Cookie-instellingen

We vragen toestemming om je gegevens voor de hieronder genoemde redenen te gebruiken:

Functionele cookies

Functionele cookies laten onze website goed functioneren en stellen ons in staat om bepaalde features te personaliseren.

Voorkeurscookies

Voorkeurscookies onthouden informatie met betrekking tot het design van onze website, waaronder je voorkeurstaal op basis van je regio.

Analytische cookies

Analytische cookies geven ons inzicht in websiteverkeer en klantgedrag, waaronder hoeveel mensen onze site bezoeken, hoelang ze hier surfen en welke delen van onze website ze bezoeken.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine stukjes gegevens van een specifieke website die worden opgeslagen op je computer terwijl je op het internet surft. Ze hebben daarbij diverse functies. Sommige volgen bijvoorbeeld de browseractiviteit om bedrijven in staat te stellen gerichte advertenties te verspreiden. Andere cookies onthouden de inloggegevens van een gebruiker van verschillende websites om de overgang naar social media of andere sites vloeiender te laten verlopen. Aangezien elke cookie zijn eigen unieke ID heeft, stellen deze stukjes gegevens website-eigenaren in staat om het unieke verkeer naar hun website te meten.

Waarom gebruiken we cookies?

Cookies zijn handig bij het bezoeken van onze website: ze zorgen ervoor dat je ingelogd blijft, dat je veilig kunt winkelen en dat de artikelen die je aan je winkelwagen toevoegt daar blijven tot je een aankoop doet. Maar cookies helpen ons ook. De gegevens die ze leveren, stellen ons in staat om onze website te verbeteren en je gerichte advertenties te tonen die op je interesses aansluiten.

Wat voor cookies gebruiken we?

Functionele cookies

Functionele cookies laten onze website goed functioneren en stellen ons in staat om bepaalde features te personaliseren.

Voorkeurscookies

Voorkeurscookies onthouden informatie met betrekking tot het design van onze website, waaronder je voorkeurstaal op basis van je regio.

Analytische cookies

Analytische cookies geven ons inzicht in websiteverkeer en klantgedrag, waaronder hoeveel mensen onze site bezoeken, hoelang ze hier surfen en welke delen van onze website ze bezoeken.

Hoe kan ik cookies uitschakelen of verwijderen?

Geen fan van cookies? Maak je geen zorgen. Je kunt ze uitschakelen (met uitzondering van de noodzakelijke cookies) in je browserinstellingen. Wel kan het blokkeren van cookies van invloed zijn op je surfervaring en kun je hierdoor niet profiteren van alle technische functies die onze site biedt.

Privacybeleid Royal Queen Seeds

Om een veilige online omgeving en gegevensbescherming te garanderen, houden we ons strikt aan de wettelijke vereisten. In deze privacyverklaring geven we inzicht in de manier waarop we gegevens verzamelen, in onze beveiligingsmaatregelen, bewaartermijnen en hoe we met contactgegevens omgaan.


BEDRIJFSNAAM: SNORKEL SPAIN, S.L. (hierna ROYAL QUEEN SEEDS)

C/ Vilar d'Abdelà, 5 (nave 1) CP: 08170 de Montornès del Vallès

+34 937 379 846

[email protected]


In dit privacybeleid worden de voorwaarden uiteengezet waaronder we bij ROYAL QUEEN SEEDS persoonlijke gegevens verwerken. Dit omvat alle persoonsgegevens die via onze website https://www.royalqueenseeds.com/ worden verzameld, evenals alle andere gegevens die gedurende onze zakelijke activiteiten verzameld worden.

ROYAL QUEEN SEEDS verwerkt de volgende persoonsgegevens voor de hieronder genoemde doeleinden:

ARTIKEL 1 – PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE WIJ VERZAMELEN

1.1 Accountaankopen

Accountaankopen kunnen alleen worden gedaan als je in het bezit bent van een persoonlijk account. Wanneer je een account aanmaakt of iets in onze shop bestelt, verzamelen wij als onderdeel van het aan- en verkoopproces de volgende persoonsgegevens die je aan ons verstrekt:

  • Voor-en achternaam
  • Thuis- en factuuradres
  • Telefoonnummer
  • Geslacht
  • IP-adres
  • E-mailadres
  • Geboortedatum

Deze gegevens zijn nodig voor de levering. Wanneer je ons assortiment bekijkt, ontvangen wij bovendien automatisch het Internet Protocol (IP)-adres van je computer. Op basis van deze informatie kunnen wij jouw online ervaring optimaliseren. Tegelijkertijd beschermen we hiermee onze online omgeving.

Doel van gegevensverzameling

Wij verzamelen en bewaren accountgerelateerde gegevens voor de volgende doeleinden:

(a) om verplichtingen uit te voeren die voortvloeien uit contracten tussen jou en ons, en om je te voorzien van informatie, producten en diensten die je bij ons kunt aanvragen;

(b) het opzetten, beheren en contacteren van je account en bestellingen;

(c) het uitvoeren van marktonderzoek en analyses;

(d) het bevestigen van je leeftijd en identiteit, om fraude te herkennen en te voorkomen.

1.2 Nieuwsbrieven

Met je uitdrukkelijke toestemming, kunnen we je nieuwsbrieven sturen over onze webshop, nieuwe producten en andere updates. We versturen ze alleen als je daar expliciet toestemming voor geeft. In het geval dat je een product bestelt, en in overeenstemming met de huidige regelgeving, kunnen wij je commerciële communicatie sturen in overeenstemming met het legitieme belang van ons bedrijf. Dit betreft altijd producten of diensten die vergelijkbaar zijn met de producten of diensten die je hebt afgenomen. Je kunt je recht van verzet uitoefenen via de kanalen die in dit Privacybeleid worden benoemd. De volgende gegevens worden via de nieuwsbrief verzameld:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht

Voor het versturen van de nieuwsbrief hoeven wij het geslacht van de persoon niet te weten (gegevensminimalisatie: wij zijn wettelijk verplicht om gegevens te vragen die strikt noodzakelijk zijn om de dienst te kunnen leveren. We hoeven je geslacht niet te weten om je de nieuwsbrief toe te sturen).

