Waarom En Hoe Een Marijuana Grinder Te Gebruiken

Grinders zijn essentieel als je wiet rookt. Ze zorgen ervoor dat je rokertje prettiger is en maken het meenemen van je wiet makkelijker. Er zijn vele redenen waarom een grinder deel uit zou moeten maken van je standaarduitrusting. Veel rokers twijfelen echter, vanwege de investeringskosten. Maar ben je een geregelde cannabisconsument, dan verdient de investering zich dubbel en dwars terug. Voordat je de deur uitholt om een grinder aan te schaffen, zijn er een paar zaken die je zou moeten overwegen.

WAAROM ZOU JE WIET ÜBERHAUPT MOETEN VERMALEN?

Wiet vermalen voordat je het rookt of verdampt, zorgt voor gebruiksgemak en maakt het makkelijker te verwerken. Bovendien neem je vermaalde cannabis makkelijker met je mee en is het lekkerder om te roken.

Vermalen wiet is minder scherp om te roken. Dat komt omdat het consistenter is. In tegenstelling tot hele toppen, waarvan de vorm de rook mogelijk beïnvloedt, brandt vermalen wiet puurder en gelijkmatiger. Wat joints betreft, betekent dit dat je in staat bent strakke, mooie exemplaren te draaien die efficiënt roken. Als het om pijpjes gaat, zorgt vermalen wiet ervoor dat je geen onverwachte trekjes krijgt of dat je bowl een gloeiende vuurkegel wordt.

Bovendien zorgt het vermalen van je wiet ervoor dat je het niet steeds hoeft beet te pakken. Dit voorkomt dat de trichomen en kostbare cannabinoïden die ze bevatten, beschadigd raken. Daarom helpt een grinder de kwaliteit en potentie van je toppen in stand te houden. In plaats van je trichomen te verliezen, verzamel je ze om er later van te genieten.

WAAROM ZOU JE WIET ÜBERHAUPT MOETEN VERMALEN?

SKUFF

Skuff of kief is de naam voor de fijne trichomen en cannabinoïden die je ofwel onderin je grinder verzamelt of die aan de binnenrand blijven plakken. Het is een stuk sterker en zuiverder dan gewone toppen. Geniet verantwoordelijk, want de intensiteit van de roes pakt soms verrassend uit.

Skuff is in een bowl te roken, met de meeste vaporizers te vapen of in een joint of blunt te strooien. Het is ook mogelijk ermee te koken, na decarboxylatie. Indien je eraan denkt een grinder aan te schaffen, overweeg dan te investeren in een exemplaar met een opvangbakje voor skuff.

BETER SMAKENDE WIET

Het roken of vapen van vermalen wiet accentueert de natuurlijke smaken van het terpeenprofiel. Op het moment dat je de hoofdkamer van je grinder opent, mag je erop rekenen dat de natuurlijke geur van de strain je verplettert. Hoewel er mensen zijn die slechts geïnteresseerd zijn in de roes, zijn er velen die vinden dat de smaak van vermalen toppen hun rookervaring verbetert.

BETERE TRANSPORTEERBAARHEID

Cannabis meenemen in een kleine grinder is behoorlijk gerieflijk. De meeste metalen grinders hebben een magnetisch dekseltje. Dat zorgt ervoor dat je toppen veilig opgeslagen zijn, zelfs tijdens het transporteren. Bovendien helpt een goede grinder geurtjes tegen te gaan, die anders problemen zouden veroorzaken. Je staat versteld van hoeveel wiet je in een keer in je grinder mee kunt nemen.

WAT VOOR SOORT MODELLEN GRINDERS ZIJN ER?

Grinders verschillen in vorm, formaat, prijs en functies. De stijl van de grinder hangt af van je behoeften en je portemonnee. Voor mensen die op zoek zijn naar maximale transporteerbaarheid en kostenefficiëntie is een kleine twee-kamer-grinder een goede keus. Als je kracht en snelheid prefereert, investeer dan in een elektrische grinder.

ELEKTRISCHE GRINDERS

Elektrische grinders zijn super gerieflijk, omdat ze al het zware werk voor je doen. Het grootste nadeel is dat ze elektriciteit verbruiken. Tenzij je een grinder op batterijen hebt, heb je een stopcontact nodig. Elektrische grinders zijn ook geneigd te overdrijven. Ze verpulveren en pletten je wiet soms volledig tijdens het vermaalproces. Vanwege deze nadelen zijn elektrische modellen doorgaans minder populair bij rokers. Tenzij je snel een grote hoeveelheid toppen moet vermalen, is het beter een manuele grinder te gebruiken.

