🤯 Auto Madness: Up to 50% off seeds and supplies  SAVE NOW 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By RQS Editorial Team

Het kan wat tijd en oefening kosten voordat je het draaien van joints in je vingers hebt. Je kunt cannabis natuurlijk op verschillende manieren gebruiken, maar er gaat niets boven een klassieke joint. Veel mensen hebben mooie herinneringen aan hun eerste joint en het voor het eerst inhaleren van smaakvolle rook. Deze rookmethode is dan ook een geliefde favoriet. Draaien kan echter voor beginnelingen moeilijk zijn. Te veel of te weinig inhoud, niet gelijkmatig verdeeld, vervelende plakranden, enzovoort. Het duurt een tijdje voordat een joint niet meer bultig en ongelijkmatig is en hij niet meer scheef brandt. Vanwege het gebruiksgemak verkopen veel leveranciers dan ook voorgedraaide joints. We zoeken eens uit hoe deze joints gefabriceerd worden en waar ze te koop zijn.

HET PRODUCTIEPROCES VAN VOORGEDRAAIDE JOINTS

Er zijn pluspunten verbonden aan voorgedraaide joints van de coffeeshop, het dispensarium of de cannabisclub. Waar je ook je wiet koopt, er worden meestal ook voorgedraaide joints verkocht. Ze zijn niet al te duur, discreet en prettig te delen. Ideaal voor mensen die ineens trek in een joint hebben of twijfelaars die de waar eerst wel eens willen keuren. Elk voordeel heeft echter ook z'n nadeel. Om te beginnen, is de kwaliteit niet altijd even stabiel, maar dat hangt af van het verkooppunt. Het is daarom belangrijk om eens te kijken hoe ze voorgedraaide joints eigenlijk maken.

Om wat te verdienen aan voorgedraaide joints hebben deze bedrijven echt niet iemand in dienst die de hele dag jointjes bouwt. Het zou wel kunnen, maar het is een bijzonder tijdrovende klus. Ze maken eerder gebruik van kant-en-klare cones waar simpelweg verkruimelde wiet in gedaan wordt voordat die verzegeld worden. Sommige verkooppunten effenen de joints manueel, zodat ze niet te losjes of te strak zijn. Weer andere bedrijven werken met apparaatjes die de joints laten trillen, zodat die geen loze ruimtes bevatten. En als ze het zich kunnen veroorloven, doen ze beide.

Voorgedraaide Joints

KWALITEITSPROBLEMEN

Wat betreft de toppen die ze gebruiken, is het voordeliger toppen van mindere kwaliteit te grinden. Vaak hebben deze bedrijven heel veel "kruimels" die uit de cannabis loskomen. Dat komt omdat de kruimeltjes afbreken in de voorraadpotten. Als de wiet uit de voorraadpot uitverkocht is, kunnen de kruimels verzameld worden en in cones van vloeipapier gestopt worden. Soms bevatten deze kleinere deeltjes trichomen die net zo krachtig zijn als de grotere toppen. Maar het kan ook zo zijn dat ze uitdrogen en aan kracht verliezen. Er kunnen bovendien stukjes knipafval - steeltjes en blaadjes - in verwerkt zijn. Dat vermindert de kwaliteit van het mengsel. En er kunnen zelfs andere kruiden in zitten.

Als je een voorgedraaide joint gaat kopen, vraag dan gerust wat er allemaal in zit. De kwaliteit van het materiaal hangt ook af van de soort en hoe goed het gecured is. Sommige zaken verkopen uitsluitend joints van topkwaliteit. Voor andere bedrijven is het gewoon een goede manier om mensen de mogelijkheid te bieden een kleine aankoop te doen en er wat winst uit te halen. Weer andere zaken vermalen toppen in de mix, zodat de voorgedraaide joints prettig zijn om te roken. En dan heb je ook nog bedrijven die de joints inkopen van gespecialiseerde ondernemingen. Dat gebeurt vaak in rechtsgebieden waar strengere wetten gelden voor het verpakken van toppen.