  • E-mailadres

Doel van gegevensverzameling

De verzamelde gegevens worden gebruikt om:

(a) onze e-mails te personaliseren, inclusief je naam en geslacht;

(b) genderspecifieke inhoud aan te kunnen bieden.

Je kunt je toestemming op elk moment intrekken via de link in de nieuwsbrief of via de contactgegevens in sectie 2.

1.3 Klantenservice en contactformulier

Om passende ondersteuning te kunnen bieden, hebben de medewerkers van onze klantenservice toegang tot accountgerelateerde informatie. Hierdoor kunnen we onze klantenservice beter en gebruiksvriendelijker maken. De gegevens in ons contactformulier worden door onze CRM-provider SuperOffice gebruikt. Wij gebruiken je gegevens uitsluitend om op je bericht te reageren.

DEEL 2 – RECHTMATIG BELANG

Wanneer je een van onze producten hebt besteld, houd er dan rekening mee dat we je persoonlijke gegevens kunnen verwerken voor promotionele doeleinden. Dit is gebaseerd op het legitieme belang van Royal Queen Seeds om je enkel en alleen producten of diensten van ons bedrijf aan te bieden, als in producten of diensten die vergelijkbaar zijn met de producten of diensten die je bij ons afgenomen hebt. Je kunt je recht uitoefenen om je af te melden voor toekomstige berichten via de middelen die in dit Privacybeleid worden beschreven of via een melding die je ontvangt.

2.1 How do you withdraw consent?

If you change your mind, you can withdraw your consent for us to contact you for the purpose of collecting, using, or disclosing your data at any time by reaching out to us at: [email protected].

ARTIKEL 3 – OPENBAARMAKING

We kunnen je persoonlijke gegevens openbaar maken als we daartoe wettelijk verplicht zijn of als je onze Servicevoorwaarden schendt.

ARTIKEL 4 – HOELANG BEWAREN WE JE GEGEVENS?

Bij Royal Queen Seeds bewaren we je gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden die in dit Beleid worden beschreven. Voor verschillende soorten gegevens gelden verschillende bewaartermijnen. We bewaren persoonlijke gegevens in ieder geval nooit langer dan 10 jaar.

4.1 Accountinformatie

Gegevens met betrekking tot het account blijven relevant zolang de consument in het bezit is van een account. Daarom blijven de gegevens bewaard zolang het account bestaat. Wanneer onze klanten een account verwijderen, worden de bijbehorende gegevens binnen een redelijke termijn verwijderd. Verzoeken met betrekking tot inzage of correctie van opgeslagen persoonsgegevens, of het verwijderen van een account, kun je sturen naar [email protected].

4.2 Nieuwsbrieven

In het geval dat je ons toestemming geeft om je te informeren over onze producten of diensten, bewaren wij je gegevens tot het moment dat je aangeeft geen verdere communicatie van ons te willen ontvangen. Wel voeren wij regelmatig (op maandelijkse basis) een relevantiecontrole uit. Wanneer geregistreerde klanten niet op ons verzoek reageren, worden hun accounts en persoonlijke gegevens verwijderd. Bovendien is onze nieuwsbrief voorzien van een opt-outfunctie. Klanten kunnen hun toestemming intrekken door gebruik te maken van deze opt-outfunctie.

SECTION 5 – COOKIES

Cookies are small information files that notify your computer of previous interactions with our website. These cookies are stored on your hard drive, not on our website. Essentially, when you use our website, your computer displays its cookies to us, informing our site that you have visited before. This allows our website to function more quickly and remember aspects related to your previous visits (such as your username), making your experience more convenient. At Royal Queen Seeds, we use two types of cookies: functional and analytical.

5.1 Functional Cookies

Functional cookies are used to enhance your online experience. Among other things, these cookies track what is added to your shopping cart. The use of these cookies does not require prior authorization.

5.2 Analytical Cookies

Analytical cookies are used for research and market analysis. The data collected with these analytical cookies is anonymous, making it unusable for third parties. The use of these cookies does not require prior authorization.

ARTIKEL 5 – DIENSTEN VAN DERDEN

Voor het verwerken van betalingen en het leveren van onze diensten, zijn diensten van derden vereist. Over het algemeen zullen de externe leveranciers die wij gebruiken je gegevens alleen verzamelen, gebruiken en openbaar maken voor zover dat nodig is om hen in staat te stellen de diensten uit te voeren die zij ons leveren.

Bepaalde externe dienstverleners, zoals betalingsgateways en andere verwerkers van betalingstransacties verwerken, hebben echter hun eigen privacybeleid met betrekking tot de informatie die wij aan hen moeten verstrekken voor je aankoopgerelateerde transacties.

Wij raden je aan het privacybeleid van deze aanbieders te lezen, zodat je weet hoe je persoonlijke gegevens door deze aanbieders worden behandeld

Vergeet in het bijzonder niet dat bepaalde leveranciers gevestigd kunnen zijn in een ander rechtsgebied dan jij of wij, of daar faciliteiten kunnen hebben. Dus als je ervoor kiest om door te gaan met een transactie waarbij de diensten van een externe dienstverlener zijn betrokken, dan kan je informatie worden onderworpen aan de wetten van het rechtsgebied (of de rechtsgebieden) waarin die dienstverlener of zijn faciliteiten zijn gevestigd.

Op het moment dat je onze website verlaat of wordt doorgestuurd naar een website of applicatie van een derde partij, val je niet langer onder dit Privacybeleid of de Servicevoorwaarden van onze website.

Webanalysedienst (anonieme gegevens)

Op deze website hebben wij een webanalysedienst (met een optie voor anonimisering) geïntegreerd. Webanalyse is het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens over het bezoekersgedrag  op websites. Een analysedienst verzamelt onder meer gegevens over van welke website je vandaan komt, welke subpagina’s je hebt bezocht of hoe vaak en hoelang je een subpagina hebt bezocht. Webanalyses worden voornamelijk gebruikt voor website-optimalisatie en voor een kosten-batenanalyse van internetreclame.

