By Luke Sholl


Veel frequente wietgebruikers geven de voorkeur aan een blunt. Daar zijn veel redenen voor: blunts bevatten meer wiet, branden gelijkmatiger en langzamer en ze zien er ongelooflijk cool uit! Maar als je nog nooit een blunt gerookt hebt, kan het draaien van een fatsoenlijk exemplaar best intimiderend zijn. Het is tenslotte heel wat anders dan een joint of een spliff klaarmaken.

Maar je hoeft je geen zorgen te maken; met een beetje tijd, oefening en wat goede adviezen, zul je 'm rollen als de beste. Hier is onze gids voor het draaien van een klassieke blunt.

Wat is een blunt?

Een blunt is een wiettop die in tabaksbladeren gewikkeld wordt. De tabak voegt een extra kick en wat energie toe aan de high. Bluntwraps komen in pakjes van 1-2 stuks en worden meestal verkocht in winkels waar je ook vloei koopt. Ze zijn vaak gearomatiseerd. Je kunt ook een sigaar of cigarillo opensplijten, leegmaken en de wrap gebruiken om een blunt te maken.

Blunts zijn groter dan joints en gaan langer mee. Voor joints wordt echter gebruik gemaakt van vloeipapier (bijvoorbeeld van hennepvezel) en traditioneel bevatten ze geen tabak. Zowel blunts als joints bevatten uitsluitend gedroogde wiet in het rolpapier.

Zijn blunts sterker dan joints?

Als je de juiste vloeitjes gebruikt, moet je joint alleen naar de wiet smaken. Het roken van een blunt kan echter iets zwaarder en ruwer zijn, wat grotendeels te wijten is aan de dikkere, met tabak geïnfuseerde wikkel waarvan ze gemaakt zijn. Tabak en nicotine hebben van nature een meer intense smaak. De meeste bluntwraps die je kunt kopen, zijn ook gearomatiseerd, waardoor de smaak nog sterker kan zijn.

Voor- en nadelen van het roken van een blunt

Sommige wietgebruikers roken alleen blunts, terwijl anderen ze graag voor speciale gelegenheden bewaren. Hoe dan ook, loont het de moeite om de voor- en nadelen van deze consumptiemethode te kennen. We zetten ze even op een rijtje:

Voordelen

• Branden langzaam

• Geweldig om te delen in grotere groepen

• De tabak geeft een bruisend, energiek gevoel

• Wraps zijn verkrijgbaar in verschillende smaken

Voordelen

Nadelen

• Het roken van tabak is schadelijk voor je gezondheid

• Tabak en extra smaakstoffen kunnen de smaak van de wiet veranderen

• De rook is mogelijk ruwer op je keel

• Het kost tijd om de techniek van het draaien te leren

Nadelen

Hoe draai je een klassieke blunt?

Het rollen van een blunt is een van de belangrijkste factoren die mensen ervan weerhoudt om ze te roken. Het is namelijk lastig om de vaardigheid onder de knie te krijgen. Maar maak je geen zorgen. Hier is een beginnershandleiding voor het draaien van je eerste blunt; dat er maar veel mogen volgen!

Benodigdheden

Om een klassieke blunt te draaien, zijn slechts enkele benodigdheden vereist. Gelukkig is er niets technisch of overdreven duur.

• Wiet

• Sigaar, cigarillo of blunt wrap

• Grinder

• Hobbymesje/scheermesje

Hoe draai je een klassieke blunt?

Instructies

Zodra je alles hebt verzameld, is het tijd om met het proces te beginnen. Soms moet je enkele pogingen wagen voordat het lukt, maar dat hoort bij het leerproces.

1. Kies je wrap

Als je een sigaar of cigarillo kiest, gebruik dan geen oude, want die zijn soms behoorlijk uitgedroogd. Dit vergroot de kans op barsten of breuk tijdens het draaien. Wraps voor blunts kun je kopen in winkels waar je ook vloei koopt. Of je gearomatiseerde of niet-gearomatiseerde wraps koopt, mag je natuurlijk zelf bepalen.

2. Bereid je wiet voor

Bij het voorbereiden van je wiet, heb je twee keuzes. Je kunt je toppen met een grinder vermalen, wat bijdraagt aan een consistente verbranding. Je kunt de top ook op traditionele wijze met de hand verkruimelen. Dit leidt tot een tragere verbranding.

Als je speciale wraps gebruikt, zijn deze al klaar om te draaien. Als je sigaren of cigarillo's gebruikt, moet je ze eerst legen. Gebruik een schoon hobbymesje of een scheermesje om de wrap voorzichtig door te snijden. Haal de tabak eruit en je kunt van start.

Step 1

3. Maak je wrap vochtig

De wrap zal soepeler en beter te rollen zijn als je deze licht vochtig maakt. Het vocht kan ook helpen om zeer fijne scheurtjes te verzegelen die het gevolg zijn van het knippen of legen van een sigaar of cigarillo wrap. Als je een blunt voor jezelf draait, kun je dit met je speeksel doen. Als je de blunt wilt delen, is veel hygiënischer en beleefder om je vinger in wat water te dopen en dat te gebruiken.

4. Vul je wrap

Vul de wrap met je wiet. Een blunt is groter dan een joint en je hebt gemiddeld 1 tot 2 gram wiet nodig voor een blunt ter grootte van een cigarillo. Als je de wrap van een grote sigaar gebruikt, heb je waarschijnlijk meer wiet nodig.

