By Max Sargent

Kwekers zijn altijd op zoek naar manieren om elk onderdeel van de cannabisplant maximaal te benutten. Dat houdt in dat ook knipsels op verschillende manieren gebruikt worden. Daarbij worden uiteindelijk de cannabinoïden geëxtraheerd voor consumptie. Sommige onderdelen van de cannabisplant bevinden zich echter in een grijs gebied. Moeten ze beschouwd worden als knipafval of kun je ze roken? We hebben het hier over de suikerblaadjes.

Je hebt de term misschien nog nooit gehoord, maar je hebt ze sowieso bij je cannabisplanten gezien! Sommige kwekers knippen ze volledig van de toppen, anderen laten ze zitten. We leggen je zo uit wat voor redenen ze daarvoor hebben. Laten we eens kijken wat suikerblaadjes zijn en waarvoor ze gebruikt worden.

WAT ZIJN HET?

Suikerblaadjes zijn kleine blaadjes die uit de toppen groeien. Het zijn niet de grote fan leaves die je op de takken van je plant ziet. Deze zijn makkelijk te herkennen. Om te beginnen, kun je de stengels van de fan leaves waarschijnlijk snel aanwijzen. Suikerblaadjes weten zich echter wat beter te verbergen; alleen de topjes steken uit. De term “suikerblaadjes” hebben ze te danken aan het witte laagje heerlijke trichomen waar ze aan het eind van de bloeifase mee bedekt zijn. Fan leaves hebben ook trichomen. Maar deze zijn veel minder geconcentreerd en daarom minder krachtig. Fan leaves kunnen echter wel gebruikt worden om edibles te maken.

Quali Sono Le Foglie Di Zucchero Di Uawat Zijn De Suikerbladeren Van Een Wietplant?na Pianta Di Cannabis?

De hoeveelheid suikerblaadjes en trichomen verschilt per soort. De twee hoeveelheden staan bovendien los van elkaar. Meer suikerblaadjes betekent dus niet automatisch meer trichomen. En harsrijkere toppen duiden niet meteen op meer suikerblaadjes. Ook kan het formaat van de blaadjes flink verschillen. Soms bedekken ze de toppen en soms piepen ze er maar net tussendoor. Dit hangt ook af van het formaat van de suikerblaadjes in verhouding tot dat van de toppen.

Er is echter wel een verband tussen de hoeveelheid blaadjes en het formaat van de toppen. Grotere toppen hebben meestal minder suikerblaadjes. Kleinere toppen hebben er echter vaak meer. Hoe dit komt, is een raadsel. Maar kwekers hebben dit verband duidelijk opgemerkt.

Suikerblaadjes vs Hoeveelheid Blaadjes

KUN JE ZE ROKEN?

Deze vraag is helaas niet makkelijk te beantwoorden. De keuze is aan jou als kweker. Sommige kwekers kiezen ervoor om de blaadjes voor extra gewicht aan de toppen te laten zitten. Bepaalde strains zien er met suikerblaadjes zelfs aantrekkelijker uit door de vele trichomen. Ook ondersteunen de blaadjes het natuurlijke drogingsproces.

Ze zorgen echter voor een veel scherpere rookervaring. Rook je puur suikerblaadjes? Dan smaakt de joint of bowl die je gebruikt niet lekker. Ook is de rook niet fijn voor je keel. Hoewel suikerblaadjes THC bevatten, zijn ze minder geconcentreerd dan de toppen. Ze hebben bovendien grote hoeveelheden chlorofyl en andere spoorelementen. Deze zorgen voor een plantachtige smaak. Ook moet je een groter gewicht aan suikerblaadjes grinden om hetzelfde effect te bereiken. Wil je ze echt roken? Dan kun je de bladeren het beste aan de toppen laten zitten en mee vermalen. Zo vergroot je het volume van je rookwaar zonder dat dit een sterk negatief effect heeft op de ervaring.

Suikerblaadjes Cannabis

WAT DOE JE ERMEE?

Of je suikerblaadjes gaat roken, hangt af van hoeveel je er hebt. Merk je na het curen dat ze niet zo duidelijk aanwezig zijn in je toppen? Dan kun je ze net zo goed laten zitten. Het is de moeite van het trimmen dan niet waard. Maar ook als je de nadelen van het roken van suikerblaadjes groter vindt dan de voordelen, kun je ze benutten.

Suikerblaadjes zijn geweldig om cannaboter en concentraten van te maken. Mix ze met de fan leaves en stengels. Voeg er vervolgens wat olie of boter aan toe om de cannabinoïden te extraheren en activeren. Dit kun je gebruiken om van alles mee te maken. Van wiet brownies tot met wiet verrijkte steak. Hoewel de bladeren een lager THC-gehalte hebben dan de toppen, zijn ze geconcentreerd toch ontzettend krachtig. Met genoeg knipresten heb je een goede dosis edibles voor jou en je vrienden! Zorg er wel voor dat je al het plantenmateriaal uit het eindproduct zeeft. Zo weet je zeker dat eindresultaat hetzelfde is als wanneer je toppen gebruikt.

Suikerblaadjes En Blaadjes

Een andere geweldige toepassing van de knipresten en suikerblaadjes is om er hasj van te maken. Hier zijn talloze methoden voor, die je terugvindt in een geweldig artikel dat alle stappen ervan beschrijft. Pak je het goed aan? Dan kun je geweldig spul halen uit het knipafval dat sommige kwekers weg zouden gooien. Wanneer je je er eenmaal in hebt verdiept, ga je dit misschien wel bij al je oogsten doen. Naast hasj kun je er ook olie van maken, wat een breder scala aan toepassingen heeft.

THERAPEUTISCHE TOEPASSINGEN

Als je de suikerblaadjes voor gezondere doeleinden wilt gebruiken, kun je er een soort superfood van maken. We raden hierbij aan een tinctuur te bereiden van de blaadjes. Dit kun je gebruiken om gezonde groente en fruit smoothies mee te verrijken. Experimenteer met verschillende doseringen om je inname van cannabinoïden te optimaliseren.

Een tinctuur maken is makkelijk. De eerste stap is om je cannabis te decarboxyleren. Vervolgens laat je de blaadjes minstens een maand weken in 90% alcohol. Laat de pot daarna ongeveer een week open staan. Zo kan de alcohol verdampen en raakt de tinctuur meer geconcentreerd. Dat is het eigenlijk wel. Als je meer wilt leren over het proces, hebben we ook hier een geweldig artikel over dat je kan helpen. Het legt uitgebreid uit hoe je je eigen tinctuur kunt maken.

Ziezo. We hopen dat deze informatie je helpt om bij je volgende oogst te besluiten wat je met je suikerblaadjes gaat doen. Veel succes!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.