Bezorgservice

Voor het voltooien van de leveringen maken wij gebruik van een bezorgdienst. Deze bezorgdienst verzorgt het vervoer naar de klant. Hiervoor heeft het bedrijf toegang nodig tot de NAW-gegevens van de klant.

Mailing service

Royal Queen Seeds maakt gebruik van een externe mailserviceprovider om haar nieuwsbrief te verzenden. Deze aanbieder heeft toegang tot beperkte accountinformatie met betrekking tot toestemming voor een opt-in (bijvoorbeeld een e-mailadres).

Marketingdiensten

Royal Queen Seeds maakt gebruik van de diensten van een bedrijf dat gespecialiseerd is in marketing- en communicatieactiviteiten. Hun toegang tot persoonlijke informatie is zeer beperkt en over het algemeen anoniem.

Betaaldiensten

ABij Royal Queen Seeds maken we gebruik van externe betalingsdiensten om onze transacties af te handelen (bijvoorbeeld creditcardbetalingen).

ARTIKEL 6 – VEILIGHEID

Om je persoonlijke gegevens te beschermen, nemen wij redelijke voorzorgsmaatregelen en volgen wij de beste werkwijzen in de branche om ervoor te zorgen dat deze niet ten onrechte verdwijnen, misbruikt, benaderd, bekendgemaakt, gewijzigd of vernietigd worden

Als je ons je creditcardgegevens verstrekt, wordt de informatie gecodeerd met behulp van secure socket layer-technologie (SSL) en opgeslagen met een AES-256-codering. Hoewel geen enkele methode van overdracht via het internet of elektronische opslag 100% veilig is, volgen we alle PCI-DSS vereisten en implementeren we aanvullende algemeen aanvaarde industrienormen. Accountgerelateerde informatie wordt afgeschermd met een hashing-methode. Deze methode zet informatie om in een gegenereerde hash. Hierdoor is gevoelige informatie beveiligd en zelfs voor Royal Queen Seeds onzichtbaar. Bovendien zijn onze databanken zeer goed beveiligd tegen ongeoorloofde toegang. Zo is toegang tot de database is alleen mogelijk en toegestaan via goedgekeurde IP-adressen (bijvoorbeeld vanaf het hoofdkantoor van Royal Queen Seeds). Andere pogingen en adressen worden te allen tijde geweigerd.

Bovendien worden gegevens zo veel mogelijk geanonimiseerd. Ze kunnen dus niet rechtstreeks aan een specifieke klant worden gekoppeld. De gegevens kunnen we echter wel gebruiken voor marktonderzoek en -analyses. Verder worden relevante derde partijen (bijvoorbeeld de mailing service) voorafgaand aan onze samenwerking gescreend. Ook voldoen ze aan de Europese eisen met betrekking tot de Algemene Verordening Gegevensbescherming en zijn ze gebonden aan een verwerkingsovereenkomst. Binnen Royal Queen Seeds hebben medewerkers specifieke toegangsrechten. Hiermee hebben ze alleen toegang tot de informatie die nodig is om een taak uit te voeren. Digitale beveiligingsmaatregelen zijn aan verandering onderhevig en moeten voldoen aan hoge eisen om de veiligheid van online klanten te waarborgen. Daarom hebben we bij Royal Queen Seeds een security manager aangewezen. Periodieke controle en verbetering van beveiligingsmaatregelen (indien nodig) maakt deel uit van die functie.

ARTIKEL 7 – WIJZIGINGEN IN DIT PRIVACYBELEID

We behouden ons het recht voor om dit privacybeleid op elk moment te wijzigen. We raden je aan om regelmatig het beleid te controleren om op de hoogte te blijven van eventuele updates. Wijzigingen en verduidelijkingen zijn onmiddellijk na plaatsing op de site van kracht. Als we aanpassingen doen aan dit beleid, stellen we je hier op de hoogte van de beleidswijzigingen. Zo weet je altijd welke informatie we verzamelen, hoe we het gebruiken en onder welke omstandigheden, als die er zijn, we het gebruiken en/of openbaar maken.

ARTIKEL 8 – JE HEBT HET RECHT OM:

  • De door jou verleende toestemming in te trekken
  • Toegang tot persoonlijke gegevens;
  • Persoonsgegevens te corrigeren;
  • Persoonlijke gegevens te verwijderen;
  • Een klacht of dagvaarding in te dienen voor de uitoefening van je rechten bij het Spaanse agentschap voor gegevensbescherming;
  • Op de hoogte te worden gesteld van elk veiligheidsincident dat van invloed kan zijn op je rechten;
  • Beperking van de verwerking;
  • Overdraagbaarheid.
By Luke Sumpter


Belangrijkste punten:

  • Hasj is de oudste vorm van een cannabisextract en heeft een lange en roemrijke geschiedenis.
  • Ontdek de beste oplosmiddelvrije methodes om hasj te maken, van eenvoudig met de hand rollen tot meer ingewikkelde bubble hash.
  • Bekijk de allerbeste en meest harsrijke soorten wiet om hasj te maken.
  • Leer hoe je hasj kunt gebruiken, van roken en vapen tot het maken van krachtige edibles.

Heb je jezelf weleens afgevraagd hoe je hasj kunt maken? Het is tenslotte een van de sterkste cannabisproducten op de markt. Hoewel sommige processen wat bewerkelijk zijn, is het zeker niet onmogelijk om het zelf te doen. Sterker nog, je kunt thuis geweldige hasj maken, zolang je wat handige hulpmiddelen bij de hand hebt.

Hebben we je interesse gewekt? Nou beste lezer, dat is nog lang niet alles! In dit artikel leer je eerst meer over wat hasj eigenlijk is. Daarna behandelen we de verschillende processen om hasj te maken, zodat je zelf kunt bepalen welke methode je voorkeur heeft.

Illustratie van intensieve biologische tuinbouw, met maximale productiviteit, gezondere planten, potente toppen, combinatieteelt, diepe grondbewerking en verbeterde bodemkwaliteit.

Wat is hasj?

Hasj, ook wel bekend als hasjiesj, is al eeuwenlang geliefd en is een van de oudste en meest traditionele vormen van een cannabisextract. Oorspronkelijk komt het uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en het Indiase subcontinent. Het oversteeg vervolgens culturele grenzen om aan populariteit te winnen in de spirituele en holistische praktijken van verschillende oude culturen.

