By Steven Voser

Jij wilt graag leren hoe je droogijs hasj moet maken en wij vinden het leuk om jou in dat proces te begeleiden. Ken je eenmaal de pure kracht en kwaliteit ervan, dan wil je niet meer terug. We laten je stap voor stap zien hoe je hoogwaardige droogijs hasj moet maken. Hiermee verkrijg je een milde en fantastische high. We gaan aan de slag!

DE BASIS

Laten we met de basis beginnen. Er zijn veel verschillende soorten hasj en ze vereisen allemaal verschillende methodes. Hasj is een cannabis concentraat dat wordt gemaakt met of zonder oplosmiddelen. De droogijs methode levert hasj op die niet is verkregen met een oplosmiddel. Zo zijn er geen substanties gebruikt om de cannabinoïden chemisch aan de plant te onttrekken. Hasj zonder oplosmiddel wordt altijd gezien als een "puurder" product. Er zijn namelijk geen chemicaliën gebruikt tijdens het proces.

STAP VOOR STAP

De eerste stap bij het maken van droogijs hasj is ervoor zorgen dat je droogijs hebt. Je kunt het vaak kopen in de supermarkt. Als je het daar echter niet kunt vinden, kun je op Google intypen: "waar koop ik droogijs?" Droogijs is erg koud, met een temperatuur van ongeveer -78,5°C. Je moet dan ook dikke handschoenen kopen om het te kunnen vasthouden. Raak droogijs nooit aan met je blote handen! Vervolgens heb je een netzak nodig. Dat is een speciaal ontworpen zeefzak voor het maken van droogijs hasj. Zoek gewoonweg naar "droogijs extractie zak", want dat is wat je nodig hebt. De zakken verschillen qua ontwerp. Waar het echter om gaat, is de maaswijdte, oftewel hoe groot de "zeefgaten" zijn. Hoe minder micron, hoe hoger de kwaliteit is van de hasj die je produceert. Een zak van 73 micron levert de allerbeste hoogwaardige kief op. Dat is hars in poedervorm die wordt gebruikt om hasj te maken. Met een zak van 160 micron houd je iets meer plantmateriaal over in het kiefmengsel. Maar deze levert nog steeds hoogwaardige hasj op. Er zijn zeefzakken die aan de zijkanten zijn verzegeld. Maar er zijn ook zakken die een volledige zifting bieden. Als je er zelf meer controle over wilt hebben, dan raden we de eerste aan. Koop ook een plastic bak waarin je de netzak makkelijk kunt schudden. Het zeven kun je eveneens doen op een droog en plat oppervlak. Maar je moet er wel voor zorgen dat het kief niet te veel weg stuift. Koop ook een pollen pers waarmee je het kunt veranderen in compacte hasj. Heb je al deze spullen aangeschaft en klaargezet? Dan is het tijd om droogijs hasj te maken!

Doe het plantmateriaal, snoeiafval en/of toppen in de netzak, trek je handschoenen aan en doe de stukken droogijs erbij. Als je wilt, kun je dit kleiner maken met een hamer. Zo kun je kleinere stukjes droogijs in de zak doen. Dat kan handiger zijn en het koelproces beter laten verlopen. Als het droogijs en het plantmateriaal met elkaar in aanraking komen, dan bevriest de plant geleidelijk. De trichomen worden daarbij erg bros en laten makkelijk los. Dat is precies de reden waarom er droogijs nodig is. Houd vervolgens de netzak met je handen vast boven de plastic bak. Of boven een plat en glad oppervlak waarop je het kief makkelijk kunt verzamelen.

Schud de zak voorzichtig. Hierbij merk je dat er gouden poeder op het oppervlak terechtkomt – dat is je kostbare kief! Schud de zak ongeveer tien seconden, laat het vijf seconden rusten en schud dan opnieuw. Herhaal dat proces een aantal keren. Daardoor wordt de kou nog beter verspreid. Als er op een gegeven moment geen kief meer uitvalt, doe dan al het materiaal in een tweede netzak met een grotere maaswijdte. Herhaal het proces van schudden. Je kunt het kief dat uit de verschillende netzakken komt van elkaar scheiden. Maar je kunt ook alles met elkaar vermengen. Dat is aan jou.

Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat er geen luchtcirculatie is in de ruimte waar je het kief aan het extraheren bent. Anders wordt het in de lucht geblazen en over de hele kamer verspreid!

Heb je het kief eenmaal bij elkaar geschraapt met een creditcard of een vergelijkbaar hulpmiddel? Dan kun je het op elke gewenste plaats bewaren. Je kunt de fase van het hasj maken overslaan en wat kief in een joint doen om die exponentieel meer kracht te geven. Maar heb geduld en maak het proces van het veranderen van kief in droogijs hasj af. We hebben er alle vertrouwen in dat je het kunt!

Doe het kief in de pollen pers, sluit het deksel, druk de pers aan en je ziet mooie, kleine blokjes van hoogwaardige droogijs hasj verschijnen! Dus zo werkt het, mensen. Zorg ervoor dat je elke stap van tevoren goed voorbereidt voor een succesvolle extractie. We hopen dat deze leidraad je alle nodige info heeft gegeven om de lekkerste droogijs hasj te maken!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.