🤯 Auto Madness: Up to 50% off seeds and supplies  SAVE NOW 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Luke Sumpter

Gedurende de afgelopen decennia is de cannabis scene constant aan verandering onderhevig geweest. Steeds meer acceptatie en legalisering maakt de weg vrij voor nog meer innovatie. Moderne cannabis-gebruikers hebben een breed scala aan opties wat betreft cannabis consumptie. Er zijn maaltijden verrijkt met cannabinoïden, vaporizers van topkwaliteit en een enorm arsenaal van extracten en oliën. Kortom, er is een eindeloos aanbod om een indrukwekkende psychoactieve high te bereiken.

Dat gezegd hebbende, te midden van dit brede arsenaal aan mogelijkheden blijven de bescheiden en old school methoden nog steeds extreem populair. Joints, spliffs en blunts dienen al jarenlang als een belangrijke manier om te roken. Moderne technieken en innovatie hebben het marihuana landschap voorgoed veranderd. Toch blijven we dit onsterfelijke trio altijd herinneren en waarderen om de ritualistische en therapeutische waarde ervan.

Joints, blunts en spliffs lijken veel op elkaar en worden vaak door elkaar gehaald. Ondanks hun identieke uiterlijk kan elk van de varianten een andere psychoactieve high teweegbrengen. Dat komt door de verschillen in ingrediënten en de hoeveelheden cannabis. Ben je totaal onbekend met wiet of ben je alleen de nieuwere technieken gewend? In deze handleiding lees je hoe je onderscheid kunt maken tussen deze drie methoden en ontdek je welke het beste bij je voorkeuren en levenswijze past.

JOINTS

Joints zijn wellicht het meest archetypische beeld van het roken van cannabis en worden in de media, kunst en muziek vaak afgebeeld met het klassieke stoner stereotype. Rookte je al wiet voor de opkomst van vaporizers, dabs en edibles? Dan is de kans groot dat je je eerste joint hebt gerookt terwijl je in een fietsenstalling of in de struikjes verstopt stond.

Joints worden in coffeeshops vaak verkocht als "voorgedraaid" en zijn in principe de cannabis versie van een sigaret met tabak. Het zijn zeer simpele constructies; het enige wat je nodig hebt, is wiet en lange vloei. De gedroogde cannabis wordt normaal gesproken fijngemaakt met een handmatige of elektronische grinder. Dit maakt het draaiproces makkelijker.

Het plantmateriaal wordt vervolgens in het vloei geplaatst en opgerold tot een rechte of kegelvormige joint. Een groot voordeel van het roken van joints is de eenvoud en het gemak, waardoor ze ook meestal goedkoper zijn dan spliffs en blunts.

Hoewel ze eenvoudig zijn, zijn ze zeker niet saai. De aanblik van een enkel wit papier dat rond rauwe cannabis is gewikkeld, lijkt misschien suf en weinig inspirerend. Joints bieden echter veel flexibiliteit en kunnen worden gemaakt met behulp van vele verschillende soorten vloei.

Joint Cannabis Marihuana

EEN SMAAKVOLLE ERVARING

Vloeitjes worden meestal gemaakt van hennep, rijst, of vlas. Het is altijd beter om een organische variant te nemen als je de mogelijkheid hebt. Er zijn vele soorten vloei met verschillende smaken en maten, afhankelijk van de gelegenheid en/of de sterkte of smaak van je wiet. Variërend van appel, watermeloen, kauwgom en sinaasappel; het type vloei kan je jointje tot een ware delicatesse transformeren.

Meer ervaren rokers gaan vaak over op geavanceerdere joints, zoals de tulp, waarbij je een enorme top wiet bovenop de joint creëert. Hier wordt alleen wat vloei voor gebruikt, soms gecombineerd met een touwtje. Daarnaast is de joint in de vorm van een kruis een favoriet onder rokers. Deze bestaat uit drie joints die samen een kruisbeeldachtig uiterlijk vormen.

DE NADELEN

De traditionele joint heeft ook zo zijn nadelen. Beginnende rokers worden mogelijk geconfronteerd met het feit dat hij snel opbrandt of telkens opnieuw aangestoken dient te worden. Dit kan te wijten zijn aan een te losse of juist te strakke draaitechniek of aan wiet die niet helemaal droog is. Dit kan ook leiden tot het “scheef” branden van de joint. Hierdoor verdwijnt je plezier snel of is hij zelfs helemaal niet meer te roken.

SPLIFFS

Spliffs lijken veel op joints en worden op vrijwel identieke wijze voorbereid. Echter, het belangrijkste ingrediënt dat spliffs van joints onderscheidt, is tabak. In Europa is dit de gebruikelijke manier om te blowen. In de Verenigde Staten is men hier echter niet zo mee bekend en wordt dit soms zelfs gezien als een soort heiligschennis.