Step 1

5. Draai je blunt

Nu komt het lastige deel: het draaien. Maar onthoud dat oefening kunst baart. Laat je niet ontmoedigen als je eerste pogingen niet geweldig zijn. Zelfs blowers die een geweldige joint kunnen draaien, hebben soms moeite met een blunt omdat de wrap dikker is.

Om te beginnen, draai je de open wrap tussen je wijsvinger en duim om de blunt gelijkmatig in te pakken en de wiet in de juiste vorm te persen. Vouw nu snel en soepel de wrap onder zichzelf en maak de binnenrand van wat overblijft nat. Blijf rollen en gladstrijken met je vingers totdat je wiet volledig omhuld en de blunt verzegeld is.

6. Bakken en roken

Als alles goed is, heb je een fatsoenlijke blunt. Ga met een brandende aansteker langs de naad van je blunt. Dit helpt om de blunt te verzegelen, of 'bakken', waardoor je bouwwerk minder snel uit elkaar valt en mogelijk gelijkmatiger brandt. Zorg ervoor dat je de aansteker niet te dichtbij houdt, want je wilt niet dat de wrap in brand vliegt.

Dat is alles, je blunt is klaar! Geniet ervan.

Step 1

Hoe draai je een blunt met een waaierblad van een wietplant?

Stel dat tabak niet jouw ding is. Gelukkig kun je dan nog steeds genieten van 'wietsigaren' en andere vormen van blunts die een wietblad als wrap gebruiken. De bladeren bevatten in het beste geval een te verwaarlozen hoeveelheid THC, maar ze voegen wel iets toe aan de smaak en de uitstraling.

1. Om te beginnen, heb je wat wietbladeren nodig. Bladeren van een indica strain werken over het algemeen het beste, vanwege hun bredere vorm. Als je geen bladeren kunt krijgen, werkt bluntpapier op hennepbasis ook goed. Je hebt ook wat kleverig concentraat of hasjolie nodig om als lijm te gebruiken.

2. Je kunt je blunt het beste draaien met semi-verse wietbladeren die je een week hebt laten drogen. Verse bladeren zijn te vochtig om goed te branden en zijn ruw op je keel. Te droge bladeren zullen verkruimelen.

Tip: Gebruik een aantal van de grootste wietbladeren die je hebt. Leg ze in een boek om ze plat te houden tijdens het drogen.

3. Eenmaal droog, knip je de twee grootste vingers het dichtst bij de steel af.

4. Neem de kleinste van de twee bladvingers, stop de wiet erin en draai het blad als een gewone blunt. Smeer een beetje hasjolie op de randen als lijm en sluit goed af. Denk aan waar de lijm zit op een vloeitje. Maak je geen zorgen als deze wrap niet erg strak zit. Het belangrijkste is dat de wiet goed ingesloten blijft.

5. Neem de andere bladvinger, en smeer de binnenkant ervan in met je concentraatlijm. Rol nu deze bladvinger in een spiraalvorm strak over de wietsigaar. Gebruik meer olie/concentraat om het vast te plakken als dat nodig is.

6. Laat de blunt uitdrogen voordat je hem rookt. Hoelang dit duurt, hangt af van de hoeveelheid gebruikte 'lijm' en waar deze uit bestaat. Als je sigaar droog is, kun je ervan genieten!

Blunt met filter: is het de moeite waard?

Hardcore blunt puristen zullen je vertellen dat je in een blunt geen filter moet gebruiken. Maar de tijden zijn veranderd. Veel mensen willen genieten van de voordelen van een blunt zonder alle bijwerkingen van de zware rook.

Filters zijn kleine stukjes materiaal die je aan het uiteinde van een joint of blunt plaatst (denk aan een filter van een sigaret). Filters bieden bescherming tegen schadelijke kankerverwekkende stoffen en giftige stoffen die tijdens het rookproces worden geproduceerd. Ze kunnen ook helpen om de blunt intact te houden en voorkomen dat er stukjes wiet in je mond terechtkomen tijdens het inhaleren.

Je kunt een simpele filter tip maken door een stukje karton op te rollen. Kant-en-klare filters zijn ook overal te koop. Deze zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder maïsblad. Sommige zijn zelfs gearomatiseerd. Glazen filters zijn ook populair omdat je ze opnieuw kunt gebruiken. Alle stijlen bieden verschillende vormen van filtratie, dus doe eerst je huiswerk en zoek uit welke het beste bij je behoeften past.

Is een blunt de beste keuze?

Op deze vraag kunnen we geen duidelijk antwoord geven, omdat dit op persoonlijke voorkeur neerkomt. Voor wat betreft het debat over joints versus blunts, prefereren sommigen het een boven het ander, maar veel stoners gebruiken beide opties. Toch is een joint over het algemeen beter als je in je eentje of met een vriend blowt, vanwege het vriendelijkere formaat.

De gestage verbranding van een blunt is daarentegen ideaal voor grotere groepen. Hoeveel je te besteden hebt, speelt ook een rol bij je beslissing. In een blunt past ruim 1 gram wiet, terwijl een joint veel effectiever is als je veel rookt, maar een beperkt budget hebt. Als je nog steeds twijfelt, is er maar één manier om duidelijkheid te krijgen. Probeer het gewoon!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.