Inbegrepen GRATIS producten

De Ultieme Gids Over Wiet Brownies
Wiet brownies behoren tot de favoriete edibles van heel wat stoners. Klik hier om uit te vinden hoe je zelf thuis de allerbeste brownies bakt.
Wiet brownies zijn een klassieke stoner traktatie. Het kan echter best een beetje overweldigend zijn om ze zelf te bakken, vooral als je onbekend bent met de geweldige wereld van het koken met cannabis.
In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten om zelf geweldige brownies te maken. Allereerst gaan we in op de wetenschap achter wiet brownies. Vervolgens bespreken we hoe je cannaboter en -olie moet maken. Tot slot delen we een van onze meest favoriete recepten.
Je zit dus gebakken met deze gids!
CANNABIS BROWNIES, DE BASIS
Wiet brownies behoren ongetwijfeld tot de meest iconische edibles ooit. En hoewel onervaren bakkers misschien een beetje geïntimeerd zijn, is de wetenschap achter cannabis brownies eigenlijk heel simpel.
THC en een aantal andere cannabinoïden zijn in vet oplosbaar, wat betekent dat ze kunnen worden geabsorbeerd door vette stoffen. In alle recepten voor cannabis brownies wordt gebruik gemaakt van deze eigenschap door vet (meestal boter of olie) te verrijken met wiet.
Dit is ongelooflijk gemakkelijk. Je hebt alleen een bron van vet nodig, een fornuis waarvan je de hitte kunt temperen en iets om het plantenmateriaal uit het vet te filteren (zoals een kaasdoek). Maar natuurlijk ook cannabis van topkwaliteit.
Hieronder ontdekken we twee simpele manieren om THC en ander lekkers toe te voegen aan je brownies, via boter of kookolie.
Zodra je je boter of olie hebt verrijkt, vind je aan het eind van dit artikel een recept voor verrukkelijke brownies die keihard inslaan en zelfs indruk maken op de meest doorgewinterde stoner.
CANNABOTER MAKEN
Cannaboter is de ruggengraat van ontelbare cannabis edibles. Het is een onmisbaar ingrediënt dat kan worden gebruikt om elk gerecht te voorzien van een heilzame dosis wietachtige zaligheid. Denk aan klassiekers als brownies en koekjes, maar ook aan de meer moderne, hartige favorieten, zoals butter chicken.
Helaas zijn er meer cannaboter recepten op het internet dan sterren aan de hemel, wat het lastig maakt een betrouwbaar recept te vinden, vooral als je weinig ervaring hebt met het koken met cannabis.
Maar maak je geen zorgen, want hier is een onfeilbare methode om cannaboter te maken waarbij je nooit de fout in kunt gaan. En dan bedoelen we ook echt nooit. Als je nog een alternatief zoekt, dan kun je dit andere RQS cannaboter recept proberen.
HOE JE CANNABOTER MAAKT
Ingrediënten:
- 28g cannabis toppen, gemiddeld tot fijn gemalen
- 1 liter water
- 450g boter van goede kwaliteit
Apparatuur:
- Oven
- Fornuis
- Bakplaat en bakpapier
- Steelpan
- Kaasdoek
- Bakje om de boter in te bewaren
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 110°C.
- Verdeel je gemalen cannabis over een met bakpapier bedekte bakplaat en bak de cannabis ongeveer 30 minuten. Dit proces staat bekend als decarboxyleren en vergemakkelijkt later de infusie. Keer na 15 minuten de cannabis even om.
- Breng 1 liter water aan de kook in de steelpan en voeg je boter toe. Roer goed door, laat de boter volledig smelten en vermengen met het water.
- Voeg je cannabis toe aan de mix en verlaag meteen de hittebron. Je botermengsel moet slechts zachtjes sudderen.
- Laat het mengsel ongeveer 3 uur sudderen, waarbij je regelmatig roert. De mix moet inkoken, waarbij een glanzende, boterachtige textuur ontstaat.
- Laat het mengsel afkoelen voordat je het door een kaasdoek in een afsluitbaar, plastic bakje zeeft. Knijp het kaasdoek goed uit om zoveel mogelijk boter te vergaren.
- Bewaar de boter in de koelkast tot het hard is. Achtergebleven water scheidt zich van de boter en kan gemakkelijk worden verwijderd met wat keukenrol.
HET MAKEN VAN MET CANNABIS VERRIJKTE OLIE
Het gebruik van boter in je recepten is een geweldige manier om te verzekeren dat je brownies romig en heerlijk smaken.
Niet iedereen is echter dol op de calorieën in de boter. En boter is ook niet geschikt voor veganisten, maar dat betekent niet dat ze de brownie ervaring niet kunnen meemaken.
Want gelukkig is er een gezonder, veganistisch alternatief voor boter en dat is olie.
Hier is een simpele manier om zelf thuis met cannabis verrijkte kookolie te maken.
Let op: we raden aan dat je een milde olie gebruikt voor zoete recepten als brownies, zoals kokosolie. Hier zijn twee alternatieve recepten voor het verrijken van kokos- en olijfolie.
Ingrediënten:
- 1 kopje cannabis toppen, gemiddeld tot fijn gemalen
- 1 kopje olie
Apparatuur:
- Oven
- Fornuis
- Bakplaat en bakpapier
- Steelpan
- Kaasdoek
- Bakje om de olie in te bewaren
Werkwijze:
- Volg stap 1 en 2 van het hierboven beschreven recept om je cannabis te decarboxyleren.
- Verwarm een kleine steelpan op laag vuur. Doe dit ongeveer een minuut voordat je de olie en cannabis toevoegt.
- Laat het mengsel ongeveer 3 uur sudderen, waarbij je regelmatig roert. Je kunt een thermometer gebruiken om de temperatuur van de olie te meten. Zorg ervoor dat deze nooit hoger oploopt dan 118°C.
- Laat het mengsel afkoelen. Zeef de olie vervolgens door het kaasdoek in een bakje. Knijp het plantenmateriaal goed uit om alle resterende olie te verzamelen.
HET BESTE RECEPT VOOR WIET BROWNIES
Er zijn honderden brownie recepten te vinden. Hier is een van onze favorieten, waarmee je verrukkelijke, fudge-achtige, romige wiet brownies maakt. Wees echter voorzichtig, want het wordt lastig om eraf te blijven.
Onthoud dat deze brownies worden gemaakt met boter. Als je liever geen boter gebruikt, kun je dit vervangen door een gelijke hoeveelheid cannabis olie.
Ingrediënten:
- 225g chocolade van goede kwaliteit
- 170g gesmolten cannaboter
- 280g suiker
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille
- 90g bloem
- 30g cacaopoeder
- 1 theelepel zout
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de chocolade in stukken. Smelt de helft en bewaar de rest voor later.
- Mix de gesmolten boter en suiker, klop de eieren en vanille erdoor tot het mengsel luchtig en licht van kleur is.
- Roer de gesmolten chocolade door het mengsel. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm is, anders stollen de eieren.
- Combineer de bloem met de cacao en het zout. Zeef dit mengsel.
- Met een plastic spatel roer je de gezeefde, droge ingrediënten door de natte. Let op dat je hierbij niet te lang mixt.
- Bak het geheel ongeveer 20-25 minuten.
- Geniet!