By Luke Sumpter

Het leven is soms erg chaotisch. We hebben rekeningen, deadlines en andere verantwoordelijkheden en verplichtingen. Dan is het niet gek om onrustige gevoelens te ervaren. Maar wat kun je doen om die de dagelijkse beslommeringen even te vergeten? Nou, wat denk je ervan om wat van de meest rustgevende wiet ter wereld te roken? Hieronder vind je een lijst met vijf soorten die bijzonder geschikt zijn. Welke wil jij kweken?


ICE

Deze feminized, indica-dominante hybride is ontstaan uit een kruising tussen Afghan, Northern Light en Skunk. Deze iconische ouders hebben hun nakomeling voorzien van een heerlijk bedwelmend effect en een geweldige productiviteit. ICE staat garant voor een vliegende start. Het is een goed idee om de zaden direct in hun uiteindelijke potten of tuinbedden te zaaien. Zo kunnen ze goed wortelen en voorkom je de shock van het verpotten. Tegen het einde van week één heb je stevige zaailingen die popelen om flink te groeien. Naarmate de vegetatieve fase vordert, groeien ze uit tot weelderige planten met brede fan leaves en een dicht en compact bladerdak. Geef genoeg stikstof om een robuuste groei te bevorderen. Tegen week vier hebben je planten een flink bladerdak ontwikkeld waarin veel toppen zullen verschijnen. Dit is het moment waarop je binnen de lichtcyclus verandert om de bloei op te wekken.

ICE grow stages

Tijdens de vroege bloei kun je enige stretching waarnemen bij ICE, terwijl ze langzaam maar zeker haar eerste toppen produceert. Op dit moment van de levenscyclus kun je licht ontbladeren om de luchtstroom te verbeteren. Tegen het einde van de bloei is je plant ongeveer 120cm hoog. Buiten kan ze echter uitschieten naar 200cm. Probeer de laatste twee weken van de bloei te spoelen om de smaak van de uiteindelijke wiet te verbeteren.

Na het oogsten, drogen en curen van je toppen is het tijd om ze te proeven! Verwacht een complex en verrukkelijk terpenen profiel met vleugen aarde, munt, peper en specerijen. Terwijl deze smaken over je tong dansen, zullen bedwelmende sensaties je overspoelen, aangedreven door 18% THC. Wat rest, is heerlijke ontspanning!

Ice
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 September
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop Ice

Grape Ape

Grape Ape is zonder twijfel een van de beste soorten wiet voor ontspanning. Hoe zit dat? Nou, deze indica-dominante hybride heeft haar ongelooflijk verzachtende kwaliteiten geërfd van Afghani, Mendocino Purps en Skunk #1. Om je voorraadpotten met deze bedwelmende toppen te vullen, kun je de wietzaadjes van deze struikachtige soort het beste direct in de definitieve potten zaaien. De kieming verloopt razendsnel en na een week heb je al zaailingen van 4cm hoog, compleet met hun eerste set echte bladeren. Naarmate de groei vordert, zie je een dikkere hoofdsteel en een vol bladerdak met brede fan leaves. Na een week of acht heb je een levendige plant van ongeveer 40-50cm hoog die klaar is voor de bloei.

Naarmate Grape Ape haar eerste toppen ontwikkelt, kun je lichte stretching waarnemen. Probeer vanaf dit moment een relatieve vochtigheid van ongeveer 40% te behouden om schimmel te voorkomen. Verwijder ook wat bladeren om de lucht- en lichtpenetratie in het bladerdak te verbeteren. De volledige bloei duurt ongeveer 7-9 weken. Tijdens de laatste twee weken van de bloei kun je je plant spoelen. Binnen kun je ongeveer 500g/m² oogsten en buiten kun je aan het begin van oktober rekenen op een opbrengst tot wel 600g/plant.

Na het drogen en curen van deze wiet, word je beloond met pure ontspanning. Draai een prachtige joint, leun achterover en geniet van de prettige, soms euforische ervaring, aangedreven door 20% THC. De verzachtende terpenen dragen bij aan de smaak van bosbessen, snoep, aarde en skunk.

Grape Ape
23_genetic background_1 Afghani x Mendocino Purps x Skunk 1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 190 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig

Koop Grape Ape

Watermelon

Deze indica-dominante soort ontwikkelt een dikke laag trichomen, waardoor je zorgen onmiddellijk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Watermelon is de directe nakomeling van Watermelon OG S1 en bewijst dit met veel THC en fruitige terpenen. Vanwege de hoge kiemkracht kun je deze zaden kiemen zoals je wilt. Voeg wel wat nuttige microben toe, zoals mycorrhizaschimmels, om de ontwikkeling van het wortelsysteem te bevorderen. Na een groei van twee weken zijn je zaailingen ongeveer 7cm hoog; ze hebben een stevige steel en verschillende sets echte bladeren. Deze planten behouden tijdens de vegetatieve fase een compact formaat en zullen de 30cm zelden overschrijden.

Watermelon grow stages

Tijdens de bloei komt hier verandering in; planten kunnen dan de 100cm aantikken. Zodra de toppen zich vormen, zul je ook een sterk aroma bespeuren in je kweekruimte. Naarmate de bloei vordert, worden de toppen compacter en ontwikkelen ze een dikke laag hars. De bloei duurt in totaal 7-9 weken en de opbrengst schommelt rond de 500g/m² als je binnen kweekt. Onder het zonnetje kun je begin oktober de schaar pakken; reken op een oogst van 450–500g/plant.

