By RQS Editorial Team

Medicinale cannabis wordt tegenwoordig steeds populairder, maar de meeste gebruikers consumeren het op de ouderwetse manier. Het rollen van een goede ouwe joint of het gebruik van een vaporizer zijn nog steeds de meest voorkomende methodes van cannabisconsumptie, samen met het innemen van edibles. Met marihuanathee kan je een dosis van het kruid binnenkrijgen zonder de bekende risico’s van roken. Voor patiënten die last hebben van hun mond of keel of die andere luchtwegaandoeningen hebben, is het bovendien een geweldige manier om te doseren

Uit de geschiedenis blijkt dat wietthee absoluut geen nieuwe uitvinding is. Culturen uit de oudheid gebruikten vanwege de gezonde verdovende en ontstekingsremmende eigenschappen al brouwsels die verrijkt waren met marihuana. Ze gebruikten deze thee ter behandeling van allerlei aandoeningen, zoals epilepsie, en als om te helpen bij bevallingen en ter verlichting van misselijkheid en hoofdpijn.

DE VOORDELEN VAN CANNABISTHEE

CANNABISTHEE EN PIJNVERLICHTING

Van de actieve bestanddelen van cannabis is vastgesteld dat ze zich binden aan receptoren in het centrale zenuwstelsel, waar ze pijn effectief kunnen blokkeren. Hierdoor is cannabis een krachtige pijnstiller voor de behandeling van de symptomen van aandoeningen, zoals artritis, spierpijn en andere zeer verstorende en oncomfortabele kwalen.

Wat cannabis zo bijzonder maakt als effectieve pijnstiller is niet alleen haar vermogen om pijn actief te blokkeren, maar ook het feit dat ze dit doet zonder de vaak negatieve bijwerkingen van gebruikelijke pijnstillers. Steeds meer medicinale experts zijn het erover eens dat cannabis een effectieve en veilige methode is die zeer behulpzaam kan zijn bij het bestrijden van pijn.

Cannabisthee kan bijzonder effectief zijn als pijnstillend medicijn. Dit komt doordat deze consumptiemethode langdurigere effecten heeft dan het roken of verdampen van cannabis, waarbij de effecten slechts van korte duur zijn.

MARIHUANATHEE – VOORDELEN VOOR DE SPIJSVERTERING

Als je cannabis rookt of verdampt, dan gaan de actieve bestanddelen rechtstreeks naar je brein. Daardoor zijn de effecten normaal gesproken meteen merkbaar, soms al na een of twee hijsjes. Ons brein is echter niet het enige lichaamsdeel dat beïnvloed kan worden door cannabis. Endocannabinoïdereceptoren zijn verspreid door het hele lichaam, inclusief het spijsverteringskanaal.

Bij het drinken van cannabisthee kunnen de actieve bestanddelen van cannabis een snelle verlichting bieden van veel spijsverteringsproblemen, van kramp en constipatie tot diarree en zure oprispingen. Onze voorouders maakten al gebruik van deze gunstige eigenschappen van cannabisthee ter verlichting van spijsverterings- of maagproblemen, en dat kan jij dus ook doen!

MARIHUANA HEEFT ONTSTEKINGSREMMENDE EIGENSCHAPPEN

Cannabis is dus een pijnstiller en stimuleert de spijsvertering, maar het heeft ook buitengewone ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor is het zeer geschikt voor de behandeling van het prikkelbare darm syndroom, multiple sclerose en artritis. Het kan in dit soort gevallen veel meer kan doen dan alleen pijn verlichten.

Gezondheidsaandoeningen zoals hierboven zijn genoemd, zijn vaak het gevolg van een immuunsysteem dat niet naar behoren werkt. Als dat gebeurt, kan het per ongeluk lichaamseigen cellen aanvallen, wat tot ontstekingen leidt.

De interactie tussen cannabis en het endocannabinoïdesysteem van het lichaam kan zo’n overactief immuunsysteem tegengaan en daarmee ontstekingen verminderen.

MARTIHUANATHEE KAN COGNITIEVE ACHTERUITGANG HELPEN VOORKOMEN

Uit **het recentste onderzoek naar cannabis blijkt dat het wellicht effectief is als preventief middel tegen de ziekte van Alzheimer. Het voornaamste psychoactieve bestanddeel van cannabis is THC. THC blijkt in staat te zijn om een bepaalde eiwitsoort – één die een belangrijke rol speelt bij de verschijning van de ziekte van Alzheimer bij oude patiënten – te vertragen of te remmen.

**recentste onderzoek -https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25024327

Hoewel dit onderzoek tot nu toe alleen is uitgevoerd op dieren, tonen voorlopige resultaten aan dat cannabis muizen hielp om bepaalde geheugentests beter uit te voeren. Er wordt nu gespeculeerd dat cannabis wellicht de deur openzet voor nieuwe behandelingsmethodes voor de preventie van cognitieve achteruitgang.

CANNABIS KAN HELPEN BIJ STEMMINSSTOORNISSEN

Stemmingsstoornissen zoals depressie of angstigheid kunnen verschillende onderliggende oorzaken hebben. Soms ligt de reden van dit soort aandoening bij lichamelijke factoren, zoals hersenontsteking of een serotoninetekort. Doordat cannabis kan reageren op het endocannabinoïdesysteem van het lichaam en zo stress kan verlichten, is het een waardevolle behandelingsoptie bij dit soort aandoeningen.

Marihuanathee is zeer geschikt voor de behandeling van mensen die de neiging hebben tot angsten. Dit komt doordat het meestal voor een mildere en minder psychoactieve high zorgt dan het roken van marihuana. Mensen die last hebben van angsten beschouwen marihuanathee vanwege het lagere THC-gehalte in het brouwsel meestal als een relaxtere methode dan het roken van cannabis. Ook houden de ontspannende effecten van de thee langer aan.

HOE MAAK JE CANNABISTHEE?

Het maken van je eigen cannabisthee is niet zo moeilijk. De simpelste manier om het te bereiden is om een aantal toppen met wat boter of olie ongeveer 30 minuten op een laag vuurtje te laten pruttelen. In plaats van toppen kan je ook bladeren of stammen gebruiken. Wat je het beste kan kiezen, ligt eraan hoe sterk je je marihuanathee wil: toppen zorgen voor het sterkste brouwsel, terwijl de stammen voor een significant minder sterke thee zorgen. **Hier ontdek je een aantal recepten om thee te verrijken met cannabis:

**Hier - https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-make-cannabis-infused-tea-n267

Belangrijk: Net als bij andere marihuana-edibles en dranken kan het ongeveer 30 minuten duren voordat de cannabisthee begint te werken, dus heb geduld. De effecten kunnen ook vrij lang aanhouden: tot wel 8 uur. Hou dat in je achterhoofd wanneer je van plan bent om je eigen marihuanathee te brouwen en te drinken.

External Resources:
  1. Role of cannabis in digestive disorders - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
  2. Best Tea for a Sore Throat: Benefits, Types, and More https://www.healthline.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.