By Steven Voser

Droogijs hasj is een populaire, krachtige vorm van hasj en je kunt het heel gemakkelijk thuis maken. Lees verder en ontdek alles over droogijs hasj, inclusief stapsgewijze instructies om het zelf te maken.


Wat is droogijs hasj?

Indiase charas, Nepalese tempelbal, dry sift en BHO... er is geen tekort als het om verschillende typen hasj gaat. Elke soort biedt weer een eigen unieke textuur, aroma en smaak. Zoals de naam al doet vermoeden, maak je droogijs hasj met behulp van droogijs. Het proces is vergelijkbaar met dat van bubble hash.

Droogijs hasj heeft een fijne, poederachtige consistentie wat aan vochtig zand doet denken. Je kunt het gemakkelijk tot blokjes persen of er balletjes van rollen en ze op deze manier bewaren. Het mooiste van alles is dat je droogijs hasj niet hoeft te curen. Het vaste koolstofdioxide in het droogijs zorgt ervoor dat je hasj onmiddellijk heerlijk smaakt en rookt!

banner11

Typen hasj: droogijs versus dry sift

Droogijs hasj en dry sift hebben één ding gemeen: beide typen ontstaan door droge wiet meerdere malen te zeven om de trichomen van het plantaardig materiaal te scheiden. Ze hebben echter ook één groot verschil: als je droogijs gebruikt om hasj te maken, zal de wiet snel bevriezen, wat de trichomen erg breekbaar maakt. Bovendien versnelt het contact met pure CO₂ ook het uithardingsproces, waardoor je direct van droogijs hasj kunt genieten.

Wat is de sterkte van droogijs hasj?

De uiteindelijke sterkte van je droogijs hasj hangt af van de kracht van je wiet en hoe goed je hasj is gemaakt. Sommige gebruikers vinden dat droogijs hasj minder krachtig is dan bubble hasj of dry sift. Maar net als andere vormen van hasj, bevat droogijs hasj geconcentreerde wiethars die rijk is aan cannabinoïden, terpenen en de andere actieve stofjes uit de wietplant. Daarmee kan droogijs hasj absoluut intense, langdurige effecten opwekken.

Het gebruik van wiettoppen of knipafval om droogijs hasj te maken

Net als andere soorten hasj kun je droogijs hasj maken met behulp van droog knipafval of toppen. Als je hasj maakt met goede wiet, zal het uiteraard aanzienlijk sterker zijn dan wanneer je knipafval gebruikt. Wiettoppen bevatten namelijk van nature meer trichomen dan bladeren, stelen en andere delen van de plant. Daar staat wel tegenover dat het altijd beter is om hasj te maken van knipafval, dan het zomaar weg te gooien.

hash-ball_phone

Hoe maak je thuis droogijs hasj?

Thuis droogijs maken, lijkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk vrij simpel. Met goede wiet en wat eenvoudige benodigdheden kun je in een mum van tijd je eigen, zelfgemaakte droogijs hasj creëren en roken. Zo ga je te werk:

Benodigdheden

 • droogijs
 • wiet (toppen of knipafval)
 • emmer (om je wiet en droogijs door elkaar te mengen)
 • micronzak (tussen de 70 en 220u)
 • groot, schoon oppervlak (om je kief op te schudden)
 • grote, platte spatel (om je kief te verzamelen)
 • plastic ziplock zakjes (om je hasj te persen)
 • handschoenen (om je handen tegen het droogijs te beschermen)

Instructies

 1. Trek de handschoenen aan en verbrokkel wat droogijs. Meng de wiet en het ijs goed door elkaar in de emmer en laat het mengsel 2-3 minuten staan, zodat de wiet volledig kan bevriezen.
 2. Giet het mengsel van wiet en droogijs in een micronzak. Schud de zak op en neer op een schoon, droog en vlak oppervlak. Hierdoor scheiden de bevroren trichomen zich van het plantmateriaal en vallen ze door het gaas aan de onderkant. Dit is je kief.
 3. Blijf de zak gedurende een paar minuten schudden, of totdat je tevreden bent met de hoeveelheid kief die je hebt verzameld.
 4. Gebruik de spatel om de kief in het ziplock zakje te schrapen.
 5. Kneed de kief in de plastic zak tot een samengeperste hasjbal of -blok. Dit kost wat tijd en spierkracht, maar het is de moeite zeker waard! Je hasj is klaar zodra het goed geperst en hard is.
 6. Geniet van je harde werk!
dry-ice-hash-recipe-mobile-NL

Is droogijs hasj veilig om te maken en te roken?

Ja, het maken en roken van droogijs hasj is veilig. Zorg er wel voor dat je droogijs hasj in een open ruimte met voldoende frisse lucht maakt. Droogijs is vast koolstofdioxide en verdrijft alle zuurstof in een afgesloten ruimte. Buiten is dus beter. Kies een windstille dag, anders waait de kief weg.

Ook het roken van droogijs hasj is veilig. Wanneer je het hierboven beschreven proces volgt, belandt er geen droogijs in je hasj. Zelfs als dit wel gebeurt, is het geen ramp. Na verloop van tijd, of bij blootstelling aan hitte, zal het simpelweg vervliegen, dus er is niets om je zorgen over te maken. Droogijs is veel veiliger dan de oplosmiddelen die je gebruikt om bijvoorbeeld hasjolie te maken.

Maak zelf heel gemakkelijk droogijs hasj

Door thuis zelf droogijs hasj te maken, heb je binnen een mum van tijd een flinke hoeveelheid cannabisextract in voorraad. Bovendien is het maken van droogijs hasj heel veilig, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld BHO of andere hasjolie. Volg de stappen in dit artikel om zelf droogijs hasj te maken waar je onmiddellijk van kunt genieten. Succes!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.