Nu al je harde werk gedaan is, kun je er de vruchten van plukken! Maak je op voor een intense, rustgevende stone die elke spier in je lichaam laat ontspannen. Met een THC percentage van 22% is Watermelon ideaal na een lange dag hard werken. De verrukkelijke smaak van zoete watermeloen is een enorme bonus.

Watermelon
23_genetic background_1 Watermelon OG S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 80%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig

Koop Watermelon

Royal Skywalker

Royal Skywalker geeft je het gevoel op wolkjes te lopen! Deze fruitige hybride, de nakomeling van Blueberry en Mazar, zorgt voor rode ogen en tovert een grote grijns op je gezicht. Na het zaaien zullen de zaden in het medium snel kiemen. Zet je kweeklampen aan wanneer je plantjes hun kopje boven de aarde uitsteken. Mocht je buiten kweken, verzeker dan dat ze op een zonnige plek staan. Geef je genoeg water en voeding en na een week of twee heb je zaailingen van ongeveer 4cm hoog. De weken daarop zullen ze je verbazen met hun robuuste groei, want bijna elke dag verschijnen er nieuwe fan leaves!

Watermelon grow stages

Zodra je planten overgaan op de bloei, kun je voeding met veel kalium en fosfor geven. Tijdens deze fase van de ontwikkeling zullen je Royal Skywalker-planten zich nog eens 20-30cm uitrekken. Allereerst zie je kleine, compacte, ronde toppen verschijnen, maar die nemen snel in omvang toe. Aan het einde van de bloei zijn ze bedekt met een dikke laag trichomen. Binnen duurt de bloei ongeveer 9-10 weken en leveren de planten ongeveer 600g/m² op. Buiten kun je halverwege oktober uitkijken naar een opbrengst tussen de 500-600g/plant. Zorg daarom dat je voldoende voorraadpotten in huis hebt.

Veel doorgewinterde kwekers en blowers beweren dat Royal Skywalker de allerbeste soort is om tot rust te komen. Met 25% THC heeft de wiet een intense, fysieke impact. Houd voldoende snacks bij de hand, want van de bank afkomen, kan nog wel eens een hele toer zijn. Bovendien is deze wiet bijzonder lekker met de smaken van bosbessen, citrus en peper.

Royal Skywalker
23_genetic background_1 Blueberry x Mazar
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 500 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Royal Skywalker

El Patron

Het is niet gek om je af te vragen van welke wiet je rustig wordt. Maar je hebt je antwoord zodra je een bowl met El Patron rookt! Deze ontspannende soort sleepte in 2019 de Highlife Cup in de wacht. Na gebruik houdt deze wiet je stevig in het hier en nu met een aangenaam, gelukzalig gevoel. Plant deze zaden in de aarde en je hebt in een mum van tijd een lonende oogst in handen. Het is een goed idee je zaden op te starten in een kiemkit. Na een dag of zes heb je gezonde, stevige zaailingen die je vervolgens in hun uiteindelijke pot of tuinbed kunt verpotten. Geef je planten stikstofrijke voeding en kijk toe hoe ze binnen enkele weken een hoogte van 10cm bereiken. Tijdens de vegetatieve groei kun je indien nodig wat bladeren verwijderen, om na een week of tien over te schakelen op de bloei.

El Patron grow stages

Het duurt niet lang voordat El Patron begint met het produceren van kleverige, vette toppen. Zodra de bloei op gang is, merk je ook dat een sterke geur je kweekruimte overneemt. Probeer wat te ontbladeren zodat licht van je lampen de lager gelegen toppen kan bereiken. Tijdens week 18 kun je gaan spoelen om de smaak van de uiteindelijke wiet te verbeteren. Binnen kun je rond week 21 gaan oogsten; bereid je voor op een oogstgewicht van 450–550g/m². Buiten kun je aan het eind van het teeltseizoen ongeveer 600g/plant oogsten.

Na al je harde werk in de kweekruimte is het dan eindelijk tijd voor wat fysieke ontspanning. Draai een joint, steek deze op en laat de sterke, hartige smaak van kruiden en peper je smaakpapillen verwennen. Het THC percentage van 22% wekt in rap tempo lichamelijke en geestelijke effecten op, waarna je tevreden, hongerig en vrolijk achterblijft. Al bij al is El Patron ideaal voor een luie avond op de bank. Zet je favoriete muziek of film op en laat je meevoeren naar een zorgeloze wereld om vervolgens lekker te gaan slapen.

El Patron
23_genetic background_1 AMG x Shiva
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m
31_plant height outdoor_1 90-130 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 60% Indica 40%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Krachtig, Stoned

Koop El Patron

Relax met je favoriete wiet

Dat waren ze allemaal: vijf van de allerbeste botanische metgezellen voor een ontspannen avond. Al deze soorten hebben unieke kwaliteiten, maar ze geven je allemaal een gelukzalig, ontspannen en hersteld gevoel. Zo kun je er weer even tegenaan! Je weet nu niet alleen welke effecten je kunt verwachten, maar ook hoe je deze soorten kweekt. Dan blijft er nog één vraag over: welke verdienen een plekje in jouw kweekruimte of tuin?

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.