Er bestaat een breed scala aan papiersoorten om spliffs mee te maken, van smaakloos en klein tot zeer lang en met verschillende smaken. De wiet wordt meestal ook extra fijn gemaakt voordat het wordt gerold om zo het gemak, de vorm en de rook te optimaliseren. Vervolgens wordt de tabak aan de spliff toegevoegd door het met de cannabis te mengen of door het als laagje in de spliff te leggen.

De gevaren van tabak roken zijn algemeen bekend en zijn reden genoeg voor veel rokers om af te zien van het regelmatig roken van spliffs. Anderen kiezen ervoor om ze zelfs helemaal niet te roken. Sommige gebruikers houden echter van de manier waarop tabak de rookervaring verbetert.

Voordelig is dat door de substantie de spliff zeer stabiel en gelijkmatig brandt. Het maakt de rookervaring voor sommige rokers veel meer therapeutisch. De gebalanceerde verbranding verkleint ook de kans op het verbranden van de zijkanten van de spliff en daarnaast hoeft hij zelden opnieuw aangestoken te worden.

Tabak bevat nicotine en dat werkt als een stimulerend middel. Veel rokers geven de voorkeur aan de high die ze krijgen wanneer ze cannabis samen met nicotine consumeren. Mogelijk helpt deze stimulans van tabak om rokers alert te houden tijdens een langere rooksessie, die anders te veel ontspanning zou kunnen genereren. Dit kan met name praktisch zijn bij het roken van een wat zwaardere indica soort die soms een krachtige fysieke high en andere verdovende effecten kan produceren.

Spliffs Cannabis Marihuana En Tabak

BLUNTS

Blunts zijn de sigaren van de cannabiswereld en geven waarschijnlijk de meest krachtige high van alle opties, afhankelijk van de manier waarop ze worden voorbereid. In tegenstelling tot joints en spliffs wordt er geen vloeipapier gebruikt. Ze worden gerold met behulp van gespecialiseerde papierwikkels voor blunts die gemaakt zijn van pulp van tabak. Ook kan een sigaar uitgehold worden en de buitenlaag worden gebruikt om de wiet in op te rollen. Meer creatieve opties omvatten het gebruik van gedroogde en verwerkte cannabisbladeren als blunt papier.

Dat er in veel papierwikkels voor blunts tabak zit, voegt de gewenste stimulans toe die veel rokers op prijs stellen. Blunts worden soms gezien als een luxe, chique manier van roken en zijn uitstekend voor speciale gelegenheden. Sigaren van zeer hoge kwaliteit kunnen worden gebruikt als blunt papier, wat resulteert in een onberispelijke vorm en ongeëvenaarde soepelheid bij iedere hijs.

Maar hoe kan het dan dat blunts als zwaar geschut worden gezien? Nou, ze kunnen propvol zitten met cannabis. Blunt papier is meestal veel breder dan reguliere vloei, wat betekent dat er veel meer wiet in kan worden gestopt. Ook wanneer de buitenlaag van een zeer lange sigaar als papier wordt gebruikt, kunnen blunts zeer groot uitpakken.

Blunts zijn ideaal voor het doorgeven in een groep vrienden in een ontspannen setting. Spliffs en joints worden vaak gedurende de dag voor een snelle high gebruikt. De blunt is echter vanwege de langere voorbereiding en het sterkere effect beter voor speciale gelegenheden en lange rooksessies.

Blunt Cannabis Marihuana

KEUZESTRESS

Hoewel spliffs, joints en blunts behoorlijk veel dingen gemeen hebben, past elke variant weer beter in bepaalde situaties. Joints zijn perfect voor wanneer een blower haast heeft of op zoek is naar een snelle high. Door de rappe voorbereiding en de eenvoud zijn ze hiervoor ideaal. Joints zijn ook de beste en enige optie voor degenen die van draaien houden, maar volledig tabaksvrij willen zijn.

Ook spliffs kunnen snel onderweg gedraaid worden en zijn ideaal voor overdag. De toevoeging van tabak maakt de spliff een uitstekende keuze wanneer je een boost in focus en alertheid nodig hebt. Dit kan met behulp van de stimulerende aard van nicotine bereikt worden. Vanwege de iets langere voorbereidingstijd zijn spliffs echter geschikter voor de wat meer toegewijde blowsessies.

Blunts zijn een stuk beter voor unieke gelegenheden en zijn verre van ideaal om te roken als je onderweg bent of wanneer je op zoek bent naar een acute high. Ze zijn de sigaren van de cannabiswereld. Ze vereisen dan ook tijd, aandacht en techniek om ze de moeite waard en memorabel te maken.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.