Ondanks alle innovatieve ontwikkelingen van tegenwoordig, is hasj nog altijd een van de populairste middelen ter wereld onder fans van wiet.

Je weet nu iets meer over de geschiedenis van hasj, dus laten we snel kijken naar de samenstelling ervan.

Een simpele uitleg: wanneer je de trichomen van de wietplant scheidt, krijg je hasj. Maar wat zijn trichomen? Kijk even naar de haarachtige structuren op het oppervlak van je toppen. Dat zijn trichomen.

Heb je de trichomen nog niet van dichtbij bewonderd? Wat een gemiste kans! Leg eens een top onder een vergrootglas of microscoop en laat je verbazen. Deze minuscule structuren bevatten al het lekkers, zoals terpenen en onze geliefde THC en CBD.

Rijpe toppen bevatten de meeste trichomen, maar je kunt kleinere hoeveelheden op andere delen van de plant vinden. Veel kwekers bewaren hun 'knipafval' (stelen, bladeren, etc.). Ze onttrekken alle trichomen om er edibles of hasj van te maken. Hierover later meer.

Net als de moderne producten als shatter en wax is hasj een full spectrum extract. Dit betekent dat het alle fytonutriënten van de desbetreffende plant bevat. De moleculaire diversiteit van hasj en andere concentraten geeft cannabisgebruikers een alomvattende en 'zuivere' ervaring, omdat cannabinoïden zoals THC en CBD synergistisch werken met terpenen en andere verbindingen via het entourage effect.

Hasj verschilt echter van moderne concentraten als het op productie aankomt. Terwijl voor de laatste complexere apparatuur en gespecialiseerde professionals nodig zijn, gaat het bij de eerste meestal om het simpelweg zeven van gedroogde toppen of het wrijven van verse toppen.

  • Hasj versus kief

Hoewel ze veel overeenkomsten vertonen, zijn hasj en kief verschillende cannabisproducten. Kief is een kleverig poeder dat bestaat uit losse trichomen, terwijl hasj geperste kief is en de vorm heeft van bijvoorbeeld een blok, bal, munt of iets anders.

Heb je ooit een grinder met een screen en een opvangkamer gebruikt? Dan heb je gezien dat de onderste kamer na verloop van tijd een poederige massa trichomen bevat: dit is kief. Het heeft een poederachtige, licht kleverige textuur.

Kwekers en producenten die uitsluitend kief willen maken, repliceren deze manier van verwerken op een veel grotere schaal. Met behulp van grote gaasroosters vangen ze de kief op in grotere bakken.

Hasj is ook afkomstig van de wietplant, maar betreft een bijproduct dat ontstaat wanneer kief verschillende processen ondergaat. Je kunt op meerdere manieren hasj maken, die we verderop in dit artikel uitgebreid bespreken. Over het algemeen is er hitte en druk voor nodig om een eindproduct te maken dat eruitziet als een kneedbare bal, een plat blok of een munt.

Cannabisgebruikers die dol zijn op concentraten, maar een makkelijke optie zoeken, zullen voornamelijk met kief beginnen. Het is behoorlijk psychotroop en vrij gemakkelijk verkrijgbaar.

Illustratie van intensieve biologische tuinbouw, met maximale productiviteit, gezondere planten, potente toppen, combinatieteelt, diepe grondbewerking en verbeterde bodemkwaliteit.
  • Welke delen van wietplanten zijn geschikt voor het maken van hasj?

Cannabis is complexer dan je wellicht denkt. Als je naar de anatomie van de cannabisplant kijkt, zul je zien dat de trichomen zich op verschillende delen van de plant bevinden:

  • Mannelijke planten: De meeste kwekers zullen mannelijke wietplanten verwijderen om te voorkomen dat ze de vrouwelijke planten bestuiven. Maar je hoeft ze niet weg te gooien; ze zijn nog nuttig om hasj van te maken. Hoewel de concentratie cannabinoïden lager is vergeleken met vrouwelijke planten, zijn de trichomen zeker bruikbaar. Zorg wel dat je ze apart houdt van je vrouwelijke planten.
  • Fan leaves: Dit zijn de grootste en meest herkenbare bladeren op de wietplant. Ze bevatten niet zoveel kief als de suikerblaadjes, maar ze zijn zeker waardevol als je graag hasj maakt.
  • Suikerblaadjes: Dit zijn de kleine, puntige bladeren die je uit de toppen ziet steken. Ze heten suikerblaadjes omdat ze een fijne laag trichomen bevatten, alsof ze bedekt zijn met een laagje suiker.
  • Gedroogde toppen: Dit is de beste optie. Gedroogde toppen worden vaak droog gezeefd. Het is ook een van de gemakkelijkste manieren om hasj te maken.
Illustratie van intensieve biologische tuinbouw, met maximale productiviteit, gezondere planten, potente toppen, combinatieteelt, diepe grondbewerking en verbeterde bodemkwaliteit.

Hoe maak je hasj?

Het basisprincipe van hasj maken is vrij eenvoudig. Zoals eerder vermeld, gaat het er vooral om dat je kief verzamelt. Dit vorm je met verschillende methoden tot een blok, bal of munt. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen hasj op basis van oplosmiddelen en hasj zonder oplosmiddelen. Daarna zullen we de meest bekende productiemethoden bespreken.

  • Methoden zonder oplosmiddelen

Dit is de traditionele manier om hasj te maken, waarbij je geen oplosmiddelen gebruikt. In plaats daarvan gebruik je mechanische hulpmiddelen, die zo simpel kunnen zijn als je handen of een zeef. In het laatste geval wrijf je simpelweg je gedroogde wiet over een zeef om de trichomen van de toppen te scheiden.

Zodra je de trichomen tot een mooi hoopje kief hebt verwerkt, schep je het in vormpjes. Nu is het een kwestie van verwarmen en het tot blokken, ballen of rolletjes persen.

  • Methoden met oplosmiddelen

Hasj die met oplosmiddelen is gemaakt, is een modernere vorm. In dit proces gebruik je butaan, propaan, isopropylalcohol of CO₂ om de cannabinoïden en terpenen uit de trichomen te extraheren.

