By Luke Sumpter

Bij het bewonderen van je cannabis, heb je waarschijnlijk die prachtige, kleine kristallen op je planten wel gezien. Maar wist je dat dit kief is? In dit blog ontdek je wat kief is, hoe je het verzamelt en wat de vele toepassingen zijn.

WAT IS KIEF?

Mocht je er nog nooit van gehoord hebben: Kief is een geconcentreerde vorm van cannabis. Als de trichomen worden verwijderd van de cannabis bloemen, eindig je met kief. En wellicht weet je wel dat trichomen de hoogste concentratie cannabinoïden bevatten in vergelijking met andere delen van de plant. Dat gezegd hebbende, zal het verwijderen van deze harsklieren van de plant iets bieden dat veel krachtiger is dan de toppen op zichzelf.

HOE VERZAMEL JE KIEF?

De meeste cannabisgebruikers zullen een grinder gebruiken om hun kief te verzamelen. Bij het gebruik van een grinder wordt het deksel verwijderd, waarna de toppen tussen de tandjes worden geplaatst. Vervolgens wordt het deksel weer terug geplaatst en door het apparaat te draaien, zal de kief in de onderste kamer vallen. Als je echter liever grotere hoeveelheden in een keer verzamelt, zijn er nog wat andere trucjes, zoals het gebruik van droogijs. Het nadeel? Je hebt meer toppen nodig.

Hoewel je meer cannabis nodig hebt voor de droogijs methode, is het wel de gemakkelijkste en meest efficiënte manier om kief te onttrekken. Je hebt maar twee dingen nodig om droogijs kief te verzamelen: Bubble bags en een emmer. Om te beginnen, stop je ongeveer 60 gram gedroogde knipresten en bladeren in de bubble bag extractie kit. Vervolgens neem je ongeveer 500 gram droogijs en voeg dit toe aan de bladeren in de emmer. Zodra je dat gedaan hebt, pak je een 220-micron bubble bag, of een iets groter formaat, en plaats deze over de emmer, ongeveer zoals een condoom. Schud nu de emmer boven een schoon, plat oppervlak. Keer de emmer om en blijf schudden totdat je geen kief meer kan verzamelen. Schep het vervolgens op met een kartonnen kaartje en geniet!

DE VELE TOEPASSINGEN VAN KIEF

Nu je zo ongeveer weet wat kief is, wordt het tijd uit te vinden wat je ermee kunt doen. Het wordt uiteraard vooral gerookt. Maar je hoeft het natuurlijk niet in een pijp te stoppen. Je kunt het bijvoorbeeld ook in een joint verwerken of ermee koken. Hier zijn 6 fantastische manieren om kief te gebruiken:

1. VOEG HET TOE AAN JE PIJP

Als je van eenvoud houdt, ben je niet alleen. Kief in een kom stoppen, is in feite een van de meest populaire manieren om het te gebruiken. Meestal hoef je het slechts een keer aan te steken om er lang van te genieten. Zorg er alleen voor dat je de kom niet te vol stopt. Het is tenslotte vrij sterk.

2. MAAK ER EEN VAPE JUICE VAN

Door je kief te veranderen in e-sigaret juice, kan je gemakkelijk je vape vullen en gebruiken. Hiervoor heb je propyleenglycol en plantaardige glycerine nodig, die je gemakkelijk en betaalbaar online kan vinden. Je kunt ook een koffiefilter nemen, een au bain-marie pan en een aantal injectiespuiten. Uiteraard kan je ook wat van je favoriete e-sigaret smaken toevoegen, zoals suikerspin of aardbei.

Over het algemeen bedraagt de verhouding plantaardige glycerine en propyleenglycol 1:1. Wanneer je van start gaat, giet je het mengsel in de au bain-marie pan en voeg daarna de kief toe. Verwarm dit vervolgens tot alles gesmolten is en je een glad mengsel hebt. Je kunt nu ook eventuele smaakmakers toevoegen. Als je dit doet, moet je het mengsel nog een paar minuten verwarmen. Giet nu alle ingrediënten in het koffiefilter. Zet er een kom of kopje onder om het resterende plantenmateriaal eruit te filteren. Het is niet de bedoeling dat het plantenmateriaal terechtkomt in je juice.

Als het mengsel is afgekoeld, hoef je slechts de injectiespuit te vullen en de vloeistof in je vape te spuiten. Neem een trekje en geniet van je zelfgemaakte brouwsel!

3. VERWERK HET IN EEN JOINT

Hoewel het niet lastig is een beetje kief in je joint te strooien, kan het wel rommelig zijn. Maar als je toch wat kief wil mixen in je joint, combineer de kief dan met je cannabis voordat je de joint draait, zodat de kief mooi aan de cannabis blijft plakken. De beste manier om dit te doen, is de kief tussen de cannabis te verpakken en het geheel vervolgens tot een joint te draaien.

4. COMBINEER HET MET EEN VERRUKKELIJKE MAALTIJD

Wist je dat je ook kan koken met kief? Kief voegt twee keer zoveel smaak toe als cannabis, maar verstoort de originele smaken van je recept niet. Een ander voordeel aan het koken met kief is dat je de helft tot een derde minder gebruikt als dat je zou doen met bloemen. Om een recept krachtiger te maken, kan je kief met cannabis combineren. En als je er cannaboter mee wilt maken, kan dat natuurlijk ook.

Het is echter wel belangrijk dat je kief decarboxyleert voordat je het in de keuken gebruikt. Anders zal je namelijk geen psychoactieve THC innemen. Geloof het of niet, maar rauwe cannabisplanten bevatten uitsluitend de voorlopende cannabinoïde THC-A. Door te decarboxyleren, zal THC-A worden omgezet in het psychoactieve THC. Maak je geen zorgen, want dit is een vrij simpel proces. Giet je kief in een ovenvaste schaal en verwarm het gedurende 20 minuten op 121.111 graden Celsius. Vervolgens haal je de kief uit de oven en laat je het afkoelen. Nu kan je de kief gebruiken voor allerlei gerechten.

5. MAAK ER HASJ VAN

Het is misschien niet de beste kwaliteit, maar je kan kief absoluut gebruiken om hasj te maken. Je hebt om te beginnen een stukje bakpapier nodig en een strijkijzer. Als je een stijltang hebt, is dat helemaal perfect. Begin met het vouwen van het bakpapier. Vervolgens vouw je de kief in het bakpapier en gebruik je warme strijkijzer of stijltang om druk uit te oefenen. Pers niet te lang, anders zal je het papier verbranden. Zodra je je hasj met succes hebt gemaakt en verzameld, kan je het nuttig gebruiken.

6. VERPAK EN BEWAAR HET

Heb je veel kief en geen idee wat je met die voorraad moet doen? Dan kan je het altijd bewaren met behulp van pollen pressing containers. Deze kleine, metalen containers kunnen aan beide kanten worden dichtgedraaid en creëren druk, waardoor de kief tot kleine cupcakes wordt geperst. Je hebt slechts ¼ gram nodig, maar je kunt natuurlijk meer gebruiken. Stop het lekkers in de pollen pressing container en maak beide openingen stevig dicht. Schroef het geheel weer open en verwijder de inhoud om je perfect geperste kief te bewonderen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.