Inbegrepen GRATIS producten
CBD Olie Tomatenvinaigrette
CBD-verrijkte olie is de perfecte basis voor een frisse tomatenvinaigrette. Probeer ons recept hier. Het kan gebruikt worden voor salades, vleesgerechten en als heerlijke dressing.
Cannabis en olijfolie zijn dikke vrienden. Cannabinoïden kunnen gemakkelijk in de olie getrokken worden, die weer gebruikt kan worden voor een variëteit aan recepten.
Olijfolie verrijken met CBD of THC houdt hetzelfde proces in. Het verschil in het cannabinoïdengehalte is afhankelijk van het type cannabis dat men kiest, alsook waar het voor gebruikt wordt.
CBD-VERRIJKTE OLIE MAKEN
Welk cannabisrecept je ook van plan bent te maken, dit is sowieso de eerste stap.
Het maken van cannabis-verrijkte olie is heel eenvoudig. Eerst moet je de cannabis decarboxyleren. Dit is altijd van toepassing, of je nu kiest voor CBD, THC of een mix van beiden. Het maakt de cannabinoïden “actief” en biologisch beschikbaar.
Het volgende proces is zeker wat tijdrovender, dus mocht je ongeduldig zijn, overweeg dan dit snelle recept voor cannabis-verrijkte olie. De onderstaande bereidingswijze is echter ideaal voor oliën met een lage temperatuurgrens. Olijfolie is een perfect voorbeeld daarvan.
Vermaal simpelweg je cannabis en spreid het uit over een bakplaat. Doe het vervolgens 40 minuten in de oven. Naderhand voeg je de gedecarboxyleerde cannabis toe aan de olie. Wacht een paar weken.
Simpel. Wat je vanaf dit punt doet, wordt enkel beperkt door je verbeeldingskracht.
HET STAP-VOOR-STAP PROCES
Het grote voordeel van olie verrijken op deze wijze is dat je niet uren boven het fornuis staat. Het enige wat je hoeft te doen, is de cannabis decarboxyleren en laten intrekken.
Ingrediënten
- 30 gram cannabis
- 3½-4 koppen (0,8-1 liter) olijfolie
- Bakplaat
- Grinder
- Zeef en kaasdoek
- Glazen fles of pot voor infusie
Instructies
Het decarboxyleren van de cannabis is de eerste en voornaamste stap. Vermaal de cannabis en leg het in een gelijkmatig, dun laagje op de bakplaat. Zet het 40 minuten in de oven op 110°C. Het is belangrijk dat je de cannabis niet oververhit. Als dat gebeurt, gaan de cannabinoïden die je wil optimaliseren juist achteruit.
Dat is niet het gewenste resultaat.
Als de cannabis eenmaal gedecarboxyleerd is, haal je het uit de oven en laat je het enkele minuten afkoelen. Giet vervolgens de olie en cannabis in een luchtdichte glazen pot.
Zet deze voor de komende weken op een donkere plek. De olie zou er groener en troebeler uit moeten zien.
Wanneer je deze laatste stap van het proces hebt bereikt, filter je de olie door zowel de zeef als de kaasdoek om alle onzuiverheden en plantresten te verwijderen.
Je hebt nu heerlijke, cannabis-verrijkte olie.
HOE EEN HEERLIJKE TOMATENVINAIGRETTE TE MAKEN
Dit recept is een ideale verfrissing voor zomerse avondgerechten. Of voor elk ander moment waarop je zin hebt in een verkwikkende, lichte saladedressing of vleessaus. Beter nog, het is in een handomdraai te bereiden.
Ingrediënten
- 1 kop cherrytomaten
- 1 kop CBD-verrijkte olijfolie
- 3 eetlepels olijfolie (voor sauteren)
- ½ kop rode wijnazijn
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper
- Koekenpan
- Blender
Instructies
- Verhit de pan op een matig hoog vuur. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Laat de tomaten een rimpelige schil krijgen. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
- Doe het vervolgens in de blender. Voeg de azijn en puree toe.
- Doe de mosterd en kruiden samen met de canna-verrijkte olie erbij. Laat de blender weer draaien om het geheel te mengen.
HOE TE SERVEREN
Dit recept levert je een fantastische plantaardige saladedressing op. Het kan echter ook worden gebruikt voor andere recepten. Denk aan jus voor rood of wit vlees.
Het kan ook gebruikt worden om andere gerechten en zelfs desserts te verfraaien. In Brazilië wordt het recept geserveerd op churrasco (barbecue). Dat is een traditioneel zondags familiegerecht.
Deze vinaigrette is een perfecte topping voor garnalen met avocado. Probeer het ook eens als dipsaus voor artisjokken.
Het recept kan daarnaast gebruikt worden om zowel vlees als groenten te arroseren voor het braden of koken. Onthoud echter dat temperaturen laag dienen te blijven aangezien het olijfolie is.