Voordat je de hasj veilig kunt gebruiken, moet je de resten van het oplosmiddel verwijderen. Zo wordt BHO (butaan hasjolie) met behulp van een verwarmingsplaat tot was geslagen of door een vacuümdroogkamer gehaald.

Voordat we verdergaan, moet je weten wat de gevaren zijn bij het maken van hasj op basis van oplosmiddelen. Bepaalde producten, zoals butaan, ethanol en isopropylalcohol, kunnen bijvoorbeeld je huid irriteren. Wanneer je ze inademt, kun je vervelende symptomen ervaren, zoals duizeligheid. Langdurige blootstelling aan deze chemische stoffen kan ook schade aan je organen veroorzaken.

Deze oplosmiddelen zijn ook licht ontvlambaar, en het onjuist gebruik ervan kan brand veroorzaken. Als je de hasj niet op de juiste manier zuivert, kan deze ook verontreinigd raken. Bij het roken of vapen van onzuivere hasj worden je longen blootgesteld aan deze giftige stoffen.

Gezien deze veiligheidsrisico's moet je uiterst voorzichtig te werk gaan als je kiest voor methoden op basis van oplosmiddelen. Werk in een goed geventileerde ruimte, draag een geschikt mondkapje en zorg ervoor dat je je hasj goed zuivert.

Hoe maak je thuis hasj: de verschillende methoden op een rij

In dit artikel richten we ons gelukkig op veiligere methoden om hasj te maken. Hieronder staan enkele technieken waarbij je geen oplosmiddelen gebruikt. Voor sommige methoden is het verstandig om je wiet eerst in te vriezen, zodat de trichomen beter loskomen van de toppen.

  • Met de hand rollen

Deze methode spreekt voor zich. Zoals de naam al impliceert, gaat het bij handrollen om het handmatig verwerken van grote hoeveelheden wiet. Deze methode voer je meestal uit met gedroogde, uitgeharde toppen.

Illustratie van intensieve biologische tuinbouw, met maximale productiviteit, gezondere planten, potente toppen, combinatieteelt, diepe grondbewerking en verbeterde bodemkwaliteit.

Als je de toppen tussen je handpalmen rolt, zie je al snel een zwarte laag kleverige hars ontstaan. Je weet dat je genoeg materiaal hebt verzameld als je kleine bolletjes hasj kunt vormen.

Let op: Je gebruikt je handen en daarmee kun je verwachten dat je ook wat oliën en vuil van je huid verzamelt. Was dus eerst goed je handen voordat je enthousiast gaat rollen.

Voordelen
  • simpel en goedkoop
  • het eindproduct vereist geen verdere verwerking
  • intuïtief en makkelijk voor beginners
Nadelen
  • tijdrovend en arbeidsintensief
  • rommelig en plakkerig
  • In je schoen

Met deze methode kun je een kleine hoeveelheid kief samenpersen, waardoor je heel gemakkelijk hasj kunt maken. De naam geeft al aan dat je hiervoor je schoen gebruikt.

Illustratie van intensieve biologische tuinbouw, met maximale productiviteit, gezondere planten, potente toppen, combinatieteelt, diepe grondbewerking en verbeterde bodemkwaliteit.

Benodigdheden

  • 5 g kief
  • klein stukje tape
  • bakpapier of cellofaan
  • speld

Werkwijze

  1. Wikkel je materiaal strak in bakpapier of cellofaan. Gebruik de tape om te voorkomen dat het voortdurend uitvouwt. Vermijd het gebruik van plastic zakjes (hasj blijft er vaak aan plakken).
  2. Prik met een speld een klein gaatje door de verpakking, zodat de lucht eruit kan. Zorg er wel voor dat je pakje verder goed afgesloten is.
  3. Zodra je dit hebt gedaan, plaats je het pakje in de hiel van je schoen. Kies voor laarzen of andere gesloten schoenen met stevige zolen, want deze zijn beter geschikt voor het persen.
  4. Ga aan de wandel. Tijdens het lopen maak je gebruik van je gewicht en je lichaamswarmte, die samen de hasj tot een plak persen. Deze methode duurt tussen de 15 minuten en een uur.
Voordelen
  • makkelijk en betaalbaar

  • hands-off
  • low tech
Nadelen
  •  tijdrovend

  • risico op besmetting
  • Kief tot hasj verwerken

Net als de eerste methode op deze lijst is ook het persen van kief tot hasj voornamelijk handwerk. Het is de makkelijkste methode, omdat je geen speciale apparatuur nodig hebt, maar wees voorbereid op een flinke inspanning. Als je niet gewend bent aan dit soort technieken, verwacht dan zere handen tijdens het kneden van deze psychoactieve stressbal.

Voor dit proces heb je kief van gemiddelde tot hoge kwaliteit nodig. Zorg ervoor dat het vers gezeefd is en geen plantmateriaal bevat om het kneden te vergemakkelijken.

Werkwijze

  1. Neem genoeg kief om het midden van je handpalm volledig te bedekken (meestal heb je een paar gram nodig).
  2. Dit hoopje ga je bewerken door het samen te rollen. Het is de bedoeling dat het zich tot een stevige bal bindt. Wrijf het ongeveer tien minuten tussen je handpalmen totdat je een verandering in dichtheid opmerkt.
  3. Wikkel het materiaal in cellofaan en sluit het zorgvuldig en luchtdicht af. Wikkel dit pakje vervolgens in een paar lagen vochtige doek, krantenpapier of keukenrol.
  4. Plaats het pakje in een verwarmde koekenpan op zeer laag vuur. Je hoeft het pakje niet lang te verwarmen, maar je moet het wel regelmatig draaien. Het is de bedoeling dat het materiaal aan elkaar plakt.
Voordelen
  • handig

  • duidelijk
  • veelzijdig
Nadelen
  • fysieke inspanning vereist

  • tijdrovend
  • risico op beschadiging bij oververhitting
  • Droog zeven (‘dry sifting’)

Droog zeven is een heel gemakkelijke en eenvoudige methode. Je hebt tenslotte alleen wat gedroogde wiet en een zeefdruk nodig. Dat is het wel zo'n beetje.

