begint en zich naar de topjes toewerkt.

Iets anders om op te letten is verkleuring aan de onderkant van de bladeren. Als er sprake is van zwaveltekort, dan kan de kweker tijdens de bloeifase roze, rode en oranje kleuren zien op deze plekken. Als zwaveltekort zich manifesteert tijdens de bloeifase van de groeicyclus, kunnen de bloemen zelf doodgaan. Dit is zeker het ergste wat er kan gebeuren in zo'n geval, alhoewel er maatregelen genomen kunnen worden om deze situatie om te draaien en deze aandoening te voorkomen.

Epsom salt cannabis deficiencies

HET OPLOSSEN VAN EEN ZWAVELTEKORT

Als je planten het zwaar hebben en tekenen laten zien van zwaveltekort, is de volgende logische stap om bepaalde vormen van zwavel te introduceren in het substraat. Een optie is om Epsom zout te gebruiken om het gehalte in de aarde te omhoog te krikken. Men zegt dat 1 of 2 theelepeltjes van Epsom zout per 4 liter genoeg zou moeten zijn als zwavelsupplement.

Daarnaast zijn er veel kunstmestsoorten beschikbaar die ook de adequate levels van belangrijke voedingsstoffen in zich hebben. Ammoniumsulfaat is een zo'n kunstmest die 24 procent zwavel bevat. Een andere goede optie zou zijn om calciumsulfaat te gebruiken, wat 15-18 procent zwavel bevat. Kaliumsulfaat kan gebruikt worden om de levels omhoog te brengen en bevat 18 procent zwavel. En als laatste, kalium-magnesiumsulfaat kan toegevoegd worden, dat een indrukwekkend percentage van 22 procent zwavel bevat.

Mest is ook een goede bron van zwavel en is een makkelijke, natuurlijke optie voor degenen die op of nabij een boerderij wonen. Het toevoegen van een laagje mest aan de tuin of bij de cannabis planten zal dienen als een constante bron van zwavel. De mest zal de voedingsstof langzaam in de aarde doen zakken over een bepaalde periode.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.