By Luke Sumpter


Edibles worden steeds populairder, vooral onder medicinale gebruikers. Cannabis roken is nu eenmaal niet de gezondste optie. En consumeer je het vooral voor je gezondheid? Dan kun je het misschien maar beter helemaal nooit roken.

Hoelang Duurt het Voordat het Effect van Edibles Opkomt?

In tegenstelling tot gerookte wiet, duurt het langer voordat de effecten van edibles opkomen. Nadat je een paar happen hebt genomen van een brownie of spacecake, kan het tussen 30 minuten en 2 uur duren voordat je enig effect merkt. Na het inslikken van de cannabinoïden moeten ze namelijk eerst door het spijsverteringskanaal en de lever reizen. Hierna bereiken ze de bloedbaan en de hersenen.

Dus, maak je je eigen edibles of kun je kant-en-klare varianten van hoge kwaliteit verkrijgen? Dan hebben we hier een aantal tips en trucs om ervoor te zorgen dat je sneller van het effect kunt genieten.

Hoelang Duren de Effecten van Edibles?

De tijd die je moet wachten, krijg je ruimschoots terug in de algehele ervaring. De high is sterker, maar houdt ook veel langer aan. Je blijft de komende 6-8 uur merkbaar high. Bovendien voel je jezelf nog lang nagloeien, tot wel 10 uur na het eten van de edible.

Hoelang Duren de Effecten van Edibles?

Hoe Versnel Je de Werking van Edibles?

Hoelang het duurt voordat edibles werken, hangt af van meerdere factoren. Denk aan de soort edible en de individuele stofwisseling. Bovendien maakt het ook uit of je de met wiet-verrijkte lekkernijen eet of drinkt. Een wachttijd van 2 uur voordat het feest begint, lijkt best lang. Maar maak je geen zorgen, met de onderstaande tips ervaar je de effecten van orale cannabis veel sneller.

  • Lege Maag

Het eten van edibles op een lege maag helpt absoluut het effect sneller te laten werken. Je verteringssysteem heeft in dat geval namelijk niets anders te verwerken dan de edibles die je net hebt ingenomen. Voor de onervaren gebruiker kan dit echter een nadeel zijn. Heb je behalve die ene brownie namelijk geen andere calorieën binnengekregen? Dan helpt dat niet bepaald om goed met je high te kunnen dealen.

Een lege maag is voor veel mensen de oorzaak van onaangename ervaringen met wiet, of ze het nu roken of als edible innemen. Deze techniek is alleen aan te raden aan ervaren gebruikers van edibles. Weet waar je mee bezig bent. Zorg er daarbij voor dat je het rustig aandoet en kleine, behapbare porties neemt.

  • Tincturen Werken Sneller dan de Meeste Edibles

Je kunt cannabis ook oraal innemen als tinctuur, om zo het verteringsproces te omzeilen. Een paar druppels die middels sublinguale toediening (onder de tong) worden ingenomen, doen wonderen. Ook werken ze veel sneller in. Hoewel de methode te vergelijken is met het innemen van een edible, geeft het meer controle over de dosering. Wel houden de effecten minder lang aan.

Edibles moeten zich een weg banen door de maag, darmen en lever voordat ze in de bloedbaan terechtkomen. Tincturen zorgen er echter voor dat cannabinoïden direct in het bloed terecht kunnen komen. Dus zonder die vervelende wachtperiode. Hoewel de effecten zo sneller beginnen te werken, neemt de high ook veel eerder af. Dit komt doordat edibles op basis van vet de cannabinoïden trager afgeven.

Hoe Versnel Je de Werking van Edibles?
  • Geïnfuseerde Drankjes Hebben Snel Effect

Een drankje moet net als een traditionele brownie alle stadia van het spijsverteringssysteem doorlopen. Omdat het een vloeistof is, gaat die reis echter sneller. Bovendien zijn drankjes een hele discrete optie en geweldig voor wanneer je onderweg bent.

Of je nu je eigen producten maakt of ze kant-en-klaar koopt, cannabis gaat ontzettend goed samen met koffie, thee, frisdrank en zelfs sap. Wat je voorkeur ook heeft, er is een manier om het te verrijken met wiet. En zo kun je er high van worden. Zorg er wel voor dat je een gezonde drank kiest als je het vaak drinkt.

Geïnfuseerde Drankjes Hebben Snel Effect

  • Verhoog Je Stofwisseling om de Effecten van Edibles te Versnellen

Wat je ook nog kunt proberen, is je metabolisme tijdelijk versnellen. Dit speelt een grote rol in de snelheid waarmee je voedsel verteert. En dus ook edibles. Er zijn een paar dingen die dagelijks kunt doen om je stofwisselingssnelheid een boost te geven. Sporten, veel water drinken en eiwitten eten zijn allemaal essentiële gewoontes. Bouw ze daarom zeker in. En het blijkt ook nog eens nuttig te zijn als je een liefde voor wiet hebt!

Is dit nog niet genoeg, dan kun je ook nog een aantal maatregelen na het innemen van de edible treffen. Koffie en groene thee schijnen het proces bijvoorbeeld te ondersteunen. Vanwege hun chemische samenstelling versnellen ze namelijk de stofwisseling van nature.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.