Veel mensen denken bij grinden aan het zo fijn mogelijk vermalen van cannabis, zodat het makkelijker is om er een joint of spliff van te rollen. Daarbij wordt verondersteld dat de verbranding daardoor gelijkmatiger is, zonder de gevreesde luchtzakken.

Maar niets is minder waar. Of, in alle eerlijkheid, het is slechts deels waar.

Het rollen van een fantastische joint is bijna een vorm van kunst. Observeer bedreven rokers maar eens. Dan ontdek je al gauw dat ze hun wiet vermalen, voordat ze het in de grinder doen.

“Wacht even… wat? Vermalen voordat de grinder wordt gebruikt? Zit daar logica achter?”

Jazeker!

Mensen vermalen hun wiet eerst met de hand om ongewenste en niet rookbare bestanddelen eruit te halen. Denk aan de kleinste steeltjes, vreemd zaad of excessieve hoeveelheden ongeknipte suikerblaadjes. Het goede spul wordt daarna in de grinder gedaan. Daarmee kun je het snel en makkelijk verkruimelen. En vervolgens kun je het oprollen tot een smakelijke en gelijkmatig brandende joint.

Maar wat moet je doen als je geen grinder hebt, of als je om de een of andere reden een grote hoeveelheid wiet moet vermalen? We lopen een aantal mogelijkheden langs.

MET DE HAND MALEN

De eeuwenoude techniek en de methode die je moet beheersen voordat je aan iets anders begint. Het is vreselijk simpel en effectief, maar wordt vaak ondergewaardeerd omdat het zo eenvoudig lijkt. Deze methode wordt het meest gebruikt door de casual roker. Je hebt er geen extra spullen voor nodig.

Allereerst maak je met een van je handen een kommetje. Daarin doe je een klein beetje van je favoriete cannabis. Verpulver de wiet met je andere hand, waarbij je het losmaakt en verkruimelt in kleine stukjes. Wanneer de toppen opengaan, voel je dat er kleine takjes (of vreemde zaadjes) uitkomen. Deze prikken aan je vingertoppen. Haal ze eruit en gooi ze weg.

Terwijl je dat doet, moet je de overgebleven suikerblaadjes die je ziet eruit halen. Kijk goed of je echt alles eruit hebt gehaald. De binnenste blaadjes die uit de toppen spruiten, bevatten vaak veel hars. Hierdoor zijn ze fantastisch rookwaar.

Als je eenmaal tevreden bent met de wiet die je daarmee hebt verzameld, vermaal je het voor een laatste keer met je vingernagels. Daardoor ontstaat een fraai, gelijkmatig, katoenachtig eindproduct. Het zorgt ervoor dat je joints beter smaken en gelijkmatiger branden.

Met De Hand Malen Cannabis

DE STAMPER EN VIJZEL

Niet de allerbeste manier en je hebt waarschijnlijk extra droge toppen nodig om deze methode te laten slagen. Maar als je met droog materiaal werkt, is het een snelle techniek om cannabis te vermalen. Voormalen is absoluut nodig. Je hebt het namelijk niet meteen door als je een zaadje verpulvert, mocht die er toevallig nog inzitten.

Als de wiet niet droog genoeg is, houd je een papperige pasta over. Dat komt doordat de harsklieren en het overgebleven vocht en chlorofyl zich met elkaar vermengen.

De Stamper En Vijzel En Cannabis

DE SHAKER METHODE (FLES EN MUNT)

Een shaker is een muziekinstrument waarmee je (wat een verrassing) een schuddend geluid produceert. Voor deze methode gebruik je een vergelijkbaar zelfgemaakt hulpmiddel dat handig is voor het vermalen van wiet onderweg. En het is ook nog eens een handige tool voor het bewaren ervan.

Herinner je nog die oude fotorolletjes in van die handige, ronde plastic buisjes met een dekseltje? Zoiets heb je nodig, of iets wat erop lijkt. Doe je toppen erin, samen met een paar munten. Vervolgens schud je erop los, alsof je in een muziekband speelt.

De munten doen het maalwerk voor je, terwijl jij je in het zweet werkt voor je joint.

Shaker-methode Munt En Fles Voor Het Malen Van Cannabis

HET SHOTGLAASJE EN DE SCHAAR

Als je je handen niet wilt gebruiken, of dat nu is omdat je net je nagels hebt gelakt of geen plakkerige handen wilt krijgen van de trichomen, is de techniek met een shotglaasje en schaar de uitkomst.

Stop een shotglaasje helemaal vol met wiet, waarna je er met een schaar in gaat knippen. Het coole is dat als je toevallig een van die lastige kleine takjes vindt, je dit meteen voelt door de extra druk. Met wat oefening, pak je die stukjes er met je schaar heel makkelijk uit.

Het Shotglaasje En De Schaar Cannabis

HET MES VAN DE CHEF

Stel je voor dat je ergens bent met een groep gelijkgestemden die high willen worden, terwijl niemand een grinder heeft meegenomen. De kans is groot dat meerdere mensen met de hand aan het malen slaan. Maar dat is niet altijd efficiënt.

Hanteer gewoon de oude culinaire techniek, waarbij je normaal gesproken een uitje fijn snijdt voordat je die in de pan doet. Maar in plaats van uien en een pan, gebruik je smakelijke toppen en een bong, vaporizer of joint.

Er is niets bijzonders aan, maar voor een groter gezelschap is het klusje zo behoorlijk snel geklaard. Het is wel nodig om de toppen snel (en met de hand) voor te malen. Daarbij haal je alle ongewenste bestanddelen uit de mix. Wat je overhoudt, leg je daarna op een houten snijplank, alsof het gewone keukenkruiden zijn. Daarna gebruik je, net als een chef of net als oma, een scherp mes om de boel fijn te snijden!

Als het je lukt om als een chef-kok, met hoge snelheid, te snijden, dan ben je de "wiet-ninja sensatie" van elk feest.

Het Mes Van De Chef En Cannabis

DE KOFFIEMOLEN

Deze methode is net een tikkeltje lastiger. Het werd in het verleden al op deze manier gedaan door smokkelaars. Gebruik een koffiemolen of een gewone blender. Hiermee vermaal je de wiet snel en efficiënt om het klaar te maken voor consumptie.

Zorg ervoor dat je het niet te fijn maalt. Blenders van hoge kwaliteit hebben extreem scherpe messen en draaien belachelijk snel rond. Het is niet per se nodig om je wiet te vermalen tot poeder. Tenzij je er natuurlijk mee wilt gaan koken.

Het is een geweldige manier om grote hoeveelheden te verwerken om een voorraadje aan te leggen dat klaar is om te roken. Zo kun je het bijvoorbeeld gemakkelijk meenemen naar festivals of feesten.

Koffiemolen En Cannabis

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.