Om maximaal te genieten van een goede wietsoort, is het belangrijk dat je weet hoe je de perfecte joint rolt. Voor een zijdezachte rookervaring, moet je je hem zo vormen dat hij gelijkmatig brandt. Het rollen van een joint is een hele kunst, maar wij leggen graag uit hoe je dit kunstje onder de knie krijgt. Daarnaast doen we wat nuttige aanbevelingen voor wat betreft vloeipapier en andere hulpmiddelen om het te vergemakkelijken. Volg onze stapsgewijze handleiding hieronder en je rolt in no time een geweldige joint.

WAT HEB JE NODIG OM EEN JOINT TE ROLLEN?

Voordat we in de instructies duiken, is hier een lijst met wat je nodig hebt:

• Je favoriete wiet
• Lange vloei
• Tip/filter
• Pen of soortgelijk object om de joint aan te drukken
• Grinder
• Rolling tray

STAP 1: VERMAAL JE WIET

Als je hoogwaardige wiet gebruikt, zoals die van ons, bemerk je de zoete geur al zodra je de toppen tussen je vingers houdt. Hoewel het mogelijk is ze met de hand te verkruimelen, adviseren we om ze tot hapklare brokjes te vermalen met een goede grinder. Dit bespaart allereerst tijd. Daarnaast voorkom je kleverige vingers, wat het rollen ten goede komt. Het idee is dat je je toppen opbreekt in kleinere deeltjes, maar vermaal ze niet tot poeder. Dit optimaliseert de luchtstroom en verbrandingssnelheid.

VERMAAL JE WIET

STAP 2: MAAK EEN TIP VOOR JE JOINT

Een tip is eigenlijk een mondstuk voor je joint en staat ook wel bekend als filter. Sommige rokers beweren dat dit onnodig is of optioneel, maar volgens ons is het een heuse aanrader. Een tip:

• verzekert dat het uiteinde van de joint open blijft;
• voorkomt verbranding van je vingers of lippen tijdens het roken;
• voorkomt dat er iets uit de joint valt;
• houdt de vorm van de joint intact;
• vergemakkelijkt het roken door de luchtstroom in de joint te vergroten.

Je maakt een tip van dik papier of dun karton, zoals een visitekaartje. Voor lange vloei voldoet een stukje van 5,5 x 1,7cm. Het is ook mogelijk een boekje met tips te kopen en je vindt ze tevens vaak in pakjes lange vloei.

Veel mensen rollen de tip simpelweg in een cilindervorm, maar hiermee houd je een gat in het midden. Hier valt mogelijk wiet doorheen of het raakt verstopt bij het roken. Het is daarom beter eerst een soort accordeon te vouwen voordat je de rest er volledig omheen rolt. Maak zoveel vouwen als je wilt om de uiteindelijke gewenste diameter te bereiken.

STAP 3: VUL JE JOINT

Vloeipapier is er in vele vormen en maten, dus kies wat je wilt. Wij adviseren onze biologische hennepvloeitjes. Deze zijn namelijk dun en stevig en garanderen een gelijkmatige verbranding. Ook beïnvloeden ze het aroma van de wiet niet. Daarnaast zijn tipjes inbegrepen.

Pak een vloeitje en houd deze vast met de lijmrand richting je voeten en je ogen op de vouw. Vouw het vloeipapiertje zorgvuldig in tegenovergestelde richting. Rol het vervolgens voorzichtig tussen je vingers totdat het de gewenste vorm heeft.

Doe je wiet met één hand in je vloei. Verdeel het op zo'n manier dat er minder aan de kant zit waar de tip komt. Het doel is te eindigen met een kegelvormige joint. Rechte joints laten zich echter makkelijker draaien. Als dit dus je eerste poging is, dan is dat ook prima. Uiteindelijk biedt een kegelvormige joint echter een betere rookervaring.

VUL JE JOINT

STAP 4: ROL JE JOINT

Met het vloeitje met wiet in je handen, rol je vervolgens voorzichtig, waarbij je je vingers van links naar rechts beweegt om alles gelijkmatig te verdelen. Voeg je tip uit Stap 2 toe aan en draai deze erin. Houd je vingers bij het filter. Hoe strakker je dit doet, hoe beter.

Rol het papier heen en weer om te verzekeren dat de rand van het vloeitje over de tip valt. Je bent nu hard op weg de perfecte joint te maken! Om het rollen te vergemakkelijken, kun je ook onze handige houten rolling tray gebruiken. Deze heeft een ideale afmeting voor het draaien van joints. Daarnaast vang je hiermee alle wiet op die mogelijk uit je joint valt. Je hebt ook geen tafel nodig, omdat de tray gewoon op je schoot past.

STAP 5: LIK EN MAAK JE JOINT DICHT

Als je eenmaal lang genoeg hebt gedraaid en een goede vorm hebt gecreëerd, is het tijd je joint dicht te maken. Blijf rollen tot het papier strak om de inhoud zit en je het randje makkelijk af kunt sluiten. Draai totdat de lijmrand goed onder de niet kleverige kant zit. Nu lik je de lijmrand, verzegel je de joint en laat je het uiteinde open.

Verzegel je joint langzaam en zorgvuldig langs de lengte van de joint. Om te voorkomen dat je teveel papier rookt, kun je het overtollige materiaal na het verzegelen afbranden. Draai vooral niet te strak, want dit bemoeilijkt het roken. Rol je echter te los, dan loop je het risico op ongelijkmatige of te snelle verbranding.

STAP 6: DRUK JE JOINT AAN

Om een makkelijke en gelijkmatige verbranding te verzekeren, moet je nu je joint aandrukken. Gebruik de pen (of ander voorwerp) om de wiet voorzichtig aan te duwen via het open uiteinde. Je kunt nu ook eventuele kruimels terugstoppen die er eerder zijn uitgevallen, maar je kunt ze tevens bewaren voor later. Houd je joint vervolgens verticaal, met het filter in je hand. Tik met de joint op een plat oppervlak om de cannabis steviger aan te drukken. Duw de tip er iets in om het geheel te versterken.

STAP 7: DRAAI HET UITEINDE VAN JE JOINT

Verzegel het open uiteinde door van het uitstekende vloeipapier een soort lont te draaien. Op deze manier kan de wiet er niet meer uitvallen. Zo is het mogelijk je joint te bewaren als je niet van plan bent direct te roken. Zodra je gaat blowen, steek je hem aan bij het gedraaide uiteinde.

STAP 8: AANSTEKEN EN GENIETEN

Het genieten is aangebroken. Nu staat er niets meer tussen jou en de joint in die je net hebt geknutseld. Wat rest, is hem opsteken en ontspannen. Je joint smaakt het beste als je deze slechts één keer aansteekt. Probeer dus alles direct te roken en opnieuw aansteken te voorkomen. Opnieuw opsteken komt de smaak niet ten goede en we willen dat je van elke trek geniet om alles uit je wiet te halen.

STAP 9: DEEL JE JOINT

Om je ervaring te verbeteren, kun je je joint ook met vrienden delen. Je voorkomt hiermee allereerst het opnieuw opsteken ervan. Daarnaast heb je zo de kans om optimaal te genieten van het aroma, terwijl je op je beurt wacht. Tot slot is het veel leuker om met je vrienden van een high te genieten. Een leuke tijd gegarandeerd!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.