Edibles met cannabis winnen aan populariteit en kunnen een veilige manier zijn om cannabis te gebruiken zonder het te roken. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je zelf edibles maakt. Het oude Latijnse gezegde "Dosis sola venenum facit" gaat prima op voor het maken van edibles, wat betekent dat alleen de juiste dosering het gewenste effect levert. We doelen op feel-good ontspanning zonder overweldigende effecten. Als je interesse hebt in een recept om je eigen cannabis boter te maken, klik hier.

Het schatten van de hoeveelheid rauw materiaal, gebaseerd op persoonlijke ervaring, is een goede aanpak die vaak door ervaren bakkers wordt uitgevoerd, maar dit kan lastig zijn voor beginners en mensen die graag precies te werk gaan. Dit blog biedt je wat algemene informatie over factoren die een invloed hebben op je "highheid" en leveren je ook een basismanier om de dosis te berekenen voor je volgende baksessie.

OMGEVING - HET MAAKT EEN VERSCHIL

Als je voor het eerst cannabis edibles eet, is het verstandig dit te doen in een omgeving waar je je comfortabel en veilig voelt. Het kan een groot verschil maken als je cannabis edibles eet in de privacy van je eigen huis, waar je je over het algemeen comfortabel voelt, in tegenstelling tot een plek waar veel stress en spanning in de lucht hangt. Bij een omgeving horen ook mensen, dus kies verstandig en raak high met mensen die je kent en aardig vindt.

Het tegenovergestelde, een foute plek voor het experimenteren met edibles, is een plek waar je je niet comfortabel voelt, om wat voor reden dan ook. Wanneer een omgeving ongemak veroorzaakt, kan dit gevoel worden versterkt wanneer grotere hoeveelheden worden geconsumeerd, wat resulteert in een negatieve ervaring.

Cannabis Edibles Koken

DE CONSUMENT - GEWICHT, THC TOLERANTIE, GEMOEDSTOESTAND

Het is logisch dat een zwaargewicht bokser een beetje meer moet eten dan een vrij slanke, vrouwelijke gebruiker. Klinkt oneerlijk, maar het is de enige manier om de beste ervaring voor iedereen te verzekeren. THC tolerantie is ook een belangrijke factor. Rokers die regelmatig gebruiken, hebben meer nodig dan beginners.

Naast de daadwerkelijke dosering, zal waarschijnlijk je stemming de high het meest beïnvloeden. Wanneer je veel stress, onzekerheid en negatieve gevoelens ervaart, misschien in combinatie met wat angst, is het niet verstandig te experimenteren met edibles. Deze negatieve gevoelens domineren misschien je gedachten als je high bent en maken de zaken erger in plaats van meer ontspannen. De perfecte gemoedstoestand om met edibles te experimenteren, is als je je allereerst ontspannen en vrolijk voelt.

HET CALCULEREN VAN DE DOSERING

Eerst moeten we het percentage THC identificeren in de soort die we als rauw materiaal gebruiken voor onze edibles. De meeste soorten van tegenwoordig worden getest op ongeveer 15-20% THC, wanneer de soort correct wordt gekweekt; zwakker materiaal bevat misschien slechts 10%. We maken een berekening met 10% om de boel te vereenvoudigen:

  • 1 gram cannabis komt overeen met 1,000mg droog gewicht, met een totaal THC gehalte van 100mg.
  • Beginners kunnen beginnen met slechts 5-10mg THC per portie, aangenomen dat ze er misschien meer dan een consumeren (zoals bijvoorbeeld bij een koekje).

Theoretisch zou 2g gedroogde wiet genoeg moeten zijn om 20 beginners-vriendelijke koekjes of edibles te voorzien met 10mg THC. De praktijk wijst echter uit dat deze hoeveelheden soms niet genoeg zijn.

Cannabis Cake

Het is slechts een veronderstelling dat 100% van de THC volledig wordt overgedragen van de cannabis bloem naar de edible! Ons productieproces is niet exact en we houden ook niet de specifieke temperatuur aan waarop THC onze plant verlaat en aan ons dragend materiaal bindt. In de praktijk kregen we goede resultaten bij het verdubbelen van deze hoeveelheid, ervan uitgaande dat er een THC verlies is van ongeveer 50% vanwege onnauwkeurige methoden en temperaturen. Hiermee komen we op de volgende dosering voor nieuwelingen, beginners en experts.

  • 20 First-Timer Edibles = 4g cannabis (ongeveer 10mg THC per portie)
  • 20 Beginners Edibles = 8g cannabis (ongeveer 20mg THC per portie)
  • 20 Expert Edibles = 16g+ cannabis (ongeveer 40mg+ THC per portie)

Veel plezier met bakken en word niet nerveus als je het gevoel krijgt dat je teveel hebt gegeten. Niemand is ooit overleden door het eten van cannabis edibles en de kans is groot dat jij niet de eerste bent.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.