Houd er rekening mee dat je betere kwaliteit hasj kunt maken wanneer de gaatjes van je zeef kleiner zijn. De kwaliteit en de hoeveelheid hangen hier echt af van het gebruikte gereedschap.

Het is belangrijk dat je je wiet enkele uren van tevoren invriest, zodat de trichomen makkelijker loskomen.

Illustratie van intensieve biologische tuinbouw, met maximale productiviteit, gezondere planten, potente toppen, combinatieteelt, diepe grondbewerking en verbeterde bodemkwaliteit.

Werkwijze

  1. Plaats je zeef op een vlak en schoon oppervlak. Leg de toppen of het knipafval bovenop de zeef.
  2. Wrijf het materiaal zachtjes tegen de zeef in een cirkelvormige beweging. Je zult zien dat alle trichomen op het oppervlak onder de zeef vallen.
  3. Ga zo lang door als nodig is. Je weet dat je genoeg hebt als je ongeveer 10% van het totale gewicht van je toppen of knipafval in trichomen hebt.
Voordelen
  • simpel

  • goede kwaliteit
  • weinig vaardigheden nodig
Nadelen
  • tijdrovend

  • vereist goed gereedschap, zoals een zeef met de juiste maasgrootte
  • Blender methode

Voor deze methode heb je, jawel, een blender nodig. Je moet echter ook een zeef bij de hand houden.

Werkwijze

  1. Doe je knipafval in de blender en voeg genoeg water toe om het materiaal onder te dompelen. Voeg nu een handvol ijs toe en zet de blender aan, maximaal een minuut.
  2. Giet het mengsel via je zeef in een glazen pot. Laat de pot ongeveer een uur staan. Je zult zien dat er steeds meer trichomen naar de bodem van de pot dwarrelen. Dat betekent dat je op de goede weg bent.
  3. Giet ongeveer ⅔ van het water weg, maar zorg dat de trichomen in je pot blijven. Vul de pot opnieuw met ijswater en laat deze zo'n vijf minuten staan. Giet nu opnieuw ⅔ van het water af; dit proces moet je vier of vijf keer herhalen.
  4. Zodra je zoveel mogelijk water hebt verwijderd, pak je een koffiefilter. Giet de oplossing hierin om het water van de trichomen te scheiden. Knijp overtollig water uit je kief en laat het drogen.
Voordelen
  • hoge opbrengst

  • efficiënt
  • nauwelijks intensief
Nadelen
  • het proces verloopt in meerdere stappen
  • rommelig
  • Droogijs hasj

Hasj maken met droogijs staat bekend als het zuiverste proces zonder oplosmiddelen (we beschouwen droogijs niet als een 'echt' oplosmiddel), omdat het eindproduct praktisch geen plantaardig materiaal bevat.

Illustratie van intensieve biologische tuinbouw, met maximale productiviteit, gezondere planten, potente toppen, combinatieteelt, diepe grondbewerking en verbeterde bodemkwaliteit.

Benodigdheden

  • droogijs
  • grote emmer
  • micronzakken in verschillende maten (73 μm voor de zuiverste hars)
  • bankpas
  • pollenpers (optioneel)

Werkwijze

  1. Plaats je knipafval of toppen in een grote emmer met het droogijs. Roer en schud het materiaal gedurende een paar minuten voorzichtig, zodat de harsklieren zich van het plantmateriaal scheiden.
  2. Wikkel de micronzakken om de bovenkant van de emmer. Draai de emmer ondersteboven, zodat alles in de zakken valt, en plaats ze op een groot, plat en schoon oppervlak.
  3. Schud de emmer een paar minuten; het oppervlak vult zich met amberkleurige stof.
  4. Neem een bankpas of een ander plat en hard kaartje en gebruik het om al het product (nu hars) bij elkaar te schrapen.
  5. Om de hars in hasj om te zetten, plaats je het verzamelde materiaal in een pollenpers, zodat je er mooie muntjes kief van kunt maken.
Nadelen
Voordelen
  • zuiver product

  • bijzonder effectief
  • mogelijkheid om grote hoeveelheden te maken
  • je hebt droogijs nodig

  • rommelig
  • enige vaardigheden vereist
  • Heet water in een fles

Deze methode is vergelijkbaar met het persen van hasj met de hand. Het verschil is echter dat je in dit geval meer hitte gebruikt om het wasachtige omhulsel van de trichomen te smelten.

Benodigdheden

  • cellofaan of bakpapier
  • wijnfles met kurk of dop

Werkwijze

  1. Leg de hars bovenop het cellofaan of bakpapier en vouw het dubbel. Kook wat water en vul de wijnfles ermee. Laat het enkele minuten afkoelen voordat je de fles afsluit met de kurk of de dop.
  2. Plaats de wijnfles ongeveer 30 seconden bovenop het met hars gevulde, gevouwen papier. De hars krijgt een donkerdere kleur.
  3. Rol de warme fles over het papier. Zet geen druk, maar laat de fles het werk doen. Dankzij de warmte van de fles en het gewicht ervan, zal de hars vrij gemakkelijk smelten.
  4. Keer het pakje hars om en herhaal hetzelfde proces.
  5. Nadat dit proces is voltooid, ziet je hars eruit als een plat, maar plakkerig en glanzend pakketje. Keer het pakje weer om en pers nog een keer voordat je het uit het bakpapier verwijdert. Het is nu klaar voor gebruik.
Voordelen
  • simpel en goedkoop

  • onmiddellijk resultaat
  • makkelijk uitvoerbaar
Nadelen
  • risico op oververhitting

  • inconsistente druk kan een ongelijkmatig product opleveren
  • Charas

Deze methode is precies hetzelfde als met de hand rollen. Het verschil is echter dat je voor charas verse, niet gedroogde toppen gebruikt. Daarnaast is het proces van charas maken al eeuwenoud; het gaat terug naar het Indiase subcontinent. Deze optie is bijzonder leuk als je de eeuwenoude traditie van het maken van cannabisconcentraten waardeert.

