By Luke Sumpter


Hasj is een van de lekkerste manieren om cannabis te consumeren. Dit old school concentraat levert euforische en krachtige highs. Deze zijn op vele fronten ongeëvenaard door andere manieren van consumptie. Hasj is in feite een blok of bal van geconcentreerde trichomen. Deze is op dezelfde manier als toppen te roken of te vapen. Trichomen zijn kleine klieren op de toppen en scheiden hars uit met cannabinoïden, zoals THC en CBD. Het is dus wel duidelijk waarom hasj soms zo sterk is!

Degene die van variatie houdt, is wellicht blij te horen dat hasj niet per se verdampt of gerookt hoeft te worden om de effecten te ervaren. Het is ook te gebruiken voor krachtige en smaakvolle edibles. Hasjboter is simpel te maken en geeft een hoop vrijheid bij het verrijken van eten.

Deze boter is aan talloze gerechten toe te voegen, van zoete maaltijden tot hartige hoofdgerechten. Zo ervaart de consument een high van hasjiesj van zijn favoriete maaltijd. Deze manier van consumptie is veel beter voor de longen. Ook genereert het een high die sterker is en langer duurt. Dat komt doordat de THC een andere metabole route ondergaat. Eetbare cannabis zou je daarom niet moeten onderschatten. Zorg ook dat je set en setting optimaal zijn en je de komende paar uur vrij hebt.

Het is het beste om droge hasj te gebruiken voor het bereiden van een lading boter. Overtollig vocht resulteert soms in een suboptimale consistentie van het eindproduct.

Benodigdheden en Ingrediënten

Voordat je aan het koken gaat, verzamel je de benodigdheden om het karwei zo soepel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Om hasjboter te maken, heb je nodig:

  • 🍁 Droge hasj (1–3g, afhankelijk van de gewenste kracht)
  • 🧪 Maatbeker
  • 🥣 (Steel)pan
  • 🧻 Keukenrol
  • 🥄 Garde of lepel
  • 🧈 240g ongezouten boter
  • 🥡 Hittebestendige schaal

Instructies

Voor maximale kracht is het belangrijk de hasj te decarboxyleren voordat je ermee gaat koken. Dit is echter eenvoudig. Doe je hasj in een ovenbestendige schaal en zet het ongeveer 20 minuten in de oven op 120 graden Celsius. Laat het vervolgens afkoelen en het is klaar om mee te koken.

Stap 1

Om te beginnen, giet je 1 liter water in de pan en zet je die op gemiddeld vuur. Terwijl het opwarmt, leg je een stuk keukenrol op het aanrecht en begin je je hasj in kleine stukjes te brokkelen. Dit versnelt het mengproces.

Step 1

Stap 2

Zodra het water heet is, maar niet kokend, doe je de boter in de pan en zet je het op een lage, sudderende temperatuur. Laat de boter in het water smelten, zonder dat het mengsel gaat koken. Gebruik de garde of lepel om te roeren en de boter te laten oplossen.

Step 2

Stap 3

Zodra de boter is opgelost, is het tijd om de verkruimelde hasj toe te voegen. Houd het vuur laag, doe de hasjiesj erbij en roer het goed door het mengsel. Laat dit minimaal 30 minuten sudderen, waarbij de inhoud van de pan een donkerbruine/groene kleur begint te krijgen. Des te langer je het laat pruttelen, des te sterker je boter wordt. Als je het 1-4 uur laat sudderen, krijg je zeer psychoactieve boter.

Step 3

Stap 4

Zodra het mengsel 30 minuten of meer heeft staan sudderen, haal je het van het vuur en giet je het in een warmtebestendige schaal. Doe deze een paar uur in de koelkast tot de inhoud gestold is. Tijdens dit proces scheidt het cannabinoïde-rijke vet zich van het water. Giet het water weg en bewaar de verkregen boter in de koelkast. Het is nu klaar voor gebruik in recepten.

Step 4

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.