De meesten die wiet roken, consumeren het als een marijuana sigaret - een “joint” zoals we het noemen. Maar, is dit is de beste manier voor de inname van cannabis? Het is zeker een klassieker en zal niet snel verdwijnen, maar als je niet van vaping of eetwaren houdt en de bloem liever rookt, dien je op te letten wat je in je joint rolt. Tokers rollen hun wiet met tabak voor meerdere redenen: geld besparen op wiet, de voorkeur van de smaak, of het verbrandt de mix beter. Helaas, is het gebruik van tabak met marijuana waarschijnlijk een van de minst gezonde manieren om het te consumeren vanwege de effecten van tabaksrook (en zijn verslavende drug, nicotine) op de roker.

HOE WERKT NICOTINE

Waarom is nicotine zo verslavend? Onze hersenen functioneren door het vrijgeven van neurotransmitters die interageren met receptoren aan het oppervlak van zenuwcellen. Nicotine heeft de vorm van de neurotransmitter acetylcholine, die betrokken is bij onze spierbewegingen, ademhaling, hartslag en geheugen. Het verhoogt ook het dopamine - het geeft ons een gevoel van genot en beloning. De afgifte van deze neurotransmitters geeft nicotine zijn verslavende eigenschappen. Na langdurige blootstelling, leidt verslaving de gebruiker om dwangmatig te zoeken naar de drug. Onze hersenen gebruiken onze lichamen om plezier en beloning te zoeken - psychische en lichamelijke verslaving. Dit is waarom wanneer mensen proberen te stoppen met roken van tabak, ze ontwenningsverschijnselen krijgen, zoals prikkelbaarheid, concentratiestoornissen, slaapstoornissen en veranderingen in de eetlust.

STUDIE VAN VERSLAVING

Een studie[1] gepubliceerd in juli door het online tijdschrift Frontiers in Psychiatry bekeek de verslavende eigenschappen van het combineren van nicotine met cannabis van dichtbij. Zij concludeerden dat rokers die tabak mengden met marijuana meer kans hebben op symptomen van afhankelijkheid, dat niet iets is om licht op te nemen in onze gemeenschap. Cannabis is uiteraard minder verslavend dan tabak, maar wanneer tabak wordt gecombineerd met marijuana, kan het niet alleen leiden tot nicotineverslaving, maar het kan ook de motivatie van iemand verminderen die anders een andere drug zou gebruiken.

Chandni Hindocha, doctorandus in de klinische psychofarmacologie aan de University College Londen, die het onderzoek heeft uitgevoerd, vond het volgende:

  • Een stijging van 10% in de wens om minder tabak te gebruiken onder tokers die hun jointje enkel groen hielden.
  • Daarnaast, hadden personen die sigaretten en joints gescheiden hielden, 80% meer kans om de volgende stap te overwegen om minder tabak te gebruiken.
  • Rokers die tabak mengen met wiet zijn gemiddeld jonger en vaker mannen.

MARIJUANA EN TABAK GEBRUIK GEOGRAFISCH BEKEKEN

Het gebruik van tabak met marijuana, volgens de studie, varieert sterk van land tot land. Tussen 77-90% van de Europese cannabisgebruikers gebruiken tabak met hun marijuana in vergelijking met bijna 52% van de Australiërs en slechts 20% van cannabisgebruikers in Nieuw-Zeeland. Het combineren van tabak en marijuana is nog minder populair in Amerika, met minder dan 10% van de bevolking die beide samen gebruiken. Dit maakt de kwestie van de nicotine/marijuana afhankelijkheid vooral een Europees probleem, hoewel niemand wil worstelen met een verslaving of het nu fysiek of psychisch is.

Een groot deel van de marijuana-industrie staat achter een gezonde levensstijl, en het begrip dat cannabis zelf niet fysiek verslavend is is geweldig nieuws. Beter begrijpen hoe nicotine en marijuana op elkaar inwerken, belicht hoe ze invloed hebben op het lichaam en de geest van de persoon die ze gebruikt.

 

External Resources:
  1. Frontiers | No Smoke without Tobacco: A Global Overview of Cannabis and Tobacco Routes of Administration and Their Association with Intention to Quit | Psychiatry http://journal.frontiersin.org
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.