Zo, je hebt cannabis ontdekt. Je hebt het gerookt, verdampt, misschien wel op je huid gesmeerd. En nu wil je ermee koken. Logisch. Maar dit is niet zo simpel. Als je met cannabis wilt koken, moet je eerst wat voorbereidingen treffen. Hier vind je een aantal veelgemaakte fouten, zodat jij ze gemakkelijk kunt vermijden.

JE KUNT NIET KOKEN MET RAUWE CANNABIS!

De allergrootste beginnersfout? Aannemen dat je rauwe cannabis kunt gebruiken.

Fout.

Als je met cannabis kookt, moet je allereerst de THC en/of CBD activeren. En daar heb je hitte voor nodig. Het proces waarmee je dit doet, heet decarboxylatie. Hiermee geef je je edibles de gewenste "buzz". Verwerk je rauwe cannabis in recepten? Dan kunnen ook de grote hoeveelheden cannabinoïden, die in de plant zitten, niet actief worden en zich niet binden aan vet. Met andere woorden, je verspilt je wiet. Daar zit toch niemand op te wachten?

Decarboxylatie is een simpel proces. Je hoeft slechts je cannabis te vermalen en over een bakplaat te verdelen. Vervolgens rooster je de wiet een uur lang in de oven op een temperatuur van 110°C-120°C.

Bij het maken van cannaboter moet je erom denken dat je de temperatuur een lange tijd laag en gelijkmatig houdt. Dit is ook de reden waarom slowcookers zo ideaal zijn voor het maken van deze boter. Hierbij kan het eveneens vereist zijn je toppen te decarboxyleren voordat je ze toevoegt aan het vet.

Raw Cannabis Bud Voor Koken

STEL DE TEMPERATUUR EN KOOKTIJD ZORGVULDIG IN

Of je je gemalen cannabis nu decarboxyleert in een oven of in vet, er is één regel waar je je aan dient te houden: het onttrekken van cannabinoïden is een tijd- en temperatuurgevoelig proces.

Je moet de oven voorverwarmen. Ook moet je de cannabis elke tien minuten even omscheppen.

Bij het oplossen van je gemalen cannabis in boter/olie, houd je een lage temperatuur aan (ergens tussen de 160-200°C). Gebruik een thermometer om de temperatuur te controleren. Je moet het vet ongeveer drie uur koken.

VERMAAL JE CANNABIS NIET TE FIJN

Hoewel sommige cannabis koks aanraden je wiet te vermalen met een keukenmachine of koffiemolen, moet je hier eigenlijk twee keer over nadenken. Het verpulveren van de toppen geeft edibles een sterke, grasachtige smaak. Ook geeft het je boter of olie een groene kleur.

Gebruik in plaats daarvan een grove grinder, zodat je toppen dezelfde consistentie hebben als tafelzout.

BETAAL NIET TE VEEL VOOR CANNABIS WAAR JE MEE WILT KOKEN

Een klein beetje is vaak al genoeg. Veel beginners verspillen onnodig veel cannabis bij het experimenteren in de keuken.

Over het algemeen heb je geen gigantische hoeveelheden cannabis nodig om de kracht te creëren waar je naar zoekt. Bekijk dit cannaboter recept  om een idee te krijgen van de hoeveelheid.

Onthoud ook dat je niet uitsluitend eersteklas toppen hoeft te gebruiken. Je kunt eveneens cannabinoïden onttrekken van restjes, stelen, bladeren en knipresten. Met restjes bedoelen we de resterende stukjes onderin je zakje, vaak een mix van verschillende soorten cannabis. Commerciële keukens, zeker in de Verenigde Staten, gebruiken dit vaak om mee te koken. Als je dit kunt vinden, kun je deze optie overwegen. Bewaar het beste voor het roken!

VOEG WATER TOE BIJ HET VERRIJKEN VAN OLIE OF BOTER

Hoewel sommige puristen je vertellen dat dit flauwekul is, is het toevoegen van water een handig foefje. Op deze manier kun je namelijk een lagere temperatuur aanhouden. De hoeveelheid water is niet belangrijk, maar probeer ten minste evenveel water te gebruiken als boter of olie. Het water verdampt. Je kunt later ook het verschil zien in de kleur van je eindproduct. Deze is namelijk minder groen.

PROBEER NIET HET ONDERSTE UIT DE KAN TE HALEN

Laat de cannabisolie langzaam en voorzichtig uitlekken. Een kaasdoek is absoluut het beste materiaal hiervoor, omdat uitsluitend de olie erdoorheen lekt. Veel mensen willen de resterende olie uit de bladeren persen, maar wees hier voorzichtig mee. Als je te hard knijpt, komt er extra plantenmateriaal mee. Doe dus rustig aan en laat de zwaartekracht het werk voor je doen.

TEST DE KRACHT VAN JE VERRIJKTE PRODUCTEN VOORDAT JE ERMEE KOOKT

Thuis met cannabis koken hoeft niet uit te pakken in een spelletje Russisch Roulette. Het is belangrijk dat je de kracht test, vooral als je een nieuw recept probeert. Check dus eerst zelf hoe sterk je verrijkte olie is. Neem er een kleine theelepel van en wacht een uur. Dit helpt bepalen hoe sterk het is. Pas vervolgens je dosering aan, indien nodig.

Een alternatief is de olie als topping te gebruiken of over een gerecht te sprenkelen. Dit is ook een zeer eenvoudige methode om de dosis te reguleren en de effecten te beoordelen.

Kook Met Boter Van Cannabis

MENG GOED

Als je verrijkte olie of boter aan een recept toevoegt, moet je verzekeren dat dit gelijkmatig wordt verdeeld. Anders kan het zo zijn dat sommige mensen geen effect voelen, terwijl anderen ergens in de stratosfeer rondzweven.

Meng je ingrediënten dus heel goed. En herhaal dit nog een keer.

KOKEN MET CONCENTRATEN IS EEN HEEL ANDER VERHAAL

Koken met reeds bereide concentraten is ook een kunst die wat oefening vergt. Koken met kief is leuk en makkelijk. Dankzij de fijne textuur lost het bijna onmiddellijk op in vloeistoffen en vet, soms al op kamertemperatuur. Voor hasj is echter iets meer voorbereiding nodig, al hangt dit ook af van de consistentie. Droge hasj kan in een keukenmachine worden vermalen. De kleverige variant moet worden verwarmd tot het smelt.

HOUD GELIJKE PORTIES AAN

Dit kan een hele lastige zijn, vooral bij een favoriet recept. Zorg altijd voor zelfdiscipline.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.