By Steven Voser


De wereld van cannabis concentraten is volop in beweging. Nieuwe typen extracten, zoals live resin en allerlei soorten BHO, hebben de cannabis markt veroverd, en bieden zowel recreatieve als medicinale gebruikers compleet nieuwe manieren om van hun toppen te genieten.

Maar dat zijn allemaal nieuwe ontwikkelingen. In deze post bekijken we Charas, een van de eerste en meest traditionele typen van geconcentreerde cannabis, gemaakt van de beste toppen die van nature aan de voet van het Himalayagebergte groeien.

WAT IS CHARAS EN WAAR KOMT HET VANDAAN?

Charas is een type cannabis extract dat erg op hashish lijkt. Het is handgemaakt, en is waarschijnlijk afkomstig uit Aziatische regio's, met name uit India, Pakistan, en Nepal. Net als de meeste cannabis extracten wordt het gemaakt door de trichomen te scheiden van cannabis plantenmateriaal om een sterk geconcentreerd extract voort te brengen. Deze trichomen vormen vaak een ijzige, kleverige laag op cannabis toppen en, in minder mate, op de stengels en bladeren.

Het grootste verschil tussen hashish en charas is dat het laatste gemaakt is van levende cannabis stekken, terwijl hashish gemaakt is van dood, gedroogd plantenmateriaal. Charas wordt meestal ook gemaakt middels een hand-rol methode (die we hieronder uitgebreider zullen uitleggen), terwijl hasj op verschillende manieren kan worden gemaakt, meestal met behulp van droog zeven, bubbelzakken, en meer.

Charas wordt vaak verkocht in balletjes of stokjes en wordt van oudsher gerookt met een chillum, een speciale soort pijp die traditiegetrouw wordt gerookt door Hindoe monniken (of sadhoes). Op het Indiase sub-continent en in veel andere delen van de wereld heeft cannabis een belangrijke rol gespeeld bij spirituele en religieuze praktijken. Charas, in het bijzonder, heeft een centrale rol gekregen in veel Hindoestaanse rituelen en gewoonten.

De Shaivs (een Hindoestaanse sekte die de god Shiva vereert als opperste god) beelden hun god vaak af met een chillum, en hebben de praktijken van het roken van charas bij hun rituelen betrokken. Ze doen de substantie meestal in een chillum en zingen ter verering, alvorens het roken, de vele namen van Shiva.

Traditionele Charas Cannabis Hashish

Hoewel charas op veel plekken in India verkrijgbaar is, is de productie ervan over het algemeen te herleiden naar slechts een paar plaatsen, zoals de Parvati Vallei en Kashmir. In deze gebieden groeien cannabis planten rijkelijk aan de voet van de Himalaya en worden ze vaak verzameld door soorten-jagers, kwekers, en andere cannabis liefhebbers. De Parvati Vallei staat vooral bekend om een speciaal type charas, genaamd Malana Cream, geliefd om haar hoge THC gehalte.

Kerala Gold is een ander bekend type charas, soms ook wel Idukki Gold genoemd. Het kreeg veel aandacht na de première van een film uit 2013, over 5 vrienden die op zoek gaan naar dit zeer krachtige concentraat. Helaas is het niet gemakkelijk om hier nog wat van te vinden.

Charas wordt ook veel gebruikt en geproduceerd buiten India, in landen als Pakistan en Nepal. De charas uit India is echter misschien wel de bekendste.

HOE JE CHARAS MAAKT:

Het maken van charas is een knoeiwerkje en vereist veel geduld, inzet, en wiet. Het principe achter de productie is echter vrij simpel. Bij het werken met de hars-rijke cannabis stekjes, krijg je automatisch dikke, bruin-zwarte restanten aan je handen. Dit zijn in wezen de trichomen van de plant die aan je handen blijven plakken en door wrijving samensmelten tot een krachtig extract.

Om charas thuis te maken, heb je nodig:

  • Getrimde cannabis toppen (met een stukje stengel) van een plant die ongeveer 2-3 weken verwijderd is van volgroeiing.
  • Een paar handen.

Begin met het wassen van je handen en zorg ervoor dat ze helemaal schoon zijn. Gebruik geen overdreven geurende zeep of lotions; gebruik in plaats daarvan, indien mogelijk, niet geurende, organische zeep.

