By Marguerite Arnold

Cannabis meel is een belangrijk onderdeel van het koken met toppen. Perfectioneer het en je kunt de krachtige “feeënstof” over al je favoriete gerechten strooien. Net als cannaboter is cannabis meel heel erg makkelijk te maken.

De voordelen? Je krijgt op cannabisgebied veel waar voor je geld zonder de intense geur van cannaboter. De nadelen? Er zit een echte ganja-nasmaak aan de gebakjes die je maakt met dit soort meel.

Het goede nieuws is dat zodra je het onder de knie hebt, de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt cannabis meel toevoegen aan elk recept. Als je het goed opbergt, kan het ook maanden goed blijven. Als vuistregel; probeer niet meer dan ¼ van de hoeveelheid meel die je nodig hebt voor je recepten te vervangen door cannabis meel. Als het gaat om edibles, denk er dan aan: minder is meer.

Om cannabis meel goed te bereiden, moet de wiet eerst gedecarboxyleerd worden en vervolgens worden fijngemalen.

Cannabis Meel en Cannaboter

HOE JE CANNABIS MEEL MAAKT

Het voorbereiden en het opbergen van je cannabis meel is zeer belangrijk. De wiet moet zo droog mogelijk zijn om te voorkomen dat er schimmelgroei plaats gaat vinden als het bewaard wordt. Het is ook belangrijk om alle stengels en zaadjes te verwijderen voordat je begint. Als je die in de mix laat, kan het meel heel bitter gaan smaken.

Gebruiksvoorwerpen en Ingrediënten:

  • Cannabistoppen, takjes en blaadjes
  • Koffiemolen/blender
  • Bakpapier

Hoe je het maakt:

  1. Verwarm je oven voor op 115°C
  2. Breek je cannabis toppen; als je de takjes en blaadjes toevoegt, probeer ze dan apart te houden
  3. Verspreid de vermaalde cannabis over het bakpapier
  4. Bak het 40 minuten, hussel het elke 10 minuten door elkaar
  5. Verwijder de cannabis om het af te laten koelen 
  6. Vermaal je cannabis in een keukenmachine of blender tot het heel erg fijn is
  7. Doe het in een luchtdicht bakje en zet het op een donkere, koele plek

HOE JE CANNABIS MEEL GEBRUIKT

Er zijn twee verschillende denkwijzen over hoe je cannabis meel zou moeten gebruiken en bewaren. Eén is om de wiet apart te houden van het meel totdat je het gebruikt in het daadwerkelijk recept. Anderen zeggen dat je het meel en de cannabis al moet mixen voordat je het opbergt. Normaal gesproken, gebruiken de meeste mensen twee keer zoveel meel tegenover vermaalde cannabis. Met andere woorden, een meel tot wiet verhouding van 2:1.

Vervang in recepten echter niet meer dan ¼ van de totale hoeveelheid meel die nodig is voor je recept door cannabis meel. Anders ben je dadelijk iets aan het eten waardoor je de ruimte in geschoten wordt.

Cannabis Meelbrood

GEBAKJES EN ANDERE IDEEËN

Waar begin je als je inspiratie nodig hebt voor in de canna-keuken? Probeer eerst eens gebakjes. Muffins, cake en brownies zijn de eeuwige favorieten. Maar wat dacht je van space bananenbrood? Of pretzels met THC? Wil er iemand een THC donut?

Maar laat je fantasie voorbij brood en zoetigheid gaan. Wat dacht je van hartige gerechten? Iemand zin in CBD pasta en gehaktballen? Of gehaktbrood met cannabis?

Experimenteren is waar het allemaal om draait. Laat je fantasie de vrije loop!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.