By Marguerite Arnold

Er zijn veel ontwikkelingen in de cannabis industrie die waarschijnlijk eerst Europa zullen raken. Dit betekent natuurlijk niet dat je ze nergens anders ziet. Recente ontwikkelingen zorgen er echter voor dat Europa de komende tijd een van de meest interessante markten is als het gaat om cannabis extracties.

Deze trend is plotseling extreem duidelijk geworden dankzij Duitsland. De Duitse overheid wil de medische markt evident richting extracten leiden. De ironie? Ga twee jaar terug in de tijd en dan zie je dat dit niet echt het plan was. Waar dan ook.

In de VS kon de markt voor extracten worden vergeleken met het Wilde Westen. Omdat federale regelgeving ontbreekt, is dat nu nog zo. Toch hebben staten waar cannabis legaal is, beginnend met Colorado, geprobeerd hier grip op te krijgen. Over regelgeving, van inkoop tot labeling, wordt in de VS nog steeds veel gediscussieerd.

Diverse andere staten in de VS hebben nu aangegeven dat er uitsluitend vloeibare cannabinoïden verkrijgbaar zullen zijn.

Canada heeft kort geflirt met een verbod op een deel van deze markt, evenals Nederland. Dit komt voornamelijk omdat ze zich zorgen maakten over concentraten. Vanwege andere ontwikkelingen, lijken deze zorgen echter even op een laag pitje te zijn gezet.

Hoewel de oude vertrouwde gedroogde toppen niet uit het straatbeeld zullen verdwijnen, wordt ook duidelijk dat andere vormen van cannabis in opkomst zijn.

DE VERSCHILLENDE GEBIEDEN VAN DE CANNABISMARKT NAAST DE TOPPEN

De zogeheten "rookloze" markt bestaat uit meerdere onderdelen. Hieronder vallen edibles, maar ook extracten. Waarom? Het is gemakkelijker om met cannabis te koken als het tenminste is omgezet tot een canna-vloeistof. Deze vloeistoffen zijn meestal op vet of alcoholbasis. Voor wat betreft concentraten, zorgt de aantrekkingskracht van een snelle en krachtige high ervoor dat ze populair blijven. Binnen de industrie worden er veel pogingen gedaan om deze consumptiemethode te professionaliseren.

Naast de super geconcentreerde waxen, zijn er belangrijkere dingen te doen. Het medische deel van de markt zal waarschijnlijk sterk vertrouwen op concentraten, vloeistoffen en extracten. Deze zullen dus aan een gereguleerde standaard moeten voldoen. Ook moet de labeling correct zijn.

Er zijn diverse redenen waarom dit groot nieuws is.

De eerste is dat er meerdere markten zijn, waaronder Canada, Duitsland, Israël en Australië (en wellicht ook Ierland), die allemaal op nationaal niveau een gereguleerde industrie zullen opzetten. Dit betekent een professionele productie. Dit betekent labeling. Dit betekent consistentie in de percentages en kracht van de verkochte producten.

Extracten, concentraten, oliën, tincturen en elixers zullen moeten worden gemaakt volgens een nationale gezondheidsstandaard en in meerdere landen. Dit is uiteindelijk wat de meeste mensen willen. Het is ook een van de redenen waarom een rookloze markt zo enorm is.

Maar dit geldt natuurlijk ook voor het verlangen om cannabis te consumeren in een vorm die niet uit toppen bestaat.

DE BESCHIKBARE ALTERNATIEVEN

Er zijn diverse alternatieven die door de huidige, gevestigde productie van concentraten zijn ontstaan.

De eerste is natuurlijk dat ze op zichzelf kunnen worden geconsumeerd. Ze kunnen ook in andere producten worden gestopt (pillen, edibles, frisdrank, kauwgom en snoep). Het is belangrijk te onthouden dat de meeste consumenten voornamelijk interesse hebben in de dosis per portie.

Ingenomen cannabis verschilt enorm dan standaard gerookte cannabis. Om te beginnen, komen de effecten veel langzamer op. Ze houden echter ook langer aan en zijn intenser. Dat is een van de redenen waarom labeling zo belangrijk is op deze markt. Consumenten moeten weten hoeveel ze binnenkrijgen.

Hoewel het onmogelijk is te overlijden aan een cannabis overdosis, kan het zeer onprettig zijn als je teveel eet. Met edibles en concentraten in al hun vormen, zijn deze onplezierige gebeurtenissen een waarschijnlijke en serieuze mogelijkheid.