OP JACHT NAAR EEN GOEDE VOORGEDRAAIDE JOINT

Het loont altijd om eerst te checken waar je zoal cannabis kunt kopen. We raden je aan om te onderzoeken waar ze de meest exclusieve voorgedraaide joints verkopen. Er kunnen grote kwaliteitsverschillen zijn. Toch zijn er zaken die een uitstekende naam hebben verworven met hun voorgedraaide joints. We moeten ons hierbij richten op landen waar cannabis gelegaliseerd is of waar er niet moeilijk over gedaan wordt. Denk aan de legalisering van dispensaria in bepaalde delen van Amerika en nu ook Canada. Maar evenzo aan de Amsterdamse coffeeshops en de cannabis social clubs in de regio van Barcelona.

Coffee Shop Cannabis

AMSTERDAM

De Amsterdamse coffeeshops zijn een lichtend voorbeeld. Veel shops benutten hun restjes en maken daar een assortiment voorgedraaide joints van. Naar volle tevredenheid van de klanten. Veel voorgedraaide joints worden echter gedraaid met tabak, een echte Nederlandse traditie. Jointjes waar ook tabak in zit, zijn bijzonder populair in Nederland. Maar wegens het rookverbod mogen ze niet in de coffeeshop zelf gerookt worden. De meeste coffeeshops hebben echter wel een goedgekeurde rookruimte. Maar soms word je ook verzocht ergens anders te roken.

Dus als je in ons land een voorgedraaide joint koopt, controleer dan even of er tabak of andere kruiden in verwerkt zijn. Doorgaans vermelden de coffeeshops wel of ze "pure" jointjes verkopen, die derhalve iets duurder zijn. Amsterdam is geweldig om pure cannabis te roken, maar pas op voor tabak en de gezondheidsrisico's daarvan. Met een beetje tabak door je joint ervaar je een duizelige buzz. De smaak kan echter ook tegenvallen vanwege de bittere smaak. Het is maar net waar je van houdt.

DE VERENIGDE STATEN

Ook in grote delen van de Verenigde Staten zijn ze reeds overgestapt op legale recreatieve cannabis. Op het moment van schrijven, zijn dat Colorado, Washington, Oregon, Alaska, Californië, Nevada, Maine, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en de hoofdstad Washington D.C. De wetten in elke staat zijn echter een beetje anders. De staat Washington eist bijvoorbeeld dat de toppen voorverpakt verkocht worden. Dat betekent dat ze daar geen voorraadpotten gebruiken, zoals in andere rechtsgebieden gebruikelijk is. Ze hebben dus geen kruimels om mee te werken. Meestal verkopen ze in dit soort zaken voorgedraaide joints die geproduceerd worden door een gerenommeerde leverancier. Ook komen er steeds meer bezorgdiensten op die deze joints bij je bezorgen.

Cannabis-apotheek

HOE BEWAAR JE VOORGEDRAAIDE JOINTS?

Zodra je voorgedraaide joints hebt ingeslagen, moet je ervoor zorgen dat je ze op de juiste manier bewaart. Heb je goed gecurede joints kunnen bemachtigen, zorg dan dat ze blijven curen, zodat de kwaliteit behouden blijft. Dat gaat het best als je ze droog, koel en bij voorkeur luchtdicht bewaart. De joint buisjes van Saverette of Buddies zijn klein en je kunt je voorgedraaide joints er makkelijk in meenemen. Bovendien zijn ze geurvrij, dus ruikt niemand iets. Om een joint langer te bewaren, kiezen mensen ook wel voor sigarenkokers of pillendoosjes. Met plastic containers moet je een beetje voorzichtig zijn. Die kunnen namelijk statische elektriciteit veroorzaken, waardoor de THC-rijke trichomen van je toppen aangetast raken. Sommige bedrijven brengen ook speciale humidity packs op de markt. Die zijn bedoeld om de vochtigheid tijdens de opslag te waarborgen. Bovendien zijn er speciaal ontworpen containers die de versheid maximaliseren. Spendeer wat geld aan efficiënte opslag als je niet wilt dat de kwaliteit van je voorgedraaide joints achteruitgaat.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.