Inbegrepen GRATIS producten
Hoe Test Je De Kracht Van Cannabis Edibles?
Er bestaan verschillende chromatografietechnieken om THC-gehaltes te meten. Ze vereisen echter allemaal dure instrumenten en een hoop tijd. Een andere manier is om de sterkte van je edibles zelf te analyseren, zodat je meer controle over de dosis en effecten krijgt.
Van edibles word je fantastisch high zonder te blowen. Je hoeft geen plantaardig materiaal te verbranden en er komen geen gifstoffen in je longen.
Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om met edibles high te worden. Het duurt namelijk behoorlijk lang voordat je wat voelt en de effecten zijn beduidend sterker. Bovendien houden die nog langer aan ook. Dat is fantastisch, zolang je maar met beleid te werk gaat.
Zelfs een blower die wel wat gewend is, kan zich door de intensiteit van de bijwerkingen overrompeld voelen. De eerste signalen manifesteren zich daarbij pas na 45 minuten tot een uur (of nog langer). Dit is een fout die veel beginners maken.
DE ONGELIJKE KRACHT VAN VERSCHILLENDE EDIBLES
Niet alle edibles hebben dezelfde kracht. Die kan zelfs enorm verschillen. Het is namelijk afhankelijk van het profiel van de cannabinoïden en terpenen, maar ook menselijke foutjes maken het moeilijk de kracht accuraat te bepalen.
Uit onderzoek blijkt dat 60% van de verkrijgbare producten[1] minder cannabinoïden bevat dan op het etiket vermeld staat. 23% blijkt[2] bovendien meer te bevatten.
Neem dus nooit zomaar klakkeloos aan wat er op het etiket staat. Bij de meest concurrerende merkproducten is dit echter geen kwade opzet. Het is namelijk zo dat welke chromatografische meting er ook is gedaan, het behoorlijk lastig blijft om de kracht van bereidde edibles vast te stellen. Eenvoudigweg omdat chromatografie niet berekend is op het analyseren van dergelijke producten. Er worden nieuwere technieken ontworpen, zoals de CryoMill, maar die zitten nog in de experimentele fase. In feite maken het gebrek aan analytische voorspelbaarheid en etiketteringswetgeving het therapeutisch gebruik van cannabis edibles gecontra-indiceerd.
Maar hoe kun je dan zelf de kracht van edibles testen? Dat is een ietwat beladen vraag. Zaken als de soort, de omgeving, of wat je tussen de middag gegeten hebt, kunnen namelijk allemaal invloed hebben op je high. Om er toch achter te komen hoever je opstijgt, hebben we een paar tips voor je. Als je erachter wilt komen hoe sterk je edibles zijn, kun je de volgende tips gebruiken om de effecten beter onder controle te houden.
DE GULDEN REGEL - SET EN SETTING
De gulden regel bij bewustzijnsverruimende persoonlijke experimenten is een goede voorbereiding. Een van de belangrijkste factoren voor een aangename ervaring met psychoactieve substanties is dat je niet in een negatieve bui bent of in een stressvolle omgeving.
"Set" heeft betrekking op je manier van denken. Ben je nerveus, kalm, gelukkig of depressief? Al je emoties spelen een rol bij het verloop van je ervaring.
"Setting" heeft betrekking op de fysieke locatie en mogelijke sociale interacties die je hebt. Een goede setting versterkt de positieve gevoelens van je "set", je gedachtegang. Daardoor verminder, of sluit je een nare ervaring zelfs helemaal uit.
Zelfs als je in de stress zit, kan een lieflijk weekend uit met je vrienden de perfecte gelegenheid zijn om als lunch een krachtige portie met cannabis verrijkte spaghetti carbonara op te dienen. Je gezellige "uitje", weg uit de grote stad met een stel goede kameraden, zorgt voor een spirituele oppepper. Zo kun je maandag weer als nieuw van 9 tot 5 aan de bak.
Deze mentale en fysieke voorbereidingen kunnen allemaal gevolgen hebben voor de kracht van je edibles. Als je in een positieve bui bent, lijkt een overweldigende high niet zo verschrikkelijk als je afgeleid bent en je jezelf vermaakt. Ben je echter al in een pesthumeur? Dan kan dat de angst en paranoia vergroten die in verband worden gebracht met edibles. Daardoor lijkt het stukken heftiger dan het in werkelijkheid is.
DOE HET RUSTIG AAN - MINDER IS MEER
Heb je nog nooit de high ervaren van het eten van gedecarboxyleerde wiet (gebakken of gekookte cannabis)? Dan raden we je aan met kleine beetjes te beginnen. De high is echt anders. Sommigen beweren dat het meer fysiek en zintuiglijk van aard is. Velen vergelijken het zelfs met een lage dosis van een bewustzijnsverruimend middel.
Wat de aanbevolen hoeveelheid ook is, deel die door vier. Wacht na het eten ten minste 1,5 tot 2 uur om te zien of je al wat voelt. Vervolgens kun je eventueel nog wat nemen. Edibles sluipen er langzaam in. Als je even niet oplet, ben je zo high als wat zonder dat je het in de gaten hebt.
Vanaf nu is het helemaal aan jezelf. Doseer zoveel of zo weinig als je maar wilt. Edibles brengen minder risico's met zich mee dan roken.
Door zelf te experimenteren, kan de gemiddelde consument prima de sterkte van edibles testen. Telkens als je een edible gebruikt, is het handig om te noteren hoeveel je hebt gegeten en welk effect dit had in verhouding tot het aangegeven THC-gehalte.
ZELF KOKKERELLEN - EIGENGEMAAKTE EDIBLES
Een andere manier om de sterkte van edibles te bepalen, is door ze zelf te maken. Wanneer je weet hoeveel cannabinoïden de wiet bevat die je erin verwerkt, kun je de ingrediënten en porties vrij precies bepalen. Zo kun je goed inschatten wat de kracht van je eigengemaakte lekkernijen is. Bij ieder recept is die misschien iets anders, maar zo heb je wel het voordeel dat je bij het hele bereidingsproces de scepter zwaait.
Let op dat je kookkunsten invloed hebben op de resultaten van je experiment. Teveel hitte, niet goed mixen en onvoldoende decarboxyleren kunnen allemaal tot een minder optimaal eindproduct en ongewenste resultaten leiden.
External Resources:
- Cannabinoid Dose and Label Accuracy in Edible Medical Cannabis Products | Adolescent Medicine | JAMA | JAMA Network https://jamanetwork.com
- Cannabinoid Dose and Label Accuracy in Edible Medical Cannabis Products | Adolescent Medicine | JAMA | JAMA Network https://jamanetwork.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.