Van edibles word je fantastisch high zonder te blowen. Je hoeft geen plantaardig materiaal te verbranden en er komen geen gifstoffen in je longen.

Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om met edibles high te worden. Het duurt namelijk behoorlijk lang voordat je wat voelt en de effecten zijn beduidend sterker. Bovendien houden die nog langer aan ook. Dat is fantastisch, zolang je maar met beleid te werk gaat.

Zelfs rokers die wel wat kunnen hebben, kunnen zich overrompeld voelen door de intensiteit. De eerste signalen manifesteren zich daarbij pas na 45 minuten tot een uur (of nog langer). Daarom denken mensen nogal eens dat ze niet genoeg hebben genomen, waarop ze vervolgens nog meer eten. Een typisch beginnersfoutje.

DE ONGELIJKE KRACHT VAN VERSCHILLENDE EDIBLES

Niet alle edibles hebben dezelfde kracht. Die kan zelfs enorm verschillen. Het is namelijk afhankelijk van het profiel van de cannabinoïden en terpenen, maar ook menselijke foutjes maken het moeilijk de kracht accuraat te bepalen.

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de verkrijgbare producten[1] minder cannabinoïden bevat dan op het etiket vermeld staat. 23% blijkt[2] bovendien meer te bevatten.

Neem dus nooit zomaar klakkeloos aan wat er op het etiket staat. Bij de meest concurrerende merkproducten is dit echter geen kwade opzet. Het is namelijk zo dat welke chromatografische meting er ook is gedaan, het behoorlijk lastig blijft om de kracht van bereidde edibles vast te stellen. Eenvoudigweg omdat chromatografie niet berekend is op het analyseren van dergelijke producten. Er worden nieuwere technieken ontworpen, zoals de CryoMill, maar die zijn nog een nieuwigheid. Het is te hopen dat ze geschikt zijn voor de parametrische wetenschap en ertoe bijdragen dat de lat hoger gelegd wordt voor voorspelbaarheid en standaardisatie. In feite is dit een van de grootste bezwaren tegen het medicinaal gebruik van cannabis edibles; het gebrek aan voorspelbaarheid.

Maar hoe kun je dan zelf de kracht van edibles testen? Dat is een ietwat beladen vraag. Zaken als de soort, de omgeving, of wat je tussen de middag gegeten hebt, kunnen namelijk allemaal invloed hebben op je high. Om er toch achter te komen hoever je opstijgt, hebben we een paar tips voor je. Zo kun je veilig experimenteren met edibles; de voedingsmiddelen die cannabis bevatten.

Cannabis Edibles Potentie

DE GULDEN REGEL - SET EN SETTING

De gulden regel bij bewustzijnsverruimende persoonlijke experimenten is een goede voorbereiding. Een van de belangrijkste factoren voor een aangename ervaring met psychoactieve substanties is dat je niet in een negatieve bui bent of in een stressvolle omgeving.

"Set" heeft betrekking op je manier van denken. Ben je nerveus, kalm, gelukkig of depressief? Al je emoties spelen een rol bij het verloop van je ervaring.

"Setting" heeft betrekking op de fysieke locatie en mogelijke sociale interacties die je hebt. Een goede setting versterkt de positieve gevoelens van je "set", je gedachtegang. Daardoor verminder, of sluit je een nare ervaring zelfs helemaal uit.

Zelfs als je in de stress zit, kan een lieflijk weekend uit met je vrienden de perfecte gelegenheid zijn om als lunch een krachtige portie met cannabis verrijkte spaghetti carbonara op te dienen. Je gezellige "uitje", weg uit de grote stad met een stel goede kameraden, zorgt voor een spirituele oppepper. Zo kun je maandag weer als nieuw van 9 tot 5 aan de bak.

Deze mentale en fysieke voorbereidingen kunnen allemaal gevolgen hebben voor de kracht van je edibles. Als je in een positieve bui bent, lijkt een overweldigende high niet zo verschrikkelijk als je afgeleid bent en je jezelf vermaakt. Ben je echter al in een pesthumeur? Dan kan dat de angst en paranoia vergroten die in verband worden gebracht met edibles. Daardoor lijkt het stukken heftiger dan het in werkelijkheid is.

DOE HET RUSTIG AAN - MINDER IS MEER

Heb je nog nooit de high ervaren van het eten van gedecarboxyleerde wiet (gebakken of gekookte cannabis)? Dan raden we je aan met kleine beetjes te beginnen. De high is echt anders. Sommigen beweren dat het meer fysiek en zintuiglijk van aard is. Velen vergelijken het zelfs met een lage dosis van een bewustzijnsverruimend middel.

Wat de aanbevolen hoeveelheid ook is, deel die door vier. Wacht na het eten ten minste 1,5 tot 2 uur om te zien of je al wat voelt. Vervolgens kun je eventueel nog wat nemen. Edibles sluipen er langzaam in. Als je even niet oplet, ben je zo high als wat zonder dat je het in de gaten hebt.

Vanaf nu is het helemaal aan jezelf. Doseer zoveel of zo weinig als je maar wilt. Edibles zijn echt veilig en er is nog nooit iemand aan een overdosis overleden.

Dit soort zelfexperimenten zijn voor de gemiddelde consument de meest veilige en nauwkeurige methode om de kracht van edibles te testen. Telkens als je ze gebruikt, is het handig om te noteren hoeveel je hebt genomen en hoeveel THC erin zit. Maak vervolgens een kruisvergelijking met de effecten van elke dosis. Houd verder een dagboek bij van je ervaringen met edibles!

ZELF KOKKERELLEN - EIGENGEMAAKTE EDIBLES

Als je dit aankunt, is het zelf maken van edibles een van de beste manieren om te bepalen hoe sterk ze zijn. Wanneer je weet hoeveel cannabinoïden de wiet bevat die je erin verwerkt, kun je de ingrediënten en porties vrij precies bepalen. Zo kun je goed inschatten wat de kracht van je eigengemaakte lekkernijen is. Bij ieder recept is die misschien iets anders, maar zo heb je wel het voordeel dat je bij het hele bereidingsproces de scepter zwaait.

Let op dat je kookkunsten invloed hebben op de resultaten van je experiment. Boosdoeners als te veel warmte, klontjes in de mix en onvoldoende decarboxylatie kunnen allemaal tot gevolg hebben dat je met een misbaksel komt te zitten.

External Resources:
  1. Cannabinoid Dose and Label Accuracy in Edible Medical Cannabis Products | Adolescent Medicine | JAMA | JAMA Network https://jamanetwork.com
  2. Cannabinoid Dose and Label Accuracy in Edible Medical Cannabis Products | Adolescent Medicine | JAMA | JAMA Network https://jamanetwork.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.