By Steven Voser

Hasj is verreweg een van de meest iconische cannabis producten ooit. Het gebruik en de productie gaan echt eeuwen terug. In feite is hasj een old-school cannabis concentraat, dat op verschillende manieren te maken is. Meer kleverige hasjiesj of "temple ball' hasj, maak je door de toppen simpelweg tussen je handen te wrijven. Kief heeft een meer poederachtige vorm en verzamel je uit gedroogde toppen tijdens het grinden. Hierna pers je het in blokken. Ongeacht het productieproces, mag je met hasj altijd rekenen op een heldere, zuivere en euforische high.

Hier zijn 5 soorten die barsten van de hars. Overweeg deze als je je volgende lading hoogwaardige hasj wilt produceren.

1. Royal Gorilla

Royal Gorilla is een schandalig krachtige cannabisplant. Deze soort is dus ideaal voor het in elkaar knutselen van intense hasj. Royal Gorilla is perfect in balans en bestaat voor 50% uit sativa en 50% uit indica genetica. Ze is het liefdeskind van de ouders Sour Dubb, Chem Sis en Chocolate Diesel. Uit dit breeding project is een soort ontstaan met een zeldzaam hoog THC percentage, namelijk 27%. De toppen van Royal Gorilla druipen van de psychoactieve hars. Dit maakt ze ideaal voor het handrollen van hoogwaardige, waanzinnige hasj. De high is zowel ontspannend als stimulerend; de cannabinoïden en terpenen in de soort werken samen om het lichaam te ontspannen en de geest af te vuren. Om het compleet te maken, biedt Royal Gorilla ook nog aardse, prikkelende dennengeuren en -smaken.

Royal Gorilla presteert zowel binnen als buiten goed. Binnen produceert deze soort een oogst van 500–550g/m², afkomstig van planten van maximaal 160cm hoog. Buitenplanten worden met 170cm iets groter en produceren zo'n 600g/plant. De bloeiperiode bedraagt 8-9 weken. Buitenplanten zijn half oktober klaar voor de oogst.

 

2. OG Kush

OG Kush is ook al zo'n uitmuntende soort als je graag hasj maakt. Ze biedt een krachtige high, rijke smaken en een flinke opbrengst. OG Kush is een indica-dominante dame met een genetische opmaak die bestaat uit 75% indica genetica en 25% sativa genetica. Deze verhouding resulteert voornamelijk in een lichamelijk ontspannende stone. Ze is ideaal aan het einde van een lange, stressvolle dag. Zo kalmeert ze je zenuwstelsel en wekt ze een verkwikkende slaap op. 19% van het eindproduct is THC en hierdoor geniet je van een bevredigende high die niet al te intens is. Deze soort is ontstaan uit een kruising tussen Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. Het terpenen profiel in haar hars zorgt voor smaken en aroma's van citrus, dennen en vruchten. Hasj van deze soort kalmeert niet alleen, maar is ook nog eens verrukkelijk.

OG Kush floreert zowel binnen als buiten en geeft de voorkeur aan een mild klimaat. Indoor planten bereiken een hoogte van 90-160cm en produceren 425–475g/m². Buitenplanten leveren echter een buit op van maar liefst 550g/plant en worden zo'n 220cm hoog. De bloeiperiode van OG Kush bedraagt 7-9 weken. Buitenboeren mogen in oktober de schaar pakken.

 

3. Ice

ICE staat hoog in aanzien onder hasj makers vanwege haar enorme trichomen productie. Haar naam, die staat voor Indica Crystal Extreme, is zelfs afgeleid van deze eigenschap. ICE is ontstaan uit een breeding project met de legendarische ouderplanten Afghan, Northern Light en Skunk. Het resultaat is een krachtige, indica-dominante soort (90% indica en 10% sativa). Dit indica monster ontwikkelt compacte, dichte toppen die glinsteren vanwege de enorme hoeveelheid trichomen. Je maakt flink wat hasj door de toppen over een zeef te wrijven of trichomen op te vangen als je droge toppen in je grinder vermaalt. De high kenmerkt zich door een lichamelijke stone. Je geniet van een couch-lock en een gigantische eetlust. Elke hit is verrijkt met verrukkelijke smaken van kruiden, specerijen en munt. De toppen van ICE bestaan voor 18% uit THC.

Binnenkwekers zien planten van 80-120cm met een opbrengst van 400–450g/m². Buitenplanten produceren 500-550g/plant en worden circa 200cm hoog. ICE houdt van milde klimaten en heeft een bloeiperiode van 8-10 weken. Plant je buiten? Dan is ICE in september klaar voor de oogst.

 

4. Sherbet Queen

Sherbet Queen is een indica-dominant exemplaar dat is afgeladen met fruitige sensaties. De enorm prikkelende geuren en smaken van deze koningin maken haar zeer aantrekkelijk als plant voor hasj. Ze combineert euforie met een verrukkelijke smaak, zodat de high je nog lang bijblijft. De kwaliteit van deze soort is geen verrassing, want ze is een afstammeling van Girl Scout Cookies. Sherbet Queen bestaat voor 85% uit indica genetica en dit is voelbaar in de high. Een paar trekjes van deze soort leiden gegarandeerd tot een ultiem ontspannende couch-lock, waarbij stress verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Sherbet Queen is relatief gemakkelijk te kweken en vraagt niet veel aandacht. Ze produceert een goede oogst en floreert zowel binnen als buiten. Buitenplanten zijn klaar voor het hakblok aan het eind van september of begin oktober.

 

5. White Widow

White Widow is een bekende naam in de wereld van de cannabis. De exacte oorsprong van deze bekroonde soort is nog altijd in nevelen gehuld. We weten echter wel dat dit een Nederlandse klassieker is die ook hier haar oorsprong vindt. Het verhaal gaat dat White Widow oorspronkelijk een wild landras is uit Brazilië. Deze zou zijn bestoven door een indica kruising uit het zuiden van India. De balans tussen indica en sativa is een prachtige 50%. Hierdoor is ze geweldig om hasj mee te maken. Ze stimuleert de geest, terwijl het lichaam geniet van de stone. Het THC percentage bedraagt 19% en ze bevat een gemiddelde hoeveelheid CBD. In elk trekje bespeur je de smaken van aarde en dennen.

White Widow voelt zich zowel binnen als buiten op haar gemak en boekt geweldige resultaten. Binnenplanten bereiken een hoogte van 60-100cm en leveren 450–500g/m² op. Buitenplanten produceren tot wel 600g/plant, afkomstig van planten van maximaal 190cm hoog. De bloeiperiode bedraagt 8-9 weken, wat zich vertaalt in een oogst in eind oktober in de buitenlucht.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.