Aan de andere kant is het meten van consumptie nooit gemakkelijker geweest. De markt met concentraten biedt consumenten namelijk ook de mogelijkheid om vloeibare cannabis te microdoseren. Hoewel dit met roken ook mogelijk is, vinden veel consumenten concentraten gemakkelijker. Vooral als ze in pilvorm beschikbaar zijn.

Het idee achter microdosering is dat er regelmatiger veel kleinere hoeveelheden worden geconsumeerd. Omdat er (nog) geen "time release" technologie is voor cannabinoïden, is dit een manier om een standaard actieve voorraad THC in de bloedbaan te garanderen. Een trekje of twee van een joint is voor de meeste mensen problematisch, vooral op het werk.

Met concentraten is een microdosering echter veel gemakkelijker. Wanneer het onder de tong, via een edible of in pilvorm wordt geconsumeerd, is "microdosering" ook een manier om een afgemeten hoeveelheid cannabis te verzekeren op een vast schema.

De meeste mensen raden een hoeveelheid aan van maximaal 10mg per portie. Bij een microdosering kan deze hoeveelheid veel lager liggen, slechts 2-3mg per dosis. Een super eenvoudige manier om dit schema aan te houden, is het afmeten van de dosis via een speciale vloeistof dispenser of in een pil. Over het algemeen bevat 1 gram cannabis (1000mg) een totale hoeveelheid THC van 100mg. Bij het maken van edibles moet 1 gram dus worden verdeeld in tenminste 10 porties.

Om deze reden is het meestal verstandiger te beginnen met een canna-infused olie die beter door een beslag kan worden verdeeld. Het gebrek aan consistentie in zelfgemaakte lekkernijen is wel iets om voor te waken.

WAT WERKT HET BESTE?

De wereld van de canna-liquids maakt ruimte voor opwindende mogelijkheden, of je nu zelf je eigen concentraten maakt of deze koopt bij een professional. Er bestaat ook nog geen standaard plan van aanpak, maar experimenteren kan zowel leuk als bevredigend zijn.

Om te beginnen zal je je gekozen extractie technieken moeten perfectioneren, evenals je medium. Wil je cannaboter maken? Of misschien wil je wel experimenteren met een infusie in olijfolie? Dit wordt sterk aangeraden als super-efficiënte manier om THC te onttrekken. Overigens kan je ook kiezen voor een geheel andere methode voor extractie (zoals ethanol). Of je speelt met melkbestanddelen (melk is ook een goede vloeistof voor het onttrekken van cannabinoïden).

Dit is de eerste stap. Hoewel al het bovenstaande op diverse manieren kan worden benut, speelt persoonlijke voorkeur natuurlijk ook een rol. Dit hangt echt af van de gebruiker.

In de tussentijd, vind je hier echter een paar (verrukkelijke) ideeën.

Hummus

Dit is een van die recepten die perfect is voor olijfolie, infused met cannabis. De pittige smaken van de ingrediënten zullen ook de wietsmaak verhullen, mocht je daar niet zo dol op zijn. Dit recept is genoeg voor 6-8 porties van 10mg. Zorg ervoor dat iedereen eerlijk deelt!

Hamburgers

Meestal wordt de nadruk gelegd op "typische" stoner recepten, maar vlees met cannabis is ontzettend lekker. Dat gezegd hebbende, moet je je vlees zorgvuldig kiezen en biologisch is altijd beter. De hamburger zal lekkerder smaken als het vlees aan de vettige kant is.

Veganistische Chocolade Koekjes

Dit is een geweldig recept waarin infused kokosolie wordt gebruikt, waardoor het ideaal is voor veganisten. Met een gemiddelde dosis van 10mg THC per koekje, is het ook lastig om slechts één koekje te eten. Deze lekkernijen zijn onweerstaanbaar. Om het THC-niveau per koekje te verlagen, kan je bijvoorbeeld de hoeveelheid THC-infused olie verlagen en aanvullen met gewone olie.

Margarita's

De meningen zijn verdeeld als het aankomt op drankjes. Sommige mensen geven er de voorkeur aan hun cannabis te decarboxyleren. Anderen gebruiken regelmatig een ethanol- of alcohol extract. Dit is een combinatie van beiden. Desondanks is dit recept voor Margarita's een krachtig, leuk, zomers alternatief die je echt moet proberen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.