Harsdichrome Charas

Pak vervolgens een paar cannabis toppen en wrijf ze voorzichtig tussen je handen. Gebruik niet te veel kracht, aangezien je dan hars kunt verliezen in plaats van meer kun extraheren. Je moet echt voorzichtig en geduldig zijn met deze toppen. Je kunt proberen om de toppen een klein beetje tegen je handpalm te drukken met je duim om meer olie te krijgen.

Terwijl je de toppen rolt, zie je dat ze een dikke, kleverige, teer-achtige substantie achterlaten op je handpalmen en vingers. Dit is charas. Als je genoeg hars hebt geëxtraheerd uit de toppen, kun je ze weggooien en je charas bal of stokje creëren.

Wrijf je handen voorzichtig tegen elkaar om een stokje of bal van het concentraat te maken. Onthoud; hoe langzamer je dit doet en hoe geduldiger je bent, hoe hoger de kwaliteit van je charas. Vergeet niet je charas in stevig plastic folie te verpakken, zodat het niet uitdroogt.

HOE JE CHARAS ROOKT

Als je klaar bent, is het tijd om de vruchten van je harde werk te plukken. Voor een traditionelere ervaring, raden we je aan om te investeren in een chillum. Anderzijds kun je een stukje charas nemen, het tot een sliertje draaien, en een joint rollen met een mengsel van tabak voor een gelijkmatige, langzame verbranding.

Als je geen fan bent van tabak kun je je charas met gewone wiet in een joint of blunt rollen. En, als je geen fan bent van joints of blunts, kun je simpelweg wat in een bowl doen en het met een gewone pijp of waterpijp roken. Tot slot kun je ook charas vaporizen in een dab rig, net zoals andere cannabis extracten.

Als je een nieuw cannabis product gebruikt, is het altijd goed om voorzichtig te beginnen. Je kunt immers altijd meer roken, maar nooit minder. Onthoud dat charas, net als hasj en andere concentraten, een veel hoger percentage THC en andere cannabinoïden bevat dan reguliere wiet.

Charas Hands Roll Cannabis Bud

WELKE SOORTEN KUN JE GEBRUIKEN VOOR CHARAS?

Je kunt iedere soort gebruiken om charas te maken. Voor een traditioneler eindproduct, adviseren we je om voor een indica soort te gaan, idealiter met roots afkomstig uit India, Pakistan, of omliggende gebieden (zoals sommige Kush varianten). Het belangrijkste is dat je met een zeer hars-rijke soort werkt die bekend staat om het produceren van veel trichomen.

Hieronder hebben we een aantal RQS soorten opgesteld waarvan we geloven dat ze goed zijn voor het eigenhandig maken van krachtige charas. Maar vergeet niet, dit zijn slechts suggesties; experimenteer met andere RQS varianten om te zien wat de beste resultaten oplevert.

ROYAL KUSH

Een krachtige kush variant die je erg, erg hard raakt. Onze Royal Kush is zeer gemakkelijk te kweken en, doordat ze een grote hars producent is, is ze perfect voor zelfgemaakte charas.

Royal Kush Automatic

Royal Kush Auto
23_genetic background_1 OG Kush x Ruderalis
33_Yield indoors_1 300 - 350 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 90 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 50% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 120-170 grams per plant dried
32_plant height outdoors_1 120 - 150 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Royal Kush Auto

NORTHERN LIGHT

Northern Light is een klassieke soort die overal ter wereld wordt geliefd. Produceert grote oogsten van super krachtige, ijzige toppen, en zorgt voor een enorm indica-dominant effect, waarmee we 100% zeker zijn dat deze variant ultra sterke charas kan voortbrengen.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Northern Light

BUBBLE KUSH

Met het beste uit een zorgvuldig geselecteerde groep sativa, indica en zelfs ruderalis varianten, heeft onze Bubble Kush zeer krachtige genetica die elke keer weer aanzienlijke opbrengsten opleveren. Hoewel het niet echt traditioneel is, levert dit spul absoluut geweldige charas op.

Bubble Kush

Bubble Kush Auto
23_genetic background_1 Bubble Gum x O.G. Kush x Critical Automatic
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-100 cm
25_flowering time_1 6 - 8 Weken
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 120-170 grams per plant dried
32_plant height outdoors_1 100 - 140 cm
27_harvest period_1 10-12 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Slaperig, Stoned

Koop Bubble Kush Auto

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.