Elektrische Grinders

TWEEDELIGE GRINDERS MET EEN KAMER

Dit is de meest fundamentele grinder die er te vinden is. Het is precies wat het is: twee onderdelen die op elkaar passen, waarmee je wiet in een kamer vermaalt. De binnenkant van beide onderdelen zou scherpe tandjes moeten hebben. Deze grinders hebben geen opvangbakje voor skuff. In plaats daarvan raakt het vermengd met de vermalen toppen of blijft het aan de kanten van de kamer plakken.

Omdat ze zo simplistisch zijn, bevinden tweedelige grinders zich aan de goedkope kant van het prijsspectrum. Bovendien zijn ze vaak van uiteenlopende materialen vervaardigd, waaronder hout, plastic en metaal. Hoewel grinders van plastic en hout goedkoper zijn, is een grinder van metaal een stuk duurzamer.

Tweedelige Grinders Met Een Kamer

VIERDELIGE GRINDERS MET DRIE KAMERS

Deze grinders zijn het populairst onder regelmatige rokers. Hoewel ze een beetje prijziger zijn dan de simpele tweedelige exemplaren, is de toegevoegde functionaliteit je investering waard. Dit model grinder heeft drie kamers: een om wiet te vermalen, een voor vermalen wiet en een om de skuff op te vangen. Het bakje voor skuff alleen al maakt dit soort grinders de extra uitgave de moeite waard. De verzamelde kief komt goed van pas als je op een dag zonder wiet komt te zitten. Deze grinders zijn meestal van metaal vervaardigd, voor extra duurzaamheid.

Vierdelige Grinders Met Drie Kamers

KAARTGRINDERS

Kaartgrinders zijn wat zeldzamer. Hoewel ze makkelijk te verstoppen en mee te nemen zijn, zorgen ze ook voor een hoop rommel. Kaartgrinders zien eruit als een rasp. Ze bestaan uit een stuk metaal met een massa kleine gaatjes of een fijnmazige zeef om mee te grinden. Kaartgrinders zijn goedkoop en kostenefficiënt.

Kaartgrinders

HOE GEBRUIK JE EEN GRINDER?

Twee- en viervoudige grinders zijn eenvoudig in gebruik met de volgende stappen.

1. HAAL HET DEKSELTJE VAN DE GRINDER

Daarmee zou je toegang moeten hebben tot de hoofdkamer, waar je de toppen in doet. Gebruik je vingers om grotere brokken die er niet goed in passen kleiner te maken. Zorg ervoor dat er niets in het midden van de kamer terechtkomt. Dat is namelijk de as van je grinder. Als je een metalen exemplaar tot je beschikking hebt, is deze vaak voorzien van een magneetje, zodat het dekseltje op z'n plaats blijft. Alles wat op het centrale deel ligt, vermaalt de grinder niet.

2. DOE HET DEKSELTJE ER WEER OP EN BEGIN MET VERMALEN

Als je toppen op hun plek zitten, doe je het dekseltje er weer op. Druk het goed aan en frummel er wat aan als dat nodig mocht zijn. Draai 10 tot 15 keer het dekseltje met de wijzer van de klok mee rond. Gebruik daar wat druk bij. Tik tijdens en na het vermalen een paar keer op de zijkanten en bovenkant van de grinder, zodat je zeker weet dat je alles vermaalt.

3. DRAAI HET DEKSEL LOS EN GENIET VAN JE TOPPEN

Na het vermalen draai je voorzichtig het dekseltje van je grinder los. Pas op, want de cannabis valt er makkelijk uit als het aan het bovenstuk kleeft of indien je de grinder scheef houdt. Doe simpelweg je vermalen wiet in je joint of pijp en geniet!

4. VERZAMEL DE SKUFF

Vergeet niet gebruik te maken van de kostbare skuff! Na het vermalen van een paar grammen cannabis heb je waarschijnlijk voldoende voor een volle bowl. Maak een krabbertje van een stukje papier of, bij voorkeur, een dun kartonnetje. Er zijn ook speciale instrumentjes te koop. Soms krijg je zelfs eentje bij je grinder.

HET REINIGEN VAN JE GRINDER

Het is belangrijk je grinder te reinigen om te verzekeren dat hij blijft werken zoals bedoeld. Bovendien beloont een grondige reinigingsbeurt je soms met achtergebleven toppen of skuff. Te veel harsrijke aanslag aan de binnenkant van je grinder heeft vaak tot gevolg dat hij moeilijker te gebruiken is en uiteindelijk helemaal vastloopt.

Er zijn verschillende technieken die je helpen je grinder zo efficiënt mogelijk te reinigen. Gebruik een kleine, fijne tandenborstel om moeilijk te bereiken plekken schoon te borstelen. Als dat niet werkt, week je grinder dan een paar minuten voor de reinigingsbeurt in alcohol, zout en warm water. Ook het wegpoetsen van aanslag op lastige plekken met een mengsel van alcohol en zout lost veel problemen op. Tot slot is het invriezen van je grinder voordat je hem reinigt een goede methode om er losse en koppige klompjes skuff uit los te kloppen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.