Om charas te maken, zullen de meeste kwekers enkele takken verwijderen van planten die over 2-3 weken klaar zijn voor de oogst; anderen wachten echt tot het moment van de oogst en de ideale rijpheid.

Net als bij het rollen met de hand, maak je charas door je toppen en knipafval voorzichtig tussen je handpalmen te wrijven totdat er een dikke laag ontstaat. Schraap de laag van je handen en voilà: je hebt een product dat je samen met je prachtige, eersteklas wiet kunt gebruiken in een joint, blunt, pijp of bong.

Voordelen
  • vers product

  • houdt traditie in stand
  • geen apparatuur nodig
Nadelen
  • lagere opbrengst

  • arbeidsintensief
  • plakkerige vingers
  • Mechanische zeeftrommel

Heb je het geld ervoor over en wil je zelf zo min mogelijk werk doen? Dan kun je natuurlijk een mechanische zeeftrommel kopen. Deze methode kun je vergelijken met droog zeven, maar in plaats van een zeef gebruik je een complex en efficiënt apparaat.

Het werkt als volgt: doe je knipafval in een container die bedekt is met een grote zeef. De machine schudt de container vervolgens om alle trichomen vrij te maken. Zo krijg je vrij gemakkelijk een grote berg kief. Toch heb je nog steeds een pollenpers nodig om de kief tot hasjmuntjes te verwerken.

Voor de beste resultaten kun je je wiet een uur of drie in de vriezer leggen voordat je het in de machine stopt.

Voordelen
  • efficiënt

  • hoge opbrengst
  • consistente resultaten
Nadelen
  • relatief duur

  • vereist elektriciteit
  • aanvullende stappen noodzakelijk

Hoe kun je hasj drogen?

Het drogen en curen van je hasj is ongelooflijk belangrijk om de kwaliteit ervan te behouden. Als je het vochtig bewaart, kan het schimmel ontwikkelen.

Zeker bubble hash moet je zorgvuldig drogen en curen om de beste resultaten te behalen. Om vocht uit kief te onttrekken, bekleed je een stuk karton met bakpapier. Verdeel de kief hierover om het oppervlak te vergroten en het droogproces te versnellen. Het karton neemt ook wat vocht op. Zorg er daarnaast voor dat je je bubble hash op een koele, donkere plek droogt.

Na het drogen is het tijd om je hasj te curen in de vorm die jij het prettist vindt (zoals hasjmuntjes). Je kunt de muntjes in bakpapier verpakken en in glazen potten bewaren. Dit is een prima optie om de smaak en het aroma te verbeteren.

Houd je aan de volgende richtlijnen om je hasj succesvol te drogen en te curen:

  • Optimale temperatuur en luchtvochtigheid: Droog je hasj op een koele en donkere plek. Probeer een temperatuur van 18–22°C en een luchtvochtigheid van 50–60% aan te houden. Zo kan je hasj langzaam drogen, terwijl de afbraak van cannabinoïden en terpenen wordt voorkomen.
  • Luchtcirculatie: Droog je hasj op een goed geventileerde plaats met voldoende luchtstroom. Je kunt eventueel een draaiventilator gebruiken (op de laagste stand) om stilstaande lucht tegen te gaan, terwijl je ook voorkomt dat je hasj te snel droogt.
  • Zorgvuldig curen: Na het drogen van de hasj kun je het curen om de smaak en rookervaring te optimaliseren. Je kunt je hasj tot muntjes of blokjes persen. Deze kun je in een glazen pot stoppen en op een koele, donkere plaats bewaren.
Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Welke methode om hasj te maken is het beste voor jou?

Welke methode je kiest, hangt waarschijnlijk af van je voorkeuren en welke artikelen je al bij de hand hebt. Je kunt ook nadenken over je gebruik. Als dat veel is, kun je bijvoorbeeld overwegen om een grotere trommelmachine aan te schaffen, maar ben je bereid om er veel geld voor neer te leggen?

Andere methoden kosten natuurlijk ook geld. Denk aan een zeefdruk, micronzakken en droogijs. Het voordeel is wel dat je thuis heel gemakkelijk een voorraad hasj aanlegt. Daarbij komt nog dat de verschillende processen gelukkig niet al te ingewikkeld zijn.

Hieronder vind je een kort overzicht van de voordelen, nadelen en kosten van elke methode. Dit helpt je mogelijk bepalen welke voor jou het beste werkt.

Met de hand rollen

  • Voordelen: simpel, intuïtief en geen apparatuur vereist
  • Nadelen: tijdrovend en rommelig
  • Kosten: laag

In je schoen

  • Voordelen: makkelijk, hands-off, low tech
  • Nadelen: tijdrovend en er is een risico op besmetting
  • Kosten: laag

Kief tot hasj verwerken

  • Voordelen: handig en veelzijdig
  • Nadelen: vereist fysieke inspanning en er is een risico op oververhitting
  • Kosten: laag

Droog zeven (‘dry sifting’)

  • Voordelen: snel proces, waarbij de kwaliteit behouden blijft
  • Nadelen: vereist geschikt gereedschap
  • Kosten: gemiddeld

Blender

  • Voordelen: hoge opbrengst en efficiënt
  • Nadelen: langdradig en rommelig proces
  • Kosten: hoog

Droogijs hasj

  • Voordelen: zuiver product en je kunt een grote voorraad maken
  • Nadelen: rommelig en vereist enige vaardigheden
  • Kosten: hoog

Fles met heet water

  • Voordelen: simpel en eenvoudig uit te voeren
  • Nadelen: risico op oververhitting
  • Kosten: laag

Charas

  • Voordelen: traditioneel, uniek en goedkoop
  • Nadelen: arbeidsintensief en plakkerige handen
  • Kosten: laag

Mechanische zeeftrommel

  • Voordelen: hoge opbrengst, efficiënt en consistent
  • Nadelen: prijzig en vereist elektriciteit
  • Kosten: hoog

De beste soorten wiet om hasj van te maken

We hebben veel besproken en je kent nu een hoop verschillende manieren om hasj te maken. Maar welke soorten wiet zijn ideaal voor dit doel? Nou, daar hebben we aan gedacht! Hieronder vind je een aantal geweldige soorten die iets unieks bieden, maar tegelijkertijd trakteren op enorme hoeveelheden THC, verpakt in een dikke laag hars.

Royal Gorilla

Royal Gorilla is bijzonder gewild onder liefhebbers van hasj. Deze soort beschikt onder meer over de volgende eigenschappen:

  • Harsproductie: hoog
  • Dichtheid van trichomen: hoog
  • Ouders: Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
  • THC: 27%
  • Terpenen: myrceen, limoneen, caryofylleen
  • Smaak: diesel, aarde, citroen
  • Hoogte en opbrengst binnen: 90-160 cm hoog met een productie van 500-550 g/m² na een bloei van 8-10 weken
  • Hoogte en opbrengst buiten: 130-170 cm hoog met een productie van 550-600 g/plant, oogstrijp in oktober

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Royal Gorilla

Sour Diesel

De veelbelovende Sour Diesel is een van de beste soorten om hasj te maken, om de volgende redenen:

  • Harsproductie: hoog
  • Dichtheid van trichomen: hoog
  • Ouders: Original Diesel x (Northern Light x Shiva x Hawaiian)
  • THC: 19%
  • Terpenen: caryofylleen, limoneen, myrceen
  • Smaak: diesel, chemisch, skunk
  • Hoogte en opbrengst binnen: 90-160 cm hoog met een productie van 475-525 g/m² na een bloei van 10-11 weken
  • Hoogte en opbrengst buiten: 150-200 cm hoog met een productie van 550-600 g/plant, oogstrijp aan het eind van oktober

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Sour Diesel

ICE

Ook bekend als Indica Crystal Extreme en deze naam geeft al aan waarom ICE verbluffende hasj oplevert:

  • Harsproductie: hoog
  • Dichtheid van trichomen: hoog
  • Ouders: Afghan x Northern Light x Skunk
  • THC: 18%
  • Terpenen: caryofylleen, myrceen, linalool, pineen
  • Smaak: aarde, munt, peper, dennen
  • Hoogte en opbrengst binnen: 80-120 cm hoog met een productie van 475-525 g/m² na een bloei van 8-10 weken
  • Hoogte en opbrengst buiten: 150-200 cm hoog met een productie van 500-550 g/plant, oogstrijp in september

Ice
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 September
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop Ice

Veiligheid en juridische overwegingen

Aan het maken van hasj kleven enkele risico's, zeker als je oplosmiddelen gebruikt. We raden aan dat je de oplosmiddelen overslaat en voor veiligere methoden kiest. Wil je toch oplosmiddelen gebruiken, werk dan altijd in een goed geventileerde ruimte en draag beschermende kleding, handschoenen en een bril.

Om besmetting te voorkomen, kun je het beste gereedschap van roestvrij staal of siliconen gebruiken, als dat mogelijk is. Zorg er ook voor dat je al je apparatuur goed schoonmaakt en ontsmet met speciale producten die geschikt zijn voor voedingsmiddelen.

Op juridisch vlak variëren de wetten voor de productie van hasj aanzienlijk tussen de verschillende landen en staten. Controleer altijd de lokale en nationale wetten voordat je thuis hasj gaat maken.

Hoe gebruik je hasj?

Je kunt hasj op verschillende manieren gebruiken en elke gebruiksmethode biedt een unieke ervaring. Hieronder bespreken we de meest voorkomende manieren en hun voor- en nadelen.

Illustratie van intensieve biologische tuinbouw, met maximale productiviteit, gezondere planten, potente toppen, combinatieteelt, diepe grondbewerking en verbeterde bodemkwaliteit.
  • Hasj roken

Je kunt hasj toevoegen aan een joint, blunt of de bowl van je bong. Deze methode is snel en gemakkelijk, maar aan roken op zich kleven wel enkele veiligheidsrisico's.

Om hasj te roken, probeer je het gelijkmatig over gemalen en gedroogde wiet te verkruimelen in een joint of bowl. Je kunt de hasj ook licht verwarmen om het zachter te maken. Rol het vervolgens in een slangetje voordat je deze in een joint verwerkt.

Voordelen
  • snel en gemakkelijk

  • geen speciale apparatuur nodig
  • effecten komen snel op
Nadelen
  • ruw op je keel en longen

  • de hitte zal de terpenen en cannabinoïden afbreken
  • Hasj vapen of dabben

Je kunt hasj ook vapen of dabben met een dab rig of elektronisch apparaat dat is ontworpen voor concentraten. Bij deze methode blijven de smaken van hasj goed behouden. Dit betekent dat je het concentraat in de puurste vorm kunt ervaren.

Wanneer je voor dabbing kiest, verhit je simpelweg de nail of banger tot hij heet is. Plaats vervolgens een klein stukje hasj op het oppervlak en inhaleer zodra de damp vrijkomt.

Om de hasj te vapen, plaats je de gewenste hoeveelheid in de oven of kamer van je vaporizer. Kies de gewenste temperatuur, wacht tot je vaporizer is opgewarmd en neem een trek.

Voordelen
  • zuivere en smakelijke ervaring

  • zachter voor je keel
Nadelen
  • je hebt er duurdere apparatuur voor nodig
  • Koken met hasj

Je kunt je voorraad hasj benutten om boter of olie te maken. Deze producten kun je in allerlei lekkere gerechten verwerken, van brownies en cakes tot sauzen en soepen.

Voordelen
  • langdurige effecten

  • eindeloze hoeveelheid opties
Nadelen
  • intense effecten die niet voor iedereen geschikt zijn

  • langdurig proces

Je bent geslaagd voor de hasj masterclass!

Gefeliciteerd! Je weet nu bijna alles wat er over hasj te weten valt! Zo ben je op de hoogte van alle verschillende typen hasj, hoe je ze maakt en hun voor- en nadelen. Je hebt ook geleerd hoe je dit heerlijke cannabisproduct moet drogen en hebt kennisgemaakt met de allerbeste soorten wiet om hasj van te maken. Tot slot heb je ontdekt wat de beste manieren zijn om het te gebruiken.

Daarmee is het tijd om al deze informatie in praktijk te brengen. Kies je soorten, selecteer je favoriete techniek om hasj te maken en geniet van dit tijdloze cannabisproduct!